eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Bia³ystokSukcesywna dostawa artyku³ów spo¿ywczych w roku szkolnym 2014/2015 do Szko³y Podstawowej Nr 6 w Bia³ymstoku

Ten przetarg zosta³ ju¿ zakoñczony. Zobacz wynik tego przetargu



Og³oszenie z dnia 2014-07-02

Bia³ystok: Sukcesywna dostawa artyku³ów spo¿ywczych w roku szkolnym 2014/2015 do Szko³y Podstawowej Nr 6 w Bia³ymstoku
Numer og³oszenia: 142999 - 2014; data zamieszczenia: 02.07.2014
OG£OSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy

Zamieszczanie og³oszenia: obowi±zkowe.

Og³oszenie dotyczy: zamówienia publicznego.

SEKCJA I: ZAMAWIAJ¡CY

I. 1) NAZWA I ADRES: Szko³a Podstawowa Nr 6 im. Jaros³awa Iwaszkiewicza , ul. Weso³a 11A, 15-307 Bia³ystok, woj. podlaskie, tel. 85 745 49 34, faks 85 742 10 25.

  • Adres strony internetowej zamawiaj±cego: www.sp6.bialystok.pl

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJ¡CEGO: Inny: Szko³a Podstawowa.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) OKRE¦LENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA

II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiaj±cego: Sukcesywna dostawa artyku³ów spo¿ywczych w roku szkolnym 2014/2015 do Szko³y Podstawowej Nr 6 w Bia³ymstoku.

II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.

II.1.4) Okre¶lenie przedmiotu oraz wielko¶ci lub zakresu zamówienia: Przedmiotem zamówienia jest zakup i sukcesywna dostawa artyku³ów spo¿ywczych przez okres 12 miesiêcy wg nastêpuj±cych czê¶ci: Nr 1 - Miêso i przetwory miêsne, Nr 2 - Warzywa, owoce i jaja, Nr 3 - Nabia³ i produkty mleczarskie, Nr 4 - Mro¿onki, Nr 5 - Ró¿ne artyku³y spo¿ywcze, Nr 6 - Pieczywo.

II.1.6) Wspólny S³ownik Zamówieñ (CPV): 03.00.00.00 - Produkty rolnictwa, hodowli, rybo³ówstwa, le¶nictwa i podobne 15.10.00.00 - Produkty zwierzêce, miêso i produkty miêsne 15.11.20.00 - Drób 03.21.22.00 - Warzywa str±czkowe suszone, ³uskane 03.21.21.00 - Ziemniaki 03.14.25.00 - Jaja 03.22.10.00 - Warzywa 15.33.10.00 - Warzywa przetworzone 03.22.21.10 - Owoce tropikalne 03.22.23.00 - Owoce inne ni¿ tropikalne 15.50.00.00 - Produkty mleczarskie 15.40.00.00 - Oleje i t³uszcze zwierzêce lub ro¶linne 15.33.11.70 - Warzywa mro¿one 15.22.00.00 - Ryby mro¿one, filety rybne i pozosta³e miêso ryb 15.89.60.00 - Produkty g³êboko mro¿one 15.80.00.00 - Ró¿ne produkty spo¿ywcze 15.60.00.00 - Produkty przemia³u ziarna, skrobi i produktów skrobiowych 15.81.00.00 - Pieczywo, ¶wie¿e wyroby piekarskie i ciastkarskie .

II.1.7) Czy dopuszcza siê z³o¿enie oferty czê¶ciowej: tak, liczba czê¶ci: 6.

II.1.8) Czy dopuszcza siê z³o¿enie oferty wariantowej: nie.


II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Rozpoczêcie: 01.09.2014.

SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM

III.1) WADIUM

Informacja na temat wadium: Zamawiaj±cy nie precyzuje wymagañ w tym zakresie

III.2) ZALICZKI

III.3) WARUNKI UDZIA£U W POSTÊPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPE£NIANIA TYCH WARUNKÓW

  • III. 3.1) Uprawnienia do wykonywania okre¶lonej dzia³alno¶ci lub czynno¶ci, je¿eli przepisy prawa nak³adaj± obowi±zek ich posiadania

    Opis sposobu dokonywania oceny spe³niania tego warunku

    • Zamawiaj±cy nie precyzuje wymagañ w tym zakresie

  • III.3.2) Wiedza i do¶wiadczenie

    Opis sposobu dokonywania oceny spe³niania tego warunku

    • Zamawiaj±cy nie precyzuje wymagañ w tym zakresie

  • III.3.3) Potencja³ techniczny

    Opis sposobu dokonywania oceny spe³niania tego warunku

    • Zamawiaj±cy nie precyzuje wymagañ w tym zakresie

  • III.3.4) Osoby zdolne do wykonania zamówienia

    Opis sposobu dokonywania oceny spe³niania tego warunku

    • Zamawiaj±cy nie precyzuje wymagañ w tym zakresie

  • III.3.5) Sytuacja ekonomiczna i finansowa

    Opis sposobu dokonywania oceny spe³niania tego warunku

    • Zamawiaj±cy nie precyzuje wymagañ w tym zakresie

III.4) INFORMACJA O O¦WIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJ¡ DOSTARCZYÆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPE£NIANIA WARUNKÓW UDZIA£U W POSTÊPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY

III.4.1) W zakresie wykazania spe³niania przez wykonawcê warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz o¶wiadczenia o spe³nianiu warunków udzia³u w postêpowaniu nale¿y przed³o¿yæ:

III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, nale¿y przed³o¿yæ:

  • o¶wiadczenie o braku podstaw do wykluczenia;
  • aktualny odpis z w³a¶ciwego rejestru lub z centralnej ewidencji i informacji o dzia³alno¶ci gospodarczej, je¿eli odrêbne przepisy wymagaj± wpisu do rejestru lub ewidencji, w celu wykazania braku podstaw do wykluczenia w oparciu o art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy, wystawiony nie wcze¶niej ni¿ 6 miesiêcy przed up³ywem terminu sk³adania wniosków o dopuszczenie do udzia³u w postêpowaniu o udzielenie zamówienia albo sk³adania ofert;

III.4.3) Dokumenty podmiotów zagranicznych

Je¿eli wykonawca ma siedzibê lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej, przedk³ada:

III.4.3.1) dokument wystawiony w kraju, w którym ma siedzibê lub miejsce zamieszkania potwierdzaj±cy, ¿e:

  • nie otwarto jego likwidacji ani nie og³oszono upad³o¶ci - wystawiony nie wcze¶niej ni¿ 6 miesiêcy przed up³ywem terminu sk³adania wniosków o dopuszczenie do udzia³u w postêpowaniu o udzielenie zamówienia albo sk³adania ofert;

III.4.4) Dokumenty dotycz±ce przynale¿no¶ci do tej samej grupy kapita³owej

  • lista podmiotów nale¿±cych do tej samej grupy kapita³owej w rozumieniu ustawy z dnia 16 lutego 2007 r. o ochronie konkurencji i konsumentów albo informacji o tym, ¿e nie nale¿y do grupy kapita³owej;

III.6) INNE DOKUMENTY

Inne dokumenty niewymienione w pkt III.4) albo w pkt III.5)

1. Informacja o innych o¶wiadczeniach i dokumentach, jakie winni dostarczyæ Wykonawcy: a) wype³niony i podpisany Formularz Ofertowy (zaleca siê wykorzystanie wzoru stanowi±cego Za³±cznik Nr 7do SIWZ lub przedstawienie wszelkich informacji wymaganych we wzorze). b) dokument reprezentuj±cy Wykonawcê, z którego bêdzie wynikaæ, kto jest upowa¿niony do podpisania oferty (mo¿e to wynikaæ z wy¿ej wymaganego aktualnego odpisu z w³a¶ciwego rejestru) wraz z upowa¿nieniem (pe³nomocnictwem) do podpisania oferty, o ile upowa¿nienie to nie wynika z odpisu lub innych dokumentów do³±czonych do oferty. W przypadku, gdy ofertê sk³adaj± Wykonawcy ubiegaj±cy siê wspólnie o udzielenie zamówienia, wymagane jest za³±czenie dokumentu pe³nomocnictwa okre¶laj±cego zakres umocowania pe³nomocnika ustanowionego do reprezentowania ich w postêpowaniu lub do reprezentowania ich w postêpowaniu oraz zawarcia umowy w sprawie przedmiotowego zamówienia publicznego, w my¶l art. 23 ustawy Prawo zamówieñ publicznych. 2. W przypadku Wykonawców wspólnie ubiegaj±cych siê o udzielenie zamówienia: 1) Ka¿dy Wykonawca zobowi±zany jest z³o¿yæ oddzielnie dokumenty okre¶lone w rozdz. VI pkt. 2 ust. b); 2) O¶wiadczenie o spe³nianiu warunków udzia³u w postêpowaniu okre¶lone w rozdz. VI pkt. 1 ust. a) SIWZ sk³ada pe³nomocnik Wykonawców wspólnie ubiegaj±cych siê o udzielenie zamówienia w ich imieniu, b±d¼ ka¿dy z Wykonawców oddzielnie. 3. Informacja dotycz±ca o¶wiadczeñ lub dokumentów dotycz±cych przynale¿no¶ci Wykonawców do tej samej grupy kapita³owej. 1) W przypadku przynale¿no¶ci do grupy kapita³owej, w rozumieniu ustawy z dnia 16 lutego 2007 r. o ochronie konkurencji i konsumentów (Dz. U. Nr 50, poz. 331, ze zm.), Wykonawca winien z³o¿yæ wraz z ofert± - zgodnie z tre¶ci± art. 26 ust.2d ustawy Prawo zamówieñ publicznych - listê podmiotów nale¿±cych do tej samej grupy kapita³owej, o której mowa w art. 24 ust. 2 pkt. 5 ustawy Prawo zamówieñ publicznych. 2) W przypadku braku przynale¿no¶ci do tej samej grupy kapita³owej, w rozumieniu ustawy z dnia 16 lutego 2007 r. o ochronie konkurencji i konsumentów (Dz. U. Nr 50, poz. 331, ze zm.), Wykonawca sk³ada informacjê, ¿e nie nale¿y do grupy kapita³owej, o której mowa w art. 24 ust. 2 pkt. 5 ustawy Prawo zamówieñ publicznych (Za³±cznik Nr 10)

SEKCJA IV: PROCEDURA

IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA

IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.

IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT

IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najni¿sza cena.

IV.3) ZMIANA UMOWY

przewiduje siê istotne zmiany postanowieñ zawartej umowy w stosunku do tre¶ci oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy:

Dopuszczalne zmiany postanowieñ umowy oraz okre¶lenie warunków zmian

Dopuszcza siê zmiany cen jednostkowych produktów wyszczególnionych w formularzu asortymentowo - cenowym stanowi±cych przedmiot zamówienia w oparciu o wska¼nik cen towarów i us³ug konsumpcyjnych publikowany przez GUS nie czê¶ciej ni¿ raz na kwarta³. Podstaw± waloryzacji jest wzrost ceny za ubieg³y kwarta³. Ceny jednostkowe mog± byæ waloryzowane pocz±wszy od pa¼dziernika 2014 r. Wszelkie zmiany cen wynikaj±ce ze zmiany stawek VAT dokonywane bêd± w formie pisemnej.Dotyczy warzyw, owoców i jaj - wszelkie zmiany na rynku uzasadniaj±ce zmianê cen, których nie mo¿na by³o przewidzieæ w chwili zawarcia umowy dokonywane bêd± w formie pisemnej, nie wcze¶niej jednak ni¿ w pa¼dzierniku 2014 r. Podstaw± do zmiany cen bêd± ¶rednie ceny na poszczególne towary podane w Podlaskim Centrum Rolno-Towarowym w Bia³ymstoku. W przypadku zmiany cen gie³dowych cena powinny ulec zmianie odpowiednio o stopieñ obni¿ki lub podwy¿ki. Przeciêtne ceny gie³dowe obowi±zuj±ce w dniu poprzedzaj±cym otwarcie ofert stanowi± Za³±cznik Nr 3 do umowy. Zmiana cen mo¿e byæ dokonywana nie wiêcej ni¿ dwa razy w miesi±cu kalendarzowym. Dotyczy nabia³u - wszelkie zmiany na rynku uzasadniaj±ce zmianê cen, których nie mo¿na by³o przewidzieæ w chwili zawarcia umowy dokonywane bêd± w formie pisemnej, nie wcze¶niej jednak ni¿ w pa¼dzierniku 2014 r. Podstaw± do zmiany cen bêd± dostarczone do Zamawiaj±cego dokumenty od producenta z którym Dostawca towaru wspó³pracuje

IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

IV.4.1) Adres strony internetowej, na której jest dostêpna specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.sp6.bialystok.pl
Specyfikacjê istotnych warunków zamówienia mo¿na uzyskaæ pod adresem: Szko³a Podstawowa Nr 6 im. J. Iwaszkiewicza, ul. Weso³a 11A, 15-307 Bia³ystok.

IV.4.4) Termin sk³adania wniosków o dopuszczenie do udzia³u w postêpowaniu lub ofert: 16.07.2014 godzina 09:45, miejsce: Sekretariat Szko³y Podstawowej Nr 6 im. J. Iwaszkiewicza, ul. Weso³a 11A, 15-307 Bia³ystok.

IV.4.5) Termin zwi±zania ofert±: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu sk³adania ofert).

IV.4.17) Czy przewiduje siê uniewa¿nienie postêpowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania ¶rodków pochodz±cych z bud¿etu Unii Europejskiej oraz niepodlegaj±cych zwrotowi ¶rodków z pomocy udzielonej przez pañstwa cz³onkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które mia³y byæ przeznaczone na sfinansowanie ca³o¶ci lub czê¶ci zamówienia: nie

Podziel siê

Poleæ ten przetarg znajomemu poleæ

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstaw± prezentowanych tutaj informacji s± dane publikowane przez Urz±d Zamówieñ Publicznych w Biuletynie Zamówieñ Publicznych. Tre¶æ og³oszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z tre¶ci± tego¿ og³oszenia dostêpn± w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dok³ada wszelkich starañ, aby zamieszczone tutaj informacje by³y kompletne i zgodne z prawd±. Nie mo¿e jednak zagwarantowaæ ich poprawno¶ci i nie ponosi ¿adnej odpowiedzialno¶ci za jakiekolwiek szkody powsta³e w wyniku korzystania z nich.


Je¶li chcesz dodaæ og³oszenie do serwisu, zapoznaj siê z nasz± ofert±:

chcê zamieszczaæ og³oszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwê miasta, dla którego chcesz znale¼æ jednostkê ZUS.