eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Kluczbork › Sukcesywne dostawy artykułów spożywczych do Zakładu Karnego w Kluczborku

Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu



Ogłoszenie z dnia 2015-06-08

Kluczbork: Sukcesywne dostawy artykułów spożywczych do Zakładu Karnego w Kluczborku
Numer ogłoszenia: 135786 - 2015; data zamieszczenia: 08.06.2015
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Zakład Karny , ul. Katowicka 4, 46-200 Kluczbork, woj. opolskie, tel. 77 447 20 70, faks 77 417 21 70.

  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.zp.sw.gov.pl

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Inny: Państwowa jednostka organizacyjna nieposiadająca osobowości prawnej.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA

II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Sukcesywne dostawy artykułów spożywczych do Zakładu Karnego w Kluczborku.

II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.

II.1.4) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: Sukcesywne dostawy artykułów spożywczych do Zakładu Karnego w Kluczborku w ilościach: 1. Bulion warzywny w opak. do 5 kg - CPV 15891500-5 1200 kg 2. Cukier biały kryształ w opak. do 25 kg - CPV 15831000-2 5400 kg 3. Cynamon w opak. do 3 kg - CPV 15870000-7 10 kg 4. Czosnek mielony w opak. do 1 kg - CPV 15870000-7 65 kg 5. Dżem truskawkowy niskosłodzony w wiaderkach do 10 kg - CPV 15332296-5 600 kg 6. Fasola typu Jaś w opak. do 25 kg - CPV 15331130-7 1700 kg 7. Groszek zielony konserwowy w puszce do 1 kg - CPV 15331462-3 220 kg 8. Groch łuskany w opak. do 25 kg - CPV 03212200-2 1100 kg 9. Herbata w opak. od 0,10 do 2 kg - CPV 15863000-5 370 kg 10. Kasza jęczmienna w opak. do 25 kg - CPV 15613100-9 1400 kg 11. Kasza manna w opak. do 5 kg - CPV 15613100-9 1000 kg 12. Kawa zbożowa w opak. do 25 kg - CPV 15861000-1 700 kg 13. Koncentrat pomidorowy 30% w opak. od 0,9 do 5 kg - CPV 15331134-5 2600 kg 14. Konserwa szprot w pomidorach w opak. od 0,30 do 0,33 kg - CPV 15240000-2 1100 kg 15. Konserwa sałatka z makreli w opak. od 0,30 do 0,33 kg - CPV 15240000-2 1400 kg 16. Konserwa turystyczna w opak. od 0,10 do 0,33 kg - CPV 15131000-5 1100 kg 17. Konserwa tyrolska w opak. od 0,10 do 0,33 kg - CPV 15131000-5 1100 kg 18. Liść laurowy w opak. do 3 kg - CPV 15870000-7 25 kg 19. Majeranek suszony w opak. do 3 kg - CPV 15870000-7 40 kg 20. Makaron czterojajeczny kolanka w opak. do 20 kg - CPV 15851100-9 2200 kg 21. Makaron czterojajeczny nitki w opak. do 20 kg - CPV 15851100-9 2200 kg 22. Makaron czterojajeczny świderki w opak. do 20 kg - CPV 15851100-9 2200 kg 23. Marmolada w opak. do 15 kg - CPV 15332230-5 1700 kg 24. Mąka pszenna w opak. do 25 kg - CPV 15612100-2 3500 kg 25. Mąka ziemniaczana w opak. do 10 kg - CPV 15312000-8 400 kg 26. Mleko w proszku w opak. 0,50 do 2 kg - CPV 15511700-0 700 kg 27. Musztarda w opak. do 5 kg - CPV 15871250-1 250 kg 28. Ocet 10% w butelkach. od 0,5 do 1 l - CPV 15871110-8 250 l 29. Ogórki konserwowe w opak. od 0,9 do 2 kg - CPV 15331500-2 400 kg 30. Oregano suszone w opak. od 1 do 3 kg - CPV 15872000-1 20 kg 31. Papryka mielona w opak. do 3 kg - CPV 15870000-7 60 kg 32. Paprykarz w opak. od 0,30 do 0,33 kg - CPV 15240000-2 1600 kg 33. Pasztet drobiowy w opak. alum. od 0,10 do 0,13 kg - CPV 15131310-1 1400 kg 34. Pasztet mazowiecki w opak. od 0,10 do 0,33 kg - CPV 15131310-1 1200 kg 35. Pieprz czarny mielony w opak. do 5 kg - CPV 15872100-2 140 kg 36. Przyprawa do zup w płynie w opak. do 1 l - CPV 15871000-4 2000 l 37. Ryż biały w opak. do 25 kg - CPV 15614100-6 2500 kg 38. Soja granulat w opak. do 25 kg - CPV 15800000-6 600 kg 39. Sos biały w opak. do 5 kg - CPV 15871260-4 30 kg 40. Sos grzybowy w opak. do 5 kg - CPV 15871260-4 40 kg 41. Sos pieczeniowy w opak. do 5 kg - CPV 15871260-4 100 kg 42. Sos pomidorowy w opak. do 5 kg - CPV 15871260-4 60 kg 43. Sól spożywcza drobnoziarnista w opak. do 25 kg - CPV 15872400-5 1800 kg 44. Woda mineralna gazowana w butelkach 1,5 l - CPV 15981000-8 600 l 45. Woda mineralna niegazowana w butelkach 1,5 l - CPV 15981000-8 600 l 46. Ziele angielskie w opak. do 3 kg - CPV 15870000-7 10 kg 47. Zupa barszcz czerwony w opak. do 5 kg - CPV 15891400-4 200 kg 48. Zupa grzybowa w opak. do 5 kg - CPV 15891400-4 140 kg 49. Zupa pomidorowa w opak. do 5 kg - CPV 15891400-4 60 kg 50. Zupa selerowa w opak. do 5 kg - CPV 15891400-4 130 kg 51. Zupa żurek w opak. do 5 kg - CPV 15891400-4 160 kg Artykuły żywnościowe takie jak konserwy rybne i mięsne powinny być dostarczane w łatwo otwieranych puszkach (samootwieracz, bez konieczności użycia otwieracza mechanicznego) 1. Realizacja dostaw musi odbywać się zgodnie w wymogami sanitarnymi określonymi w Ustawie z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (t.j. Dz. U. 06.171.1225) 2. Wykonawca realizuje dostawy własnym transportem i na własne ryzyko (m.in. kwestia zabezpieczenia i ubezpieczenia przewożonej partii towaru). Ustala się iż, każdorazowo przed wydaniem przedmiotu umowy ilość dostarczonego towaru oraz jego zgodność z zamówieniem, sprawdzona zostanie w siedzibie zamawiającego przez strony umowy. 3. Dostarczone towary muszą spełniać obowiązujące wymagania i normy jakościowe zgodnie z wymaganiami zawartymi w Polskich Normach muszą być świeże i posiadać ważne terminy przydatności do spożycia. W przypadku stwierdzenia przez zamawiającego złej jakości dostarczonego towaru, strony sporządzają protokół wskazując w nim rodzaj stwierdzonych wad. Protokół ten stanowić będzie wezwanie zamawiającego skierowane do wykonawcy o wymianę dostarczonej partii towaru lub jej poszczególnego elementu na nowa partię na własny koszt i ryzyko wykonawcy. 4. Zamawiający zastrzega sobie prawo zmiany ilości dostaw poszczególnych produktów zmniejszenia do 20%, ze względu na wystąpienie okoliczności, których nie można było przewidzieć w dacie zawierania umowy, w tym zwłaszcza powodowanych zmniejszeniem liczby osadzonych, bądź innymi nadzwyczajnymi zdarzeniami lub sytuacjami. Z tytułu zmniejszenia ilości dostaw, wykonawcy nie przysługuje odszkodowanie. 5. Odbiór jakościowy, gwarancja i reklamacja: Zamawiający zbada dostarczoną partię towaru w trakcie przyjęcia do magazynu. W przypadku stwierdzenia wad, zamawiający niezwłocznie poinformuje o tym fakcie Wykonawcę. Wykonawca jest zobowiązany wymienić w tym samym dniu wadliwą partię towaru. Przedmiot zamówienia winien być odpowiednio oznakowany (zgodnie z Rozporządzeniem Ministra Rolnictwa i rozwoju wsi z dnia 10 lipca 2007 r.) oraz posiadać Handlowy Dokument Identyfikacyjny. 6. Zamówienia będą składane i przyjmowane telefonicznie, faksem, drogą elektroniczną (e-mail) lub w czasie dostawy (na następną dostawę). Zamówienia będą składane przez zamawiającego z co najmniej jednodniowym wyprzedzeniem. Dostawy będą przyjmowane od poniedziałku do piątku w godzinach od 8.00 do 12.00 na podstawie zapotrzebowania zamawiającego. W wyjątkowych sytuacjach dopuszczalna jest zmiana godziny dostawy po uprzednim uzgodnieniu telefonicznym pomiędzy dostawcą i odbiorcą (w godzinach pracy magazynu)..

II.1.6) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.83.00.00 - Cukier i produkty pokrewne 15.87.00.00 - Przyprawy i przyprawy korzenne 15.33.11.30 - Fasola, groch, papryki, pomidory i pozostałe warzywa 15.61.31.00 - Produkty przemiału owsa 15.86.10.00 - Kawa 15.33.11.34 - Pomidory przetworzone 15.24.00.00 - Ryby puszkowane i pozostałe ryby konserwowane lub przetworzone 15.13.10.00 - Konserwy i przetwory z mięsa 15.85.11.00 - Makaron niegotowany 15.33.22.30 - Marmolady 15.61.21.00 - Mąka pszenna 15.31.20.00 - Produkty ziemniaczane 15.51.17.00 - Mleko w proszku 15.33.15.00 - Warzywa konserwowane w occie 15.13.13.10 - Pasztety 15.61.41.00 - Ryż długoziarnisty 15.80.00.00 - Różne produkty spożywcze 15.87.12.60 - Sosy 15.98.10.00 - Wody mineralne 15.89.14.00 - Zupy .

II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak, liczba części: 51.

II.1.8) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie.


II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Zakończenie: 02.07.2016.

SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM

III.1) WADIUM

Informacja na temat wadium: nie dotyczy

III.2) ZALICZKI

III.3) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPEŁNIANIA TYCH WARUNKÓW

  • III. 3.1) Uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Zamawiający oceni, czy wykonawca spełnia ten warunek udziału w postępowaniu na podstawie złożonych oświadczeń i dokumentów. Oświadczenia i dokumenty, jakie winni złożyć wykonawcy w swojej ofercie, zostały wyszczególnione w rozdziale IX specyfikacji istotnych warunków zamówienia

  • III.3.2) Wiedza i doświadczenie

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Zamawiający oceni, czy wykonawca spełnia ten warunek udziału w postępowaniu na podstawie złożonych oświadczeń i dokumentów. Oświadczenia i dokumenty, jakie winni złożyć wykonawcy w swojej ofercie, zostały wyszczególnione w rozdziale IX specyfikacji istotnych warunków zamówienia

  • III.3.3) Potencjał techniczny

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Zamawiający oceni, czy wykonawca spełnia ten warunek udziału w postępowaniu na podstawie złożonych oświadczeń i dokumentów. Oświadczenia i dokumenty, jakie winni złożyć wykonawcy w swojej ofercie, zostały wyszczególnione w rozdziale IX specyfikacji istotnych warunków zamówienia

  • III.3.4) Osoby zdolne do wykonania zamówienia

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Zamawiający oceni, czy wykonawca spełnia ten warunek udziału w postępowaniu na podstawie złożonych oświadczeń i dokumentów. Oświadczenia i dokumenty, jakie winni złożyć wykonawcy w swojej ofercie, zostały wyszczególnione w rozdziale IX specyfikacji istotnych warunków zamówienia

  • III.3.5) Sytuacja ekonomiczna i finansowa

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Zamawiający oceni, czy wykonawca spełnia ten warunek udziału w postępowaniu na podstawie złożonych oświadczeń i dokumentów. Oświadczenia i dokumenty, jakie winni złożyć wykonawcy w swojej ofercie, zostały wyszczególnione w rozdziale IX specyfikacji istotnych warunków zamówienia

III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY

III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu należy przedłożyć:

III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:

  • oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia;

III.4.4) Dokumenty dotyczące przynależności do tej samej grupy kapitałowej

  • lista podmiotów należących do tej samej grupy kapitałowej w rozumieniu ustawy z dnia 16 lutego 2007 r. o ochronie konkurencji i konsumentów albo informacji o tym, że nie należy do grupy kapitałowej;

III.6) INNE DOKUMENTY

Inne dokumenty niewymienione w pkt III.4) albo w pkt III.5)

1) wypełniony formularz ofertowy. Formularz ofertowy musi mieć formę pisemną i należy go złożyć na druku, którego wzór stanowi załącznik nr 1 do specyfikacji, 2) pełnomocnictwo, (jeżeli dotyczy)

SEKCJA IV: PROCEDURA

IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA

IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.

IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT

IV.2.1) Kryteria oceny ofert: cena oraz inne kryteria związane z przedmiotem zamówienia:

  • 1 - Cena - 95
  • 2 - Termin Płatności - 5

IV.3) ZMIANA UMOWY

przewiduje się istotne zmiany postanowień zawartej umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy:

Dopuszczalne zmiany postanowień umowy oraz określenie warunków zmian

Zamawiający przewiduje możliwość wprowadzenia zmian w umowie w stosunku do treści oferty na podstawie, której dokonano wyboru wykonawcy w następujących przypadkach: 1) ustawowej zmiany stawki podatku od towarów i usług (VAT) w okresie obowiązywania umowy. Zmiana nie dotyczy ceny jednostkowej netto; 2) nastąpiła zmiana danych podmiotów zawierających umowę (np. w wyniku przekształceń, przejęć, itp.); 3) nastąpiła zmiana nazwy handlowej oferowanego przedmiotu zamówienia; 4) zamawiający zastrzega sobie prawo do korzystania z okresowych promocji i upustów wprowadzonych przez producenta (ceny niższe niż zawarte w umowie). Wszystkie zmiany umowy wymagają formy pisemnej (aneks do umowy) pod rygorem nieważności.

IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

IV.4.1) Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.zp.sw.gov.pl
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: Zakład Karny w Kluczborku, 46-200 Kluczbork, ul. Katowicka 4.

IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 17.06.2015 godzina 10:00, miejsce: Sekretariat Zakładu Karnego w Kluczborku, 46-200 Kluczbork, ul. Katowicka 4.

IV.4.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).

IV.4.16) Informacje dodatkowe, w tym dotyczące finansowania projektu/programu ze środków Unii Europejskiej: nie dotyczy.

IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: nie

Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.