Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu
Ogłoszenie z dnia 2015-06-03
Białystok: Dostawa artykułów żywieniowych w roku szkolnym 2015/2016
dla potrzeb Zespołu Szkół Integracyjnych Nr 1 im. Świętego Jana Pawła II
w Białymstoku.
Numer ogłoszenia: 133572 - 2015; data zamieszczenia: 03.06.2015
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy
Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.
Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.
SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY
I. 1) NAZWA I ADRES: Zespół Szkół Integracyjnych Nr 1 im. Jana Pawła II , ul. Łagodna 10, 15-757 Białystok, woj. podlaskie, tel. 085 6644680, faks 085 6540049.
I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Administracja samorządowa.
SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA
II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Dostawa artykułów żywieniowych w roku szkolnym 2015/2016 dla potrzeb Zespołu Szkół Integracyjnych Nr 1 im. Świętego Jana Pawła II w Białymstoku..
II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.
II.1.4) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: 1.Przedmiot zamówienia w zakresie zadania nr 1 dotyczy pieczywa i wyrobów cukierniczych: 1)Bułka tarta 500g - 500 kg; 2) Bułka słodka z budyniem 60g - 2000 szt. 3)Bułka słodka z marmoladą 60g - 2000 szt. 4) Bułka słodka z serem 60g - 2000 szt.5) Bułka zwykła 50g - 3000 szt.; 6) Chleb baltonowski 600g-3000 szt.; 7) Chleb baltonowski 500g-2500 szt.; 8) Chleb z dynią 400g-200 szt.; 9) Chleb razowy 500g-400 szt.; 10) Chleb wileński 500g-200 szt.; 11) Chleb wieloziarnisty 500g-200 szt.; 12) Chleb z żurawiną 400g-200 szt.; 13) Pączek-2000 szt. 2.Przedmiot zamówienia w zakresie zadania nr 2 dotyczy mięsa i wyrobów mięsnych: 1) Antrykot wołowy schłodzona w temperaturze od 00 do 20 C-300 kg 2) Boczek pieczony b/k-100 kg; 3) Boczek świeży b/ż - mięso wieprzowe pochodzące z klas EUROP, barwa ciemnoróżowa, schłodzone w temperaturze od 00 do 40 C-400 kg; 4) Boczek wędzony-100 kg 5) Filet z indyka- element uzyskany z tuszki indyka mięśnie piersiowe pozbawione skóry, kości i ścięgien, bez przebarwień i uszkodzeń mechanicznych schłodzone w temperaturze od -10C do 20C-1000 kg 6) Filet z kurczaka, piersi bez skóry- mięso uzyskane z tuszki kurcząt, mięśnie piersiowe, podwójne, pozbawione skóry, kości obojczyka, barwa i zapach charakterystyczny dla mięśni piersiowych, schłodzone w temperaturze od -10C do 20C-1000 kg; 7) Gulasz wieprzowy - mięso z szynki pocięte w kawałki kwadratowe o wielkości od 2 do 3 cm pakowane w tacki próżniowe schłodzone w temperaturze od 00 do 40 C-1500 kg; 8) Karkowina b/k- mięso wieprzowe pochodzące z klas EUROP, odcięta z odcinka szyjnego, główne mięśnie szyi i część mięśnia najdłuższego grzbietu, zapach swoisty dla mięsa świeżego wieprzowego schłodzone w temperaturze od 00 do 40 C-1000 kg; 9) Kiełbasa biała parzona drobiowa zawierająca 80 procent drobiu nie krótsza niż 15 cm schłodzona w temperaturze od 00 do 40 C-500 kg; 10) Kiełbasa biała surowa zawierająca 91 procent mięsa wieprzowego z łopatki i szynki nie krótsza niż 15 cm schłodzona w temperaturze od 00 do 40 C-500 kg; 11) Kiełbasa biała wieprzowa parzona zawierająca 80 procent mięsa z łopatki i szynki nie krótsza niż 15 cm schłodzone w temperaturze od 00 do 40 C-300 kg; 12) Kiełbasa podwawelska zawierająca 94 procent mięsa wieprzowego schłodzone w temperaturze od 10 do 60 C-500 kg; 13) Kiełbasa swojska zawierająca 90 procent mięsa wieprzowego, nie krótsza niż 15 cm schłodzone w temperaturze od 10 do 60 C-500 kg; 14) Kiełbasa toruńska zawierająca 80 procent mięsa wieprzowego schłodzone w temperaturze od 10 do 60 C-500 kg; 15) Kiełbasa złota grillowa zawierająca 75 procent mięsa wieprzowego schłodzone w temperaturze od 10 do 60 C-500 kg; 16) Kości wieprzowe karkowe schłodzone w temperaturze od -10C do 20C-200 kg; 17) Kości wieprzowe schabowe schłodzone w temperaturze od -10C do 20C-500 kg; 18) Kurczak świeży cały schłodzone w temperaturze od -10C do 20C-800 kg; 19) Krzyżówka świeża wieprzowa obrobiona schłodzone w temperaturze od -10C do 20C-500 kg; 20) Łopatka wieprzowa b/k- mięso wieprzowe pochodzące z klas EUROP, bez fałdu skóry, główne mięśnie: nadgrzbietowy, podgrzbietowy, podłopatkowy, trójgłowy ramienny, zespół mięśni ramiennych, zapach swoisty dla mięsa świeżego wieprzowego schłodzona w temperaturze od 00 do 40 C-1000 kg; 21) Łopatka wołowa b/k schłodzona w temperaturze od 00 do 40 C-400 kg; 22) Mięsień czterogłowy- mięso wieprzowe pochodzące z klas EUROP, schłodzona w temperaturze od 00 do 40 C-300 kg; 23) Mięso kl II wieprzowe- mięso wieprzowe pochodzące z klas EUROP, schłodzona w temperaturze od 00 do 40 C-1000 kg; 24) Mięso mielone- mięso wieprzowe pochodzące z klas EUROP, schłodzona w temperaturze od 00 do 40 C-1000 kg; 25) Mięso mielone wieprzowo- wołowe- schłodzone w temperaturze od 00 do 40 C-400 kg; 26) Parówki zawartość mięsa wieprzowego 80 procent-600 kg; 27) Parówki zawartość mięsa wieprzowego 93 procent-500kg; 28) Podudzie z kurczaka ze stawem skokowym-300 kg; 29) Porcje rosołowe-150 kg; 30) Rozbratel wołowy schłodzona w temperaturze od 00 do 40 C-200 kg; 31) Rostbef wołowy schłodzona w temperaturze od 00 do 40 C-200 kg; 32) Rumsztyk wołowy schłodzona w temperaturze od 00 do 40 C-200 kg; 33) Schab wieprzowy b/k- mięso wieprzowe pochodzące z klas EUROP odcinek piersiowo- lędźwiowy bez słoniny, mięsień najdłuższy grzbietu, wielodzielny, kolczysty i lędźwiowy większy, barwa jasno do ciemnoróżowej, zapach swoisty dla mięsa świeżego wieprzowego schłodzona w temperaturze od 00 do 40 C-1000 kg; 34) Szynka wieprzowa kl. I b/k (bitki)- mięso wieprzowe pochodzące z klas EUROP schłodzone w temperaturze od 00 do 40 C-1000 kg; 35) Szynka wieprzowa kl. II b/k (gulasz)- mięso wieprzowe pochodzące z klas EUROP schłodzone w temperaturze od 00 do 40 C-500 kg; 36) Szynka wieprzowa kl. III b/k (kotlet mielony)- mięso wieprzowe pochodzące z klas EUROP schłodzone w temperaturze od 00 do 40 C-500 kg 37) Udziec wołowy b/k schłodzona w temperaturze od 00 do 40 C-400 kg 38) Udziec z kurczaka świeży ze skórą i kością schłodzony w temperaturze od 00 do 40 C-1000 kg; 39) Wątróbka drobiowa- podroby drobiowe schłodzony w temperaturze od 00 do 40 C-200 kg; 40) Wątroba wieprzowa- podroby z mięsa wieprzowego pochodzącego z klas EUROP, składa się z czterech płatów oddzielonych od siebie trzema głębokimi wcięciami, struktura nieznacznie ziarnista, powierzchnia głęboka, lekko błyszcząca i wilgotna, barwa brązowo- wiśniowa schłodzona w temperaturze od 00 do 30 C-200 kg; 41) Żeberka wp pasy- główne mięśnie międzyżebrowe wewnętrzne i zewnętrzne -100 kg; 42) Żołądki drobiowe- schłodzony w temperaturze od 00 do 40 C-200 kg. 3.Przedmiot zamówienia w zakresie zadania nr 3 dotyczy mrożonek:1) Brokuł nie mniejszy niż 450g-500 szt.; 2) Fasolka szparagowa zielona nie mniejsza niż 450g-200 szt.; 3) Fasolka szparagowa żółta nie mniejsza niż 450g-200 szt. 4) Filet z mintaja bez glazury-200 kg; 5) Filet z dorsza bez glazury-500 kg; 6) Filet z miruna bez glazury-400 kg; 7) Filet z morszczuka bez glazury-400 kg; 8) Filet z tilapii bez glazury-500 kg; 9) Filet z ryby zapiekany z serem-300 kg; 10) Filet z ryby zapiekany ze szpinakiem-300 kg; 11) Frytka karbowana nie mniejsza niż 2,5 kg- 500 szt.; 12) Kalafior nie mniejszy niż 450g-200 szt.; 13) Kartacze- zawartość nadzienia: mięso wieprzowe 14%, mięso wołowe 1,6%-700 kg; 14) Knedle owocowe, mrożone (opak. 0,45 - 3kg) - składniki: woda, płatki ziemniaczane (16%), truskawki (16%), skrobia ziemniaczana (14%), mąka pszenna, cukier, skrobie modyfikowane, sól, jaja w proszku.-400 kg; 15) Kostka rybna panierowana składająca się z 90 procent ryby-400 kg; 16) Kotlet cordon bleu z indyka panierowany, smażony, mrożony 1 kg (wyrób garmażeryjny gotowy z mięsa rozdrobnionego z szynką z indyka i nadzieniem seropodobnym) skład kotleta: mięso z indyka 35%, panierka 16% (mąka pszenna, skrobia pszenna, sól skrobia ziemniaczana, drożdże, przyprawy i ekstrakty przypraw), szynka z indyka 12% (mięso z indyka 61%, woda, sól, modyfikowana skrobia kukurydziana, sól, białko sojowe.-400 kg; 17) Lody kubek, różne smaki-2500 szt.; 18) Leczo nie mniejsze niż 450 g-300 szt.; 19) Mieszanka kompotowa nie mniejsza niż 450 kg- skład: śliwka z pestką, wiśnia z pestką, porzeczka, jabłko, aronia, rabarbar w różnych proporcjach.-400 szt.; 20) Mieszanka warzywna 7-składnikowa 450g-300 szt.; 21) Mieszanka warzywna 8-składnikowa 450g-300 szt.; 22) Naleśnik z serem 1 kg- farsz około 60% -400 kg; 23) Paluszki rybne z fileta ryby-600 kg; 24) Pierogi ruskie (opak. 0,5 - 2,5 kg)-400 kg; 25) Pierogi z kapustą i grzybami, mrożone-skład: mąka pszenna, kapusta kwaszona (19%), woda, kapusta biała (13%), pieczarki (3%), cebula, podgrzybek (1%), przyprawy, sól, olej roślinny, smalec wieprzowy, błonnik pszenny, suszone grzyby leśne (0,2%), cukier, skrobia modyfikowana, jaja w proszku, zawartość farszu 42%-300 kg; 26) Pierogi z truskawkami, mrożone- skład: Mąka pszenna, truskawki (31%), woda, cukier, skrobie modyfikowane, olej roślinny, jaja w proszku, sól, zawartość farszu 38%-300 kg; 27) Placki ziemniaczane zawierające 90% ziemniaka-300 kg; 28) Pyzy z mięsem- skład: mąka pszenna, mięso wieprzowe (27%), woda, białko sojowe, cebula, mięso wołowe (2,8%), włoszczyzna (pietruszka, marchew, seler, por), błonnik pszenny, przyprawy, sól, olej roślinny, jaja w proszku, zawartość farszu 42%-200 kg; 29) Pyzy ziemniaczane- skład: Woda, skrobia ziemniaczana (15%), płatki ziemniaczane (11%), grys ziemniaczany (10%), mąka pszenna, sól-200 kg; 30) Szpinak nie mniejszy niż 450g-300 szt.; 31) Śledź solony typu matias-100 kg; 32) Śledź marynowany typu matias-100 kg; 33) Truskawka nie mniejsza niż 450g-300 szt.; 34) Wiśnia b/p nie mniejsza niż 450g-400 szt. 4.Przedmiot zamówienia w zakresie zadania nr 4 dotyczy artykułów spożywczych:1) Ananas puszka nie mniejszy niż 565g-400 szt.; 2) Baton typu Kinder bueno lub równoważny nie mniejszy niż 43g-2000 szt.; 3) Baton typu twix lub równoważny nie mniejszy niż 51g-2000 szt.; 4) Baton typu Lion lub równoważny nie mniejszy niż 43g-1000 szt.; 5) Baton typu Milky Way lub równoważny-2000 szt.; 6) Baton typu Snickers lub równoważny nie mniejszy niż 51g-2000 szt.; 7) Baton typu Nestle Cini Minis lub równoważny nie mniejszy niż 25g-2000 szt.; 8) Bomboniera Toffifee lub równoważny nie mniejszy 125g-800 szt.; 9) Brzoskwinie w syropie nie mniejsze niż 850 ml-100szt.; 10) Chrzan nie mniejszy niż 290g-200 szt.; 11) Ciastka typu Pieguski lub równoważne nie mniejsze niż 135 g-1500 szt.; 12) Cukier nie mniejszy niż 1 kg-2500 kg; 13) Cukier puder nie mniejszy niż 400g-100 szt.; 14) Cukier waniliowy nie mniejszy niż 32g-100 szt.; 15) Cynamon mielony nie mniejszy niż 15g-50 szt.; 16) Czekolada typu Alpen Gold lub równoważna nie mniejsza niż 100g-2000 szt.; 17) Czekolada tylu goplana lub równoważna nie mniejsza niż 100g-2000 szt.; 18) Czekolada typu Wedel lub równoważna nie mniejsza niż 100g-2000 szt.; 19) Czekolada typu Baron lub równoważna nie mniejsza niż 100g-2000 szt.; 20) Czosnek granulowany nie mniejszy niż 16g-200 szt.; 21) Delikat do drobiu typu Knorr lub równoważny nie mniejszy niż 600g-50 szt.; 22) Delikat do mięs typu Knorr lub równoważny nie mniejszy niż 700g-50 szt.; 23) Groszek konserwowy nie mniejszy niż 400g typu Vinegret lub równoważny-350 szt. 24) Herbata typu Lipton lub równoważna saszetki 100x2g-300 szt.; 25) Herbata granulowana typu Lipton lub równoważna nie mniejsza niż 100 g-100 szt.; 26) Herbata liściasta typu Lipton lub równoważna nie mniejsza niż 100g-100 szt.; 27) Herbatniki typu Jeżyki lub równoważne nie mniejsze niż 140g-3000 szt.; 28) Jajka typu Kinder lub równoważne nie mniejsze niż 20g-2500 szt.; 29) Kasza gryczana nie mniejsza niż 500g-200 szt.; 30) Kasza jęczmienna gruboziarnista, średnia nie mniejsza niż 500g-200 szt.; 31) Kasza jęczmienna drobnoziarnista nie mniejsza niż 500g-200szt.; 32) Kasza jęczmienna pęczak nie mniejsza niż 500g-500 szt.; 33) Kasza manna nie mniejsza niż 500g-60 szt.; 34) Ketchup ł/p nie mniejszy niż 500g typu Pudliszki lub równoważny-300 szt.; 35) Koncentrat buraczany nie mniejszy niż 300ml typu Krakus lub równoważny-20 l; 36) Koncentrat pomidorowy nie mniejszy niż 1 kg typu Dawtona lub równoważny-100 kg; 37) Kukurydza konserwowa nie mniejsza niż 425g typu Vernet lub równoważny-200 szt.; 38) Kwasek cytrynowy nie mniejszy niż 20g-400 szt.; 39) Liść laurowy nie mniejszy niż 10g-300 szt.; 40) Liść laurowy nie mniejszy niż 12g-200 szt.; 41) Liść laurowy nie mniejszy niż 5g-200 szt.; 42) Lizak typu Chupa Chups lub równoważny-2000 szt. 43) Majeranek nie mniejszy niż 10g-80 szt.; 44) Majeranek nie mniejszy niż 20g-300 szt.; 45) Majonez nie mniejszy niż 320ml typu Winiary lub równoważny-500 szt.; 46) Majonez nie mniejszy niż 2,85 kg typu Winiary lub równoważny-200 szt.; 47) Majonez nie mniejszy niż 400 ml typu Winiary lub równoważny-200 szt.; 48) Makaron kolanka nie mniejszy niż 1 kg typu Barilla lub równoważny-2000 kg; 49) Makaron spaghetti nie mniejszy niż 1 kg typu Lubella lub równoważny-800 kg; 50) Makaron świder nie mniejszy niż 1 kg typu Barilla lub równoważny-400 kg; 51) Mąka luksusowa nie mniejsza niż 1 kg-400 kg; 52) Mąka tortowa nie mniejsza niż 1 kg-400 kg; 53) Mąka ziemniaczana nie mniejsza niż 1 kg-200 kg; 54) Miód pasieka wielokwiatowy nie mniejszy niż 400g-70 kg; 55) Musztarda chrzanowa nie mniejsza niż 190g typu Agrovita lub równoważna-400 szt.; 56) Napój herbaciany nie mniejszy niż 300g-100 szt.; 57) Napój herbaciany cytrynowy nie mniejszy niż 300g-100 szt.; 58) Napój nie mniejszy niż 400 ml typu Kubuś play lub równoważny-2000 szt.; 59) Ogórek konserwowy nie mniejszy niż 900 ml-800 szt.; 60) Olej nie mniejszy niż 1l typu Kujawski lub równoważny-600 szt.; 61) Ocet spirytusowy 10% nie mniejszy niż 500 ml-50 szt.; 62) Pieprz naturalny mielony nie mniejszy niż 20g typu Prymat lub równoważny-580 szt.; 63) Pieprz ziołowy mielony nie mniejszy niż 20g typu Prymat lub równoważny-500 szt.; 64) Pieprz ziołowy mielony nie mniejszy niż 15g typu Prymat lub równoważny-400 szt.; 65) Płatki owsiane nie mniejsze niż 500g-100 szt.; 66) Przecier ogórkowy nie mniejszy niż 300g-300 szt.; 67) Przyprawa do mięs i grilla nie mniejsza niż 1,1 kg typu maggi lub równoważna-30 szt.; 68) Przyprawa do mięsa mielonego nie mniejsza niż 20g-200 szt.; 69) Przyprawa do mięsa mielonego nie mniejsza niż 30g-80 szt.; 70) Przyprawa do ryb typu Prymat lub równoważna nie mniejsza niż 20g-80 szt.; 71) Przyprawa typu Jarzynka lub równoważna nie mniejsza niż 2,8 kg-120 szt.; 72) Przyprawa prowansalska nie mniejsza niż 10g-300 szt.; 73) Przyprawa sypka nie mniejsza niż 1 kg typu Vegetta lub równoważna-500 kg; 74) Przyprawa typu Vegeta lub równoważna 200g-300 szt.; 75) Przyprawa w płynie typu Winiary lub równoważna nie mniejsza 200g-500 szt.76) Przyprawa w płynie typu Winiary lub równoważna nie mniejsza niż 960 ml-40 szt.; 77) Pulpa pomidorowa nie mniejsza niż 3kg-30 szt.; 78) Rodzynki nie mniejsze niż 150g-50 szt.; 79) Rogalik typu Chipita 7 days lub równoważny nie mniejszy niż 65g-4000 szt.; 80) Rosół drobiowy typu Winiary lub równoważny nie mniejszy niż 2,2 kg-30 kg; 81) Ryż biały typu Sonko lub równoważny nie mniejszy niż 1 kg-500 kg; 82) Sekret szefa drobiowy typu Maggi lub równoważny nie mniejszy niż 800 g-20 kg; 83) Sekret szefa grzybowy typu Maggi lub równoważny nie mniejszy niż 650g-15 kg; 84) Sekret szefa typu Maggi lub równoważny wołowy nie mniejszy niż 900g-25 kg; 85) Sos boloński typu Winiary lub równoważny nie mniejszy niż 1 kg-30 kg; 86) Sos boloński typu Winiary lub równoważny nie mniejszy niż 1,1 kg-30 kg; 87) Sos demi glace typu Winiary lub równoważny nie mniejszy niż 900 g-30 kg; 88) Sos grzyby leśne typu Winiary lub równoważny nie mniejszy niż 900g-30 kg; 89) Sos myśliwski typu Winiary lub równoważny nie mniejszy niż 900 g-30 kg; 90) Sos pieczeniowy typu Winiary lub równoważny nie mniejszy niż 1,1 kg-35 kg; 91) Sos sałatkowy typu Winiary lub równoważny nie mniejszy niż 900 g-30 kg; 92) Sos spaghetti typu Łowicz lub równoważny nie mniejszy niż 350 ml-140 l; 93) Sos spaghetti typu Łowicz lub równoważny nie mniejszy niż 520 ml-120 l; 94) Sól jodowana typu Cenos lub równoważna nie mniejsza niż 1 kg-700 kg; 95) Syrop mix typu Herbapol lub równoważny nie mniejszy niż 420 ml-1000 szt.; 96) Syrop mix typu Paola lub równoważny nie mniejszy niż 430 ml-1000 szt.; 97) Szczaw konserwowy typu Hana lub równoważny nie mniejszy niż 300g-400 szt.; 98) Szczaw konserwowy typu Hana lub równoważny nie mniejszy niż 900g-100 szt.; 99) Wafel typu Pronce Polo XXL lub równoważny 52g-1 000 szt.; 100) Zając wielkanocny 30g-800 szt.; 101) Ziele angielskie nie mniejsze niż 15 g-900 szt.; 102) Zupa barszcz biały typu Winiary lub równoważna nie mniejsza niż 900 g-70 szt.; 103) Zupa borowikowa typu Winiary lub równoważna nie mniejsza niż 900g-40 szt.; 104) Zupa cebulowa typu Winiary lub równoważna nie mniejsza 900g-30 szt.; 105) Zupa ogonowa typu Winiary lub równoważna nie mniejsza niż 900g-80 szt.; 106) Zupa żurek typu Winiary lub równoważna nie mniejsza niż 900g-30 szt.; 107) Zestaw świąteczny 145g-1 000 szt. 5.Przedmiot zamówienia w zakresie zadania nr 5 dotyczy nabiału: 1) Drożdże świeże nie mniejsze niż 100g-200 szt.; 2) Jogurt polski pitny różne smaki nie mniejszy niż 400g-1000 szt.; 3) Jogurt polski pitny różne smaki nie mniejszy niż 250g-1000 szt.; 4) Masło śmietankowe nie mniejsze niż 200g zawartość tłuszczu 73%-500 szt.; 5) Masło ekstra nie mniejsze niż 200g zawartość tłuszczu 82%-500 szt.; 6) Masło typu Łaciate nie mniejsze niż 200g zawartość tłuszczu 83%-500 szt.; 7) Mleko 3/2% UHT w kartonie, nie mniejsze niż 1l-500 szt.; 8) Mleko UHT typu Twój kubek 2% w kartonie, nie mniejsze niż 1l-200 szt.; 9) Ser żółty typu Gouda lub równoważny-250 kg; 10) Śmietana do sosów i zup nie mniejsza niż 200ml-500 szt.; 11) Śmietana gęsta 18% nie mniejsza niż 400 ml-3000 szt.; 12) Śmietana 18% nie mniejsza niż 400ml-3000 szt.; 13) Twaróg mielony w wiadrze nie mniejszy niż 1 kg-100 kg; 14) Twaróg półtłusty krajanka typu mlekovita-500 kg. 6.Przedmiot zamówienia w zakresie zadania nr 6 dotyczy warzyw i owoców: 1) Banan-2000 kg; 2) Brzoskwinia-2000 kg; 3) Burak-2000 kg; 4) Cebula-1000 kg; 5) Cytryna-200 kg; 6) Czereśnia-500 kg; 7) Czosnek świeży-5 kg; 8) Fasola drobna-500 kg; 9) Groch połówki-500 kg; 10) Gruszka-1800 kg; 11) Jabłko-1900 kg; 12) Jaja-900 kg; 13) Kalafior-200 kg; 14) Kapusta biała-1500 kg; 15) Kapusta biała młoda-400 kg; 16) Kapusta czerwona-1000 kg; 17) Kapusta kiszona-1000 kg; 18) Kapusta pekińska-500 kg; 19) Kapusta włoska-800 kg; 20) Kiwi-1800 kg; 21) Koper-800 pęczków; 22) Mandarynka-1500 kg; 23) Marchew-5000 kg; 24) Nektarynka-1200 kg; 25) Ogórek gruntowy-400 kg; 26) Ogórek kiszony-800 kg; 27) Ogórek małosolny-800 kg; 28) Ogórek świeży-1000 kg; 29) Papryka-400 kg; 30) Pieczarka-900 kg; 31) Pietruszka-1500 kg; 32) Pietruszka natka-500 pęczków; 33) Pomarańcza-2000 kg; 34) Pomidor-1000 kg; 35) Pomidor malinowy-500 kg; 36) Por-700 kg; 37) Rzodkiew biała sopel (Agaty)-400 kg; 38) Rabarbar świeży-300 kg; 39) Rzodkiewka-800 pęczków; 40) Sałata-400 kg; 41) Seler-1000 kg; 42) Szczypior-300 pęczków; 43) Śliwka-500 kg; 44) Truskawka-300 kg; 45) Winogrono jasne-600 kg; 46) Winogrono ciemne-600 kg; 47) Wiśnia-500 kg; 48) Ziemniak-28000 kg; 49) Ziemniaki młode-4000 kg..
II.1.5) przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających:
- Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówień uzupełniających
- Zamawiający dopuszcza możliwość składania ofert częściowych na jedną lub większą liczbę zadań, zadania od 1 do 6.
II.1.6) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.80.00.00 - Różne produkty spożywcze .
II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak, liczba części: 6.
II.1.8) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie.
II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Rozpoczęcie: 01.09.2015.
SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM
III.1) WADIUM
Informacja na temat wadium: Nie dotyczy
III.2) ZALICZKI
III.3) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPEŁNIANIA TYCH WARUNKÓW
III. 3.1) Uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
Oświadczenie
III.3.2) Wiedza i doświadczenie
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
Wykaz dostaw wykonanych w okresie 3 lat.
III.3.3) Potencjał techniczny
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
Oświadczenie
III.3.4) Osoby zdolne do wykonania zamówienia
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
Oświadczenie
III.3.5) Sytuacja ekonomiczna i finansowa
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
Oświadczenie
III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY
III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu należy przedłożyć:
- potwierdzenie posiadania uprawnień do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania, w szczególności koncesje, zezwolenia lub licencje;
III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:
- oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia;
- aktualny odpis z właściwego rejestru lub z centralnej ewidencji i informacji o działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub ewidencji, w celu wykazania braku podstaw do wykluczenia w oparciu o art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy, wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;
III.4.3) Dokumenty podmiotów zagranicznych
Jeżeli wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej, przedkłada:
III.4.3.1) dokument wystawiony w kraju, w którym ma siedzibę lub miejsce zamieszkania potwierdzający, że:
- nie otwarto jego likwidacji ani nie ogłoszono upadłości - wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;
- nie zalega z uiszczaniem podatków, opłat, składek na ubezpieczenie społeczne i zdrowotne albo że uzyskał przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności lub wstrzymanie w całości wykonania decyzji właściwego organu - wystawiony nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;
III.4.4) Dokumenty dotyczące przynależności do tej samej grupy kapitałowej
- lista podmiotów należących do tej samej grupy kapitałowej w rozumieniu ustawy z dnia 16 lutego 2007 r. o ochronie konkurencji i konsumentów albo informacji o tym, że nie należy do grupy kapitałowej;
III.6) INNE DOKUMENTY
Inne dokumenty niewymienione w pkt III.4) albo w pkt III.5)
1. Oświadczenie o wprowadzonych procedurach HACCP; 2. Zaświadczenie z Sanepidu o dopuszczeniu środków transportu, które będą dostarczać żywność do zamawiającego oraz ich wykaz; 3. Przedstawienia aktualnej decyzji właściwej terytorialnie PPIS o zatwierdzeniu zakładu do prowadzenia działalności w zakresie obrotu żywnością i wpisie do rejestru zakładu podlegającego urzędowej kontroli - ustawy o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. z 2010r. Nr 21 poz. 105).
SEKCJA IV: PROCEDURA
IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA
IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.
IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT
IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE
IV.4.1) Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.zsi1.internetdsl.pl
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: Zespół Szkół Integracyjnych Nr 1 im. Świętego Jana Pawła II w Białymstoku, ul. Łagodna 10 w sekretariacie szkoły..
IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 09.07.2015 godzina 09:00, miejsce: Zespół Szkół Integracyjnych Nr 1 im. Świętego Jana Pawła II w Białymstoku, ul. Łagodna 10 w sekretariacie szkoły..
IV.4.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).
IV.4.16) Informacje dodatkowe, w tym dotyczące finansowania projektu/programu ze środków Unii Europejskiej: Nie dotyczy.
IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: nie
INNE PRZETARGI Z BIAŁEGOSTOKU
- Dostawa i montaż 8 sztuk wiat przystankowych na terenie miasta Białegostoku
- Dostawa artykułów promocyjnych oraz druków informacyjno-promocyjnych na potrzeby jednostek Uniwersytetu w Białymstoku
- "Budowa boisk (kortów) do padla w ośrodku sportowym na osiedlu Zawady w Białymstoku"
- Usługi związane z zabezpieczeniem i uprzątnięciem lokali po przejęciu przez ZMK w budynkach Wspóln. Mieszkaniowych oraz spółdzielczych z udziałem Gminy Białystok oraz lokali użytkowych wolnostojących.
- Projekt i Budowa rampy do odśnieżania samochodów ciężarowych na terenie MOP Budzisko Zachód przy drodze ekspresowej S61 woj. Podlaskie
- "Przeprowadzenie szkoleń specjalistycznych dla pracowników i kandydatów na pracowników centrum usług społecznych"
więcej: przetargi w Białymstoku »
PRZETARGI Z PODOBNEJ KATEGORII
- Zakup i dostawa poczęstunku dla uczestników projektu: "ROZWIJAMY POTENCJAŁY - Powiatowy Program Transformacji Pokoleniowej.", numer wniosku o dofinansowanie: FESL.10.24-IZ.01-06BE/23.
- Zakup i sukcesywna dostawa artykułów w spożywczych - żywnościowych do Dziennego Domu Pomocy pn. "Przystań Pluskowęsy" w Pluskowęsach w Gminie Chełmża
- WYBÓR DOSTAWCÓW ARTYKUŁÓW SPOŻYWCZYCH, NA RZECZ PRZEDSZKOLA NR 57 WE WROCŁAWIU
- Sukcesywna dostawa żywności do Domu Pomocy Społecznej im. Jana Pawła II w Brańsku w okresie do 31.12.2025 r od daty udzielenia zamówienia.
- Dostawa pieczywa, drobiu i artykułów spożywczych
- Dostawa warzyw, owoców, mrożonek, jajek, artykułów spożywczych, mleka, mięsa i pieczywa
więcej: Różne produkty spożywcze »
Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.