To jest wynik przetargu. Zobacz także treść przetargu, którego dotyczy to ogłoszenie
Ogłoszenie z dnia 2016-09-22
Suwałki: Przedmiotem zamówienia są sukcesywne dostawy mięsa, wędlin i podrobów do Aresztu Śledczego w Suwałkach
Numer ogłoszenia: 148074 - 2016; data zamieszczenia: 22.09.2016
OGŁOSZENIE O UDZIELENIU ZAMÓWIENIA - Dostawy
Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.
Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.
Czy zamówienie było przedmiotem ogłoszenia w Biuletynie Zamówień Publicznych: tak, numer ogłoszenia w BZP: 128993 - 2016r.
Czy w Biuletynie Zamówień Publicznych zostało zamieszczone ogłoszenie o zmianie ogłoszenia: nie.
SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY
I. 1) NAZWA I ADRES: Areszt Śledczy w Suwałkach, ul. Wojska Polskiego 29, 16-400 Suwałki, woj. podlaskie, tel. 087 5651207, faks 087 5650328.
I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Inny: państwowa jednostka organizacyjna nie posiadająca osobowości prawnej.
SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
II.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Przedmiotem zamówienia są sukcesywne dostawy mięsa, wędlin i podrobów do Aresztu Śledczego w Suwałkach.
II.2) Rodzaj zamówienia: Dostawy.
II.3) Określenie przedmiotu zamówienia: Część 1 - wędliny drobiowe Lp. Przedmiot zamówienia jm Wielkość dostaw 1. Parówki drobiowe kg 2250 2. Kiełbasa kanapkowa drobiowa kg 2100 3. Blok drobiowy kg 1950 4. Mielonka drobiowa kg 1950 5. Przysmak konserwowy kg 1950 6. Mortadela drobiowa kg 1950 7. Przysmak drobiowy kg 2100 8. Pasztetowa drobiowa kg 1550 9. Salceson drobiowy kg 1550 10. Kiełbasa biała drobiowa kg 410 11. Polędwica drobiowa kg 410 12. Pierś faszerowana kg 410 13. Szynka drobiowa kg 410 14. Rolada drobiowa kg 2350 15. Baleron drobiowy kg 410 16. Szynka konserwowa drobiowa kg 410 17. Kiełbasa zwyczajna drobiowa kg 1200 18. Kiełbasa szynkowa drobiowa kg 410 Termin przydatności do spożycia wędlin nie krótszy niż 7 dni od daty dostawy. Część 2 -podroby drobiowe, mięso drobiowe Lp. Przedmiot zamówienia jm Wielkość dostaw 1 Ćwiartka z kurczaka (schłodzona) kg 3850 2 Serca drobiowe (schłodzone) kg 1250 3 Żołądki drobiowe (schłodzone) kg 1250 4 Filet z piersi kurczaka (schłodzony) kg 410 5 Mięso gulaszowe drobiowe (schłodzone) kg 410 Termin przydatności do spożycia mięsa i podrobów nie krótszy niż 3 dni od daty dostawy. Część 3 -wędliny wieprzowe Lp. Przedmiot zamówienia jm Wielkość dostaw 1 Kiełbasa bigosowa kg 2500 2 Kiełbasa biała parzona kg 1850 3 Mortadela kg 1850 4 Pieczeń rzymska kg 1550 5 Kiełbasa parówkowa kg 1700 6 Kiełbasa piwna kg 1550 7 Salceson włoski kg 1550 8 Mielonka wieprzowa kg 1550 9 Pasztet wieprzowy kg 1550 10 Kiełbasa szynkowa kg 1550 11 Blok konserwowy kg 1550 12 Pachwina wędzona kg 650 Termin przydatności do spożycia wędlin nie krótszy niż 7 dni od daty dostawy. Część 4 -podroby wieprzowe, mięso wieprzowe Lp. Przedmiot zamówienia jm Wielkość dostaw 1 Łopatka wieprzowa b/k, b/s pakowana próżniowo. kg 5100 2 Wątroba Świeża, nie mrożona, pakowana próżniowo. kg 2750 3 Schab wieprzowy b/k, schłodzony pakowany próżniowo. kg 175 4 Kości wieprzowe kg 1700 Termin przydatności do spożycia mięsa i podrobów nie krótszy niż 3 dni od daty dostawy. 2. W/w artykuły muszą odpowiadać Polskiej Normie i Europejskim Normom Zharmonizowanym oraz normom zakładowym. 3. Wszystkie w/w produkty muszą spełniać normy, co do jakości, jakie wynikają z obowiązujących przepisów polskiego prawa dla produktów żywnościowych. 4. W sytuacji stosowania odmiennego nazewnictwa poszczególnych artykułów mięsnych w części I - wędliny drobiowe oraz części III - wędliny wieprzowe, Zamawiający dopuszcza możliwość zastosowania nazw własnych (firmowych) producenta, ale wyłącznie wtedy, kiedy wykonawca nie sprzedaje lub nie produkuje artykułu o wyżej wymienionej nazwie, a oferowany przez niego wyrób jest z nim tożsamy w procesie produkcji, składu, grupy technologicznej oraz odpowiada danej normie. 5. Dostarczony towar musi być świeży, nie mrożony. 6. Podane ilości są szacunkowe (maksymalne) i w czasie obowiązywania umowy mogą ulec zmianie. Wykonawcy będzie przysługiwało prawo do wynagrodzenia za faktycznie dostarczone ilości towaru. Z tytułu zmniejszenia wielkości zamówienia Wykonawcy nie będą przysługiwały żadne roszczenia finansowe ani prawne. 7. Przedmiotem zamówienia w niniejszym postępowaniu są artykuły żywnościowe. Dla dostaw opisanych przez Zamawiającego standardy jakościowe nie są ustalane indywidualnie przez Zamawiającego na jego konkretne potrzeby, ale Zamawiający zaspokaja swoje potrzeby poprzez nabywanie towarów ogólnie dostępnych, powszechnie oferowanych, takich jakie są oferowane wszystkim, ewentualnie zainteresowanym ich zakupem. Różnią się tylko ceną nabycia. Dostawy powszechnie dostępne to takie, które jako dobra popularne są wszędzie na rynku oferowane i wykonywane przez wszystkich wykonawców działających w określonej branży. Można je nabywać bez względu na miejscowość i czas. Zamawiający uwzględnił koszty ponoszone w całym okresie korzystania z przedmiotu zamówienia poprzez opisany sposób dostawy na koszt Wykonawcy, wymagania dotyczące okresu przydatności do spożycia oferowanych produktów, gramaturę produktów, sposób pakowania, zastrzeżenie zmienności ilości zamawianych produktów a przede wszystkim niezmienność oferowanej ceny w okresie realizacji umowy z zastrzeżeniem zmian ustawowych wysokości obowiązującej stawki VAT oraz waloryzacji cen jednostkowych na podstawie wskaźnika ogłoszonego przez GUS. 8. Wymagania i warunki realizacji zamówienia stawiane Wykonawcy: 1) Miejsce realizacji zamówienia: magazyn Aresztu Śledczego w Suwałkach. 2) Transport oraz załadunek i wyładunek odbywać się będzie na koszt i ryzyko wykonawcy. 3) Dostawy będą częściowe i sukcesywne. Ilość i rodzaj zamawianego towaru zamawiający określał będzie każdorazowo telefonicznie lub faxem do godziny 1000 na 4 dni przed dostawą. 4) Dostawa odbywać się może codziennie do godz. 1100 z wyłączeniem sobót, niedziel i świąt. Częstotliwość dostaw będzie uzależniona od wskazania Wykonawcy w formularzu ofertowym. 5) Zamawiający dokonywał będzie odbioru jakościowego i ilościowego dostarczanego towaru w swojej siedzibie, w dniu dostawy każdej partii. 6) Wymagana jest należyta staranność przy realizacji zobowiązań umowy. 7) Ustalenia i decyzje dotyczące wykonywania zamówienia uzgadniane będą przez zamawiającego z ustanowionym przedstawicielem wykonawcy. 8) Określenie przez Wykonawcę telefonów kontaktowych i numerów fax. oraz innych ustaleń niezbędnych dla sprawnego i terminowego wykonania zamówienia. 9) Zamawiający nie ponosi odpowiedzialności za szkody wyrządzone przez Wykonawcę podczas wykonywania przedmiotu zamówienia. CPV - 15 11 30 00-3, 15 11 40 00-0, 15 11 21 00-7, 15 13 11 30-5,.
II.4) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.11.30.00 - Wieprzowina 15.11.40.00 - Podroby 15.11.21.00 - Świeży drób 15.13.11.30 - Wędliny .
SEKCJA III: PROCEDURA
III.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: Przetarg nieograniczony
III.2) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE
- Zamówienie dotyczy projektu/programu finansowanego ze środków Unii Europejskiej: nie
SEKCJA IV: UDZIELENIE ZAMÓWIENIA
Część NR: 1
Nazwa: wędliny drobiowe
IV.1) DATA UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: 21.09.2016.
IV.2) LICZBA OTRZYMANYCH OFERT: 4.
IV.3) LICZBA ODRZUCONYCH OFERT: 0.
IV.4) NAZWA I ADRES WYKONAWCY, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA:
dane rejestrowe
i kontaktowe firmy
PRZEDSIĘBIORSTWO PRZETWÓRSTWA MIĘSNEGO "KBS" SP. Z O.O.
jakie przetargi wygrała firma
PRZEDSIĘBIORSTWO PRZETWÓRSTWA MIĘSNEGO "KBS" SP. Z O.O.
- Przedsiębiorstwo Przetwórstwa Mięsnego KBS sp. z o.o., Potoczyzna 33A, 19-100 Mońki, kraj/woj. podlaskie.
IV.5) Szacunkowa wartość zamówienia (bez VAT): 162733,17 PLN.
IV.6) INFORMACJA O CENIE WYBRANEJ OFERTY ORAZ O OFERTACH Z NAJNIŻSZĄ I NAJWYŻSZĄ CENĄ
Cena wybranej oferty: 146069,60
Oferta z najniższą ceną: 146069,60 / Oferta z najwyższą ceną: 178711,60
Waluta: PLN .
Część NR: 2
Nazwa: podroby drobiowe, mięso drobiowe,
IV.1) DATA UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: 21.09.2016.
IV.2) LICZBA OTRZYMANYCH OFERT: 3.
IV.3) LICZBA ODRZUCONYCH OFERT: 0.
IV.4) NAZWA I ADRES WYKONAWCY, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA:
dane rejestrowe
i kontaktowe firmy
PRZEDSIĘBIORSTWO PRZETWÓRSTWA MIĘSNEGO "KBS" SP. Z O.O.
jakie przetargi wygrała firma
PRZEDSIĘBIORSTWO PRZETWÓRSTWA MIĘSNEGO "KBS" SP. Z O.O.
- Przedsiębiorstwo Przetwórstwa Mięsnego KBS sp. z o.o., Potoczyzna 33A, 19-100 Mońki, kraj/woj. podlaskie.
IV.5) Szacunkowa wartość zamówienia (bez VAT): 35831,91 PLN.
IV.6) INFORMACJA O CENIE WYBRANEJ OFERTY ORAZ O OFERTACH Z NAJNIŻSZĄ I NAJWYŻSZĄ CENĄ
Cena wybranej oferty: 35435,60
Oferta z najniższą ceną: 35435,60 / Oferta z najwyższą ceną: 37029,90
Waluta: PLN .
Część NR: 3
Nazwa: wędliny wieprzowe
IV.1) DATA UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: 21.09.2016.
IV.2) LICZBA OTRZYMANYCH OFERT: 4.
IV.3) LICZBA ODRZUCONYCH OFERT: 0.
IV.4) NAZWA I ADRES WYKONAWCY, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA:
dane rejestrowe
i kontaktowe firmy
PRZEDSIĘBIORSTWO PRZETWÓRSTWA MIĘSNEGO "KBS" SP. Z O.O.
jakie przetargi wygrała firma
PRZEDSIĘBIORSTWO PRZETWÓRSTWA MIĘSNEGO "KBS" SP. Z O.O.
- Przedsiębiorstwo Przetwórstwa Mięsnego KBS sp. z o.o., Potoczyzna 33A, 19-100 Mońki, kraj/woj. podlaskie.
IV.5) Szacunkowa wartość zamówienia (bez VAT): 119172,06 PLN.
IV.6) INFORMACJA O CENIE WYBRANEJ OFERTY ORAZ O OFERTACH Z NAJNIŻSZĄ I NAJWYŻSZĄ CENĄ
Cena wybranej oferty: 108110,50
Oferta z najniższą ceną: 108110,50 / Oferta z najwyższą ceną: 158220,00
Waluta: PLN .
Część NR: 4
Nazwa: podroby wieprzowe, mięso wieprzowe
IV.1) DATA UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: 21.09.2016.
IV.2) LICZBA OTRZYMANYCH OFERT: 3.
IV.3) LICZBA ODRZUCONYCH OFERT: 0.
IV.4) NAZWA I ADRES WYKONAWCY, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA:
dane rejestrowe
i kontaktowe firmy
PRZEDSIĘBIORSTWO PRZETWÓRSTWA MIĘSNEGO "KBS" SP. Z O.O.
jakie przetargi wygrała firma
PRZEDSIĘBIORSTWO PRZETWÓRSTWA MIĘSNEGO "KBS" SP. Z O.O.
- Przedsiębiorstwo Przetwórstwa Mięsnego KBS sp. z o.o., Potoczyzna 33A, 19-100 Mońki, kraj/woj. podlaskie.
IV.5) Szacunkowa wartość zamówienia (bez VAT): 57786,67 PLN.
IV.6) INFORMACJA O CENIE WYBRANEJ OFERTY ORAZ O OFERTACH Z NAJNIŻSZĄ I NAJWYŻSZĄ CENĄ
Cena wybranej oferty: 56775,00
Oferta z najniższą ceną: 56775,00 / Oferta z najwyższą ceną: 75097,50
Waluta: PLN .
INNE PRZETARGI Z SUWAŁK
- Budowa ul. Lazurowej w Suwałkach
- Zagospodarowanie skweru położonego u zbiegu ul. Gen. Z. Podhorskiego i ul. Grabowej w ramach zrównoważonej mobilności miejskiej w Miejskim Obszarze Funkcjonalnym Suwałk (etap I)
- Przebudowa odcinków dróg powiatowych w miejscowości Kaletnik, Gmina Szypliszki
- Dostawa implantów mocujących stawu kolanowego i biodrowego z udostępnieniem instrumentarium
- Przebudowa odcinka drogi powiatowej nr 1129B Wiżajny - Ejszeryszki - Rutka Tartak, Gmina Wiżajny
- Budowa ciągu pieszo-rowerowego w pasie drogowym ul.Utrata od ul.Waryńskiego do ul.Łąkowej wraz z doświetleniem przejść dla pieszych i przejazdów dla rowerów w ramach zrównoważonej mobilności miejskiej
więcej: przetargi w Suwałkach »
PRZETARGI Z PODOBNEJ KATEGORII
- Dostawy wędlin do Aresztu Śledczego w Sosnowcu
- Dostawy różnych artykułów spożywczych do Aresztu Śledczego w Katowicach
- Sukcesywne dostawy mięsa wołowego, wieprzowego, drobiu, podrobów oraz wędlin do Zakładu Karnego w Jastrzębiu-Zdroju
- Dostawa artykułów mięsnych, przetworów mięsnych i artykułów drobiarskich dla Ośrodka Szkoleń Specjalistycznych Straży Granicznej.
- Sukcesywne dostawy mięs (3 części) do AŚ w Częstochowie.
- Sukcesywna dostawa artykułów żywnościowych do Szkoły Podstawowej w Stradomi Wierzchniej z podziałem na 5 części
więcej: Świeży drób »
Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.