eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi RawiczSukcesywne dostawy pieczywa, margaryny oraz przypraw i innych produktów spożywczych.

Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu



Ogłoszenie z dnia 2011-05-06

Rawicz: Sukcesywne dostawy pieczywa, margaryny oraz przypraw i innych produktów spożywczych.
Numer ogłoszenia: 130795 - 2011; data zamieszczenia: 06.05.2011
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Zakład Karny w Rawiczu , ul. 17 Stycznia 28, 63-900 Rawicz, woj. wielkopolskie, tel. 065 5468500, 5468551,53,56, faks 065 5454266.

  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.sw.gov.pl

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Inny: Zakład Karny.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA

II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Sukcesywne dostawy pieczywa, margaryny oraz przypraw i innych produktów spożywczych..

II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.

II.1.3) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: Przedmiotem zamówienia są: sukcesywne dostawy pieczywa, makaronu oraz przypraw i innych produktów spożywczych. Zamawiający podzielił przedmiot zamówienia na trzy części (zadania): -zadanie nr 1- Sukcesywne dostawy pieczywa, -zadanie nr 2- Sukcesywne dostawy makaronu, -zadanie nr 3- Sukcesywne dostawy przypraw i innych produktów spożywczych, Wykonawca może złożyć ofertę na dowolną ilość zadań. Zadanie nr 1: Sukcesywne dostawy pieczywa. Chleb żytni baltonowski - świeży, krojony, foliowany, waga 0,36 kg lub 0,40 kg (po wcześniejszym 7 dniowym powiadomieniu), etykietowany, termin przydatności min. 4 dni Chleb pszenny - świeży, krojony, foliowany, waga - 0,36 kg lub 0,40 kg (po wcześniejszym 7 dniowym powiadomieniu), etykietowany, termin przydatności min. 4 dni Bułka tarta - opakowania 1-50 kg Bułka pszenna - świeża, waga - 100 g Pączek - świeży, z nadzieniem, waga - 60g Placek drożdżowy - świeży, z kruszonką Chleb graham - świeży, krojony, foliowany, waga 0,36 kg lub 0,40 kg (po wcześniejszym 7 dniowym powiadomieniu), etykietowany, termin przydatności min. 4 dni Szacunkowe ilości przedmiotu zamówienia: Zadanie nr 1 - Sukcesywne dostawy pieczywa: Chleb baltonowski żytni 120 000 kg Chleb pszenny 26 000 kg Bułka pszenna 37 000 szt Bułka tarta 1 200 kg Pączki 2 000 szt. Placek drożdżowy 150 kg Chleb graham 300 kg Zadanie nr 2: Sukcesywne dostawy makaronu. Makaron - forma kolanka, świderki, opakowania 1-30 kg Szacunkowe ilości przedmiotu zamówienia: Zadanie nr 2 - Sukcesywne dostawy makaronu: Makaron - kolanka lub świderki 15 000 kg Zadanie nr 3: Sukcesywne dostawy przypraw i innych produktów spożywczych. Czekolada - tabliczka - 100g Ketchup - opakowania 1 - 5 kg Przyprawa warzywna do potraw, typu Vegetalub równoważna, opakowania 1- 5kg Przyprawa do zup - opakowanie 1 litr Pieprz czarny mielony- opakowania do 1 kg Liść laurowy - opakowania do 1 kg Majeranek - opakowania do 1 kg Sól - opakowania 1 kg Ocet - opakowanie 0,5 - 1 litr Musztarda - opakowania 0,9 - 5 kg Papryka mielona ostra - opakowanie do 1 kg Ziele angielskie - opakowanie do 1 kg Sos grzybowy - opakowania 1 - 10 kg Sos pieczeniowy - opakowania 1 - 10 kg Sos biały - opakowania 1 - 10 kg Sos cygański - opakowania 1 - 10 kg Barszcz biały - opakowania 1 - 10 kg Zupa grzybowa - opakowania 1 - 10 kg Oregano - opakowania do 1 kg Curry - opakowania do 1 kg Żurek - opakowania 1 - 10 kg Zupa błyskawiczna - różne smaki, opakowania jednostkowe do 100g (opakowanie w gramaturze do dwóch miejsc po przecinku) umożliwiające przygotowanie posiłku dla 1 osoby, Cukier - opakowania 1 - 50 kg Bulion drobiowy - opakowania 1 - 25 kg Herbata - opakowania 1 - 30 kg Kawa zbożowa - opakowania 1 - 30 kg Kwasek cytrynowy - opakowania do 1 kg Miód sztuczny - opakowania: słoik lub wiaderko plastikowe 0,4 - 15 kg Szacunkowe ilości przedmiotu zamówienia: Zadanie nr 3 - Sukcesywne dostawy przypraw i innych produktów spożywczych: Czekolada 70 kg Ketchup 1 000 kg Przyprawa warzywna do potraw 1 400 kg Przyprawa do zup 1 400 l Pieprz 70 kg Liść laurowy 10 kg Majeranek 85 kg Sól 2 500 kg Ocet 550 l Musztarda 1 400 kg Papryka 30 kg Ziele angielskie 14 kg Sos grzybowy 260 kg Sos pieczeniowy 500 kg Sos biały 700 kg Sos cygański 450 kg Barszcz biały 350 kg Zupa grzybowa 500 kg Oregano 4 kg Curry 10 kg Żurek 400 kg Zupa błyskawiczna 35 kg Cukier 16 000 kg Bulion drobiowy 1 900 kg Herbata granulowana 700 kg Kawa zbożowa 1 200 kg Kwasek cytrynowy 27 kg Miód sztuczny 2 200 kg.

II.1.4) Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie.

II.1.5) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.80.00.00-6, 15.88.11.00-6, 15.81.11.00-7, 15.81.14.00-0, 15.85.11.00-9, 15.83.10.00-2, 15.84.21.00-3, 15.86.30.00-5, 15.87.10.00-4, 15.87.24.00-5, 15.89.10.00-0.

II.1.6) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak, liczba części: 3.

II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie.


II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Zakończenie: 30.06.2012.

SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM

III.1) WADIUM

Informacja na temat wadium: Zamawiający nie wymaga wniesienia przez Wykonawców wadium.

III.2) ZALICZKI

  • Czy przewiduje się udzielenie zaliczek na poczet wykonania zamówienia: nie

III.3) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPEŁNIANIA TYCH WARUNKÓW

  • III. 3.1) Uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Opis sposobu dokonywania oceny spełnienia tego warunku o oświadczenie, Wykonawcy o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy Pzp. Ocena spełnienia przez Wykonawców warunków udziału w postępowaniu będzie dokonana na podstawie wymaganych oświadczeń i dokumentów, według formuły: spełnia/ nie spełnia

  • III.3.2) Wiedza i doświadczenie

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Opis sposobu dokonywania oceny spełnienia tego warunku o oświadczenie, Wykonawcy o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy Pzp. Ocena spełnienia przez Wykonawców warunków udziału w postępowaniu będzie dokonana na podstawie wymaganych oświadczeń i dokumentów, według formuły: spełnia/ nie spełnia

  • III.3.3) Potencjał techniczny

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Opis sposobu dokonywania oceny spełnienia tego warunku o oświadczenie, Wykonawcy o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy Pzp. Ocena spełnienia przez Wykonawców warunków udziału w postępowaniu będzie dokonana na podstawie wymaganych oświadczeń i dokumentów, według formuły: spełnia/ nie spełnia

  • III.3.4) Osoby zdolne do wykonania zamówienia

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Opis sposobu dokonywania oceny spełnienia tego warunku o oświadczenie, Wykonawcy o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy Pzp. Ocena spełnienia przez Wykonawców warunków udziału w postępowaniu będzie dokonana na podstawie wymaganych oświadczeń i dokumentów, według formuły: spełnia/ nie spełnia

  • III.3.5) Sytuacja ekonomiczna i finansowa

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Opis sposobu dokonywania oceny spełnienia tego warunku o oświadczenie, Wykonawcy o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy Pzp. Ocena spełnienia przez Wykonawców warunków udziału w postępowaniu będzie dokonana na podstawie wymaganych oświadczeń i dokumentów, według formuły: spełnia/ nie spełnia

III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY

  • III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu, należy przedłożyć:

  • III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:

    • oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia
    • aktualny odpis z właściwego rejestru, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru, w celu wykazania braku podstaw do wykluczenia w oparciu o art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy, wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert, a w stosunku do osób fizycznych oświadczenie w zakresie art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy
  • III.4.3) Dokumenty podmiotów zagranicznych

    Jeżeli wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej, przedkłada:

    III.4.3.1) dokument wystawiony w kraju, w którym ma siedzibę lub miejsce zamieszkania potwierdzający, że:

    • nie otwarto jego likwidacji ani nie ogłoszono upadłości - wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert

III.7) Czy ogranicza się możliwość ubiegania się o zamówienie publiczne tylko dla wykonawców, u których ponad 50 % pracowników stanowią osoby niepełnosprawne: nie

SEKCJA IV: PROCEDURA

IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA

IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.

IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT

IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

IV.2.2) Czy przeprowadzona będzie aukcja elektroniczna: nie.

IV.3) ZMIANA UMOWY

Czy przewiduje się istotne zmiany postanowień zawartej umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy: nie

IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

IV.4.1) Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.sw.gov.pl
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: Zakład Karny w Rawiczu, ul. 17-go Stycznia 28.

IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 24.05.2011 godzina 09:00, miejsce: Zakład Karny w Rawiczu, ul. 17-go Stycznia 28, w sekretariacie.

IV.4.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).

IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: nie

ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH

CZĘŚĆ Nr: 1 NAZWA: Sukcesywne dostawy pieczywa.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Zadanie nr 1: Sukcesywne dostawy pieczywa. Chleb żytni baltonowski - świeży, krojony, foliowany, waga 0,36 kg lub 0,40 kg (po wcześniejszym 7 dniowym powiadomieniu), etykietowany, termin przydatności min. 4 dni Chleb pszenny - świeży, krojony, foliowany, waga - 0,36 kg lub 0,40 kg (po wcześniejszym 7 dniowym powiadomieniu), etykietowany, termin przydatności min. 4 dni Bułka tarta - opakowania 1-50 kg Bułka pszenna - świeża, waga - 100 g Pączek - świeży, z nadzieniem, waga - 60g Placek drożdżowy - świeży, z kruszonką Chleb graham - świeży, krojony, foliowany, waga 0,36 kg lub 0,40 kg (po wcześniejszym 7 dniowym powiadomieniu), etykietowany, termin przydatności min. 4 dni Szacunkowe ilości przedmiotu zamówienia: Zadanie nr 1 - Sukcesywne dostawy pieczywa: Chleb baltonowski żytni 120 000 kg Chleb pszenny 26 000 kg Bułka pszenna 37 000 szt Bułka tarta 1 200 kg Pączki 2 000 szt. Placek drożdżowy 150 kg Chleb graham 300 kg.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.80.00.00-6, 15.88.11.00-6, 15.81.11.00-7, 15.81.14.00-0.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 30.06.2012.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 2 NAZWA: Sukcesywne dostawy makaronu.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Zadanie nr 2: Sukcesywne dostawy makaronu. Makaron - forma kolanka, świderki, opakowania 1-30 kg Szacunkowe ilości przedmiotu zamówienia: Zadanie nr 2 - Sukcesywne dostawy makaronu: Makaron - kolanka lub świderki 15 000 kg.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.80.00.00-6, 15.85.11.00-9.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 30.06.2012.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 3 NAZWA: Sukcesywne dostawy przypraw i innych produktów spożywczych.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Zadanie nr 3: Sukcesywne dostawy przypraw i innych produktów spożywczych. Czekolada - tabliczka - 100g Ketchup - opakowania 1 - 5 kg Przyprawa warzywna do potraw, typu Vegeta lub równoważna, opakowania 1 - 5 kg Przyprawa do zup - opakowanie 1 litr Pieprz czarny mielony- opakowania do 1 kg Liść laurowy - opakowania do 1 kg Majeranek - opakowania do 1 kg Sól - opakowania 1 kg Ocet - opakowanie 0,5 - 1 litr Musztarda - opakowania 0,9 - 5 kg Papryka mielona ostra - opakowanie do 1 kg Ziele angielskie - opakowanie do 1 kg Sos grzybowy - opakowania 1 - 10 kg Sos pieczeniowy - opakowania 1 - 10 kg Sos biały - opakowania 1 - 10 kg Sos cygański - opakowania 1 - 10 kg Barszcz biały - opakowania 1 - 10 kg Zupa grzybowa - opakowania 1 - 10 kg Oregano - opakowania do 1 kg Curry - opakowania do 1 kg Żurek - opakowania 1 - 10 kg Zupa błyskawiczna - różne smaki, opakowania jednostkowe do 100g (opakowanie w gramaturze do dwóch miejsc po przecinku) umożliwiające przygotowanie posiłku dla 1 osoby, Cukier - opakowania 1 - 50 kg Bulion drobiowy - opakowania 1 - 25 kg Herbata - opakowania 1 - 30 kg Kawa zbożowa - opakowania 1 - 30 kg Kwasek cytrynowy - opakowania do 1 kg Miód sztuczny - opakowania: słoik lub wiaderko plastikowe 0,4 - 15 kg Szacunkowe ilości przedmiotu zamówienia: Zadanie nr 3 - Sukcesywne dostawy przypraw i innych produktów spożywczych: Czekolada 70 kg Ketchup 1 000 kg Przyprawa warzywna do potraw 1 400 kg Przyprawa do zup 1 400 l Pieprz 70 kg Liść laurowy 10 kg Majeranek 85 kg Sól 2 500 kg Ocet 550 l Musztarda 1 400 kg Papryka 30 kg Ziele angielskie 14 kg Sos grzybowy 260 kg Sos pieczeniowy 500 kg Sos biały 700 kg Sos cygański 450 kg Barszcz biały 350 kg Zupa grzybowa 500 kg Oregano 4 kg Curry 10 kg Żurek 400 kg Zupa błyskawiczna 35 kg Cukier 16 000 kg Bulion drobiowy 1 900 kg Herbata granulowana 700 kg Kawa zbożowa 1 200 kg Kwasek cytrynowy 27 kg Miód sztuczny 2 200 kg.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.80.00.00-6, 15.83.10.00-2, 15.84.21.00-3, 15.86.30.00-5, 15.87.10.00-4, 15.87.24.00-5, 15.89.10.00-0.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 30.06.2012.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.