Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu
Ogłoszenie z dnia 2012-04-25
Tymbark: Dostawa artykułów żywnościowych dla Publicznego Przedszkola Samorządowego z Oddziałami Integracyjnymi w Tymbarku.
Numer ogłoszenia: 132540 - 2012; data zamieszczenia: 25.04.2012
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy
Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.
Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.
SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY
I. 1) NAZWA I ADRES: Publiczne Przedszkole Samorządowe , Tymbark 495, 34-650 Tymbark, woj. małopolskie, tel. 18 3325170, faks 18 3325170.
- Adres strony internetowej zamawiającego: www.przedszkole.tymbark.iap.pl
I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Administracja samorządowa.
SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA
II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Dostawa artykułów żywnościowych dla Publicznego Przedszkola Samorządowego z Oddziałami Integracyjnymi w Tymbarku..
II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.
II.1.3) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: Przedmiotem zamówienia jest dostawa artykułów żywnościowych dla Publicznego Przedszkola Samorządowego z Oddziałami Integracyjnymi w Tymbarku, Tymbark 495 34-650 Tymbark. CZĘŚĆ I OPIS PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA Dostawa oznaczona jako Część I świeże warzywa i owoce będzie obejmować: Kod Wspólnego Słownika Zamówień (CPV): 03221000-6, 03222300-6 1. Marchew kg 400 2. Pietruszka kg 170 3. Cebula kg 120 4. Buraki kg 200 5. Kapusta biała kg 300 6. Kapusta czerwona kg 80 7. Kapusta pekińska szt. 70 8. Pomidory kg 60 9. Ogórki świeże kg 80 10. Sałata zielona szt. 40 11. Rzodkiewka pęczki 40 12. Truskawki świeże kg 20 13. Seler kg 20 14. Por szt. 40 15. Pieczarki świeże kg 40 16. Banan kg 150 17. Mandarynka kg 100 18. Jabłko kg 550 19. Śliwka świeża kg 10 20. Kiwi świeże szt. 600 21. Pomarańcza kg 100 22. Nektarynka szt. 100 23. Gruszka kg 30 24. Klementynka kg 50 25. Czosnek szt. 45 26. Cytryna kg 40 27. Groch mielony kg 23 28. Fasola jasiek kg 25 29. Kapusta kiszona kg 100 30. Koper świeży pęczek 200 31. Natka świeżej pietruszki pęczek 170 32. Szczypiorek świeży pęczek 30 33. Arbuz kg 150 34. Ziemniaki kg 1 300 Dostawa oznaczona jako Część II wyroby piekarskie będzie obejmować: Kod Wspólnego Słownika Zamówień (CPV): 15811000-6 1. Chleb kielecki 600 g 1 sztuka szt. 1 200 2. Pączki 70 g 1 sztuka szt. 200 3. Drożdżówka z formy 250 g 1sztuka szt. 300 4. Bułka tarta kg 40 5. Biszkopt z blachy kg 20 6. Strucla makowa kg 10 7. Bułki drożdżowe z serem 80g sztuka szt. 500 8. Rogal z marmoladą 80g sztuka szt. 500 Dostawa oznaczona jako Część III mrożone artykuły spożywcze będzie obejmować: Kod Wspólnego Słownika Zamówień (CPV): 15331170-9 1. Mrożonka warzywna 500 g waga 1 sztuki szt. 150 2. Brokuły mrożone kg 30 3. Mieszanka kompotowa mrożona 0,50 kg waga 1 sztuki szt. 350 4. Truskawki mrożone 500g szt. 250 5. Fasolka szparagowa mrożona kg 30 6. Kalafior mrożony 500 g waga 1 sztuki szt. 120 7. Filet rybny panga kg 50 8. Filet rybny mintaj kg 40 9. Pierogi z truskawkami kg 70 10. Pierogi z jabłkami kg 70 11. Pierogi z serem kg 70 12. Uszka z pieczarkami kg 15 Dostawa oznaczona jako Część IV artykuły spożywcze sypkie, koncentraty, przyprawy i desery : Kod Wspólnego Słownika Zamówień (CPV): 15800000-6 1. Angielskie ziele 15g 1 opk. opk. 7 2. Budyń śmietankowy 30g 1 sztuka szt. 150 3. Cukier kg 700 4. Cukier waniliowy 30g 1 sztuka szt. 60 5. Cukier puder kg 10 6. Chrzan 180g 1 sztuka szt. 18 7. Cynamon mielony 20g 1 sztuka szt. 18 8. Dżem truskawkowy 28g 1 sztuka szt. 130 9. Vegeta 200g sztuka szt. 80 10. Herbatniki szkolne 50g 1 sztuka szt. 230 11. Herbata granulowana 90g 1 sztuka szt. 110 12. Kisiel 77g 1 sztuka szt. 157 13. Kakao 80g 1 sztuka szt. 17 14. Kawa zbożowa 200g 1 sztuka szt. 30 15. Kasza mazurska kg 50 16. Kwasek cytrynowy 20g 1 sztuka szt. 30 17. Kasza manna kg 25 18. Liść laurowy 7g 1 sztuka szt. 5 19. Miód 370g 1 sztuka szt. 20 20. Masło czekoladowe 350g 1 sztuka szt. 70 21. Mąka kg 400 22. Makaron wstążka 500g 1 sztuka szt. 150 23. Makaron świder 500g 1 sztuka szt. 100 24. Makaron łazanka 500g 1 sztuka szt. 50 25. Makaron spagetti 500g 1 sztuka szt. 50 26. Makaron nitka 250g 1 sztuka szt. 70 27. Musztarda 175g 1 sztuka szt. 21 28. Keczup 450g 1 sztuka szt. 30 29. Maga 1kg 1 sztuka szt. 20 30. Olej roślinny 1litr 1 sztuka szt. 100 31. Koncentrat pomidorowy 850g 1 sztuka szt. 35 32. Pieprz mielony 50g 1 sztuka szt. 35 33. Proszek do pieczenia 36g 1 sztuka szt. 30 34. Drożdże świeże kg 8 35. Płatki miodowe 225g sztuka szt. 200 36. Płatki kukurydziane 250g sztuka szt. 200 37. Przecier ogórkowy 290g 1 sztuka szt. 120 38. Papryka mielona 20g 1 sztuka szt. 35 39. Ogórki konserwowe 880g 1 sztuka szt. 51 40. Makrela w sosie pomidorowym 170g 1 sztuka szt. 80 41. Ryz kg 70 42. Ryż w saszetkach 400g 1 sztuka szt. 75 43. Rosołki drobiowe 180g 1 sztuka szt. 90 44. Sól kg 120 45. Sos do spaghetti 520g 1 sztuka szt. 50 46. Wafle kakaowe kg 30 47. Żurek śląski 49g 1 sztuka szt. 90 48. Zupa pieczarkowa 45g 1 sztuka szt. 90 49. Smalec 200g 1 sztuka szt. 20 50. Majeranek 10g 1 sztuka szt. 20 51. Mąka ziemniaczana kg 10 52. Kucharek 1kg 1 sztuka szt. 10 53. Pierniki w czekoladzie serduszka kg 30 54. Pierniki lukrowane serduszka kg 30 55. Cukierki w czekoladzie kg 3 56. Soczki w kartonie szt. 600 57. Brzoskwinie w puszce 820 g waga 1 sztuki szt. 50 58. Groszek konserwowy w puszce 400 gramowej szt. 50 59. Pasztet drobiowy w puszce 160 g szt. 140 Dostawa oznaczona jako Część V mięso świeże, wędliny i drób: Kod Wspólnego Słownika Zamówień (CPV): 15100000-9 I Mięso świeże 1. Kotlet wieprzowy bez kości kg 100 2. Mięso wołowe pieczeniowe kg 100 3. Rozbrat kg 40 4. Łopatka wieprzowa bez kości kg 150 5. Mięso wieprzowe gulaszowe kg 30 6 Mięso wołowe gulaszowe kg 30 II Wędliny świeże 1. Szynka wieprzowa kg 30 2. Wędlina drobiowa kg 10 3. Kiełbasa szynkowa ( wieprzowa ) kg 40 4. Kiełbasa toruńska kg 50 5. Boczek gotowany kg 10 6. Mielonka wieprzowa kg 15 7. Parówki drobiowe kg 100 III Mięso drobiowe świeże 1. Wątróbka drobiowa kg 40 2. Filet z kurczaka kg 120 3. Porcje rosołowe kg 300 4. Kurczak kg 120 Dostawa oznaczona jako Część VI mleko i produkty mleczarskie: Kod Wspólnego Słownika Zamówień (CPV): 15500000-3 1. Mleko 2 % 0,9 litra szt. 1 700 2. Śmietana 30% 400 g opakowanie szt. 600 3. Ser twaróg tłusty kg 200 4. Ser edamski tłusty 40% kg 40 5. Serek topiony 60% szt. 70 6. Jajka szt. 5 000 7. Masło extra 200 g 1 sztuka szt. 150 8. Margaryna palma kg 20 9 Jogurt gratka szt. 700 10. Margaryna śniadaniowa 500 g 1 sztuka szt. 300 11. Majonez kielecki 510 ml 1 sztuka szt. 35 Dostawa będzie realizowana cyklicznie transportem Wykonawcy i na jego koszt do siedziby Zamawiającego znajdującej się w Tymbarku 495. Każdy z produktów powinien być dostarczony w wymaganych opakowaniach. Cykliczne dostawy będą realizowane jak następuje: Część I świeże warzywa i owoce - w drugim dniu od złożenia zamówienia od poniedziałku do piątku w godzinach od 8.00 do 14.00. Część II wyroby piekarskie - codziennie w drugim dniu od złożenia zamówienia od poniedziałku do piątku w godz. od 8.00 do 14.00. Część III mrożone artykuły spożywcze - w drugim dniu od złożenia zamówienia od poniedziałku do piątku w godz. od 8.00 do 14.00. Część IV artykuły spożywcze sypkie, koncentraty, przyprawy i desery - w drugim dniu od złożenia zamówienia od poniedziałku do piątku w godz. od 8.00 do 14.00. Część V mięso świeże, wędliny i drób - w drugim dniu od złożenia zamówienia od poniedziałku do piątku w godz. od 8.00 do 14.00. Część VI mleko i produkty mleczarskie - codziennie w drugim dniu od złożenia zamówienia od poniedziałku do piątku w godz. od 8.00 do 14.00. Zamawiający powiadomi telefonicznie Wykonawcę, o każdej dostawie oraz wskaże zamawiane produkty z podaniem ilości. Produkty muszą spełniać normy jakościowe oraz muszą być dostarczone w ich początkowym okresie gwarancji. W przypadkach, w których Zamawiający użył nazw własnych dla określenia walorów smakowych produktów, Zamawiający dopuszcza produkty o walorach smakowych takich samych lub wyższych- produkty równoważne. Wykonawca powinien zachować odpowiednie warunki transportu i przechowywania dostarczanego towaru. Każda dostawa towaru wymagającego załączenia handlowego dokumentu identyfikacyjnego musi posiadać taki dokument. Wykonawca użyczy nieodpłatnie ewentualnie potrzebnych pojemników przy każdorazowej dostawie towaru do siedziby Zamawiającego na okres do następnej dostawy. Zamawiający zastrzega sobie prawo zamawiania mniejszej ilości towaru niż określona w ofercie. Wykonawcy nie przysługują wobec Zamawiającego roszczenia odszkodowawcze z tytułu zmniejszenia zamówienia. Zamawiający nie przewiduje udzielenia zamówień uzupełniających. Dopuszcza się możliwość zamiany ilości poszczególnego asortymentu. Wykonawca ma obowiązek uznania reklamacji jakości i ilości dostarczanego towaru i dostarczenia nowej partii do siedziby Zamawiającego w dniu złożenia reklamacji. Do składania zamówień Zamawiający upoważni wybranego pracownika..
II.1.4) Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie.
II.1.5) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 03.22.10.00-6, 03.22.23.00-6, 15.81.10.00-6, 15.33.11.70-9, 15.80.00.00-6, 15.10.00.00-9, 15.50.00.00-3.
II.1.6) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak, liczba części: 6.
II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie.
II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Zakończenie: 31.12.2012.
SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM
III.1) WADIUM
Informacja na temat wadium: Zamawiajacy nie wymaga wniesienia wadium.
III.2) ZALICZKI
- Czy przewiduje się udzielenie zaliczek na poczet wykonania zamówienia: nie
III.3) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPEŁNIANIA TYCH WARUNKÓW
III.3.2) Wiedza i doświadczenie
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
O udzielenie zamówienia może ubiegać się Wykonawca, który: 1)wykonał w okresie ostatnich trzech lat przed upływem terminu składania ofert, co najmniej dwie dostawy artykułów żywnościowych, Ocena spełniania przez Wykonawcę warunków udziału w postępowaniu będzie dokonana na podstawie złożonych przez Wykonawcę oświadczeń, o których mowa w części IV pkt 1 i 2 SIWZ.
III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY
-
III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu, należy przedłożyć:
III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:
- oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia
-
III.4.3) Dokumenty podmiotów zagranicznych
Jeżeli wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej, przedkłada:
III.4.3.1) dokument wystawiony w kraju, w którym ma siedzibę lub miejsce zamieszkania potwierdzający, że:
- nie otwarto jego likwidacji ani nie ogłoszono upadłości - wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert
- nie zalega z uiszczaniem podatków, opłat, składek na ubezpieczenie społeczne i zdrowotne albo że uzyskał przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności lub wstrzymanie w całości wykonania decyzji właściwego organu - wystawiony nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert
- nie orzeczono wobec niego zakazu ubiegania się o zamówienie - wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert
III.7) Czy ogranicza się możliwość ubiegania się o zamówienie publiczne tylko dla wykonawców, u których ponad 50 % pracowników stanowią osoby niepełnosprawne: nie
SEKCJA IV: PROCEDURA
IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA
IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.
IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT
IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
IV.2.2) Czy przeprowadzona będzie aukcja elektroniczna: nie.
IV.3) ZMIANA UMOWY
Czy przewiduje się istotne zmiany postanowień zawartej umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy: nie
IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE
IV.4.1) Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia: http://www.tymbark. pl/
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: Publiczne Przedszkole Samorządowe z Oddziałami Integracyjnymi w Tymbarku 34-650 Tymbark 495 - sekretariat..
IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 02.05.2012 godzina 10:00, miejsce: Publiczne Przedszkole Samorządowe z Oddziałami Integracyjnymi w Tymbarku 34-650 Tymbark 495 - sekretariat..
IV.4.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).
IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: nie
INNE PRZETARGI TYMBARK
więcej: przetargi TYMBARK »
PRZETARGI Z PODOBNEJ KATEGORII
- Sukcesywna dostawa artykułów spożywczych do Zespołu Szkolno- Przedszkolnego Nr 2 w Białymstoku
- Dostawa mięs, produktów mięsnych do Domu Pomocy Społecznej "Syrena" w Warszawie
- Sukcesywna dostawa artykułów spożywczych do stołówki SP1 im. Tadeusza Kościuszki w Nowym Tomyślu
- Sukcesywna dostawa mięsa i wędlin w 2025 roku na potrzeby Szkoły Podstawowej Nr 10 z Oddziałami Integracyjnymi im. Olimpijczyków Polskich w Suwałkach
- Dostawa produktów spożywczych, nabiałowych, wędlin, pieczywa, owoców i warzyw na wykonanie śniadań i kolacji w celu wyżywienia mieszkańców Domu Pomocy Społecznej w Pęcławicach Górnych
- SUKCESYWNA DOSTAWA ARTYKUŁÓW ŻYWNOŚCIOWYCH DLA STOŁÓWKI GMINNEJ JEDNOSTKI USŁUG KOMUNALNYCH W BOBOWEJ - II POSTĘPOWANIE
więcej: Warzywa »
Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.