eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Potulice › dostawy artyku³ów nabia³owych (znak sprawy 19/2007)



Og³oszenie z dnia 2007-07-26

Potulice: dostawy artyku³ów nabia³owych (znak sprawy 19/2007)
Numer og³oszenia: 127682 - 2007; data zamieszczenia: 26.07.2007
OG£OSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy

Zamieszczanie og³oszenia: obowi±zkowe.

Og³oszenie dotyczy: zamówienia publicznego.

SEKCJA I: ZAMAWIAJ¡CY

I. 1) NAZWA I ADRES: Zak³ad Karny, Aleja Parkowa 1, 89-120 Potulice, woj. kujawsko-pomorskie, tel. 052 5874440, fax 052 5874400.

  • Adres strony internetowej zamawiaj±cego: www.sw.gov.pl

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJ¡CEGO: Inny: jednostka penitencjarna.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) OPIS

II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiaj±cego: dostawy artyku³ów nabia³owych (znak sprawy 19/2007).

II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.

II.1.3) Okre¶lenie przedmiotu oraz wielko¶ci lub zakresu zamówienia: 1. Grupa 1: 1) ser twardy - 3.900 kg (ilo¶æ szacunkowa), nomenklatura CPV: 15544000-3, Polska Norma: PN-68/A-86230, 2) ser topiony - 2.270 kg (ilo¶æ szacunkowa) w opakowaniach jednostkowych 100g, nomenklatura CPV: 15542200-1, Polska Norma: PN-66/A-86233, 3) twaróg pó³t³usty - 19.300 kg (ilo¶æ szacunkowa) w kostkach o wadze jednostkowej 250g, nomenklatura CPV: 15542100-0, Polska Norma: PN-68/A-86300, 4) ¶mietana 18% - 3.400 litrów (ilo¶æ szacunkowa) w opakowaniach jednostkowych: 1 lub 3 albo 5 litrowych, nomenklatura CPV: 15512200-2, Polska Norma: PN-A-86050, 5) jogurt naturalny bez cukru - 870 kg (ilo¶æ szacunkowa), w opakowaniach jednostkowych w przedziale 120g - 150g, przy czym raz przyjêta gramatura obowi±zuje przez ca³y czas trwania umowy, nomenklatura CPV: 15551310-1, Polska Norma: PN-A-86061, 6) serek homogenizowany truskawkowy - 390 kg (ilo¶æ szacunkowa), w opakowaniach jednostkowych w przedziale 120g - 150g, przy czym raz przyjêta gramatura obowi±zuje przez ca³y czas trwania umowy, nomenklatura CPV: 15551000-5, Polska Norma: PN-68/A-86300, 7) serek homogenizowany naturalny bez cukru - 130 kg (ilo¶æ szacunkowa), w opakowaniach jednostkowych w przedziale 120g - 150g, przy czym raz przyjêta gramatura obowi±zuje przez ca³y czas trwania umowy, nomenklatura CPV: 15551000-5, Polska Norma: PN-68/A-86300. 2. Grupa 2: 1) mleko w proszku (odt³uszczone) - 17.000 kg (ilo¶æ szacunkowa), w opakowaniach w przedziale 20 kg - 30 kg, nomenklatura CPV: 15511700-0, Polska Norma: PN-92-A/86024. 3. Ilo¶æ dostarczanych artyku³ów wyszczególnionych we wszystkich grupach (czê¶ciach) mo¿e ulec zmianie w trakcie trwania umowy o - 20%. 4. Miejsce, sposób, terminy dostaw oraz forma i termin p³atno¶ci. 1) Dostawy w/w artyku³ów do magazynu Zamawiaj±cego zlokalizowanego w Zak³adzie Karnym w Potulicach. 2) Wykonawca dostarczaæ bêdzie w/w artyku³y w³asnym transportem, na swój koszt, w sposób zapobiegaj±cy utracie walorów smakowych i od¿ywczych. W/w artyku³y maj± byæ ¶wie¿e, o dobrym smaku, z d³ugim okresem przydatno¶ci do spo¿ycia. Opakowania musz± posiadaæ nadrukowan± informacjê o nazwie ¶rodka spo¿ywczego, sk³adzie chemicznym, nazwie i adresie producenta, dacie przydatno¶ci do spo¿ycia oraz wadze. 3) Realizacja dostaw w uzgodnionych terminach, w godzinach 7:00 - 11:00. 4) Termin p³atno¶ci 30 dni, forma p³atno¶ci przelew.

II.1.4) Wspólny S³ownik Zamówieñ (CPV): 15.50.00.00-3, 15.51.17.00-0, 15.54.40.00-3, 15.54.22.00-1, 15.54.21.00-0, 15.51.22.00-2, 15.55.13.10-1, 15.55.10.00-5.

II.1.5) Czy dopuszcza siê z³o¿enie oferty czê¶ciowej: Tak, ilo¶æ czê¶ci: 2.

II.1.6) Czy dopuszcza siê z³o¿enie oferty wariantowej: Nie.


II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: data zakoñczenia: 31.05.2008.

SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM

III.1) WARUNKI DOTYCZ¡CE ZAMÓWIENIA

  • Informacja na temat wadium: Nie dotyczy.

III.2) WARUNKI UDZIA£U

  • Opis warunków udzia³u w postêpowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spe³niania tych warunków: O udzielenie zamówienia mog± ubiegaæ siê wykonawcy, którzy spe³niaj± nastêpuj±ce warunki: 1) posiadaj± uprawnienia do wykonywania okre¶lonej dzia³alno¶ci lub czynno¶ci, je¿eli ustawy nak³adaj± obowi±zek posiadania takich uprawnieñ, 2) posiadaj± niezbêdn± wiedzê i do¶wiadczenie oraz dysponuj± potencja³em technicznym i osobami zdolnymi do wykonania zamówienia, 3) znajduj± siê w sytuacji ekonomicznej i finansowej zapewniaj±cej wykonanie zamówienia, 4) nie podlegaj± wykluczeniu z postêpowania o udzielenie zamówienia. Ocena spe³nienia warunków w postêpowaniu o zamówienie publiczne. 1) Ocena spe³nienia warunków udzia³u w postêpowaniu zostanie dokonana na zasadzie: /spe³nia/ lub /nie spe³nia/ poszczególne warunki. 2) Zamawiaj±cy dokona oceny spe³nienia warunków udzia³u w postêpowaniu, na podstawie z³o¿onych dokumentów oraz o¶wiadczeñ wyszczególnionych w rozdziale IX siwz. 3) Je¿eli Wykonawca nie z³o¿y dokumentów lub o¶wiadczeñ (wyszczególnionych w rozdziale IX siwz) potwierdzaj±cych spe³nienie warunków udzia³u w postêpowaniu, albo wykonawca z³o¿y dokumenty zawieraj±ce b³êdy, zamawiaj±cy wezwie wykonawcê z zastrze¿eniem art. 26 ust. 3 ustawy Pzp do ich uzupe³nienia. Je¿eli w wyznaczonym terminie wykonawca ich nie dostarczy, to zostanie wykluczony z postêpowania na podstawie art. 24 ustawy Pzp.
  • Informacja o o¶wiadczeniach i dokumentach, jakie maj± dostarczyæ wykonawcy w celu potwierdzenia spe³niania warunków udzia³u w postêpowaniu: 1. W celu potwierdzenia, ¿e wykonawca posiada uprawnienie do wykonywania okre¶lonej dzia³alno¶ci lub czynno¶ci oraz nie podlega wykluczeniu na podstawie art. 24 ustawy Pzp, wykonawca sk³ada nastêpuj±ce dokumenty: 1) aktualny odpis z w³a¶ciwego rejestru albo aktualne za¶wiadczenie o wpisie do ewidencji dzia³alno¶ci gospodarczej, je¿eli odrêbne przepisy wymagaj± wpisu do rejestru lub zg³oszenia do ewidencji dzia³alno¶ci gospodarczej, wystawione nie wcze¶niej ni¿ 6 miesiêcy przed up³ywem terminu sk³adania ofert; 2) aktualne decyzje wydane przez w³a¶ciwego Powiatowego Lekarza Weterynarii lub w³a¶ciwy Pañstwowy Powiatowy Inspektorat Sanitarny potwierdzaj±ce spe³nianie wymagañ: a) koniecznych do produkcji lub obrotu artyku³ami, których dotyczy niniejsze postêpowanie, b) dopuszczaj±cych minimum jeden ¶rodek transportu drogowego do przewozu artyku³ów, których dotyczy niniejsze postêpowanie. 2. Wykonawca do oferty sk³ada podpisane o¶wiadczenie, o spe³nianiu wymagañ okre¶lonych w art. 22 ust. 1 ustawy Pzp.

SEKCJA IV: PROCEDURA

IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA

IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.

IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT

IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najni¿sza cena.

IV.2.2) Wykorzystana bêdzie aukcja elektroniczna: Nie.


IV.3) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

IV.3.1) Adres strony internetowej, na której dostêpna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.sw.gov.pl

Specyfikacjê istotnych warunków zamówienia mo¿na uzyskaæ pod adresem: Zak³ad Karny, Aleja Parkowa 1, 89-120 Potulice.

IV.3.2) Opis potrzeb i wymagañ zamawiaj±cego okre¶lonych w sposób umo¿liwiaj±cy przygotowanie siê wykonawców do udzia³u w dialogu konkurencyjnym lub informacja o sposobie uzyskania tego opisu: Nie dotyczy

IV 3.3) Informacja o wysoko¶ci nagród dla wykonawców, którzy podczas dialogu konkurencyjnego przedstawili rozwi±zania stanowi±ce podstawê do sk³adania ofert, je¿eli zamawiaj±cy przewiduje nagrody: Nie dotyczy

IV.3.4) Termin sk³adania wniosków o dopuszczenie do udzia³u w postêpowaniu lub ofert: 06.08.2007 godzina 11:00, miejsce: w siedzibie zamawiaj±cego, w sekretariacie.

IV.3.5) Termin zwi±zania ofert±: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu sk³adania ofert).

IV.3.6) Informacje dodatkowe, w tym dotycz±ce finansowania projektu/programu ze ¶rodków Unii Europejskiej: Nie dotyczy

ZA£¡CZNIK I - INFORMACJE DOTYCZ¡CE OFERT CZʦCIOWYCH

CZÊ¦Æ Nr: 1 NAZWA: Grupa 1.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielko¶ci lub zakresu zamówienia: 1) ser twardy - 3.900 kg (ilo¶æ szacunkowa), nomenklatura CPV: 15544000-3, Polska Norma: PN-68/A-86230, 2) ser topiony - 2.270 kg (ilo¶æ szacunkowa) w opakowaniach jednostkowych 100g, nomenklatura CPV: 15542200-1, Polska Norma: PN-66/A-86233, 3) twaróg pó³t³usty - 19.300 kg (ilo¶æ szacunkowa) w kostkach o wadze jednostkowej 250g, nomenklatura CPV: 15542100-0, Polska Norma: PN-68/A-86300, 4) ¶mietana 18% - 3.400 litrów (ilo¶æ szacunkowa) w opakowaniach jednostkowych: 1 lub 3 albo 5 litrowych, nomenklatura CPV: 15512200-2, Polska Norma: PN-A-86050, 5) jogurt naturalny bez cukru - 870 kg (ilo¶æ szacunkowa), w opakowaniach jednostkowych w przedziale 120g - 150g, przy czym raz przyjêta gramatura obowi±zuje przez ca³y czas trwania umowy, nomenklatura CPV: 15551310-1, Polska Norma: PN-A-86061, 6) serek homogenizowany truskawkowy - 390 kg (ilo¶æ szacunkowa), w opakowaniach jednostkowych w przedziale 120g - 150g, przy czym raz przyjêta gramatura obowi±zuje przez ca³y czas trwania umowy, nomenklatura CPV: 15551000-5, Polska Norma: PN-68/A-86300, 7) serek homogenizowany naturalny bez cukru - 130 kg (ilo¶æ szacunkowa), w opakowaniach jednostkowych w przedziale 120g - 150g, przy czym raz przyjêta gramatura obowi±zuje przez ca³y czas trwania umowy, nomenklatura CPV: 15551000-5, Polska Norma: PN-68/A-86300..
  • 2) Wspólny S³ownik Zamówieñ (CPV): 15.54.40.00-3, 15.54.22.00-1, 15.54.21.00-0, 15.51.22.00-2, 15.55.13.10-1, 15.55.10.00-5.
  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakoñczenie: 31.05.2008.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najni¿sza cena.

CZÊ¦Æ Nr: 2 NAZWA: Grupa 2.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielko¶ci lub zakresu zamówienia: 1) mleko w proszku (odt³uszczone) - 17.000 kg (ilo¶æ szacunkowa), w opakowaniach w przedziale 20 kg - 30 kg, nomenklatura CPV: 15511700-0, Polska Norma: PN-92-A/86024..
  • 2) Wspólny S³ownik Zamówieñ (CPV): 15.51.17.00-0.
  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakoñczenie: 31.05.2008.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najni¿sza cena.

Podziel siê

Poleæ ten przetarg znajomemu poleæ

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstaw± prezentowanych tutaj informacji s± dane publikowane przez Urz±d Zamówieñ Publicznych w Biuletynie Zamówieñ Publicznych. Tre¶æ og³oszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z tre¶ci± tego¿ og³oszenia dostêpn± w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dok³ada wszelkich starañ, aby zamieszczone tutaj informacje by³y kompletne i zgodne z prawd±. Nie mo¿e jednak zagwarantowaæ ich poprawno¶ci i nie ponosi ¿adnej odpowiedzialno¶ci za jakiekolwiek szkody powsta³e w wyniku korzystania z nich.


Je¶li chcesz dodaæ og³oszenie do serwisu, zapoznaj siê z nasz± ofert±:

chcê zamieszczaæ og³oszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwê miasta, dla którego chcesz znale¼æ jednostkê ZUS.