Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu
Ogłoszenie z dnia 2014-07-09
Gryfino: Zakup i dostawa produktów spożywczych
Numer ogłoszenia: 148831 - 2014; data zamieszczenia: 09.07.2014
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy
Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.
Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.
SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY
I. 1) NAZWA I ADRES: Gmina Gryfino - Przedszkole Nr 2 im. Misia Uszatka , ul. Krzywoustego 5, 74-100 Gryfino, woj. zachodniopomorskie, tel. 91 4162925, faks 91 4152182.
- Adres strony internetowej zamawiającego: http://uszatkaprzedszkole.pl
- Adres strony internetowej, pod którym dostępne są informacje dotyczące dynamicznego systemu zakupów: nie dotyczy
I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Administracja samorządowa.
SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA
II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Zakup i dostawa produktów spożywczych.
II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.
II.1.4) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: Przedmiotem zamówienia jest zakup i dostawa pieczywa/produktów zbożowych, nabiału, mleka i wyrobów mleczarskich, owoców i warzyw, produktów suchych, mięsa i wędlin, ryb, napojów, tłuszczy, mrożonek, jaj dla potrzeb Przedszkola Nr 2 im. Misia Uszatka w Gryfinie. Zakres zamówienia: GRUPA I: PIECZYWO, ŚWIEŻE WYROBY PIEKARSKIE I CIASTKARSKIE 1. Bułka tarta 0,5kg - szt. 270 2. Bułki świeże pszenne 0,09kg - szt. 2000 3. Chleb krojony na naturalnym zakwasie chlebowym 0,5kg - szt. 2200 4. Chleb słonecznikowy 0,4kg - szt. 800 5. Chleb staropolski 0,7 kg - szt. 420 6. Chleb 7 ziaren 0,4 - szt. 1800 7. Chleb żytni 0,7 kg - szt. 400 8. Chałka maślana 0,3kg - szt. 120 9. Rogal maślany 0,10kg - szt. 2000 10. Bułka razowa z ziarnami 0,08kg - szt. 4000 11. Kawiorka 0,3 kg - szt. 400 12. Drożdżówki 0,10kg - szt. 750 GRUPA II: nabiał, mleko i wyroby mleczarskie 1. Kefir augustowski 0,4l - szt. 500 2. Jogurt naturalny zott 0,37l lub równoważny - szt. 2500 3. Mleko świeże 1l litr - 9000 4. Ser żółty Gouda - Morski lub równoważny - kg 100 5. Serek homogenizowany Danio waniliowy 0,16 lub równoważny - szt. 5000 6. Śmietana łaciata 0,5l, 12% lub równoważna - szt. 200 7. Śmietana łaciata 0,5l, 18% lub równoważna - szt. 800 8. Śmietana wiejska 12% -0,4l - szt. 320 9. Twaróg półtłusty 0,20kg - kg 35 10. Twaróg śmietankowy 0,25kg - kg 450 11. Serek Bakuś ok. 0,15kg lub równoważny - szt. 200 12. Deser sojowy waniliowy 0,125kg - szt. 180 13. Ser żółty w plastrach Gouda 1kg lub równoważny - szt. 100 14. Serek Bakuś kieszonka wanilia, truskawka lub równoważny - szt.100 15. Serek Bieluch naturalny 150g lub równoważny - szt. 300 Grupa III: owoce i warzywa 1. Arbuz - kg 200 2. Banan - kg 1500 3. Brzoskwinia - kg 75 4. Cytryna - kg 100 5. Borówka amerykańska 0,25 kg - szt. 120 6. Ananas świeży - szt. 20 7. Maliny 0,25 kg - szt. 120 8. Grejpfrut czerwony - kg 50 9. Jagody - kg 30 10. Jabłka - kg 2500 11. Kiwi - szt. 1200 12. Truskawki świeże - kg 120 13. Mandarynka - kg 400 14. Śliwka sezonowa - kg 20 15. Morela - kg 40 16. Pomarańcza - kg 1000 17. Nektaryna - kg 300 18. Gruszka - kg 500 19. Winogrono - kg 100 WARZYWA 1. Burak czerwony - kg 1100 2. Cebula - kg 340 3. Botwina - pęczek 40 4. Brukselka - kg 5 5. Czosnek - szt. 60 6. Imbir świeży - kg 2 7. Kapusta biała - kg 60 8. Kapusta młoda - kg 40 9. Kapusta pekińska - kg 350 10. Kapusta czerwona - kg 140 11. Kapusta kiszona - kg 380 12. Koper zielony - pęczek 750 13. Kalarepa - szt. 50 14. Kalafior świeży - szt. 200 15. Ogórek świeży - kg 400 16. Kapusta włoska - szt. 20 17. Marchew - kg 2000 18. Marchew młoda pęczek - szt. 100 19. Natka pietruszki pęczek - pęczek 1100 20. Ogórek kiszony - kg 320 21. Szczaw - pęczek 30 22. Papryka świeża - kg 120 23. Cukinia - kg 10 24. Por - kg 130 25. Pietruszka - kg 400 26. Pomidor świeży - kg 500 27. Rzodkiewka - pęczek 650 28. Rzodkiew biała - kg 80 29. Seler - kg 550 30. Szczypior - pęczek 650 31. Sałata zielona lodowa - szt. 280 32. Salata masłowa - szt. 80 33. Ziemniaki - kg 11500 34. Ziemniaki czerwone - kg 1200 35. Ziemniaki młode - kg 800 36. Szarlotka jabłka - szt. 70 37. Bazylia świeża doniczka - szt. 20 38. Kiełki brokuła 0,25 kg - szt. 25 39. Kiełki rzodkiewki 0,25 kg - szt. 25 40. Ogórek małosolny - kg 40 41. Fasolka szparagowa - kg 20 Grupa IV - produkty suche 1. Chrupki kukurydziane 0,07kg - szt. 1000 2. Makaron nitka cięta Lubella 0,5kg lub równoważny - szt. 600 3. Makaron muszelka drobna Lubella 0,4 kg lub równoważny - szt. 400 4. Zacierka Goliard 0,25kg lub równoważna - szt. 160 5. Makaron świderki Lubella 0,5kg lub równoważny - szt. 250 6. Makaron nitka rosołowa Goliard 0,25kg lub równoważny - szt. 200 7. Makaron wielozbożowy razowy Lubella 0,4 kg lub równoważny - szt. 60 8. Makaron kokardki Lubella 0,4kg lub równoważny - szt. 40 9. Płatki jęczmienne 0,4kg - szt. 70 10. Kasza pęczak 1kg - kg 150 11. Płatki ryżowe 0,4kg - szt. 50 12. Płatki kukurydziane Nestle 0,5kg lub równoważne - szt. 280 13. Płatki owsiane 0,4kg - szt. 30 14. Kasza kukurydziana 0,4kg - szt. 40 15. Kasza manna 1kg - kg 80 16. Kasza jęczmienna 1kg - kg 40 17. Kasza jęczmienna saszetki 0,4kg - szt. 150 18. Kasza gryczana saszetki 0,4kg- szt. 280 19. Kasza jaglana 0,4kg - szt. 150 20. Mąka pszenna Basia 1kg lub równoważna - kg 420 21. Mąka razowa Basia 1 kg lub równoważna - kg 20 22. Mąka ziemniaczana 1 kg - kg 15 23. Mąka orkiszowa 1kg - kg 10 24. Kasza kus-kus 0,4 kg - szt. 200 25. Cukier 1kg - kg 1200 26. Cukier puder 0,5kg - szt. 6 27. Cukier waniliowy 0,016kg - szt. 550 28. Barszcz biały Winiary 0,066kg lub równoważny - szt. 500 29. Bazylia Kamis 0,010kg lub równoważna - szt. 20 30. Herbatniki be be 0,016kg lub równoważne - szt. 2000 31. Biszkopty petit 0,12kg lub równoważne - szt. 250 32. Brzoskwinia puszka 2,6 kg - szt. 12 33. Brzoskwinia puszka 0,560 kg - szt. 140 34. Deser Bobovita 0,190kg lub równoważny - szt. 800 35. Deser Gerber 0,125kg lub równoważny - szt. 50 36. Dynia łuskana 100g - szt. 160 37. Dżem Łowicz 100% owoców 0,28kg lub równoważny - szt. 240 38. Herbata Saga 90T 0,126kg lub równoważna - szt. 100 39. Herbata owocowa Herbapol torebki 25T lub równoważna - szt. 300 40. Herbata Rooibos 25 torebek 0,037kg lub równoważna - szt. 30 41. Herbatka Bobovita 200g lub równoważna - szt. 15 42. Kakao Decamoreno 150g lub równoważne - szt. 90 43. Kawa Inka 150g lub równoważna - szt. 150 44. Kisiel cytrynowy Winiary z cukr 0,077kg lub równoważny - szt. 1800 45. Koncentrat pomidorowy 30% 1kg Pudliszki kolor żywo czerwony lub równoważny - szt. 160 46. Koncentrat pomidorowy 30% 200g Pudliszki kolor żywo czerwony lub równoważny - szt. 60 47. Kukurydza puszka Bonduelle złocista 400g lub równoważna - szt. 180 48. Kwasek cytrynowy 0,020kg - szt. 140 49. Liść laurowy Appetita 0,06kg lub równoważny -szt. 20 50. Lubisie herbatniki 0,03kg lub równoważne - szt. 1000 51. Majeranek Appetita 0,08kg lub równoważny - szt. 40 52. Majonez Rzymski 1kg lub równoważny - szt. 45 53. Herbata miętowa Herbapol T25 lub równoważna - szt. 30 54. Miód prawdziwy wielokwiatowy 400g - szt. 160 55. Morela suszona bezsiarkowa BIOEDEN 1kg lub równoważna - szt. 5 56. Oregano Kamis 0,010kg lub równoważne - szt. 20 57. Orzechy laskowe 100g - szt. 20 58. Papryka słodka mielona kolor żywo czerwony Appetita 0,010kg lub równoważna - szt. 300 59. Pieprz mielony Kamis 0,010kg lub równoważny - szt. 200 60. Pieprz cytrynowy Kamis 0,020kg lub równoważna - szt. 40 61. Rodzynki Bakaland 200g lub równoważne - szt. 200 62. Ryż Sonko 1kg lub równoważny - kg 100 63. Ryż saszetki Sonko 0,4kg lub równoważny - szt. 280 64. Sezam 1kg - kg 8 65. Sezamki 0,03kg - szt. 500 66. Słonecznik łuskany 100g - szt. 250 67. Soczewica czerwona - kg 10 68. Sól 1kg - kg 200 69. Tymianek Appetita 0,010kg lub równoważny - szt. 15 70. Wafle ryżowe Sonko 120g lub równoważne - szt. 600 71. Ziele angielskie Appetita 0,015kg lub równoważne - szt. 20 72. Zioła prowansalskie Kamis 0,010kg lub równoważne - szt. 15 73. Żurawina suszona - kg 60 74. Żurek butelka 0,5l szt. 80 75. Żurek Winiary 0,066kg lub równoważny - szt. 100 76. Pasztet Profi firmowy 130g lub równoważny - szt. 1300 77. Fasola sucha łuskana - kg 20 78. Groch suchy łuskany - kg 50 79. Ciecierzyca - kg 10 80. Groszek konserwowy Pudliszki 400g lub równoważny - szt. 150 81. Fasola czerwona 400 g - szt. 50 82. Pomidory całe bez skóry w puszce 400g - szt. 50 83. Chrzan w słoiczku Fructus 270g lub równoważny - szt. 12 84. Przyprawa Lubczyk suszony 0,03 - szt. 40 85. Curry 0,03 - szt. 10 86. Ananas w puszce 2,6 kg - szt. 20 87. Wafle Grześki bez czekolady Goplana 28 g lub równoważne - szt. 500 88. Ananas w puszce 0,32 kg - szt. 50 89. Śliwka kalifornijska suszona 0,25 kg - szt. 50 90. Herbata z dzikiej róży Herbapol 25 T lub równoważna - szt. 20 91. Krem czekoladowy Nutella 350 g lub równoważny - szt. 15 92. Koncentrat buraczany Krakus 0,3 l lub równoważny - szt. 10 93. Popping amarantusowy - preparowane ziarna amarantusa 100 g - szt. 45 94. Herbata z melisy Herbapol 25T lub równoważna - szt. 20 95. Powidła śliwkowe bez konserwantów Materne 0,29 lub równoważne - szt. 45 96. Kaszka mleczna Bobovita lub równoważna - szt. 50 97. Kleik ryżowy - szt. 3 98. Jajko niespodzianka - szt. 50 99. Haribo żelki misie lub równoważne - szt. 50 100 Lizaki Nimm2 lub równoważne - szt. 100 101 Cukierki Zozole lub równoważne - kg 4 102 Ryż brązowy saszetki Sonko 0,4 kg lub równoważny - szt. 100 103 Wafle zbożowo ryżowe Sunny Corn bez konserwantów, naturalne opakowanie 12 szt. lub równoważne - szt. 650 104 Ogórek konserwowy 0,9 l - szt. 30 105 Guma rozpuszczalna Mamba opakowanie po 5 szt. lub równoważne - szt. 300 106 Galaretka owocowa bez konserwantów, z naturalnymi barwnikami, torebka 75 g - szt. 120 107 Snacki popcornowe Popcool Delicate niesolone 0,06 kg lub równoważne - szt. 200 108 Paluszki orkiszowe 120g - szt. 80 109 Ketchup z przetartych pomidorów KROKUS bez konserwantów 200 ml lub równoważny - szt. 200 Grupa V - mięso i wędliny 1. Łopatka b/k - kg 980 2. Szynka b/k - kg 200 3. Schab b/k - kg 500 4. Kurczak - kg 250 5. Filet z kurczaka bez skóry - kg 500 6. Korpus - kg 750 7. Filet z indyka - kg150 8. Pałki drobiowe - kg 300 9. Kiełbasa Krakowska drobiowa gruborozdrobniona, wędzona, pieczona lub równoważna - kg 80 10. Kurczak gotowany/wędlina 85% fileta z kurczaka - kg 30 11. Kiełbasa podwawelska średniorozdrobniona lub równoważna - kg 15 12. Parówki cielęce - kg 400 13. Szynka delikatesowa z kurcząt o zawartości 89% mięsa z piersi kurcząt - kg 60 14. Szynka z wędzarni o zawartości min. 75% mięsa wieprzowego - kg 60 15. Szynka łezka o zawartości min. 75% mięsa wieprzowego - kg 60 16. Kiełbasa śląska ekstra, średniorozdrobniona, parzona lub równoważna - kg 40 17. Kaszanka z wątróbką - kg 10 Grupa VI - ryby 1. Dorsz atlantycki bez skóry - kg 220 2. Filet z łososia świeżego - kg 45 3. Makrela wędzona - kg 180 4. Morszczuk filet b/skóry - kg 280 5. Miruna ze skórą filet - kg 400 Grupa VII - napoje 1. Woda Żywiec N/G 1,5L lub równoważna - szt. 1000 2. Woda Żywiec dziubek 0,33L lub równoważna - szt. 1000 3. Sok multiwitamina Tymbark 1l lub równoważny - szt. 300 4. Sok Bobofrut 300ml lub równoważny - szt. 500 5. Soczki Leon Hortex 200ml lub równoważne - szt. 2500 6. Syrop Herbapol 420ml lub równoważny - szt. 20 Grupa VIII - tłuszcze 1. Olej kujawski 1L lub równoważny - szt. 450 2. Oliwa z oliwek extra vergine 0,5L - szt. 40 3. Masło Extra 200g - szt. 2800 Grupa IX - mrożonki 1. Brokuł Hortex 2,5kg lub równoważny - kg 180 2. Brukselka 2,5kg - kg 14 3. Bukiet warzyw (brokuł, marchew, kalafior) 2,5kg - kg 100 4 Dynia kostka 2,5 kg - kg 25 5. Fasolka szparagowa cięta żółta 2,5kg - kg 60 6. Fasolka szparagowa cięta zielona 2,5kg - kg 200 7. Groszek zielony 2,5 kg - kg 50 8. Kalafior 2,5kg - kg 130 9. Malina 2,5kg - kg 180 10. Truskawka 2,5kg - kg 500 11. Marchew z groszkiem 2,5kg - kg 30 12. Marchew kostka 2,5kg - kg 60 13. Mieszanka kompotowa z czarną porzeczką 2,5kg - kg 450 14. Mieszanka kompotowa bez śliwki 2,5kg - kg 200 15. Czarna porzeczka 2,5kg - kg 320 16. Wiśnia bez pestki 2,5kg - kg 60 17. Włoszczyzna paski 2,5kg - kg 20 18. Lody Big Milk 100 g lub równoważne - szt. 325 19. Lody wodne Pirulo arbuzowe 73 ml lub równoważne - szt. 20 Grupa X - jaja 1. Jaja kurze rozmiar L - szt. 10000.
II.1.6) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.10.00.00 - Produkty zwierzęce, mięso i produkty mięsne 15.20.00.00 - Ryby przetworzone i konserwowane 15.30.00.00 - Owoce, warzywa i podobne produkty 15.40.00.00 - Oleje i tłuszcze zwierzęce lub roślinne 15.50.00.00 - Produkty mleczarskie 15.60.00.00 - Produkty przemiału ziarna, skrobi i produktów skrobiowych 15.80.00.00 - Różne produkty spożywcze 15.81.10.00 - Pieczywo 15.33.11.70 - Warzywa mrożone .
II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak, liczba części: 10.
II.1.8) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie.
II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Zakończenie: 31.08.2015.
SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM
III.1) WADIUM
Informacja na temat wadium: Zamawiający nie przewiduje wniesienia wadium
III.2) ZALICZKI
III.3) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPEŁNIANIA TYCH WARUNKÓW
III. 3.1) Uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
Zamawiający odstąpił od opisania warunku
III.3.2) Wiedza i doświadczenie
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
Zamawiający odstąpił od opisania warunku
III.3.3) Potencjał techniczny
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
Zamawiający odstąpił od opisania warunku
III.3.4) Osoby zdolne do wykonania zamówienia
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
Zamawiający odstąpił od opisania warunku
III.3.5) Sytuacja ekonomiczna i finansowa
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
Zamawiający odstąpił od opisania warunku
III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY
III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu należy przedłożyć:
III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:
- oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia;
- aktualny odpis z właściwego rejestru lub z centralnej ewidencji i informacji o działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub ewidencji, w celu wykazania braku podstaw do wykluczenia w oparciu o art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy, wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;
III.4.3) Dokumenty podmiotów zagranicznych
Jeżeli wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej, przedkłada:
III.4.3.1) dokument wystawiony w kraju, w którym ma siedzibę lub miejsce zamieszkania potwierdzający, że:
- nie otwarto jego likwidacji ani nie ogłoszono upadłości - wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;
- nie zalega z uiszczaniem podatków, opłat, składek na ubezpieczenie społeczne i zdrowotne albo że uzyskał przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności lub wstrzymanie w całości wykonania decyzji właściwego organu - wystawiony nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;
III.4.4) Dokumenty dotyczące przynależności do tej samej grupy kapitałowej
- lista podmiotów należących do tej samej grupy kapitałowej w rozumieniu ustawy z dnia 16 lutego 2007 r. o ochronie konkurencji i konsumentów albo informacji o tym, że nie należy do grupy kapitałowej;
SEKCJA IV: PROCEDURA
IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA
IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.
IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT
IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
IV.3) ZMIANA UMOWY
przewiduje się istotne zmiany postanowień zawartej umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy:
Dopuszczalne zmiany postanowień umowy oraz określenie warunków zmian
Strony dopuszczają możliwość 1) zmian redakcyjnych umowy, tj.: poprawienie numeracji artykułów, paragrafów, odesłań 2) zmian będących następstwem sukcesji uniwersalnej albo przejęcia z mocy prawa pełni praw i obowiązków dotyczących którejkolwiek ze Stron, 3) zmian danych Stron ujawnionych w rejestrach publicznych
IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE
IV.4.1) Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia: http://uszatkaprzedszkole.pl
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: Gmina Gryfino - Przedszkole Nr 2 im. Misia Uszatka w Gryfinie,
ul. Krzywoustego 5, 74-100 Gryfino.
IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 21.07.2014 godzina 09:00, miejsce: Gmina Gryfino - Przedszkole Nr 2, im. Misia Uszatka w Gryfinie, ul. Krzywoustego 5, 74-100 Gryfino.
IV.4.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).
IV.4.16) Informacje dodatkowe, w tym dotyczące finansowania projektu/programu ze środków Unii Europejskiej: Projekt pn. Jak dobrze być Przedszkolakiem! Współfinansowany ze środków Unii Europejskiej w ramach Europejskiego Funduszu Społecznego, nr umowy: UDA-POKL.09.01.01-32-039/12-00.
IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: nie
PRZETARGI Z PODOBNEJ KATEGORII
- "Sukcesywna dostawa artykułów spożywczych na potrzeby Przedszkole nr 39 w Gdańsku z podziałem na 7 części"
- Sukcesywna dostawa artykułów spożywczych do stołówki Przedszkola nr 2 " Plastusiowe Osiedle" w Nowym Tomyślu
- Sukcesywna dostawa płodów rolnych, warzyw i owoców
- WYBÓR DOSTAWCÓW ARTYKUŁÓW SPOŻYWCZYCH, NA RZECZ ZESPOŁU SZKOLNO - PRZEDSZKOLNEGO NR 6 WE WROCŁAWIU
- Dostawa żywności do Szkoły Podstawowej w Jedliczu, Samorządowego Przedszkola w Jedliczu i Zespołu Szkolno Przedszkolnego w Jaszczwi
- Dostawa żywności na potrzeby Miejskiego Ośrodka Pomocy Społecznej w Sieradzu
Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.