Ogłoszenie z dnia 2014-01-21
Giżycko: Zapewnienie wyżywienia, zakwaterowania oraz warunków technicznych podczas spotkania tematycznego delegacji polsko-litewskiej w dniach 23-24.01.2014r
Numer ogłoszenia: 12927 - 2014; data zamieszczenia: 21.01.2014
OGŁOSZENIE O UDZIELENIU ZAMÓWIENIA - Usługi
Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.
Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.
Czy zamówienie było przedmiotem ogłoszenia w Biuletynie Zamówień Publicznych: nie.
Czy w Biuletynie Zamówień Publicznych zostało zamieszczone ogłoszenie o zmianie ogłoszenia: nie.
SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY
I. 1) NAZWA I ADRES: Powiatowy Zespół Obsługi Szkół i Placówek Oświatowych, ul. Smętka 7, 11-500 Giżycko, woj. warmińsko-mazurskie, tel. 87 429 9434, faks 87 428 4565.
I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Administracja samorządowa.
SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
II.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Zapewnienie wyżywienia, zakwaterowania oraz warunków technicznych podczas spotkania tematycznego delegacji polsko-litewskiej w dniach 23-24.01.2014r.
II.2) Rodzaj zamówienia: Usługi.
II.3) Określenie przedmiotu zamówienia: Przedmiotem niniejszego zamówienia jest zapewnienie wyżywienia, zakwaterowania oraz warunków technicznych podczas spotkania tematycznego delegacji polsko-litewskiej w dniach 23-24.01.2014r. (1 nocleg) Realizacja usługi będzie polegała na: 1) Zapewnieniu zakwaterowania dla 11 osób w tym: dla każdej z osób osobny pokój z pełnym węzłem sanitarnym (przyjazd gości w dniu 23.01.2014r.- zakwaterowanie ok. 9.00-9.30) temperatura w pokoju 20-22 0 C, wyposażenie pokoju odpowiadające standardowi hotelu minimum trzygwiazdkowego, jeden z pokoi dla mera powinien posiadać standard apartamentu. 2) Zapewnieniu 23.01.2014r. od godziny 15.00 do 19.00 sali konferencyjnej z miejscami siedzącymi na 30 osób, minimalna temperatura w pomieszczeniu 20 stopni, sala powinna być wyposażona w nagłośnienie, rzutnik, komputer umożliwiający prezentacje w formacie Power Point, PDF, WORD (Windows 7, Office 2010, Adobe Reader) 3) Zapewnieniu wyżywienia składającego się z: a) Śniadania w dniu 23.01.2014r. ok. godz.9.30 dla 11 osób składającego się z: -min. 3 rodzaje pieczywa -do wyboru gości: jajka gotowane, ser, wędlina, jajecznica, dżem, masło, płatki, mleko, pokrojone świeże pomidory i ogórki -do wyboru gości: Kawa, herbata, cytryna, soki, śmietanka, cukier b) Obiadu w dniu 23.01.2014r. ok. godz.14.00 dla 12 osób składającego się z: -Zupy min. 350 ml-osobę -II dania: danie mięsne min. 150 g-osobę + ziemniaki min. 250 g-osobę lub inny dodatek węglowodanowy, zestaw surówek min. 100 g-osobę -Napoje niegazowane: woda z cytryną, soki 200 ml-osobę - minimum 3 rodzaje do wyboru gości -Deser min. 100 g-osobę c) Cateringu podczas spotkania tematycznego ok. godz. 15-18 dla 30 osób (10 osób z Alytus, 20 osób z Giżycka), składającego się z: -Kawy, herbaty, mleczka, cukru, cytryny - do wyboru bez ograniczeń dla każdego gościa -Przekąski różne: rogaliki lub rożki z ciasta drożdżowego lub francuskiego z nadzieniem różnego rodzaju, mini drożdżówki, kruche ciasteczka, kanapki dekoracyjne lub tartinki (na słono) - bez ograniczeń d) Uroczystej kolacji ok.godz.19.00 dla 16 osób, składającej się z: -dania głównego: tj. Rolady w boczku z polędwicy wieprzowej w sosie żurawinowym min. 150g-osobę, ziemniaki z wody, min. 200g-osobę, mix sałatkowy z viengrette- bez ograniczeń, -Deseru: naleśniki w sosie pomarańczowym z lodami- min. 2 naleśniki na osobę -zimnego bufetu bez ograniczeń tj.: paluszki z kurczaka z dipem paprykowym, rolada w sosie zielonym, paleta serów, paleta wędlin, tatar śledziowy na jabłku, sałatka z selera naciowego z makaronem ryżowym, sałatka wiosenna, owoce, kruche ciastka, soki min. 3 rodzaje, kawa-herbata, cukier, mleczko do kawy, cytryna. e) Śniadania w dniu 24.01.2014r. o godz. 7.00 dla 11 osób składającego się z: - min. 3 rodzaje pieczywa -do wyboru gości: pokrojone sery twarde i miękkie min. 3 gatunki każdego rodzaju, jajecznica, masło, zimne mięso: gotowana i wędzona szynka;; pokrojone świeże pomidory i ogórki, kiełbaski na gorąco - do wyboru gości: Kawa, herbata, cytryna, soki, śmietanka, cukier Czas podania posiłku nie może być dłuższy niż 15 minut, czas posiłku ok. 1 godziny. - Wykonawca usługi zapewni obsługę, rozstawienie i bieżącą wymianę naczyń oraz dbałość o estetykę miejsca podawania wyżywienia. - Dania obiadowe oraz wybrane elementy kolacji muszą być podane na ciepło. - Zamawiający zastrzega sobie możliwość zmiany godzin podawania poszczególnych pozycji. Wykonawca zostanie poinformowany o ostatecznych godzinach podania najpóźniej na 1 dzień przed spotkaniem..
II.4) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 55.00.00.00 - Usługi hotelarskie, restauracyjne i handlu detalicznego .
SEKCJA III: PROCEDURA
III.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: Zapytanie o cenę
III.2) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE
- Zamówienie dotyczy projektu/programu finansowanego ze środków Unii Europejskiej: nie
SEKCJA IV: UDZIELENIE ZAMÓWIENIA
IV.1) DATA UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: 21.01.2014.
IV.2) LICZBA OTRZYMANYCH OFERT: 4.
IV.3) LICZBA ODRZUCONYCH OFERT: 0.
IV.4) NAZWA I ADRES WYKONAWCY, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA:
- HOTEL EUROPA SP z o.o., Al. Wojska Polskiego 37, 11-500 Giżycko, kraj/woj. warmińsko-mazurskie.
IV.5) Szacunkowa wartość zamówienia (bez VAT): 4714,00 PLN.
IV.6) INFORMACJA O CENIE WYBRANEJ OFERTY ORAZ O OFERTACH Z NAJNIŻSZĄ I NAJWYŻSZĄ CENĄ
Cena wybranej oferty: 2685,00
Oferta z najniższą ceną: 2685,00 / Oferta z najwyższą ceną: 5946,39
Waluta: PLN.
ZAŁĄCZNIK I
Uzasadnienie udzielenia zamówienia w trybie negocjacji bez ogłoszenia, zamówienia z wolnej ręki albo zapytania o cenę
1. Podstawa prawna
Postępowanie prowadzone jest w trybie zapytanie o cenę na podstawie art. 70 ustawy z dnia 29 stycznia 2004r. - Prawo zamówień publicznych.
2. Uzasadnienia wyboru trybu
Należy podać uzasadnienie faktyczne i prawne wyboru trybu oraz wyjaśnić, dlaczego udzielenie zamówienia jest zgodne z przepisami.
Monitoring zamówień publicznych odbywa się na podstawie Planu Finansowego PZOSiPO, na podstawie, którego zweryfikowano, że usługi planowane do realizacji w roku 2014 przekroczą kwotę 14.000 euro, jednak nie przekraczają kwoty 207.000 euro. Na podstawie przeprowadzonych postępowań na usługi cateringowe przeprowadzonych w ubiegłym roku oraz rozeznania rynku przeprowadzonego w dniu 08.01.2014r. stwierdzono, że wartość zamówienia jest mniejsza niż kwoty określone w przepisach wydanych na podstawie art. 11 ust. 8. Usługa cateringu objęta zamówieniem jest powszechnie dostępna o ustalonych standardach jakościowych i parametrowych. Przygotowane postępowanie zostało przesłane do 5 wybranych wykonawców świadczących w ramach prowadzonej przez nich działalności usługę będącą przedmiotem zamówienia.
INNE PRZETARGI Z GIŻYCKA
- Budowa Punktu Selektywnego Zbierania Odpadów Komunalnych w Gminie Orzysz
- Opracowanie dokumentacji projektowo - kosztowej na zadanie: Przebudowa i rozbudowa spichlerzy na Twierdzy Boyen w Giżycku
- Usługa w zakresie konserwacji i naprawy urządzeń do wykrywania gazu zainstalowanych w budynkach na terenie kompleksów wojskowych administrowanych przez 24 WOG z podziałem na 2 zadania
- Zakup pojazdu ciężarowego z piaskarko-solarką
- Usługa przeglądu technicznego, konserwacji i naprawy bram wjazdowych, szlabanów oraz bram przemysłowych na obszarze administrowanym przez 24 WOG Giżycko
- UBEZPIECZENIE POWIATU GIŻYCKIEGO NA OKRES 01.04.2025 - 31.03.2028 R.
więcej: przetargi w Giżycku »
PRZETARGI Z PODOBNEJ KATEGORII
- Usługa hotelarska i gastronomiczna z udostępnieniem sali konferencyjnej dla 220 osób w dniach 20 i 21 maja 2025 r. na potrzeby konferencji w Warszawie.
- Usługi noclegowe i dotyczące podawania posiłków oraz zapewnienia sali konferencyjnej na potrzeby Krajowego Centrum Edukacji Rolniczej w Brwinowie
- Usługi hotelarskie noclegowe, restauracyjne na potrzeby organizacji szkoleń i seminariów przez Krajowe Centrum Edukacji Rolniczej w Brwinowie.
- Organizacja konferencji pn. "Solankowa Dolina i odkrycie prozdrowotnych wód Pomorza i Kujaw 2025"
- Usługa noclegowa, usługi gastronomiczno - restauracyjne oraz najem powierzchni na potrzeby organizacji wizyty studyjnej
- Usługi hotelarskie obejmujące usługi hotelarskie noclegowe, restauracyjne i dotyczące podawania posiłków oraz zapewnienie sali konferencyjnych
więcej: Usługi hotelarskie, restauracyjne i handlu detalicznego »
Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.