Ogłoszenie z dnia 2012-05-14
Wrocław: obsługa kuchni szpitalnej WR67/10
Numer ogłoszenia: 152136 - 2012; data zamieszczenia: 14.05.2012
OGŁOSZENIE O UDZIELENIU ZAMÓWIENIA - Usługi
Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.
Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.
Czy zamówienie było przedmiotem ogłoszenia w Biuletynie Zamówień Publicznych: nie.
Czy w Biuletynie Zamówień Publicznych zostało zamieszczone ogłoszenie o zmianie ogłoszenia: nie.
SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY
I. 1) NAZWA I ADRES: Wojewódzki Szpital Specjalistyczny im. J. Gromkowskiego, ul. Koszarowa 5, 51-149 Wrocław, woj. dolnośląskie, tel. 071 395 74 28, faks 071 3260622.
I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Samodzielny publiczny zakład opieki zdrowotnej.
SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
II.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: obsługa kuchni szpitalnej WR67/10.
II.2) Rodzaj zamówienia: Usługi.
II.3) Określenie przedmiotu zamówienia: Przedmiotem zamówienia jest obsługa kuchni Wojewódzkiego Szpitala Specjalistycznego im.J. Gromkowksiego przy ul. Koszarowej we Wrocławiu w systemie tacowym. Obsługa kuchni odbywać się będzie w pomieszczeniach i na sprzęcie, i wyposażeniu zamawiającego - w załączeniu nr 1 wykaz sprzętu i wyposażenia. W ramach obsługi kuchni Wykonawca zapewni: 1)sporządzanie całodziennych posiłków dla pacjentów szpitala z artykułów spożywczych przez siebie zakupionych, z uwzględnieniem diet zlecanych przez lekarzy 2)posiłki muszą być dostarczane do drzwi kuchni w celu odebrania przez firmę transportującą na oddziały szpitalne 3) odpowiednią ilość sztućców i naczyń do podawania posiłków, w tym także tac do podawania posiłków 4)mycie i dezynfekcję naczyń i sztućców 5)odbiór resztek pokarmowych i ich utylizacji zgodnie z obowiązującymi przepisami.
II.4) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 55.30.00.00 - Usługi restauracyjne i dotyczące podawania posiłków .
SEKCJA III: PROCEDURA
III.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: Zamówienie z wolnej ręki
III.2) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE
- Zamówienie dotyczy projektu/programu finansowanego ze środków Unii Europejskiej: nie
SEKCJA IV: UDZIELENIE ZAMÓWIENIA
IV.1) DATA UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: 01.02.2011.
IV.2) LICZBA OTRZYMANYCH OFERT: 1.
IV.3) LICZBA ODRZUCONYCH OFERT: 0.
IV.4) NAZWA I ADRES WYKONAWCY, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA:
dane rejestrowe
i kontaktowe firmy
"BRESCO CONSULTING" SP. Z O.O.
jakie przetargi wygrała firma
"BRESCO CONSULTING" SP. Z O.O.
- BRESCO CONSULTING Sp. z o.o., Robotnicza 32, 53-608 Wrocław, kraj/woj. dolnośląskie.
IV.5) Szacunkowa wartość zamówienia (bez VAT): 500000,00 PLN.
IV.6) INFORMACJA O CENIE WYBRANEJ OFERTY ORAZ O OFERTACH Z NAJNIŻSZĄ I NAJWYŻSZĄ CENĄ
Cena wybranej oferty: 520740,00
Oferta z najniższą ceną: 520740,00 / Oferta z najwyższą ceną: 520740,00
Waluta: PLN.
ZAŁĄCZNIK I
Uzasadnienie udzielenia zamówienia w trybie negocjacji bez ogłoszenia, zamówienia z wolnej ręki albo zapytania o cenę
1. Podstawa prawna
Postępowanie prowadzone jest w trybie zamówienie z wolnej ręki na podstawie art. 5 ust. 1a ustawy z dnia 29 stycznia 2004r. - Prawo zamówień publicznych.
2. Uzasadnienia wyboru trybu
Należy podać uzasadnienie faktyczne i prawne wyboru trybu oraz wyjaśnić, dlaczego udzielenie zamówienia jest zgodne z przepisami.
W związku z prowadzoną inwestycją rozbudowy Wojewódzkiego Szpitala Specjalistycznego im. J.Gromkowskiego we Wrocławiu ul. Koszarowa 5 o pawilon dziecięcy wystąpił do organu założycielskiego o zgodę na rozbudowę i modernizację kuchni szpitala. (Modernizacji kuchni nie ujęto w inwestycji, o której mowa wyżej). Kuchnia i sprzęt szpitalny są eksploatowane nieprzerwanie od lat 10. Zgodnie z informacjami od obecnego Wykonawcy ( w załączeniu pisma ) sprzęt pomimo napraw jest w znacznym stopniu wyeksploatowany i w większości nie nadaje się do używania, a część należy skasować ze względu na fakt nieopłacalności naprawy lub braku możliwości naprawy( brak części zamiennych). Zainstalowany w kuchni system tacowy wymusza używanie ciągu technologicznego ( np. zmywarka tunelowa, brak segmentu suszącego), małowydajnego i nienadążającego z przygotowywaniem naczyń, co jest związane z rosnącą liczbą pacjentów. Technologia systemu tacowego - wyklucza możliwość sporządzania posiłków na zewnątrz i dowożenia ich do szpitala, gdyż brak jest miejsca na dystrybucję posiłków na oddziałach ( brak kuchenek oddziałowych). Przeprowadzając przetarg na żywienie pacjentów szpitala, należy uwzględnić fakt wyeksploatowania całego sprzętu i wyposażenia do sporządzania posiłków, tak więc jednym z warunków w opisie przedmiotu zamówienia musi być zakup wyposażenie lub doposażenie kuchni przez Wykonawcę w ten sprzęt. Warunek ten przełoży się na cenę za żywienie pacjentów , co w perspektywie krótkiej umowy, podwyższy stawkę za żywienie pacjenta. Z wyliczeń wynika , przy założeniu, że wyposażenie szpitala wyniesie 2000000,00 zł , a ilość żywionych pacjentów to około 24000, że do stawki za żywienie pacjenta, która obecnie wynosi około 15,00 zł należy dodać około 83,00 zł. Ponadto należy zwrócić uwagę na fakt, iż w przypadku procedury przetargowej szpital wyda środki finansowe podwójnie: na remont i modernizację kuchni - pierwszy raz firmie, sporządzającej posiłki a drugi raz zapłaci za modernizację i remont kuchni szpitalnej. Konieczność przeprowadzenia procedury wynika z faktu, przesunięcia terminu wykonywania prac budowlanych na obiekcie kuchni w związku z przeprowadzeniem dwóch procedur przetargowych (w tym jednej unieważnionej). Umowa ma zabezpieczyć żywienie pacjentów do czasu rozpoczęcia prac budowlanych (czas tworzenia projektu budowlanego )
INNE PRZETARGI Z WROCŁAWIA
- DOSTAWA MATERIAŁÓW EKSPLOATACYJNYCH DO NAWILŻACZY POWIETRZA DLA SOI JASTRZĘBIE (3 ZADANIA)
- Dostawa odczynników do izolacji, wykrywania oraz znakowania cząstek na podstawie umowy ramowej
- Dostawa środków do dezynfekcji, formaliny, wapna sodowanego
- "Usługa wsparcia dla oprogramowania Kaseya VSA."
- TERMOMODERNIZACJA I REMONT BUDYNKU WIELORODZINNEGO PRZY UL. WIĘCKOWSKIEGO 21 WE WROCŁAWIU
- DOSTAWA MONITORA DO POMIARÓW HEMODYNAMICZNYCH - 1 KPL.
więcej: przetargi w Wrocławiu »
PRZETARGI Z PODOBNEJ KATEGORII
- Organizacja wizyt studyjnych dla studentów Wydziału Nauk Społecznych
- Świadczenie usługi hotelowej i restauracyjnej wraz z zapewnieniem bazy rekreacyjno-sportowej dla uczniów klas sportowych (VIII b) - 20 uczestników w terminie 26.05.2025 r. - 31.05.2025 r.
- Świadczenie usługi hotelowej i restauracyjnej wraz z zapewnieniem bazy rekreacyjno-sportowej dla uczniów klas sportowych (IV a, V a) - 47 uczestników w terminie 26.05.2025 r. - 30.05.2025 r.
- "Przygotowanie i realizacja szkoleń specjalistycznych dla kadry ośrodków wsparcia ekonomii społecznej" - 4 części.
- Świadczenie usług cateringowych na potrzeby Lubuskiego Urzędu Wojewódzkiego w Gorzowie Wlkp.
- Usługi hotelarskie, restauracyjne oraz konferencyjne dla uczestników szkolenia organizowanego przez Sąd Okręgowy w Koszalinie.
więcej: Usługi restauracyjne i dotyczące podawania posiłków »
Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.