Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu
Ogłoszenie z dnia 2013-04-10
Gliwice: Zakup artykułów spożywczych na potrzeby związane z realizacją projektu /Czas na zmiany/
Numer ogłoszenia: 141612 - 2013; data zamieszczenia: 10.04.2013
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy
Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.
Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.
SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY
I. 1) NAZWA I ADRES: Ośrodek Pomocy Społecznej , ul. Górnych Wałów 9, 44-100 Gliwice, woj. śląskie, tel. 032 4010185, 4010405, faks 032 2308027.
- Adres strony internetowej zamawiającego: www.opsgliwice.pl
I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Administracja samorządowa.
SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA
II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Zakup artykułów spożywczych na potrzeby związane z realizacją projektu /Czas na zmiany/.
II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.
II.1.4) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: Przedmiotem zamówienia jest zakup i dostawa artykułów spożywczych na potrzeby związane z realizacją projektu /Czas na zmiany/. Dostawy odbywać się będą sukcesywnie nie rzadziej niż trzy razy w miesiącu. Zamówienie składa się z pięciu części: Część I - dostawa wędlin i mięsa kod CPV: 15.11.00.00-2 - nazwa: Mięso kod CPV: 15.13.11.30-5 - nazwa: Wędliny Część II - dostawa warzyw i owoców 15.30.00.00-1 - Owoce, warzywa i podobne produkty Część III - dostawa nabiału kod CPV: 15.54.00.00-5 - nazwa: Produkty serowarskie kod CPV: 15.51.00.00-6 - nazwa: Mleko i śmietana Część IV - dostawa pieczywa i przypraw kod CPV: 15.87.00.00-7 - nazwa: Przyprawy i przyprawy korzenne kod CPV: 15.81.00.00-9 - nazwa: Pieczywo, świeże wyroby piekarskie i ciastkarskie Część V - dostawa słodyczy i wyrobów ciastakrskich kod CPV: 15.82.00.00-2 - nazwa: Sucharki i herbatniki; wyroby piekarskie i ciastkarskie o przedłużonej trwałości - Poszczególne dostawy będą realizowane sukcesywnie w okresie obowiązywania umowy od dnia podpisania umowy do 30 listopada 2013 r. Zamówienia składane będą pisemnie, e-mailem lub faksem przez Zamawiającego z wyprzedzeniem co najmniej pięciu dni roboczych. Transport na koszt Wykonawcy. -Oferowane produkty żywnościowe muszą być dobrej jakości, spełniać parametry jakościowe dla danego asortymentu przez PN, spełniać wymogi sanitarno -epidemiologiczne i systemu HACCP oraz posiadać oznaczony odpowiedni dla danego asortymentu termin ważności zapewniający jego bezpieczne spożycie. Zamawiający zastrzega sobie prawo żądania dla zaoferowanego asortymentu przedłożenie pisemnego potwierdzenia dopuszczającego dany produkt do obrotu i spożycia, wydanego przez organ uprawniony do kontroli jakości artykułów spożywczych. - Dostawy artykułów żywnościowych muszą być realizowane zgodnie z zasadami GHP(Dobrej Praktyki Higienicznej) dotyczy głównie: - świadectwa jakości przy dostawach mięsa, przetworów mięsnych - aktualne zaświadczenie z Powiatowego Inspektoratu Weterynarii o podleganiu kontroli, - dostarczony asortyment dotyczący mięsa i wyrobów wędliniarskich powinien posiadać handlowy dokument identyfikacyjny. - Przedmiot zamówienia musi być dostarczony odpowiednim (dostosowanym do asortymentu) środkiem transportu spełniającym wymagania sanitarne, w opakowaniach gwarantujących bezpieczny transport i magazynowanie. - Wykonawca zobowiązany jest do udzielenia gwarancji na dostarczoną żywność w zakresie jakości. Okres gwarancji zgodny z terminem dla tego rodzaju asortymentu określonym w stosownych normach. - Dostarczone produkty winny być wydane w nieuszkodzonych opakowaniach i aktualną -długoterminową minimum 21 dni - datą ważności do spożycia. - Wynagrodzenie wykonawcy ma charakter ryczałtowo- ilościowy i jest obliczane na podstawie ryczałtowych cen jednostkowych (ofertowych) oraz ilości dostarczanej żywności..
II.1.6) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.82.00.00-2, 15.11.00.00-2, 15.13.11.30-5, 15.30.00.00-1, 15.54.00.00-5, 15.51.00.00-6, 15.87.00.00-7, 15.81.00.00-9.
II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak, liczba części: 5.
II.1.8) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie.
II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Zakończenie: 30.11.2013.
SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM
III.2) ZALICZKI
III.3) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPEŁNIANIA TYCH WARUNKÓW
III.3.2) Wiedza i doświadczenie
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
O zamówienie mogą ubiegać się wykonawcy, których wiedza i doświadczenie pozwoli na prawidłowe wykonanie zamówienia
III.3.3) Potencjał techniczny
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
O zamówienie mogą ubiegać się wykonawcy, których potencjał techniczny pozwoli na prawidłowe wykonanie zamówienia
III.3.4) Osoby zdolne do wykonania zamówienia
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
O zamówienie mogą ubiegać się wykonawcy, którzy dysponują lub będą dysponować osobami zdolnymi do wykonania zamówienia
III.3.5) Sytuacja ekonomiczna i finansowa
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
O zamówienie mogą ubiegać się wykonawcy, których sytuacja ekonomiczna i finansowa pozwoli na prawidłowe wykonanie zamówienia
III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY
III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu należy przedłożyć:
III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:
- oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia;
- aktualny odpis z właściwego rejestru lub z centralnej ewidencji i informacji o działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub ewidencji, w celu wykazania braku podstaw do wykluczenia w oparciu o art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy, wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;
- wykonawca powołujący się przy wykazywaniu spełniania warunków udziału w postępowaniu na zasoby innych podmiotów, które będą brały udział w realizacji części zamówienia, przedkłada także dokumenty dotyczące tego podmiotu w zakresie wymaganym dla wykonawcy, określonym w pkt III.4.2.
III.4.3) Dokumenty podmiotów zagranicznych
Jeżeli wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej, przedkłada:
III.4.3.1) dokument wystawiony w kraju, w którym ma siedzibę lub miejsce zamieszkania potwierdzający, że:
- nie otwarto jego likwidacji ani nie ogłoszono upadłości - wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;
III.4.4) Dokumenty dotyczące przynależności do tej samej grupy kapitałowej
- lista podmiotów należących do tej samej grupy kapitałowej w rozumieniu ustawy z dnia 16 lutego 2007 r. o ochronie konkurencji i konsumentów albo informacji o tym, że nie należy do grupy kapitałowej;
SEKCJA IV: PROCEDURA
IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA
IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.
IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT
IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE
IV.4.1) Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.opsgliwice.pl
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: Ośrodek Pomocy Społecznej, ul. Górnych Wałów 9, 44-100 Gliwice, sekretariat (pokój 29).
IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 19.04.2013 godzina 10:00, miejsce: Ośrodek Pomocy Społecznej, ul. Górnych Wałów 9, 44-100 Gliwice, sekretariat (pokój 29).
IV.4.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).
IV.4.16) Informacje dodatkowe, w tym dotyczące finansowania projektu/programu ze środków Unii Europejskiej: /Czas na zmiany/ współfinansowany przez Unię Europejską z Europejskiego Funduszu Społecznego w ramach Programu Operacyjnego Kapitał Ludzki 2007-2013.
IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: tak
ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH
CZĘŚĆ Nr: 1 NAZWA: dostawa wędlin i mięsa.
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: wędlina plasterkowana (polędwica sopocka), piersi z kurczaka, kurczak cały, ćwiartki z kurczaka, pstrąg w całości niepatroszony, łosoś plastrowany, salami, szynka parmeńska plastrowana, szynka parmeńska plastrowana.
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.11.00.00-2, 15.13.11.30-5.
- 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 30.11.2013.
4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
CZĘŚĆ Nr: 2 NAZWA: dostawa warzyw i owoców.
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: pieczarki, cebula, marchew, pietruszka korzeń, pietruszka natka, koper świeży sałata lodowa, papryka czerwona, papryka zielona, pomidory koktajlowe, pomidory, ogórki zielone, czosnek, kapusta pekińska, por, szczypiorek świeży, sałata zielona masłowa, sałata zielona strzępiasta, ogórki konserwowe, papryka mix (żółta, zielona, czerwona), włoszczyzna, brokuły, cukinia, cebula czerwona, bazylia w doniczce, truskawki, pomarańcze, mandarynki, banany, kiwi, ananas świeży, ananasy w puszce, brzoskwinia w puszce, awokado, cytryny, limonka, arbuz, melon cantalupa/miodowy, winogrono różowe, winogrono zielone, grejpfruty czerwone,.
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.30.00.00-1.
- 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 30.11.2013.
4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
CZĘŚĆ Nr: 3 NAZWA: dostawa nabiału.
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: śmietana 30%, śmietanka do deserów 30% tłuszczu, ser biały mielony, masło 82% tłuszczu, jajka L, ser żółty plastrowany, mleko 3,2%, ser feta, ser parmezan w kawałku, ser mascarpone, ser ricotta..
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.54.00.00-5, 15.51.00.00-6.
- 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 30.11.2013.
4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
CZĘŚĆ Nr: 4 NAZWA: dostawa pieczywa i przypraw.
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: suszone pomidory w zalewie olejowej, bułka tarta, oliwki czarne bez pestek, chleb tostowy, mały chleb krojony, makaron tortelini, makaronu pełnoziarnisty penne (pióra), ryż biały w woreczkach, miód wielokwiatowy, oliwki zielone bez pestek, kukurydza, groszek zielony, fasola czerwona, olej rzepakowy, majonez bez konserwantów, ketchup, musztarda, ocet spirytusowy 10%, oliwa z oliwek extra vergine, pomidory całe bez skórki, konfitura malinowa, przecier pomidorowy 30%, rosołki drobiowe, przyprawa uniwersalna typu vegetta, sos do sałatek grecki, włoski, sos do sałatek francuski, sól kamienna niejodowana, sól, sól ziołowa, papryka mielona słodka, papryka mielona ostra, pieprz czarny mielony, mielony pieprz czarny, bazylia suszona, suszona bazylia, oregano suszone, suszone oregano, majeranek suszony, ziele angielskie, liść laurowy, suszona pietruszka, czosnek granulowany, przyprawa do steków, zagęstnik do bitej śmietany, przyprawa do kuchni włoskiej, słonecznik łuskany, przyprawa do masła, pestki dyni łuskane, pestki dyni łuskane, zioła do sałatek, imbir mielony, curry, rodzynki sułtańskie, ananasy kostka mix kandyzowane, płatki migdałowe, lukier zielony, biały, żółty, różowy, kakao naturalne gorzkie, orzechy włoskie bez łupin, masa kajmakowa w puszce, ciasto francuskie, masa krówkowa w puszce, bita śmietana w sprayu, budyń waniliowy bez cukru, cukier puder, galaretki różne smaki, wiórki czekoladowe, olejek do ciasta różne smaki..
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.87.00.00-7, 15.81.00.00-9.
- 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 30.11.2013.
4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
CZĘŚĆ Nr: 5 NAZWA: dostawa słodyczy i wyrobów ciastkarskich.
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: nadziewane pierniki w polewie czekoladowej, precelki solone, biszkopty z galaretką w polewie z czekolady, wafelki różne smaki (kokosowe, śmietankowe, kakaowe), ciastka okrągłe kruche, ciastka kokosowe, herbatniki nadziewane czekoladą, ciastka z orzechami, ciastka z sezamem, krakersy koktailowe okrągłe, galaretki pojedyńczo pakowane w czekoladzie. cukierki pojedyńczo pakowane typu krówki biszkopty podłużne biszkopty babeczki z ciasta kruchego słodkie babeczki z ciasta kruchego słone ciastka typu jeżyk classic cukierki w czekoladzie z masą kakaową z kawałkami orzechów pojedyńczo pakowane cukierki w czekoladzie z nadzieniem truflowym pojedyńczo pakowane cukierki z nadzieniem tofii w czekoladzie pojedyńczo pakowane cukierki z nadzieniem kokosowym w czekoladzie pojedyńczo pakowane cukierki z nadzieniem kawowym w czekoladzie pojedyńczo pakowane ciastka francuskie precle maślane woda mineralna gazowana woda mineralna niegazowana syrop malinowy kawa rozpuszczalna kawa mielona herbata czarna ekspresowa herbata owocowa ekspresowa cukier mleko zagęszczane 7,5% do kawy soki owocowe 100% (pomarańczowe, jabłkowe).
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.82.00.00-2.
- 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 30.11.2013.
4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
INNE PRZETARGI Z GLIWIC
- Obsługa sprzętem ciężkim poza zwałami węgla i placami składowymi z użyciem: koparko-ładowarki kołowej z operatorem dla Polskiej Grupy Górniczej Oddział KWK Sośnica.
- Wykonanie prac w zakresie stałego utrzymania czystości nieruchomości Gminnych i TBS administrowanych przez Zarząd Budynków Miejskich II Towarzystwo Budownictwa Społecznego Sp. z o.o. w Gliwicach.
- wykonywanie usług w zakresie utrzymania czystości na terenach niezabudowanych Miasta Gliwice. (Pełna nazwa zadania w dokumentacji).
- 4WOG.1200.2712.6.2025 Roboty budowlane w Bielsku-Białej w podziale na 2 części: Część 1: Naprawa i konserwacja budynku nr 69 Część 2: Naprawa odcinka instalacji kanalizacyjnej, ul. Bardowskiego 3
- Usługa sprzątania i utrzymania czystości w budynkach "A" i "B" Starostwa Powiatowego w Gliwicach
- Sukcesywne świadczenie usług cateringowych z obsługa kelnerską dla Politechniki Śląskiej. Znak sprawy: DZPZ.283.1.2025.MK
więcej: przetargi w Gliwicach »
PRZETARGI Z PODOBNEJ KATEGORII
- Sukcesywna dostawa artykułów żywnościowych do Przedszkola Bajka w Międzyborzu w 2025 r.
- Zakup i dostawa artykułów żywnościowych do Internatu przy Zespole Szkół Ponadpodstawowych w Sobolewie
- Zakup i dostawa artykułów spożywczych do stołówki Internatu Technikum Handlowo-Ekonomicznego w Białymstoku Zespołu Szkół Handlowo-Ekonomicznych im. Mikołaja Kopernika w Białymstoku
- Sukcesywna dostawa pieczywa i wyrobów cukierniczych dla jednostki CUL w Zakopanem
- Dostawa artykułów spożywczych do Zakładu Karnego w Zamościu
- Dostawa warzyw i owoców do jednostek oświatowych na terenie Gminy Drezdenko
więcej: Mięso »
Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.