Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu
Ogłoszenie z dnia 2009-04-29
Świętochłowice: Zakup artykułów żywnościowych na potrzeby żywienia w placówkach podległych Ośrodkowi Pomocy Społecznej w Świętochłowicach z podziałem na 8 pakietów.
w Świętochłowicach przy ul. Imieli 12.
Numer ogłoszenia: 125788 - 2009; data zamieszczenia: 29.04.2009
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy
Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.
Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.
SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY
I. 1) NAZWA I ADRES: Ośrodek Pomocy Społecznej , ul. Katowicka 35, 41-600 Świętochłowice, woj. śląskie, tel. 032 2455104, faks 032 2455104.
- Adres strony internetowej zamawiającego: www.ops.swietochlowice.info
- Adres strony internetowej, pod którym dostępne są informacje dotyczące dynamicznego systemu zakupów: www.ops.swietochlowice.info
I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Administracja samorządowa.
SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA
II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Zakup artykułów żywnościowych na potrzeby żywienia w placówkach podległych Ośrodkowi Pomocy Społecznej w Świętochłowicach z podziałem na 8 pakietów. w Świętochłowicach przy ul. Imieli 12..
II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.
II.1.3) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: Zakup artykułów żywnościowych o wartości poniżej 133.000 euro na potrzeby żywienia w placówkach podległych Ośrodkowi Pomocy Społecznej w Świętochłowicach wraz z dostawą do odbiorcy bezpośredniego - Miejskiego Domu Pomocy Społecznej Złota Jesień w Świętochłowicach przy ul. Imieli 12..
II.1.4) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.00.00.00 - Żywność, napoje, tytoń i produkty pokrewne .
II.1.5) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak, liczba części: 8.
II.1.6) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie.
II.1.7) Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: tak.
II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Zakończenie: 30.06.2010.
SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM
III.1) WARUNKI DOTYCZĄCE ZAMÓWIENIA
Informacja na temat wadium: nie dotyczyIII.2) WARUNKI UDZIAŁU
- Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: Warunkiem uczestnictwa w przetargu jest złożenie oferty na dostawę żywności wraz z wymaganymi dokumentami oraz w przypadku pakietów nr : 1, 3 ,5, 7, z zestawem próbek artykułów spożywczych. Sposobu oceny spełnienia warunków dokona komisja przetargowa powołana przez kierownika Zamawiającego. Komisja przetargowa przy wyborze oferty najkorzystniejszej dla zadań: 2 ,4 ,6 ,8 będzie się kierowała jedynym kryterium, jakim jest cena ( 100 pkt). Punktacja za cenę będzie obliczana według wzoru: cena najniższa wśród złożonych ofert (brutto) ________________________________________ x 100 punktów cena danego wykonawcy (brutto) W przypadku zadań: 1, 3, 5, 7, komisja przetargowa przy wyborze oferty najkorzystniejszej będzie kierowała się kryteriami: cena (70 pkt) oraz jakość (0- 30 pkt). Punktacja za cenę będzie obliczana według wzoru: cena najniższa wśród złożonych ofert (brutto) ________________________________________ x 70 punktów cena danego wykonawcy (brutto) Punktacja za jakość będzie przyznawana w skali : 0 - 30 pkt ( J = S + Z + K + W ), poprzez ocenę próbek załączonych do oferty, biorąc pod uwagę: - walory smakowe ( S = 0 - 15 pkt.), - zapach ( Z = 0 - 5 pkt.), - konsystencja ( K = 0 - 5 pkt ), - wygląd ( W = 0 - 5 pkt ). W celu oceny jakości oferent jest zobowiązany do przedłożenia zamawiającemu wraz z ofertą zestawu próbek artykułów żywnościowych oznaczonych literą J w kolumnie lp. w tabelach nr :1,3,5,7 artykułów żywnościowych. Próbki wyznaczonych artykułów winny być dostarczone w oryginalnycvh opakowaniach. W przypadku opakowań towarów większych niż dostarczone próbki, należy dołączyć oryginały etykiet producenta towaru, umożliwiające identyfikację, tj. nazwę producenta oraz nazwę handlową towaru. Przetarg wygra oferent, którego oferta otrzyma największą, całkowitą liczbę punktów według kryteriów oceny..
- Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: Kompletna oferta powinna zawierać: 1. wypełniony formularz oferty (załącznik nr 1), 2. zestawienie kosztów - (odpowiednio tabele od nr 1 - 8 w zależności, na który pakiet składana jest oferta), (załącznik nr 2), 3. oświadczenie o spełnieniu warunków wynikających z art. 22 ustawy z dnia 29 stycznia 2004 . Prawo zamówień publicznych (załącznik nr 3), 4. zaakceptowany wzór umowy (załącznik nr 4), 5. zestaw próbek artykułów żywnościowych oznaczonych literą J w kolumnie lp. w tabelach nr 1,3,5,7 SIWZ, w przypadku pakietów nr 1,3,5,7, 6. zaświadczenie z wpisu do ewidencji działalności gospodarczej lub innego właściwego rejestru (wystawione nie później niż na 3 miesiące przed upływem terminu składania ofert) 7. umowę regulującą współpracę podmiotów występujących wspólnie jako jeden oferent - jeśli dotyczy, 8. upoważnienie do podpisania oferty, w przypadku gdy oferta zostanie podpisana przez osobę/y, których uprawnienie do dokonywania tej czynności nie wynika z innych dokumentów dołączonych do oferty . Dokumenty mogą być składane w formie oryginału albo kserokopii poświadczonej za zgodność z oryginałem przez upoważnionego Wykonawcę. Zamawiający będzie żądał przedstawienia oryginału lub notarialnie potwierdzonej kopii dokumentu wyłącznie wtedy, gdy złożona przez wykonawcę kserokopia dokumentu będzie nieczytelna lub będzie budzić uzasadnione wątpliwości co do jej prawdziwości, a Zamawiający nie będzie mógł sprawdzić jej prawdziwości w inny sposób..
SEKCJA IV: PROCEDURA
IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA
IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.
IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT
IV.2.1) Kryteria oceny ofert: cena oraz dodatkowe kryteria i ich znaczenie:
- 1 - Cena - 70
- 2 - Jakość - 30
IV.2.2) Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie.
IV.3) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE
IV.3.1) Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.ops.swietochlowice.info.
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: Ośrodek Pomocy Społecznej w Świętochłowicach
Ul. Katowicka 35
41-600 Świętochłowice.
IV.3.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 12.05.2009 godzina 09:00, miejsce: Ośrodek Pomocy Społecznej w Świętochłowicach Ul. Katowicka 35 41-600 Świętochłowice pokój 304.
IV.3.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).
IV.3.13) Informacje dodatkowe, w tym dotyczące finansowania projektu/programu ze środków Unii Europejskiej: nie dotyczy.
ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH
CZĘŚĆ Nr: 1 NAZWA: Zakup mięsa i przetworów mięsnych.
- 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Pakiet nr 1 - Zakup mięsa i przetworów mięsnych.
- 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.10.00.00-9, 15.13.11.30-5.
- 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 30.06.2010.
- 4) Kryteria oceny ofert:cena oraz dodatkowe kryteria i ich znaczenie:
- 1. Cena - 70
- 2. Jakość - 30
CZĘŚĆ Nr: 2 NAZWA: Zakup mleka i wyrobów mleczarskich.
- 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Pakiet nr 2 - Zakup mleka i wyrobów mleczarskich.
- 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.50.00.00-3, 15.51.10.03-3.
- 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 30.06.2010.
- 4) Kryteria oceny ofert:najniższa cena.
CZĘŚĆ Nr: 3 NAZWA: Zakup chleba, wyrobów piekarniczych i cukierniczych.
- 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Pakiet nr 3 - Zakup chleba, wyrobów piekarniczych i cukierniczych.
- 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.81.15.00-1.
- 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 30.06.2010.
- 4) Kryteria oceny ofert:cena oraz dodatkowe kryteria i ich znaczenie:
- 1. Cena - 70
- 2. Jakość - 30
CZĘŚĆ Nr: 4 NAZWA: Zakup warzyw i owoców.
- 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Pakiet nr 4 - Zakup warzyw i owoców.
- 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.30.00.00-1.
- 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 30.06.2010.
- 4) Kryteria oceny ofert:najniższa cena.
CZĘŚĆ Nr: 5 NAZWA: Zakup mrożonek.
- 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Pakiet nr 5 - Zakup mrożonek.
- 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.33.11.70-9.
- 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 30.06.2010.
- 4) Kryteria oceny ofert:cena oraz dodatkowe kryteria i ich znaczenie:
- 1. Cena - 70
- 2. Jakość - 30
CZĘŚĆ Nr: 5 NAZWA: Zakup drobiu.
- 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Pakiet nr 6 - Zakup drobiu.
- 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.11.20.00-6.
- 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 30.06.2010.
- 4) Kryteria oceny ofert:najniższa cena.
CZĘŚĆ Nr: 7 NAZWA: Zakup ryb.
- 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Pakiet nr 7 -Zakup ryb.
- 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 03.31.10.00-2.
- 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 30.06.2010.
- 4) Kryteria oceny ofert:cena oraz dodatkowe kryteria i ich znaczenie:
- 1. Cena - 70
- 2. Jakość - 30
CZĘŚĆ Nr: 8 NAZWA: Zakup jaj.
- 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Pakiet nr 8 -Zakup jaj.
- 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 03.14.25.00-3.
- 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 30.06.2010.
- 4) Kryteria oceny ofert:najniższa cena.
INNE PRZETARGI Z ŚWIĘTOCHŁOWIC
- Przebudowa i remont budynku wielorodzinnego położonego w Świętochłowicach przy ul. Szkolnej 7
- Opracowanie dokumentacji projektowej na potrzeby realizacji zadania inwestycyjnego pn. "Termomodernizacja - poprawa efektywności energetycznej budynków przy ul. Imieli 12-14 w Świętochłowicach
więcej: przetargi w Świętochłowicach »
PRZETARGI Z PODOBNEJ KATEGORII
- Dostawa mrożonek, margaryny, cukru i jaj kurzych do Zakładu Karnego w Przemyślu oraz Oddziału Zewnętrznego w Medyce
- Sukcesywne dostawy artykułów sypkich i przypraw dla Działu Żywienia Narodowego Instytutu Onkologii im. Marii Skłodowskiej - Curie - Państwowego Instytutu Badawczego Oddziału w Gliwicach
- Dostawy produktów żywnościowych do stołówki internatu Zespołu Szkół Nr 1 im. Komisji Edukacji Narodowej w Szczecinku
- Dostawa artykułów żywnościowych do Zakładu Aktywności Zawodowej w Radziejowie
- Dostawa artykułów spożywczych dla Ośrodka Szkoleń Specjalistycznych Straży Granicznej w Lubaniu.
- Sukcesywne dostawy artykułów żywnościowych do Przedszkola nr 26 w Chorzowie, ul. Ligonia 14 - I/2025
Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.