Ogłoszenie z dnia 2012-04-20
Warszawa: Zapewnienie ekologicznych produktów żywnościowych przeznaczonych do degustacji na stoisku informacyjno-promocyjnym Ministerstwa Rolnictwa i Rozwoju Wsi podczas i w związku z Międzynarodowymi Targami Turystyki Wiejskiej i Agroturystyki AGROTRAVEL na terenie Targów Kielce w dniach 19-22 kwietnia 2012 r.
Numer ogłoszenia: 127644 - 2012; data zamieszczenia: 20.04.2012
OGŁOSZENIE O UDZIELENIU ZAMÓWIENIA - Usługi
Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.
Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.
Czy zamówienie było przedmiotem ogłoszenia w Biuletynie Zamówień Publicznych: nie.
Czy w Biuletynie Zamówień Publicznych zostało zamieszczone ogłoszenie o zmianie ogłoszenia: nie.
SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY
I. 1) NAZWA I ADRES: Fundacja Programów Pomocy dla Rolnictwa FAPA, ul. Wspólna 30, 00-930 Warszawa, woj. mazowieckie, tel. 22 623 19 01, faks 22 623 19 09.
I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Inny: Fundacja.
SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
II.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Zapewnienie ekologicznych produktów żywnościowych przeznaczonych do degustacji na stoisku informacyjno-promocyjnym Ministerstwa Rolnictwa i Rozwoju Wsi podczas i w związku z Międzynarodowymi Targami Turystyki Wiejskiej i Agroturystyki AGROTRAVEL na terenie Targów Kielce w dniach 19-22 kwietnia 2012 r..
II.2) Rodzaj zamówienia: Usługi.
II.3) Określenie przedmiotu zamówienia: Przedmiotem zamówienia jest zapewnienie ekologicznych produktów żywnościowych przeznaczonych do degustacji na stoisku informacyjno-promocyjnym Ministerstwa Rolnictwa i Rozwoju Wsi podczas i w związku z Międzynarodowymi Targami Turystyki Wiejskiej i Agroturystyki AGROTRAVEL na terenie Targów Kielce w dniach 19 - 22 kwietnia 2012 r. Usługa obejmuje zapewnienie następujących produktów: 1. pierogów z mięsem - 15 kg, 2. pierogów z kapustą i grzybami - 15 kg, 3. pierogów z kaszą - 15 kg, 4. pierogi z serem - 15 kg 5. gulaszu wraz z kaszą orkiszową - w tym: a) gulasz - 12 kg, b) kasza orkiszowa - 12 kg, 6. kołdunów z mięsem - 12 kg, 7. barszczu czerwonego - 30 l, 8. barszczu białego - 30 l, 9. kremu porowo - cebulowego z grzankami (zupa) - 30 l, 10. pieczonej karkówki wraz z pieczonymi ziemniakami - w tym: a) karkówka - 20 kg, b) ziemniaki - 20 kg, 11. żeberek w miodzie - 30 kg, 12. sera smażonego z żurawiną - 30 kg, 13. sernika - 6 kg, 14. jabłecznika - 6 kg, 15. tortu wiśniowego - 4 kg, 16. sękacza - 5 kg, 17. miksu ciast i ciastek regionalnych - 60 kg, 18. miksu serów tradycyjnych, twarogowych i dojrzewających - 10 kg, 19. wina aroniowego - 9 l, 20. naturalnych soków owocowych - 300 opakowań po 0,33 l, 21. pieczywa żytniego, orkiszowego - 20 kg, 22. masła - 1,5 kg, 23. mleka - 6l, 24. miksu twarogów smakowych naturalnego pochodzenia - 4 kg, 25. jabłek - 25 kg 26. Przetworów ekologicznych - w tym: a) ogórków konserwowych - 12 opakowań o poj. min. 400 ml, b) korniszonów - 6 opakowań o poj. min. 400 ml, c) grzybów marynowanych - 30 opakowań o poj. min. 200 ml, d) chrzanu tartego - 6 opakowań o poj. min.200 ml, e) czosnku marynowanego - 6 opakowań standardowych, f) żurawiny do mięs, serów i deserów - 6 opakowań o poj. min. 200 ml, g) borówki do mięs, serów i deserów - 6 opakowań o poj. min. 200 ml, h) papryki marynowanej - 6 opakowań o poj. min. 300 ml, i) śliwek w occie - 6 opakowań o poj. min. 400 ml, j) buraczków konserwowych - 6 opakowań o poj. min. 300 ml, k) powideł śliwkowych - 6 opakowań o poj. min. 300 ml, l) musu z czarnego bzu - 6 opakowań o poj. min. 300 ml, m) jagód w syropie - 6 opakowań o poj. min. 300 ml, n) konfitur z wiśni - 6 opakowań o poj. min. 300 ml, o) ogórków kiszonych - 6 opakowań o poj. min. 400 ml, 27. wędlin - w tym: a) schabu wędzonego, tradycyjnego - 3 kg, b) szynki peklowanej tradycyjnie, z nogą - 12 kg, c) baleronu wiejskiego, tradycyjnego - 3 kg, d) kaszanki wiejskiej tradycyjnej - 5 kg, e) boczku wiejskiego, tradycyjnego - 3 kg, f) golonki - 3 kg, g) polędwicy wiejskiej, tradycyjnej - 3 kg, 28. warzyw - w tym: a) cebuli - 5 kg, b) marchwi - 5 kg, c) pietruszki - 5 kg, d) pora - 5 kg, e) selera - 5 kg 29. herbat w torebkach - w tym: a) czarnej - 250 torebek standardowych, b) malinowej - 50 torebek standardowych, c) z dzikiej róży - 25 torebek standardowych, d) z aronii - 25 torebek standardowych, e) z rumianku - 20 torebek standardowych, f) z melisy - 20 torebek standardowych, g) z mięty - 20 torebek standardowych. Uwagi ogólne: 1. Wykonawca dostarczy produkty będące przedmiotem zamówienia na wskazane przez Zamawiającego stoisko informacyjno - promocyjne Ministerstwa Rolnictwa i Rozwoju Wsi, znajdujące się na terenie Targów Kielce S.A., ul. Zakładowa 1, 25-627 Kielce. 2. Wykonawca dostarczy produkty będące przedmiotem zamówienia w taki sposób, aby natychmiast po ich dostarczeniu nadawały się do degustacji. 3. Produkty dostarczone przez Wykonawcę będą produktami ekologicznymi, naturalnego pochodzenia..
II.4) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 55.30.00.00 - Usługi restauracyjne i dotyczące podawania posiłków 55.32.10.00 - Usługi przygotowywania posiłków 55.32.20.00 - Usługi gotowania posiłków .
SEKCJA III: PROCEDURA
III.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: Zapytanie o cenę
III.2) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE
- Zamówienie dotyczy projektu/programu finansowanego ze środków Unii Europejskiej: tak, projekt/program: Schemat III Pomocy Technicznej Programu Rozwoju Obszarów Wiejskich na lata 2007-2013.
SEKCJA IV: UDZIELENIE ZAMÓWIENIA
IV.1) DATA UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: 16.04.2012.
IV.2) LICZBA OTRZYMANYCH OFERT: 3.
IV.3) LICZBA ODRZUCONYCH OFERT: 0.
IV.4) NAZWA I ADRES WYKONAWCY, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA:
- Centrum Doradztwa Rolniczego w Brwinowie Oddział w Radomiu, ul. Chorzowska 16/18, 26-600 Radom, kraj/woj. mazowieckie.
IV.5) Szacunkowa wartość zamówienia (bez VAT): 8943,00 PLN.
IV.6) INFORMACJA O CENIE WYBRANEJ OFERTY ORAZ O OFERTACH Z NAJNIŻSZĄ I NAJWYŻSZĄ CENĄ
Cena wybranej oferty: 11000,00
Oferta z najniższą ceną: 11000,00 / Oferta z najwyższą ceną: 18747,03
Waluta: PLN.
ZAŁĄCZNIK I
Uzasadnienie udzielenia zamówienia w trybie negocjacji bez ogłoszenia, zamówienia z wolnej ręki albo zapytania o cenę
1. Podstawa prawna
Postępowanie prowadzone jest w trybie zapytanie o cenę na podstawie art. 70 ustawy z dnia 29 stycznia 2004r. - Prawo zamówień publicznych.
2. Uzasadnienia wyboru trybu
Należy podać uzasadnienie faktyczne i prawne wyboru trybu oraz wyjaśnić, dlaczego udzielenie zamówienia jest zgodne z przepisami.
Uzasadnienie faktyczne: Usługi zapewnienia produktów spożywczych są usługami powszechnie dostępnymi, o ustalonych standardach jakościowych. Uzasadnienie prawne: Art. 70 ustawy Prawo Zamówień Publicznych (Dz. U. 2004 nr 119 poz. 177 z późn. zmn.
INNE PRZETARGI Z WARSZAWY
- Dostawa 2 wózków akumulatorowych
- Modernizacja obiektu ZOS Koncertowa polegająca na przebudowie wejścia głównego w zakresie dostosowania dla osób ze szczególnymi potrzebami oraz remoncie niecki basenowej w Warszawie.
- Modernizacja obiektu ZOS Koncertowa przy ul. Koncertowej 4 polegająca na przebudowie wejścia głównego w zakresie dostosowania dla osób ze szczególnymi potrzebami oraz remoncie niecki basenowej.
- Opracowanie lub aktualizacja wytycznych oraz wykonanie oceny stanu jednolitych części wód powierzchniowych dla których nie było możliwości wykonania oceny ......
- Remont okien w pokojach studenckich wraz z częściową wymianą, montaż rolet w pokojach studenckich w budynku Domu Studenta nr 2 UW przy ul. Żwirki i Wigury 95/97, 02-089 Warszawa
- Modernizacja instalacji wodociągowej przeciwpożarowej
więcej: przetargi w Warszawie »
PRZETARGI Z PODOBNEJ KATEGORII
- Świadczenie usługi hotelarskiej i restauracyjnej
- usługi cateringowe podczas Krajowych dni Pola
- Świadczenie usług cateringowych
- Zapewnienie posiłków i noclegów w zawiązku z organizacją Konferencji Rektorów Publicznych Uczelni Zawodowych oraz Balu Jubileuszowego z okazji 25-lecia Akademii Bialskiej im. Jana Pawła II
- "KOMPLEKSOWA ORGANIZACJA I PRZEPROWADZENIE 4 DNIOWEJ ZAGRANICZNEJ WIZYTY STUDYJNEJ, DOTYCZĄCEJ WYPRACOWANYCH MODELI USŁUG WSPARCIA, DOBRYCH PRAKTYK W OBSZARZE FAS/FASD"
- Świadczenie usług w zakresie organizacji i obsługi dwudniowego szkolenia dla pracowników GDOŚ oraz rdoś pn."Oddziaływanie górnictwa podziemnego na stan wód podziemnych i powierzchniowych".
więcej: Usługi restauracyjne i dotyczące podawania posiłków »
Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.