Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu
Ogłoszenie z dnia 2014-04-17
Poznań: Przetarg nieograniczony na dostawę artykułów spożywczy z podziałem na cztery części. Część nr 1 Dostawa mięsa, wędlin i drobiu. Część nr 2 Dostawa pieczywa. Część nr 3 Dostawa mleka i przetworów mlecznych. Część nr 4 Dostawa jaj.
Numer ogłoszenia: 132116 - 2014; data zamieszczenia: 17.04.2014
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy
Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.
Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.
SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY
I. 1) NAZWA I ADRES: Zakład Poprawczy , ul. Wagrowska 9, 61-372 Poznań, woj. wielkopolskie, tel. 061 8773719 w. 205, faks 061 8773767.
- Adres strony internetowej zamawiającego: www.poznan.zp.gov.pl
I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Inny: Jednostka organizacyjna nie posiadająca osobowości prawnej.
SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA
II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Przetarg nieograniczony na dostawę artykułów spożywczy z podziałem na cztery części. Część nr 1 Dostawa mięsa, wędlin i drobiu. Część nr 2 Dostawa pieczywa. Część nr 3 Dostawa mleka i przetworów mlecznych. Część nr 4 Dostawa jaj..
II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.
II.1.4) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: Przedmiotem zamówienia jest dostawa artykułów spożywczych z podziałem na cztery części. Część I.Dostawa mięsa, wędlin i drobiu -Karkówka wieprzowa b/k świeża kl. I - 280 kg, Schab wieprzowy b/k świeży kl. I - 150 kg, Żeberka wieprzowe świeże - 150 kg, Mięso wieprzowe drobne świeże kl. II - 1300 kg, Słonina świeża bez skóry mielona - 150 kg, Parówka gruba (flak naturalny) - 120 kg, Parówki cienkie typu hot-dog w sztucznym flaku - 150 kg, Kiełbasa śląska - 25 kg, Kiełbasa biała parzona - 20 kg, Kiełbasa zwyczajna - 250 kg, Kiełbasa szynkowa wieprzowa - 50 kg, Kiełbasa żywiecka - 80 kg, Metka łososiowa - 70 kg, Szynka gotowana - 30 kg, Szynka wieprzowa mielona blok -150 kg, Szynka konserwowa - 100 kg, Boczek wędzony - 15 kg, Pieczeń rzymska -120 kg, Kiełbasa słoikowa 100 kg, Wątrobianka - 150 kg, Baleron -70 kg, Kaszanka blok - 120 kg, Mortadela wieprzowa -120 kg, Golonka prasowana - 80 kg, Łopatka konserwowa - 60 kg, Szynka chlebowa - 50 kg, Rolada boczkowa - 80 kg, Salami - 50 kg, Szynka drobiowa -120 kg, Galantyna drobiowa -120 kg, Indyk faszerowany - 120 kg, Pasztet pieczony - 120 kg, Pasztet z drobiu firmowy 115g-135g* - 1000 szt. Filet z piersi kurczaka świeży - 200 kg, Wątroba z kurczaka świeża 120 kg, Kurczak cały świeży - 900 kg. Część II Dostawa pieczywa- Bułka pszenna zwykła - 80 kg, Bułka mleczna - 60 kg, Rogal maślany - 100 kg, Bułka graham - 70 kg, Bułka tarta 100 kg, Chleb mieszany krojony foliowany - 10 000 kg. Część III Dostawa mleka i przetworów mlecznych : Mleko 2% folia 5l -7000 l., Jogurt naturalny 400 g - 125 szt., Jogurt owocowy 125 g - 480 szt., Ser topiony 100 g - 2000 szt., Ser żółty - nie mniej niż 45 % tłuszczu - 300 kg, Serek typu fromage 100 g - 1500 szt., Serek twarogowy ziarnisty typu grani 200 g - 1000 szt., Serek twarogowy ziarnisty typu grani z owocem 150 g - 1000 szt., Krem twarogowy do smarowania chleba typu kanapkowy 125 g - 2000 szt., Śmietanka 12% 250 g - 400 szt., Śmietanka typu ukwaszona sałatkowa 18% 200 g -150 szt., Twaróg w wiaderku 1 kg - 300 kg, Masło 82 % tł - 5 kg. Część IV Dostawa jaj: jajka - 10 000 szt..
II.1.6) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.11.30.00-3, 15.13.11.30-5, 15.13.14.10-2, 15.13.13.10-1, 15.13.11.34-3, 15.13.12.30-6, 15.11.20.00-6, 15.11.23.00-9, 15.13.11.35-0, 15.13.15.00-0, 15.81.14.00-0, 15.81.11.00-7, 15.81.12.00-8, 15.80.00.00-6, 15.51.10.00-3, 15.54.22.00-1, 15.54.40.00-3, 15.51.20.00-0, 15.54.21.00-0, 15.53.00.00-2, 03.14.25.00-3.
II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak, liczba części: 4.
II.1.8) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie.
II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Zakończenie: 31.05.2015.
SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM
III.1) WADIUM
Informacja na temat wadium: Zamawiający nie wymaga wniesienia wadium.
III.2) ZALICZKI
III.3) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPEŁNIANIA TYCH WARUNKÓW
III. 3.1) Uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
Wykonawca potwierdza spełnianie tego warunku poprzez złożenie oświadczenia - załącznik nr 6 do SIWZ. Ocena spełnienia warunków udziału w postępowaniu nastąpi w formule spełnia/nie spełnia.
III.3.2) Wiedza i doświadczenie
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
Wykonawca zobowiązany jest wykazać, że w okresie ostatnich trzech lat przed upływem terminu składania ofert a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy - w tym okresie wykonał lub wykonuje (w przypadku świadczeń okresowych lub ciągłych) co najmniej jedną dostawę odpowiadającą rodzajem i wartością dostawom stanowiącym przedmiot zamówienia (odpowiednio do części zamówienia na którą składana będzie oferta). Do wykazu należy dołączyć dokumenty potwierdzające należyte wykonanie zamówienia. Wykonawca potwierdza spełnianie tego warunku poprzez złożenie oświadczenia - załącznik nr 6 do SIWZ oraz złożenia wykazu dostaw zrealizowanych w ostatnich trzech latach - załącznik nr 8 do SIWZ. Ocena spełnienia warunków udziału w postępowaniu nastąpi w formule spełnia/nie spełnia.
III.3.3) Potencjał techniczny
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
Wykonawca potwierdza spełnianie tego warunku poprzez złożenie oświadczenia - załącznik nr 6 do SIWZ. Ocena spełnienia warunków udziału w postępowaniu nastąpi w formule spełnia/nie spełnia.
III.3.4) Osoby zdolne do wykonania zamówienia
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
Wykonawca potwierdza spełnianie tego warunku poprzez złożenie oświadczenia - załącznik nr 6 do SIWZ . Ocena spełnienia warunków udziału w postępowaniu nastąpi w formule spełnia/nie spełnia.
III.3.5) Sytuacja ekonomiczna i finansowa
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
Wykonawca potwierdza spełnianie tego warunku poprzez złożenie oświadczenia -załącznik nr 6 do SIWZ. Ocena spełnienia warunków udziału w postępowaniu nastąpi w formule spełnia/nie spełnia.
III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY
III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu należy przedłożyć:
- wykaz wykonanych, a w przypadku świadczeń okresowych lub ciągłych również wykonywanych, głównych dostaw lub usług, w okresie ostatnich trzech lat przed upływem terminu składania ofert albo wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy - w tym okresie, wraz z podaniem ich wartości, przedmiotu, dat wykonania i podmiotów, na rzecz których dostawy lub usługi zostały wykonane, oraz załączeniem dowodów, czy zostały wykonane lub są wykonywane należycie;
III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:
- oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia;
- aktualny odpis z właściwego rejestru lub z centralnej ewidencji i informacji o działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub ewidencji, w celu wykazania braku podstaw do wykluczenia w oparciu o art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy, wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;
III.4.3) Dokumenty podmiotów zagranicznych
Jeżeli wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej, przedkłada:
III.4.3.1) dokument wystawiony w kraju, w którym ma siedzibę lub miejsce zamieszkania potwierdzający, że:
- nie otwarto jego likwidacji ani nie ogłoszono upadłości - wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;
- nie zalega z uiszczaniem podatków, opłat, składek na ubezpieczenie społeczne i zdrowotne albo że uzyskał przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności lub wstrzymanie w całości wykonania decyzji właściwego organu - wystawiony nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;
III.4.4) Dokumenty dotyczące przynależności do tej samej grupy kapitałowej
- lista podmiotów należących do tej samej grupy kapitałowej w rozumieniu ustawy z dnia 16 lutego 2007 r. o ochronie konkurencji i konsumentów albo informacji o tym, że nie należy do grupy kapitałowej;
III.6) INNE DOKUMENTY
Inne dokumenty niewymienione w pkt III.4) albo w pkt III.5)
Dokument określający zasady reprezentacji oraz osoby uprawione do reprezentacji wykonawcy, a jeżeli wykonawcę reprezentuje pełnomocnik - także pełnomocnictwo, określające zakres umocowania podpisane przez osoby uprawione do reprezentowania wykonawcy.
SEKCJA IV: PROCEDURA
IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA
IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.
IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT
IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE
IV.4.1) Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia: http://www.poznan.zp.gov.pl/zamowienia_publiczne.php
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: ul. Wagrowska 9
61-369 Poznań.
IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 28.04.2014 godzina 10:00, miejsce: Zakład Poprawczy, ul. Wagrowska 9, 61-369 Poznań Sekretariat.
IV.4.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).
IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: nie
ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH
CZĘŚĆ Nr: 1 NAZWA: Dostawa mięsa, wędlin i drobiu.
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Część I. Dostawa mięsa, wędlin i drobiu -Karkówka wieprzowa b/k świeża kl. I - 280 kg, Schab wieprzowy b/k świeży kl. I - 150 kg, Żeberka wieprzowe świeże - 150 kg, Mięso wieprzowe drobne świeże kl. II - 1300 kg, Słonina świeża bez skóry mielona - 150 kg, Parówka gruba (flak naturalny) - 120 kg, Parówki cienkie typu hot-dog w sztucznym flaku - 150 kg, Kiełbasa śląska - 25 kg, Kiełbasa biała parzona - 20 kg, Kiełbasa zwyczajna - 250 kg, Kiełbasa szynkowa wieprzowa - 50 kg, Kiełbasa żywiecka - 80 kg, Metka łososiowa - 70 kg, Szynka gotowana - 30 kg, Szynka wieprzowa mielona blok -150 kg, Szynka konserwowa - 100 kg, Boczek wędzony - 15 kg, Pieczeń rzymska -120 kg, Kiełbasa słoikowa 100 kg, Wątrobianka - 150 kg, Baleron -70 kg, Kaszanka blok - 120 kg, Mortadela wieprzowa -120 kg, Golonka prasowana - 80 kg, Łopatka konserwowa - 60 kg, Szynka chlebowa - 50 kg, Rolada boczkowa - 80 kg, Salami - 50 kg, Szynka drobiowa -120 kg, Galantyna drobiowa -120 kg, Indyk faszerowany - 120 kg, Pasztet pieczony - 120 kg, Pasztet z drobiu firmowy 115g-135g* - 1000 szt. Filet z piersi kurczaka świeży - 200 kg, Wątroba z kurczaka świeża 120 kg, Kurczak cały świeży - 900 kg..
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.11.30.00-3, 15.13.11.30-5, 15.13.14.10-2, 15.13.13.10-1, 15.13.11.34-3, 15.13.12.30-6, 15.11.20.00-6, 15.11.23.00-9, 15.13.11.35-0, 15.13.15.00-0.
- 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.05.2015.
4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
CZĘŚĆ Nr: 2 NAZWA: Dostawa pieczywa..
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Część II Dostawa pieczywa. Bułka pszenna zwykła - 80 kg, Bułka mleczna - 60 kg, Rogal maślany - 100 kg, Bułka graham - 70 kg, Bułka tarta 100 kg, Chleb mieszany krojony foliowany - 10 000 kg,.
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.81.14.00-0, 15.81.11.00-7, 15.81.12.00-8, 15.80.00.00-6.
- 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.05.2015.
4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
CZĘŚĆ Nr: 3 NAZWA: Dostawa mleka i przetworów mlecznych..
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Część III Dostawa mleka i przetworów mlecznych : Mleko 2% folia 5l -7000 l., Jogurt naturalny 400 g - 125 szt., Jogurt owocowy 125 g 480 szt., Ser topiony 100 g - 2000 szt., Ser żółty - nie mniej niż 45 % tłuszczu - 300 kg, Serek typu fromage 100 g - 1500 szt., Serek twarogowy ziarnisty typu grani 200 g - 1000 szt., Serek twarogowy ziarnisty typu grani z owocem 150 g - 1000 szt., Krem twarogowy do smarowania chleba typu kanapkowy 125 g - 2000 szt., Śmietanka 12% 250 g - 400 szt., Śmietanka typu ukwaszona sałatkowa 18% 200 g -150 szt., Twaróg w wiaderku 1 kg - 300 kg, Masło 82 % tł - 5 kg..
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.51.10.00-3, 15.54.22.00-1, 15.54.40.00-3, 15.51.20.00-0, 15.54.21.00-0, 15.53.00.00-2, 15.55.13.10-1.
- 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.05.2015.
4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
CZĘŚĆ Nr: 4 NAZWA: Dostawa jaj..
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Część IV Dostawa jaj: jajka - 10 000 szt..
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 03.14.25.00-3.
- 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.05.2015.
4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
INNE PRZETARGI Z POZNANIA
- Dostawa materiałów eksploatacyjnych do urządzeń kopiująco-drukujących.
- Usługa ochrony osób i mienia oraz imprez targowych i wystawienniczych Wielkopolskiego Ośrodka Doradztwa Rolniczego w Poznaniu
- "Wynajem telebimów na czas imprez organizowanych przez Poznańskie Ośrodki Sportu i Rekreacji"
- Wykonywanie usług serwisowych oraz napraw centrali telefonicznej w Izbie Administracji Skarbowej w Poznaniu
- Dostawa wody mineralnej dla Izby Administracji Skarbowej w Poznaniu oraz podległych jednostek skarbowych.
- Założenie szczegółowej osnowy geodezyjnej poziomej w podziale na dwie części.
więcej: przetargi w Poznaniu »
PRZETARGI Z PODOBNEJ KATEGORII
- Dostawy wędlin do Aresztu Śledczego w Sosnowcu
- Zakup i dostawa poczęstunku dla uczestników projektu: "ROZWIJAMY POTENCJAŁY - Powiatowy Program Transformacji Pokoleniowej.", numer wniosku o dofinansowanie: FESL.10.24-IZ.01-06BE/23.
- Zakup i sukcesywna dostawa artykułów w spożywczych - żywnościowych do Dziennego Domu Pomocy pn. "Przystań Pluskowęsy" w Pluskowęsach w Gminie Chełmża
- WYBÓR DOSTAWCÓW ARTYKUŁÓW SPOŻYWCZYCH, NA RZECZ PRZEDSZKOLA NR 57 WE WROCŁAWIU
- Sukcesywna dostawa żywności do Domu Pomocy Społecznej im. Jana Pawła II w Brańsku w okresie do 31.12.2025 r od daty udzielenia zamówienia.
- Dostawa pieczywa, drobiu i artykułów spożywczych
więcej: Jaja »
Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.