eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Włocławek › Dostawy warzyw i owoców przetworzonych dla Gospodarstwa Pomocniczego przy Miejskim Ośrodku Pomocy Rodzinie we Włocławku (nr sprawyGP.3431-07/2010)

Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu



Ogłoszenie z dnia 2010-05-24

Włocławek: Dostawy warzyw i owoców przetworzonych dla Gospodarstwa Pomocniczego przy Miejskim Ośrodku Pomocy Rodzinie we Włocławku (nr sprawy: GP.3431-07/2010)
Numer ogłoszenia: 142112 - 2010; data zamieszczenia: 24.05.2010
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Gospodarstwo Pomocnicze przy Miejskim Ośrodku Pomocy Rodzinie we Włocławku , ul. Św. Antoniego 11, 87-800 Włocławek, woj. kujawsko-pomorskie, tel. 054 4110380, faks 054 4110380.

  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.jadlodajniawloclawek.pl

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Administracja samorządowa.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA

II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Dostawy warzyw i owoców przetworzonych dla Gospodarstwa Pomocniczego przy Miejskim Ośrodku Pomocy Rodzinie we Włocławku (nr sprawy: GP.3431-07/2010).

II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.

II.1.3) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: 1. Przedmiotem zamówienia są dostawy niżej wymienionych artykułów dla Gospodarstwa Pomocniczego przy MOPR: I część zamówienia (mrożonki): 1) Mieszanka warzywna, 7 składnikowa, mrożona, w opakowaniu od 2 kg do 20 kg, z minimalnym terminem przydatności do spożycia 3 miesiące od daty zakupu, jednostka miary kilogram, ilość 900 kg, 2) Kalafior mrożony, w opakowaniu od 2 kg do 20 kg, z minimalnym terminem przydatności do spożycia 3 miesiące od daty zakupu, jednostka miary kilogram, ilość 1000 kg, 3) Mieszanka owocowa, mrożona, w opakowaniu od 2 kg do 20 kg, z minimalnym terminem przydatności do spożycia 3 miesiące od daty zakupu, jednostka miary kilogram, ilość 550 kg, 4) Marchew kostka, mrożona, w opakowaniu od 2 kg do 20 kg, z minimalnym terminem przydatności do spożycia 3 miesiące od daty zakupu, jednostka miary kilogram, ilość 1600 kg, 5) Włoszczyzna, mrożona, w opakowaniu od 2 kg do 20 kg, z minimalnym terminem przydatności do spożycia 3 miesiące od daty zakupu, jednostka miary kilogram, ilość 7000 kg, II część zamówienia (warzywa i owoce przetworzone): 1) Mus jabłkowy (jabłka prażone z Cynamonem) w opakowaniu szklanym lub plastikowym od 0,5 kg do 15 kg z minimalnym terminem przydatności do spożycia 3 miesiące od daty zakupu, jednostka miary kilogram, ilość 600 kg, 2) Szczaw konserwowy (liście bez łodyg), w opakowaniu szklanym, foliowym lub metalowym od 0,2 kg do 0,8 kg z minimalnym terminem przydatności do spożycia 3 miesiące od daty zakupu, jednostka miary kilogram, ilość 100 kg, 3) Szczaw konserwowy (liście bez łodyg), w opakowaniu szklanym, foliowym lub metalowym od 0,9 kg do 15 kg z minimalnym terminem przydatności do spożycia 3 miesiące od daty zakupu, jednostka miary kilogram, ilość 500kg, 4) Sałatka wielowarzywna w opakowaniu szklanym lub metalowym od 0,8 l do 1,5 l z minimalnym terminem przydatności do spożycia 3 miesiące od daty zakupu, jednostka miary litr, ilość 960 l, 5 Sałatka z pomidora zielonego w opakowaniu szklanym lub metalowym od 0,8 l do 15 l z minimalnym terminem przydatności do spożycia 3 miesiące od daty zakupu, jednostka miary litr, ilość 700 l, 6) Koncentrat pomidorowy 30 %, w opakowaniu szklanym od 0,8 kg do 1,2 kg o wartości energetycznej minimum 400 kcal/100 g; o wartości odżywczej minimum: białko 5 g/100 g, węglowodany 13 g / 100 g z minimalnym terminem przydatności do spożycia 3 miesiące od daty zakupu, jednostka miary kilogram, ilość 1600 kg, 7) Kukurydza konserwowa, w opakowaniu metalowym (puszka) od 0,2 kg do 0,5 kg z minimalnym terminem przydatności do spożycia 3 miesiące od daty zakupu, jednostka miary kilogram, ilość 100 kg, 8) Papryka konserwowa, w opakowaniu szklanym lub metalowym od 0,5l do 2 l z minimalnym terminem przydatności do spożycia 3 miesiące od daty zakupu, jednostka miary litr, ilość 300 l, 9) Ogórki konserwowe, w opakowaniu szklanym lub metalowym od 0,37 kg do 0,8 kg z minimalnym terminem przydatności do spożycia 3 miesiące od daty zakupu, jednostka miary kilogram, ilość 100 kg, 10) Ogórki konserwowe, w opakowaniu szklanym lub metalowym od 0,9 kg do 15 kg z minimalnym terminem przydatności do spożycia 3 miesiące od daty zakupu, jednostka miary kilogram, ilość 1200 kg, 11) Groszek konserwowy, w opakowaniu metalowym (puszka) od 0,2 kg do 0,4 kg z minimalnym terminem przydatności do spożycia 3 miesiące od daty zakupu, jednostka miary kilogram, ilość 100 kg, 12) Groszek konserwowy, w opakowaniu metalowym (puszka) od 0,5 kg do 15 kg z minimalnym terminem przydatności do spożycia 3 miesiące od daty zakupu, jednostka miary kilogram, ilość 3000 kg. 2. Jakość wymienionego wyżej asortymentu nie może odbiegać od jakości towaru dostępnego w ogólnej sieci handlowej. 3. Wykonawca zapewnia transport WARZYW I OWOCÓW PRZETWORZONYCH do siedziby zamawiającego na własny koszt, dlatego cena oferty musi zawierać koszty transportu. 4. Transport WARZYW I OWOCÓW PRZETWORZONYCH musi odbywać się w warunkach spełniających wymogi sanitarno - epidemiologiczne. 5. Miejscem dostaw jest Jadłodajnia przy ul. Św. Antoniego 11 we Włocławku. 6. Ilość WARZYW I OWOCÓW PRZETWORZONYCH, o których mowa w pkt III/1 SIWZ może ulec zmianie ilościowo maksimum o minus 15%. 7. Zamawiający będzie zamawiał określoną partię towaru telefonicznie lub faksem z jednodniowym wyprzedzeniem, najpóźniej do godziny 13:00. 8. Dostawy będą odbywać się sukcesywnie przez okres obowiązywania umowy, ilościowo według zapotrzebowania zamawiającego: - część I zamówienia - nie częściej niż trzy razy w tygodniu każdorazowo do godz. 9:00, - część II zamówienia - nie częściej niż jeden raz w tygodniu każdorazowo do godz. 9:00. 9. Przedmiot zamówienia musi odpowiadać parametrom ilościowym i jakościowym określonym przez zamawiającego..

II.1.4) Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie.

II.1.5) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.33.00.00-0, 15.33.10.00-7, 15.33.11.00-8, 15.33.11.36-9, 15.33.11.70-9, 15.33.14.00-1, 15.33.14.25-2, 15.33.14.60-9, 15.33.14.62-3, 15.33.14.70-2, 15.33.15.00-2.

II.1.6) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak, liczba części: 2.

II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie.


II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Okres w dniach: 190.

SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM

III.1) WADIUM

Informacja na temat wadium: nie dotyczy

III.2) ZALICZKI

  • Czy przewiduje się udzielenie zaliczek na poczet wykonania zamówienia: nie

III.3) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPEŁNIANIA TYCH WARUNKÓW

  • III. 3.1) Uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Zamawiający nie wyznacza szczegółowego warunku w tym zakresie. Spełnienie niniejszego warunku udziału w postępowaniu wykonawca wykazuje przez złożenie oświadczenia o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu określone w art. 22 ust. 1 ustawy

  • III.3.2) Wiedza i doświadczenie

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • W przypadku składania oferty na część I zamówienia - mrożonki: Wykonawcy winni udokumentować posiadanie wiedzy i doświadczenia poprzez wykazanie realizacji przynajmniej jednej dostawy WARZYW I OWOCÓW PRZETWORZONYCH I / LUB ARTYKUŁÓW SPOŻYWCZYCH o wartości równej lub większej niż 16.000,00 zł brutto oraz złożenie oświadczenia o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu określonE w art. 22 ust. 1 ustawy. W przypadku składania oferty na część II zamówienia - warzywa i owoce przetworzone: Wykonawcy winni udokumentować posiadanie wiedzy i doświadczenia poprzez wykazanie realizacji przynajmniej jednej dostawy WARZYW I OWOCÓW PRZETWORZONYCH I / LUB ARTYKUŁÓW SPOŻYWCZYCH o wartości równej lub większej niż 21.000,00 zł brutto oraz złożenie oświadczenia o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu określone w art. 22 ust. 1 ustawy. Wykonawca składający ofertę zgodnie z własnym, wyborem na jedną lub dwie części zamówienia składa oświadczenie o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu określone w art. 22 ust. 1 ustawy tylko w jednym egzemplarzu. Wykonawca składający ofertę na dwie części przedmiotu zamówienia może udokumentować posiadanie wiedzy i doświadczenia poprzez wykazanie realizacji przynajmniej jednej dostawy dla każdej części oddzielnie, na którą składa ofertę, o wyżej wskazanych oddzielnych wartościach lub przynajmniej jednej dostawy dla wszystkich dwóch części o wartości równej lub większej niż suma wartości minimalnych określonych dla poszczególnych części.

  • III.3.3) Potencjał techniczny

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Zamawiający nie wyznacza szczegółowego warunku w tym zakresie. Spełnienie niniejszego warunku udziału w postępowaniu wykonawca wykazuje przez złożenie oświadczenia o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu określone w art. 22 ust. 1 ustawy

  • III.3.4) Osoby zdolne do wykonania zamówienia

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Zamawiający nie wyznacza szczegółowego warunku w tym zakresie. Spełnienie niniejszego warunku udziału w postępowaniu wykonawca wykazuje przez złożenie oświadczenia o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu określone w art. 22 ust. 1 ustawy

  • III.3.5) Sytuacja ekonomiczna i finansowa

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Zamawiający nie wyznacza szczegółowego warunku w tym zakresie. Spełnienie niniejszego warunku udziału w postępowaniu wykonawca wykazuje przez złożenie oświadczenia o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu określone w art. 22 ust. 1 ustawy

III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY

  • III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu, należy przedłożyć:

    • wykaz wykonanych, a w przypadku świadczeń okresowych lub ciągłych również wykonywanych, dostaw lub usług w zakresie niezbędnym do wykazania spełniania warunku wiedzy i doświadczenia w okresie ostatnich trzech lat przed upływem terminu składania ofert albo wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy - w tym okresie, z podaniem ich wartości, przedmiotu, dat wykonania i odbiorców, oraz załączeniem dokumentu potwierdzającego, że te dostawy lub usługi zostały wykonane lub są wykonywane należycie
  • III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:

    • oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia
    • aktualny odpis z właściwego rejestru, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru, w celu wykazania braku podstaw do wykluczenia w oparciu o art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy, wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert, a w stosunku do osób fizycznych oświadczenie w zakresie art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy
  • III.4.3) Dokumenty podmiotów zagranicznych

    Jeżeli wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej, przedkłada:

    III.4.3.1) dokument wystawiony w kraju, w którym ma siedzibę lub miejsce zamieszkania potwierdzający, że:

    • nie otwarto jego likwidacji ani nie ogłoszono upadłości - wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert

III.7) Czy ogranicza się możliwość ubiegania się o zamówienie publiczne tylko dla wykonawców, u których ponad 50 % pracowników stanowią osoby niepełnosprawne: nie

SEKCJA IV: PROCEDURA

IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA

IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.

IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT

IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

IV.2.2) Czy przeprowadzona będzie aukcja elektroniczna: nie.

IV.3) ZMIANA UMOWY

Czy przewiduje się istotne zmiany postanowień zawartej umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy: tak

Dopuszczalne zmiany postanowień umowy oraz określenie warunków zmian

W przypadku zmiany urzędowej stawki podatku VAT na artykuły wymienione w formularzu cenowym, stanowiącym załącznik nr 1 do umowy, Wykonawca niezwłocznie i pisemnie powiadamia o tym fakcie Zamawiającego, przytaczając podstawę prawną. Zamawiający zastrzega sobie prawo do uwzględnienia zmiany urzędowej stawki podatku VAT na artykuły wymienione w formularzu cenowym, stanowiącym załącznik nr 1 do umowy w przypadku, kiedy zmiany te są korzystne dla zamawiającego lub nie można było ich przewidzieć w chwili składania oferty przez Wykonawcę

IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

IV.4.1) Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.jadlodajniawloclawek.pl
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: Gospodarstwo Pomocnicze przy MOPR, ul. Św. Antoniego 11, 87-800 Włocławek Biuro I piętro.

IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 02.06.2010 godzina 11:30, miejsce: Gospodarstwo Pomocnicze przy MOPR, ul. Św. Antoniego 11, 87-800 Włocławek Biuro I piętro.

IV.4.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).

IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: nie

ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH

CZĘŚĆ Nr: 1 NAZWA: Mrożonki.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: 1) Mieszanka warzywna, 7 składnikowa, mrożona, w opakowaniu od 2 kg do 20 kg, z minimalnym terminem przydatności do spożycia 3 miesiące od daty zakupu, jednostka miary kilogram, ilość 900 kg, 2) Kalafior mrożony, w opakowaniu od 2 kg do 20 kg, z minimalnym terminem przydatności do spożycia 3 miesiące od daty zakupu, jednostka miary kilogram, ilość 1000 kg, 3) Mieszanka owocowa, mrożona, w opakowaniu od 2 kg do 20 kg, z minimalnym terminem przydatności do spożycia 3 miesiące od daty zakupu, jednostka miary kilogram, ilość 550 kg, 4) Marchew kostka, mrożona, w opakowaniu od 2 kg do 20 kg, z minimalnym terminem przydatności do spożycia 3 miesiące od daty zakupu, jednostka miary kilogram, ilość 1600 kg, 5) Włoszczyzna, mrożona, w opakowaniu od 2 kg do 20 kg, z minimalnym terminem przydatności do spożycia 3 miesiące od daty zakupu, jednostka miary kilogram, ilość 7000 kg,.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.33.11.00-8, 15.33.11.70-9.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w dniach: 190.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 2 NAZWA: Warzywa i owoce przetworzone.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: 1) Mus jabłkowy (jabłka prażone z Cynamonem) w opakowaniu szklanym lub plastikowym od 0,5 kg do 15 kg z minimalnym terminem przydatności do spożycia 3 miesiące od daty zakupu, jednostka miary kilogram, ilość 600 kg, 2) Szczaw konserwowy (liście bez łodyg), w opakowaniu szklanym, foliowym lub metalowym od 0,2 kg do 0,8 kg z minimalnym terminem przydatności do spożycia 3 miesiące od daty zakupu, jednostka miary kilogram, ilość 100 kg, 3) Szczaw konserwowy (liście bez łodyg), w opakowaniu szklanym, foliowym lub metalowym od 0,9 kg do 15 kg z minimalnym terminem przydatności do spożycia 3 miesiące od daty zakupu, jednostka miary kilogram, ilość 500kg, 4) Sałatka wielowarzywna w opakowaniu szklanym lub metalowym od 0,8 l do 1,5 l z minimalnym terminem przydatności do spożycia 3 miesiące od daty zakupu, jednostka miary litr, ilość 960 l, 5) Sałatka z pomidora zielonego w opakowaniu szklanym lub metalowym od 0,8 l do 15 l z minimalnym terminem przydatności do spożycia 3 miesiące od daty zakupu, jednostka miary litr, ilość 700 l, 6) Koncentrat pomidorowy 30 %, w opakowaniu szklanym od 0,8 kg do 1,2 kg o wartości energetycznej minimum 400 kcal/100 g; o wartości odżywczej minimum: białko 5 g/100 g, węglowodany 13 g / 100 g z minimalnym terminem przydatności do spożycia 3 miesiące od daty zakupu, jednostka miary kilogram, ilość 1600 kg, 7) Kukurydza konserwowa, w opakowaniu metalowym (puszka) od 0,2 kg do 0,5 kg z minimalnym terminem przydatności do spożycia 3 miesiące od daty zakupu, jednostka miary kilogram, ilość 100 kg, 8) Papryka konserwowa, w opakowaniu szklanym lub metalowym od 0,5l do 2 l z minimalnym terminem przydatności do spożycia 3 miesiące od daty zakupu, jednostka miary litr, ilość 300 l, 9) Ogórki konserwowe, w opakowaniu szklanym lub metalowym od 0,37 kg do 0,8 kg z minimalnym terminem przydatności do spożycia 3 miesiące od daty zakupu, jednostka miary kilogram, ilość 100 kg, 10) Ogórki konserwowe, w opakowaniu szklanym lub metalowym od 0,9 kg do 15 kg z minimalnym terminem przydatności do spożycia 3 miesiące od daty zakupu, jednostka miary kilogram, ilość 1200 kg, 11) Groszek konserwowy, w opakowaniu metalowym (puszka) od 0,2 kg do 0,4 kg z minimalnym terminem przydatności do spożycia 3 miesiące od daty zakupu, jednostka miary kilogram, ilość 100 kg, 12) Groszek konserwowy, w opakowaniu metalowym (puszka) od 0,5 kg do 15 kg z minimalnym terminem przydatności do spożycia 3 miesiące od daty zakupu, jednostka miary kilogram, ilość 3000 kg.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.33.00.00-0, 15.33.10.00-7, 15.33.11.36-9, 15.33.14.00-1, 15.33.14.25-2, 15.33.14.60-9, 15.33.14.62-3, 15.33.14.70-2, 15.33.15.00-2.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w dniach: 190.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.