Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu
Ogłoszenie z dnia 2010-05-24
Włocławek: Dostawy warzyw i owoców przetworzonych dla Gospodarstwa Pomocniczego przy Miejskim Ośrodku Pomocy Rodzinie we Włocławku (nr sprawy: GP.3431-07/2010)
Numer ogłoszenia: 142112 - 2010; data zamieszczenia: 24.05.2010
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy
Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.
Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.
SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY
I. 1) NAZWA I ADRES: Gospodarstwo Pomocnicze przy Miejskim Ośrodku Pomocy Rodzinie we Włocławku , ul. Św. Antoniego 11, 87-800 Włocławek, woj. kujawsko-pomorskie, tel. 054 4110380, faks 054 4110380.
- Adres strony internetowej zamawiającego: www.jadlodajniawloclawek.pl
I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Administracja samorządowa.
SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA
II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Dostawy warzyw i owoców przetworzonych dla Gospodarstwa Pomocniczego przy Miejskim Ośrodku Pomocy Rodzinie we Włocławku (nr sprawy: GP.3431-07/2010).
II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.
II.1.3) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: 1. Przedmiotem zamówienia są dostawy niżej wymienionych artykułów dla Gospodarstwa Pomocniczego przy MOPR: I część zamówienia (mrożonki): 1) Mieszanka warzywna, 7 składnikowa, mrożona, w opakowaniu od 2 kg do 20 kg, z minimalnym terminem przydatności do spożycia 3 miesiące od daty zakupu, jednostka miary kilogram, ilość 900 kg, 2) Kalafior mrożony, w opakowaniu od 2 kg do 20 kg, z minimalnym terminem przydatności do spożycia 3 miesiące od daty zakupu, jednostka miary kilogram, ilość 1000 kg, 3) Mieszanka owocowa, mrożona, w opakowaniu od 2 kg do 20 kg, z minimalnym terminem przydatności do spożycia 3 miesiące od daty zakupu, jednostka miary kilogram, ilość 550 kg, 4) Marchew kostka, mrożona, w opakowaniu od 2 kg do 20 kg, z minimalnym terminem przydatności do spożycia 3 miesiące od daty zakupu, jednostka miary kilogram, ilość 1600 kg, 5) Włoszczyzna, mrożona, w opakowaniu od 2 kg do 20 kg, z minimalnym terminem przydatności do spożycia 3 miesiące od daty zakupu, jednostka miary kilogram, ilość 7000 kg, II część zamówienia (warzywa i owoce przetworzone): 1) Mus jabłkowy (jabłka prażone z Cynamonem) w opakowaniu szklanym lub plastikowym od 0,5 kg do 15 kg z minimalnym terminem przydatności do spożycia 3 miesiące od daty zakupu, jednostka miary kilogram, ilość 600 kg, 2) Szczaw konserwowy (liście bez łodyg), w opakowaniu szklanym, foliowym lub metalowym od 0,2 kg do 0,8 kg z minimalnym terminem przydatności do spożycia 3 miesiące od daty zakupu, jednostka miary kilogram, ilość 100 kg, 3) Szczaw konserwowy (liście bez łodyg), w opakowaniu szklanym, foliowym lub metalowym od 0,9 kg do 15 kg z minimalnym terminem przydatności do spożycia 3 miesiące od daty zakupu, jednostka miary kilogram, ilość 500kg, 4) Sałatka wielowarzywna w opakowaniu szklanym lub metalowym od 0,8 l do 1,5 l z minimalnym terminem przydatności do spożycia 3 miesiące od daty zakupu, jednostka miary litr, ilość 960 l, 5 Sałatka z pomidora zielonego w opakowaniu szklanym lub metalowym od 0,8 l do 15 l z minimalnym terminem przydatności do spożycia 3 miesiące od daty zakupu, jednostka miary litr, ilość 700 l, 6) Koncentrat pomidorowy 30 %, w opakowaniu szklanym od 0,8 kg do 1,2 kg o wartości energetycznej minimum 400 kcal/100 g; o wartości odżywczej minimum: białko 5 g/100 g, węglowodany 13 g / 100 g z minimalnym terminem przydatności do spożycia 3 miesiące od daty zakupu, jednostka miary kilogram, ilość 1600 kg, 7) Kukurydza konserwowa, w opakowaniu metalowym (puszka) od 0,2 kg do 0,5 kg z minimalnym terminem przydatności do spożycia 3 miesiące od daty zakupu, jednostka miary kilogram, ilość 100 kg, 8) Papryka konserwowa, w opakowaniu szklanym lub metalowym od 0,5l do 2 l z minimalnym terminem przydatności do spożycia 3 miesiące od daty zakupu, jednostka miary litr, ilość 300 l, 9) Ogórki konserwowe, w opakowaniu szklanym lub metalowym od 0,37 kg do 0,8 kg z minimalnym terminem przydatności do spożycia 3 miesiące od daty zakupu, jednostka miary kilogram, ilość 100 kg, 10) Ogórki konserwowe, w opakowaniu szklanym lub metalowym od 0,9 kg do 15 kg z minimalnym terminem przydatności do spożycia 3 miesiące od daty zakupu, jednostka miary kilogram, ilość 1200 kg, 11) Groszek konserwowy, w opakowaniu metalowym (puszka) od 0,2 kg do 0,4 kg z minimalnym terminem przydatności do spożycia 3 miesiące od daty zakupu, jednostka miary kilogram, ilość 100 kg, 12) Groszek konserwowy, w opakowaniu metalowym (puszka) od 0,5 kg do 15 kg z minimalnym terminem przydatności do spożycia 3 miesiące od daty zakupu, jednostka miary kilogram, ilość 3000 kg. 2. Jakość wymienionego wyżej asortymentu nie może odbiegać od jakości towaru dostępnego w ogólnej sieci handlowej. 3. Wykonawca zapewnia transport WARZYW I OWOCÓW PRZETWORZONYCH do siedziby zamawiającego na własny koszt, dlatego cena oferty musi zawierać koszty transportu. 4. Transport WARZYW I OWOCÓW PRZETWORZONYCH musi odbywać się w warunkach spełniających wymogi sanitarno - epidemiologiczne. 5. Miejscem dostaw jest Jadłodajnia przy ul. Św. Antoniego 11 we Włocławku. 6. Ilość WARZYW I OWOCÓW PRZETWORZONYCH, o których mowa w pkt III/1 SIWZ może ulec zmianie ilościowo maksimum o minus 15%. 7. Zamawiający będzie zamawiał określoną partię towaru telefonicznie lub faksem z jednodniowym wyprzedzeniem, najpóźniej do godziny 13:00. 8. Dostawy będą odbywać się sukcesywnie przez okres obowiązywania umowy, ilościowo według zapotrzebowania zamawiającego: - część I zamówienia - nie częściej niż trzy razy w tygodniu każdorazowo do godz. 9:00, - część II zamówienia - nie częściej niż jeden raz w tygodniu każdorazowo do godz. 9:00. 9. Przedmiot zamówienia musi odpowiadać parametrom ilościowym i jakościowym określonym przez zamawiającego..
II.1.4) Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie.
II.1.5) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.33.00.00-0, 15.33.10.00-7, 15.33.11.00-8, 15.33.11.36-9, 15.33.11.70-9, 15.33.14.00-1, 15.33.14.25-2, 15.33.14.60-9, 15.33.14.62-3, 15.33.14.70-2, 15.33.15.00-2.
II.1.6) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak, liczba części: 2.
II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie.
II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Okres w dniach: 190.
SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM
III.1) WADIUM
Informacja na temat wadium: nie dotyczy
III.2) ZALICZKI
- Czy przewiduje się udzielenie zaliczek na poczet wykonania zamówienia: nie
III.3) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPEŁNIANIA TYCH WARUNKÓW
III. 3.1) Uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
Zamawiający nie wyznacza szczegółowego warunku w tym zakresie. Spełnienie niniejszego warunku udziału w postępowaniu wykonawca wykazuje przez złożenie oświadczenia o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu określone w art. 22 ust. 1 ustawy
III.3.2) Wiedza i doświadczenie
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
W przypadku składania oferty na część I zamówienia - mrożonki: Wykonawcy winni udokumentować posiadanie wiedzy i doświadczenia poprzez wykazanie realizacji przynajmniej jednej dostawy WARZYW I OWOCÓW PRZETWORZONYCH I / LUB ARTYKUŁÓW SPOŻYWCZYCH o wartości równej lub większej niż 16.000,00 zł brutto oraz złożenie oświadczenia o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu określonE w art. 22 ust. 1 ustawy. W przypadku składania oferty na część II zamówienia - warzywa i owoce przetworzone: Wykonawcy winni udokumentować posiadanie wiedzy i doświadczenia poprzez wykazanie realizacji przynajmniej jednej dostawy WARZYW I OWOCÓW PRZETWORZONYCH I / LUB ARTYKUŁÓW SPOŻYWCZYCH o wartości równej lub większej niż 21.000,00 zł brutto oraz złożenie oświadczenia o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu określone w art. 22 ust. 1 ustawy. Wykonawca składający ofertę zgodnie z własnym, wyborem na jedną lub dwie części zamówienia składa oświadczenie o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu określone w art. 22 ust. 1 ustawy tylko w jednym egzemplarzu. Wykonawca składający ofertę na dwie części przedmiotu zamówienia może udokumentować posiadanie wiedzy i doświadczenia poprzez wykazanie realizacji przynajmniej jednej dostawy dla każdej części oddzielnie, na którą składa ofertę, o wyżej wskazanych oddzielnych wartościach lub przynajmniej jednej dostawy dla wszystkich dwóch części o wartości równej lub większej niż suma wartości minimalnych określonych dla poszczególnych części.
III.3.3) Potencjał techniczny
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
Zamawiający nie wyznacza szczegółowego warunku w tym zakresie. Spełnienie niniejszego warunku udziału w postępowaniu wykonawca wykazuje przez złożenie oświadczenia o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu określone w art. 22 ust. 1 ustawy
III.3.4) Osoby zdolne do wykonania zamówienia
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
Zamawiający nie wyznacza szczegółowego warunku w tym zakresie. Spełnienie niniejszego warunku udziału w postępowaniu wykonawca wykazuje przez złożenie oświadczenia o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu określone w art. 22 ust. 1 ustawy
III.3.5) Sytuacja ekonomiczna i finansowa
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
Zamawiający nie wyznacza szczegółowego warunku w tym zakresie. Spełnienie niniejszego warunku udziału w postępowaniu wykonawca wykazuje przez złożenie oświadczenia o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu określone w art. 22 ust. 1 ustawy
III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY
-
III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu, należy przedłożyć:
- wykaz wykonanych, a w przypadku świadczeń okresowych lub ciągłych również wykonywanych, dostaw lub usług w zakresie niezbędnym do wykazania spełniania warunku wiedzy i doświadczenia w okresie ostatnich trzech lat przed upływem terminu składania ofert albo wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy - w tym okresie, z podaniem ich wartości, przedmiotu, dat wykonania i odbiorców, oraz załączeniem dokumentu potwierdzającego, że te dostawy lub usługi zostały wykonane lub są wykonywane należycie
III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:
- oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia
- aktualny odpis z właściwego rejestru, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru, w celu wykazania braku podstaw do wykluczenia w oparciu o art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy, wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert, a w stosunku do osób fizycznych oświadczenie w zakresie art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy
-
III.4.3) Dokumenty podmiotów zagranicznych
Jeżeli wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej, przedkłada:
III.4.3.1) dokument wystawiony w kraju, w którym ma siedzibę lub miejsce zamieszkania potwierdzający, że:
- nie otwarto jego likwidacji ani nie ogłoszono upadłości - wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert
III.7) Czy ogranicza się możliwość ubiegania się o zamówienie publiczne tylko dla wykonawców, u których ponad 50 % pracowników stanowią osoby niepełnosprawne: nie
SEKCJA IV: PROCEDURA
IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA
IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.
IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT
IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
IV.2.2) Czy przeprowadzona będzie aukcja elektroniczna: nie.
IV.3) ZMIANA UMOWY
Czy przewiduje się istotne zmiany postanowień zawartej umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy: tak
Dopuszczalne zmiany postanowień umowy oraz określenie warunków zmian
W przypadku zmiany urzędowej stawki podatku VAT na artykuły wymienione w formularzu cenowym, stanowiącym załącznik nr 1 do umowy, Wykonawca niezwłocznie i pisemnie powiadamia o tym fakcie Zamawiającego, przytaczając podstawę prawną. Zamawiający zastrzega sobie prawo do uwzględnienia zmiany urzędowej stawki podatku VAT na artykuły wymienione w formularzu cenowym, stanowiącym załącznik nr 1 do umowy w przypadku, kiedy zmiany te są korzystne dla zamawiającego lub nie można było ich przewidzieć w chwili składania oferty przez Wykonawcę
IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE
IV.4.1) Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.jadlodajniawloclawek.pl
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: Gospodarstwo Pomocnicze przy MOPR, ul. Św. Antoniego 11, 87-800 Włocławek Biuro I piętro.
IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 02.06.2010 godzina 11:30, miejsce: Gospodarstwo Pomocnicze przy MOPR, ul. Św. Antoniego 11, 87-800 Włocławek Biuro I piętro.
IV.4.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).
IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: nie
ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH
CZĘŚĆ Nr: 1 NAZWA: Mrożonki.
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: 1) Mieszanka warzywna, 7 składnikowa, mrożona, w opakowaniu od 2 kg do 20 kg, z minimalnym terminem przydatności do spożycia 3 miesiące od daty zakupu, jednostka miary kilogram, ilość 900 kg, 2) Kalafior mrożony, w opakowaniu od 2 kg do 20 kg, z minimalnym terminem przydatności do spożycia 3 miesiące od daty zakupu, jednostka miary kilogram, ilość 1000 kg, 3) Mieszanka owocowa, mrożona, w opakowaniu od 2 kg do 20 kg, z minimalnym terminem przydatności do spożycia 3 miesiące od daty zakupu, jednostka miary kilogram, ilość 550 kg, 4) Marchew kostka, mrożona, w opakowaniu od 2 kg do 20 kg, z minimalnym terminem przydatności do spożycia 3 miesiące od daty zakupu, jednostka miary kilogram, ilość 1600 kg, 5) Włoszczyzna, mrożona, w opakowaniu od 2 kg do 20 kg, z minimalnym terminem przydatności do spożycia 3 miesiące od daty zakupu, jednostka miary kilogram, ilość 7000 kg,.
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.33.11.00-8, 15.33.11.70-9.
3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w dniach: 190.
4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
CZĘŚĆ Nr: 2 NAZWA: Warzywa i owoce przetworzone.
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: 1) Mus jabłkowy (jabłka prażone z Cynamonem) w opakowaniu szklanym lub plastikowym od 0,5 kg do 15 kg z minimalnym terminem przydatności do spożycia 3 miesiące od daty zakupu, jednostka miary kilogram, ilość 600 kg, 2) Szczaw konserwowy (liście bez łodyg), w opakowaniu szklanym, foliowym lub metalowym od 0,2 kg do 0,8 kg z minimalnym terminem przydatności do spożycia 3 miesiące od daty zakupu, jednostka miary kilogram, ilość 100 kg, 3) Szczaw konserwowy (liście bez łodyg), w opakowaniu szklanym, foliowym lub metalowym od 0,9 kg do 15 kg z minimalnym terminem przydatności do spożycia 3 miesiące od daty zakupu, jednostka miary kilogram, ilość 500kg, 4) Sałatka wielowarzywna w opakowaniu szklanym lub metalowym od 0,8 l do 1,5 l z minimalnym terminem przydatności do spożycia 3 miesiące od daty zakupu, jednostka miary litr, ilość 960 l, 5) Sałatka z pomidora zielonego w opakowaniu szklanym lub metalowym od 0,8 l do 15 l z minimalnym terminem przydatności do spożycia 3 miesiące od daty zakupu, jednostka miary litr, ilość 700 l, 6) Koncentrat pomidorowy 30 %, w opakowaniu szklanym od 0,8 kg do 1,2 kg o wartości energetycznej minimum 400 kcal/100 g; o wartości odżywczej minimum: białko 5 g/100 g, węglowodany 13 g / 100 g z minimalnym terminem przydatności do spożycia 3 miesiące od daty zakupu, jednostka miary kilogram, ilość 1600 kg, 7) Kukurydza konserwowa, w opakowaniu metalowym (puszka) od 0,2 kg do 0,5 kg z minimalnym terminem przydatności do spożycia 3 miesiące od daty zakupu, jednostka miary kilogram, ilość 100 kg, 8) Papryka konserwowa, w opakowaniu szklanym lub metalowym od 0,5l do 2 l z minimalnym terminem przydatności do spożycia 3 miesiące od daty zakupu, jednostka miary litr, ilość 300 l, 9) Ogórki konserwowe, w opakowaniu szklanym lub metalowym od 0,37 kg do 0,8 kg z minimalnym terminem przydatności do spożycia 3 miesiące od daty zakupu, jednostka miary kilogram, ilość 100 kg, 10) Ogórki konserwowe, w opakowaniu szklanym lub metalowym od 0,9 kg do 15 kg z minimalnym terminem przydatności do spożycia 3 miesiące od daty zakupu, jednostka miary kilogram, ilość 1200 kg, 11) Groszek konserwowy, w opakowaniu metalowym (puszka) od 0,2 kg do 0,4 kg z minimalnym terminem przydatności do spożycia 3 miesiące od daty zakupu, jednostka miary kilogram, ilość 100 kg, 12) Groszek konserwowy, w opakowaniu metalowym (puszka) od 0,5 kg do 15 kg z minimalnym terminem przydatności do spożycia 3 miesiące od daty zakupu, jednostka miary kilogram, ilość 3000 kg.
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.33.00.00-0, 15.33.10.00-7, 15.33.11.36-9, 15.33.14.00-1, 15.33.14.25-2, 15.33.14.60-9, 15.33.14.62-3, 15.33.14.70-2, 15.33.15.00-2.
3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w dniach: 190.
4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
INNE PRZETARGI Z WŁOCŁAWKA
- OPIEKUNKA DZIECIĘCA
- OPERATOR WÓZKÓW JEZDNIOWYCH Z EGZAMINEM UDT
- "Zakup i dostawa środków piorąco-dezynfekujących obejmujących pranie i dezynfekcję chemiczno-termiczną w temp. od 30 stopni Celsjusza dla Zakładu Aktywności Zawodowej we Włocławku w roku 2025."
- Budowa i przebudowa sieci, przyłączy, instalacji i urządzeń wodno-kanalizacyjnych na terenie Gminy Włocławek wraz z dostawą sprzętu specjalistycznego (zaprojektuj i wybuduj)
- DOSTAWA ERGONOMICZNEGO WYPOSAŻENIA STANOWISK PRACY DO POWIATOWEGO URZĘDU PRACY WE WŁOCŁAWKU WŁOCŁAWEK
- Osiedlowa Strefa Rekreacyjna "Na Południu" na terenie wokół Zespołu Szkolno-Przedszkolnego nr 1 (Budżet Obywatelski 2021r.)
więcej: przetargi w Włocławku »
PRZETARGI Z PODOBNEJ KATEGORII
- Dostawy różnych artykułów spożywczych do Aresztu Śledczego w Katowicach
- Sukcesywne dostawy artykułów spożywczych w roku 2025
- Sukcesywne dostawy artykułów spożywczych w roku 2025 dla Szkoły Podstawowej nr 43 w Gdańsku
- Sukcesywna dostawa art. spożywczych do stołówki szkolnej przy ZS im.Jana Pawła II w Smrokowie gm Słomniki w II półroczu roku szk. 24/25-Ryby, przetwory rybne, jaja, różne produkty spożywcze i cytrusy
- Mrożonki
- Sukcesywna dostawa artykułów spożywczych na potrzeby Przedszkola Samorządowego we Wrzącej
więcej: Przetworzone owoce i warzywa »
Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.