eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Racibórz › dostawa mięsa i produktów mięsnych z grupy CPV 151



Ogłoszenie z dnia 2007-02-15

POZYCJA 13087

OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy Racibórz: dostawa mięsa i produktów mięsnych z grupy CPV 151 Publikacja obowiązkowa.

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) Nazwa, adresy i osoby upoważnione do kontaktów: Zakład Karny, do kontaktów: Zwierz Czesław Aleksandra Szlachetko, ul. Eichendorffa 14, 47-400 Racibórz, woj. śląskie, tel. 032 4539600, e-mail: dkw_raciborz@sw.gov.pl. Adresy internetowe Ogólny adres internetowy zamawiającego (URL): www.sw.gov.pl Adres profilu nabywcy (URL): Adres internetowy, pod którym dostępne są informacje dot. dynamicznego systemu zakupów (URL): Więcej informacji można uzyskać pod adresem: jak podano wyżej dla osoby upoważnionej do kontaktów. Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: jak podano wyżej dla osoby upoważnionej do kontaktów. Wnioski o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub oferty należy przesyłać na adres: jak podano wyżej dla osoby upoważnionej do kontaktów. 2) Rodzaj zamawiającego i główny przedmiot lub przedmioty działalności: Inny: Zakład Karny; Porządek i bezpieczeństwo publiczne. Zamawiający dokonuje zamówienia w imieniu innych zamawiających: Nie.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) Opis 1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: dostawa mięsa i produktów mięsnych z grupy CPV 151. 1.2) Rodzaj zamówienia oraz miejsce wykonania robót budowlanych, realizacji dostaw lub świadczenia usług: dostawy, kupno. Główne miejsce realizacji dostawy : Magazyn żywnościowy Zakładu Karnego w Raciborzu. 1.3) Ogłoszenie dotyczy: Zamówienia publicznego. 1.4) Informacje na temat umowy ramowej: Czas trwania umowy ramowej: Wartość umowy ramowej: Częstotliwość oraz wartość zamówień, które zostaną udzielone: 1.5) Określenie przedmiotu zamówienia: Lp Nazwa artykułu CPV j.m. Ilość GRUPA I MIĘSO I WĄTROBA WOŁOWA 1. Mięso wołowe bez kości porcjowe w kawałkach od 2 kg do 5 kg15111190-7kg7100 2. Mięso wołowe bez kości gulaszowe w kawałkach do 1kg15111190-7kg14400 3. Wątroba wołowa15114000-0kg1800 GRUPA II MIĘSO WIEPRZOWE 1. Mięso wieprzowe bez kości gulaszowe w kawałkach do1kg15113000-3kg4000 2. Boczek świeży bez żeber15113000-3kg2200 3. Schab bez kości15113000-3kg830 GRUPA III WĘDLINY 1. Boczek wędzony15131200-7kg3000 2. Kaszanka 15131134-3kg1300 3. Kiełbasa bielska15131130-5kg1350 4. Kiełbasa czosnkowa15131130-5kg1200 5. Kiełbasa domowa 15131130-5kg1200 6. Kiełbasa drobiowa 15131135-0kg250 7. Kiełbasa kminkowa15131130-5kg1000 8. Kiełbasa orawska15131130-5kg1300 9. Kiełbasa swojska15131130-5kg1200 10.Kiełbasa szynkowa15131130-5kg1000 11.Kiełbasa śląska15131130-5kg1200 12.Kiełbasa zwyczajna15131130-5kg3700 13.Kiełbasa żywiecka15131130-5kg1000 14.Metka pakowana w porcje do 200 g15131130-5kg2000 15.Mortadela 15131130-5kg3000 16.Ogonówka15131130-5kg250 17.Parówki cielęce15131130-5kg250 18.Parówka cieńka15131130-5kg1700 19.Parówka gruba15131130-5kg1200 20.Polędwica drobiowa15131135-0kg250 21.Polędwica sopocka15131130-5kg250 22.Salceson 15131130-5kg1200 23.Serwolatka 15131130-5kg1300 24.Szynka dębicka15131130-5kg250 25.Szynka gotowana15131130-5 kg250 26.Szynka mielona15131130-5kg2100 27.Szynka prasowana (baton)15131130-5kg1200 28.Szynka wiejska15131130-5kg 250 29.Winerki 15131130-5kg1300 GRUPA IV KONSERWY MIĘSNE 1. Luncheon meatpuszka z samootwieraczem 300 g 15131000-5 szt3430 2. Turystyczna puszka z samootwieraczem 300 g 15131000-5 szt 3430 3. Tyrolska puszka z samootwieraczem 300 g 15131000-5 szt3430 4. Traperska puszka z samootwieraczem 300 g15131000-5 szt3430 5. Przysmak śniadaniowy puszka z samootwieraczem 300 g15131000-5szt3430 GRUPA V PASZTETY 1. Pasztet drobiowy puszka z samootwieraczem 290 g 15131310-1szt9540 2. Pasztet mazowiecki puszka z samo otwieraczem 290 g15131310-1szt11040 3. Pasztet drobiowyw opakowaniu aluminiowym 130 g 15131310-1szt6400 1.6) Informacja o oświadczeniach i dokumentach potwierdzających spełnianie przez oferowane dostawy, usługi lub roboty budowlane wymagań określonych przez zamawiającego: - wypełniony formularz ofertowy-cenowy - wg wzoru(zał.1) - oświadczenie oferenta o spełnianiu wymagań określonych w art. 22 ustawy Prawo zamówień publicznych -wg wzoru (zał. 2) - oświadczenia oferenta o zapoznaniu sie z treścią SIWZ, umowy i nie wnoszeniu do nich uwag-wg wzoru (zał. 3) - aktualny odpis z właściwego rejestru albo aktualne zaświadczenie o wpisie do ewidencji działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub zgłoszenia do ewidencji działalności gospodarczej, wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania ofert - aktualne zaświadczenia właściwego naczelnika urzędu skarbowego oraz właściwego oddziału ZUS lub KRUS potwierdzające odpowiednio ,że wykonawca nie zalega z opłacaniem podatków, opłat oraz składek na ubezpieczenia zdrowotne i społeczne, lub zaświadczeń , że uzyskał przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności lub wstrzymanie w całości wykonania decyzji właściwego organu-wystawione nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania ofert 1.7) Wspólny słownik zamówień (CPV): Oryginalny kod CPV: 15.11.11.90 - Kawałki wołowe Kod CPV wg słownika 2008: 15.11.11.00 - Wołowina Oryginalny kod CPV: 15.11.30.00 - Wieprzowina Kod CPV wg słownika 2008: 15.11.30.00 - Wieprzowina 1.8) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: Tak. 1.9) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: Nie. 2) Wielkość lub zakres zamówienia Całkowita wielkość lub zakres: LpNazwa artykułuCPVj.m.Ilość GRUPA I MIĘSO I WĄTROBA WOŁOWA 1. Mięso wołowe bez kości porcjowe w kawałkach od 2 kg do 5 kg15111190-7kg7100 2. Mięso wołowe bez kości gulaszowe w kawałkach do 1 kg15111190-7kg14400 3. Wątroba wołowa15114000-0kg1800 GRUPA II MIĘSO WIEPRZOWE 1. Mięso wieprzowe bez kości gulaszowe w kawałkach do 1 kg15113000-3kg4000 2. Boczek świeży bez żeber15113000-3kg2200 3. Schab bez kości15113000-3kg830 GRUPA III WĘDLINY 1. Boczek wędzony15131200-7kg3000 2. Kaszanka 15131134-3kg1300 3. Kiełbasa bielska15131130-5kg1350 4. Kiełbasa czosnkowa15131130-5kg1200 5. Kiełbasa domowa 15131130-5kg1200 6. Kiełbasa drobiowa 15131135-0kg250 7. Kiełbasa kminkowa15131130-5kg1000 8. Kiełbasa orawska15131130-5 kg1300 9. Kiełbasa swojska15131130-5kg1200 10.Kiełbasa szynkowa15131130-5kg1000 11.Kiełbasa śląska15131130-5kg1200 12.Kiełbasa zwyczajna15131130-5kg3700 13.Kiełbasa żywiecka15131130-5kg1000 14.Metka pakowana w porcje do 200 g15131130-5kg2000 15.Mortadela15131130-5kg3000 16.Ogonówka15131130-5kg250 17.Parówki cielęce15131130-5kg250 18.Parówka cieńka15131130-5kg1700 19.Parówka gruba15131130-5kg1200 20.Polędwica drobiowa15131135-0kg250 21.Polędwica sopocka15131130-5kg250 22.Salceson15131130-5kg1200 23.Serwolatka15131130-5kg1300 24.Szynka dębicka15131130-5kg250 25.Szynka gotowana 15131130-5kg250 26.Szynka mielona15131130-5kg2100 27.Szynka prasowana (baton)15131130-5kg1200 28.Szynka wiejska15131130-5kg 250 29.Winerki 15131130-5kg1300 GRUPA IV KONSERWY MIĘSNE 1. Luncheon meatpuszka z samootwieraczem 300 g 15131000-5 szt3430 2. Turystyczna puszka z samootwieraczem 300 g 15131000-5 szt 3430 3. Tyrolska puszka z samootwieraczem 300 g15131000-5 szt3430 4. Traperska puszka z samootwieraczem 300 g15131000-5 szt3430 5. Przysmak śniadaniowy puszka z samootwieraczem 300 g15131000-5szt3430 GRUPA V PASZTETY 1. Pasztet drobiowy puszka z samootwieraczem 290 g 15131310-1szt9540 2. Pasztet mazowiecki puszka z samo otwieraczem 290 g15131310-1szt11040 3. Pasztet drobiowyw opakowaniu aluminiowym 130 g 15131310-1szt6400 3) Czas trwania zamówienia lub termin wykonania: Wymagany; data rozpoczęcia: 20.05.2007; lub data zakończenia: 20.05.2008

SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM

III.1) Warunki dotyczące zamówienia Informacja na temat wadium: Warunkiem udziału w Postępowaniu jest wniesienie wadium. Zamawiający określa wadium na kwotę 4862 PLN.-słownie: czterytysiąceosiemsetsześćdziesiątdwazłote 00/100 w poszczególnych grupach wadium wynosi odpowiednio: 1.1809 PLN 2.553 PLN 3.1989 PLN 4.222 PLN 5.289 PLN (Formy wnoszenia wadium-zgodnie z art. 45.1 pkt. 6 ustawy ) Wadium należy wnosić na konto zamawiającego przed upływem terminu składania ofert tj. do dnia 11-04-2007r do godziny 8:00 Nazwa i numer konta: Zakład Karny w Raciborzu ul. Józefa von Eichendorffa 14 47-400 Racibórz Konto: NBP O/ Katowice Nr 56101012123061022230000000 z dopiskiem ,, WADIUM NA ARTYKUŁY SPOŻYWCZE Z GRUPY CPV-151 (....NAZWA GRUPY) 2) Warunki udziału Informacje dotyczące sytuacji wykonawcy oraz informacje i formalności niezbędne do oceny, czy spełnia on wymagania ekonomiczne, finansowe i techniczne Opis warunków udziału w postępowaniu: O udzielenie zamówienia mogą ubiegać sie oferenci, którzy: - spełniają warunki art.22 ustawy Prawo zamówień publicznych - nie podlegają wykluczeniu na podstawie art. 24 ustawy Celem potwierdzenia i oceny spełnienia warunków, stawianych Wykonawcom przez Zamawiającego oraz dla uznania formalnej poprawności oferta musi zawierać dokumenty wymienione w punkcie 5 specyfikacji istotnych warunków zamówienia. Opis sposobu dokonywania oceny spełniania warunków udziału w postępowaniu: Wybór ofert odbędzie się w oparciu o następujące kryterium: Wartość brutto danej grupy - waga kryterium 100 % Sposób oceny - minimalizacja Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: Aby oferta składana przez Wykonawców była ważna pod względem formalnym powinna zawierać: - wypełniony formularz ofertowy-cenowy - wg wzoru(zał.1) - oświadczenie oferenta o spełnianiu wymagań określonych w art. 22 ustawy Prawo zamówień publicznych -wg wzoru (zał. 2) - oświadczenia oferenta o zapoznaniu sie z treścią SIWZ, umowy i nie wnoszeniu do nich uwag-wg wzoru (zał. 3) - aktualny odpis z właściwego rejestru albo aktualne zaświadczenie o wpisie do ewidencji działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub zgłoszenia do ewidencji działalności gospodarczej, wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania ofert - aktualne zaświadczenia właściwego naczelnika urzędu skarbowego oraz właściwego oddziału ZUS lub KRUS potwierdzające odpowiednio ,że wykonawca nie zalega z opłacaniem podatków, opłat oraz składek na ubezpieczenia zdrowotne i społeczne, lub zaświadczeń , że uzyskał przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności lub wstrzymanie w całości wykonania decyzji właściwego organu-wystawione nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania ofert Dokumenty jakich żąda zamawiający powinny być w formie oryginału lub kserokopii poświadczonej przez Wykonawcę za zgodność z oryginałem. Brak któregokolwiek z dokumentów spowoduje odrzucenie oferty. Podanie przez oferenta istotnych dla prowadzonego postępowania nieprawdziwych danych skutkuje jego wykluczenie z dalszego postępowania.

SEKCJA IV: PROCEDURA

IV.1) Tryb udzielenia zamówienia 1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony. 1.2) Przewidywana liczba wykonawców, którzy zostaną zaproszeni do udziału w postępowaniu: 2) Kryteria oceny ofert 2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena. 2.2) Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: Nie. 3) Informacje administracyjne 3.1) Określenie sposobu uzyskania specyfikacji istotnych warunków zamówienia Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.sw.gov.pl. Opłata: Warunki i sposób płatności: 3.2) Opis potrzeb i wymagań umożliwiający przygotowanie się wykonawców do udziału w dialogu konkurencyjnym lub informacja o sposobie otrzymania tego opisu: 3.3) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 11.04.2007 godzina 10:00. 3.4) Języki, w których można sporządzać wnioski o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub oferty: polski. 3.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 60 (od ostatecznego terminu składania ofert). 3.6) Data, godzina i miejsce otwarcia ofert: 11.04.2007, godzina 11:00, Zakład Karny w Raciborzu.

SEKCJA VI: INFORMACJE UZUPEŁNIAJĄCE

VI.1) Zamówienie dotyczy projektu/programu finansowanego ze środków Unii Europejskiej: Nie. 2) Informacje dodatkowe: 3) Data wysłania niniejszego ogłoszenia: 13.02.2007. ZAŁĄCZNIK B - INFORMACJE NA TEMAT CZĘŚCI ZAMÓWIENIA CZĘŚĆ Nr: 1 Nazwa: MIĘSO I WĄTROBA WOŁOWA. 1) Krótki opis: 1. Mięso wołowe bez kości porcjowe w kawałkach od 2 kg do 5 kg 2. Mięso wołowe bez kości gulaszowe w kawałkach do 1 kg 3. Wątroba wołowa. 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.11.11.90. 3) Wielkość lub zakres: 1. Mięso wołowe bez kości porcjowe w kawałkach od 2 kg do 5 kg15111190-7kg7100 2. Mięso wołowe bez kości gulaszowe w kawałkach do 1 kg15111190-7kg14400 3. Wątroba wołowa15114000-0kg1800. 4) Czas trwania lub termin wykonania: Wymagany; Rozpoczęcie: 20.05.2007; Zakończenie: 20.05.2008 5) Kryteria oceny ofert: najniższa cena. 6) Informacje dodatkowe: CZĘŚĆ Nr: 2 Nazwa: MIĘSO WIEPRZOWE. 1) Krótki opis: 1. Mięso wieprzowe bez kości gulaszowe w kawałkach do 1 kg 2. Boczek świeży bez żeber 3. Schab bez kości. 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.11.30.00. 3) Wielkość lub zakres: 1. Mięso wieprzowe bez kości gulaszowe w kawałkach do 1 kg15113000-3kg4000 2. Boczek świeży bez żeber15113000-3kg2200 3. Schab bez kości15113000-3kg830. 4) Czas trwania lub termin wykonania: Wymagany; Rozpoczęcie: 20.05.2007; Zakończenie: 20.05.2008 5) Kryteria oceny ofert: najniższa cena. 6) Informacje dodatkowe: CZĘŚĆ Nr: 3 Nazwa: WĘDLINY. 1) Krótki opis: 1. Boczek wędzony 2. Kaszanka 3. Kiełbasa bielska 4. Kiełbasa czosnkowa 5. Kiełbasa domowa 6. Kiełbasa drobiowa 7. Kiełbasa kminkowa 8. Kiełbasa orawska 9. Kiełbasa swojska 10. Kiełbasa szynkowa 11. Kiełbasa śląska 12. Kiełbasa zwyczajna 13. Kiełbasa żywiecka 14. Metka pakowana w porcje do 200 g 15. Mortadela 16. Ogonówka 17. Parówki cielęce 18. Parówka cieńka 19. Parówka gruba 20. Polędwica drobiowa 21. Polędwica sopocka 22. Salceson 23. Serwolatka 24. Szynka dębicka 25. Szynka gotowana 26. Szynka mielona 27. Szynka prasowana (baton) 28. Szynka wiejska 29. Winerki. 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.13.11.30. 3) Wielkość lub zakres: 1. Boczek wędzony15131200-7kg3000 2. Kaszanka15131134-3kg1300 3. Kiełbasa bielska15131130-5kg1350 4. Kiełbasa czosnkowa15131130-5kg1200 5. Kiełbasa domowa 15131130-5kg1200 6. Kiełbasa drobiowa 15131135-0kg250 7. Kiełbasa kminkowa15131130-5kg1000 8. Kiełbasa orawska15131130-5kg1300 9. Kiełbasa swojska15131130-5kg1200 10.Kiełbasa szynkowa15131130-5kg1000 11.Kiełbasa śląska15131130-5kg1200 12.Kiełbasa zwyczajna15131130-5kg3700 13.Kiełbasa żywiecka15131130-5kg1000 14.Metka pakowana w porcje do 200 g15131130-5kg2000 15.Mortadela15131130-5kg3000 16.Ogonówka15131130-5kg250 17.Parówki cielęce15131130-5kg250 18.Parówka cieńka15131130-5kg1700 19.Parówka gruba15131130-5kg1200 20.Polędwica drobiowa15131135-0kg250 21.Polędwica sopocka15131130-5kg250 22.Salceson15131130-5kg1200 23.Serwolatka15131130-5kg1300 24.Szynka dębicka15131130-5kg250 25.Szynka gotowana 15131130-5kg250 26.Szynka mielona15131130-5kg2100 27.Szynka prasowana (baton)15131130-5kg1200 28.Szynka wiejska15131130-5kg 250 29.Winerki 15131130-5kg1300. 4) Czas trwania lub termin wykonania: Wymagany; Rozpoczęcie: 20.05.2007; Zakończenie: 20.05.2008 5) Kryteria oceny ofert: najniższa cena. 6) Informacje dodatkowe: CZĘŚĆ Nr: 4 Nazwa: KONSERWY. 1) Krótki opis: 1. Luncheon meat puszka z samootwieraczem 300 g 2. Turystyczna puszka z samootwieraczem 300 g 3. Tyrolska puszka z samootwieraczem 300 g 4. Traperska puszka z samootwieraczem 300 g 5. Przysmak śniadaniowy puszka z samootwieraczem 300 g. 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.13.10.00. 3) Wielkość lub zakres: 1. Luncheon meat puszka z samootwieraczem 300 g 15131000-5 szt 3430 2. Turystyczna puszka z samootwieraczem 300 g 15131000-5 szt 3430 3. Tyrolska puszka z samootwieraczem 300 g 15131000-5 szt 3430 4. Traperska puszka z samootwieraczem 300 g 15131000-5 szt 3430 5. Przysmak śniadaniowy puszka z samootwieraczem 300 g 15131000-5 szt 3430. 4) Czas trwania lub termin wykonania: Wymagany; Rozpoczęcie: 20.05.2007; Zakończenie: 20.05.2008 5) Kryteria oceny ofert: najniższa cena. 6) Informacje dodatkowe: CZĘŚĆ Nr: 5 Nazwa: PASZTETY. 1) Krótki opis: 1. Pasztet drobiowy puszka z samootwieraczem 290 g 2. Pasztet mazowiecki puszka z samootwieraczem 290 g 3. Pasztet drobiowy w opakowaniu aluminiowym 130 g. 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.13.13.10. 3) Wielkość lub zakres: 1. Pasztet drobiowy puszka z samootwieraczem 290 g 15131310-1 szt 9540 2. Pasztet mazowiecki puszka z samootwieraczem 290 g 15131310-1 szt 11040 3. Pasztet drobiowy w opakowaniu aluminiowym 130 g 15131310-1 szt 6400. 4) Czas trwania lub termin wykonania: Wymagany; Rozpoczęcie: 20.05.2007; Zakończenie: 20.05.2008 5) Kryteria oceny ofert: najniższa cena. 6) Informacje dodatkowe:

Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.