eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Olsztynsukcesywne dostawy żywności (drób i podroby drobiowe, pieczywo, jaja świeże, mięso i jadalne surowce rzeźne oraz wędliny)

Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu



Ogłoszenie z dnia 2010-06-14

Olsztyn: sukcesywne dostawy żywności (drób i podroby drobiowe, pieczywo, jaja świeże, mięso i jadalne surowce rzeźne oraz wędliny)
Numer ogłoszenia: 152157 - 2010; data zamieszczenia: 14.06.2010
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Miejski Szpital Zespolony , ul. Niepodległości 44, 10-045 Olsztyn, woj. warmińsko-mazurskie, tel. (089) 532 6349, faks (089) 5326349.

  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.szpital.olsztyn.pl

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Samodzielny publiczny zakład opieki zdrowotnej.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA

II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: sukcesywne dostawy żywności (drób i podroby drobiowe, pieczywo, jaja świeże, mięso i jadalne surowce rzeźne oraz wędliny).

II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.

II.1.3) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: Przedmiotem zamówienia jest sukcesywna dostawa drobiu i podrobów drobiowych, mięsa i jadanych surowców rzeźnych oraz wędlin, pieczywa, jaj, zgodnie ze szczegółowym opisem przedmiotu zamówienia stanowiącym załącznik nr 1 do SIWZ. Cz. 1. Drób i podroby drobiowe Cz. 2. Mięso i jadalne surowce rzeźne. Cz.3. Wędliny Cz. 4. Pieczywo Cz. 5. Jaja świeże. Zamówienie będzie realizowane na zasadach i warunkach określonych w: SIWZ, w tym załącznikach do SIWZ, a w szczególności projekcie umowy, ofercie wybranego Wykonawcy..

II.1.4) Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie.

II.1.5) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 03.14.25.00-3, 15.10.00.00-9, 15.60.00.00-4.

II.1.6) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak, liczba części: 5.

II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie.


II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Zakończenie: 30.07.2011.

SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM

III.2) ZALICZKI

  • Czy przewiduje się udzielenie zaliczek na poczet wykonania zamówienia: nie

III.3) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPEŁNIANIA TYCH WARUNKÓW

  • III. 3.1) Uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Wykonawca spełni warunek, jeżeli ze złożonych dokumentów będzie wynikało, że wykonawca może prowadzić działalność w zakresie objętym przedmiotem zamówienia. Natomiast jeżeli nie będzie posiadał takiego uprawnienia - nie spełni warunku.

  • III.3.2) Wiedza i doświadczenie

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • wymagane jest złożenie oświadczenia, w trybie art. 22 ust. 1 Ustawy.

  • III.3.3) Potencjał techniczny

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • wymagane jest złożenie oświadczenia, w trybie art. 22 ust. 1 Ustawy.

  • III.3.4) Osoby zdolne do wykonania zamówienia

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • wymagane jest złożenie oświadczenia, w trybie art. 22 ust. 1 Ustawy.

  • III.3.5) Sytuacja ekonomiczna i finansowa

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • wymagane jest złożenie oświadczenia, w trybie art. 22 ust. 1 Ustawy.

III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY

  • III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu, należy przedłożyć:

  • III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:

    • oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia
  • III.4.3) Dokumenty podmiotów zagranicznych

    Jeżeli wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej, przedkłada:

    III.4.3.1) dokument wystawiony w kraju, w którym ma siedzibę lub miejsce zamieszkania potwierdzający, że:

    • nie otwarto jego likwidacji ani nie ogłoszono upadłości - wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert

III.5) INFORMACJA O DOKUMENTACH POTWIERDZAJĄCYCH, ŻE OFEROWANE DOSTAWY , USŁUGI LUB ROBOTY BUDOWLANE ODPOWIADAJĄ OKREŚLONYM WYMAGANIOM

W zakresie potwierdzenia, że oferowane dostawy, usługi lub roboty budowlane odpowiadają określonym wymaganiom należy przedłożyć:

  • inne dokumenty

    (a)dla części I. Drób i podroby drobiowe. 1) świadectwo nadzoru weterynaryjnego zakładu, z którego pochodzi drób i podroby; 2) oświadczenie o wdrożeniu zasad GMP/GHP oraz systemu HACCP lub Systemu Zarządzania Bezpieczeństwem Żywności; jeżeli zakład posiada certyfikowany system - kopię certyfikatu. 3) dokument dopuszczający do transportu żywności samochody transportowe wykonawcy, które wykonawca przeznacza do realizacji zamówienia. (b)dla części II: Mięso i jadalne surowce rzeźne. 1) świadectwo nadzoru weterynaryjnego zakładu, z którego pochodzi drób i podroby; 2) oświadczenie o wdrożeniu zasad GMP/GHP oraz systemu HACCP lub Systemu Zarządzania Bezpieczeństwem Żywności; jeżeli zakład posiada certyfikowany system - kopię certyfikatu. 3) dokument dopuszczający do transportu żywności samochody transportowe wykonawcy, które wykonawca przeznacza do realizacji zamówienia. (c)Dla części III: Wędliny. 1) świadectwo nadzoru weterynaryjnego zakładu, z którego pochodzi drób i podroby; 2) oświadczenie o wdrożeniu zasad GMP/GHP oraz systemu HACCP lub Systemu Zarządzania Bezpieczeństwem Żywności; jeżeli zakład posiada certyfikowany system - kopię certyfikatu. 3) dokument dopuszczający do transportu żywności samochody transportowe wykonawcy, które wykonawca przeznacza do realizacji zamówienia. (d)Dla części IV: Pieczywo. 1) oświadczenie o wdrożeniu zasad GMP/GHP oraz systemu HACCP lub Systemu Zarządzania Bezpieczeństwem Żywności; jeżeli zakład posiada certyfikowany system - kopię certyfikatu. 2) dokument dopuszczający do transportu żywności samochody transportowe wykonawcy, które wykonawca przeznacza do realizacji zamówienia. (e)dla części V: Jaja świeże. 1) postanowienie zawierające zgodę na produkcję jaj konsumpcyjnych i sprawowanie nadzoru nad ich produkcją, wydane przez Powiatowy Inspektorat Weterynarii (nr wet.) 2) aktualne badanie fermy w kierunku Salmonelli 3) oświadczenie o wdrożeniu zasad GMP/GHP oraz systemu HACCP lub Systemu Zarządzania Bezpieczeństwem Żywności; jeżeli zakład posiada certyfikowany system - kopię certyfikatu 4) dokument dopuszczający do transportu żywności samochody transportowe wykonawcy.

III.7) Czy ogranicza się możliwość ubiegania się o zamówienie publiczne tylko dla wykonawców, u których ponad 50 % pracowników stanowią osoby niepełnosprawne: nie

SEKCJA IV: PROCEDURA

IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA

IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.

IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT

IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

IV.2.2) Czy przeprowadzona będzie aukcja elektroniczna: nie.

IV.3) ZMIANA UMOWY

Czy przewiduje się istotne zmiany postanowień zawartej umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy: nie

IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

IV.4.1) Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.szpital.olsztyn.pl
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: dres e-mail: zamowienia@szpital.olsztyn.pl; Miejski Szpital Zespolony w Olsztynie, ul. Niepodległości 44, bud. Administracji, pok. 27..

IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 22.06.2010 godzina 10:00, miejsce: Miejski Szpital Zespolony w Olsztynie, ul. Niepodległości 44, bud. Administracji, pok. 27..

IV.4.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).

IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: nie

ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH

CZĘŚĆ Nr: 1 NAZWA: drób i podroby drobiowe.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: 1. kurczak - tuszka bez podrobów, masa min. 1,5 kg 4500 kg 2. ćwiartka tylna z kurczaka, masa min. 450g 3500 kg 3. pierś z kurczaka b/skóry, 300 kg 4. pierś z indyka b/skóry, 600 kg 5. mięso gulaszowe z indyka, udziec 1500 kg 6. udziec z indyka b/kości 500 kg 7. podroby drobiowe: - wątróbka z kurczaka 300 kg - żołądki drobiowe 200 kg.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.10.00.00-9.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 30.07.2011.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 2 NAZWA: Mięso i jadalne surowce rzeźne.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Lp. Nazwa asortymentu j. m ilość I. Mięso wieprzowe 1. Karkówka b/k kg 400 2. Żeberka paski kg 200 3. Szynka b/golonki, tłuszczu i skóry kg 50 4. Schab b/k kg 300 5. Schab z/k kg 50 6. Pachwina ze skórą kg 40 7. Mięso drobne wieprzowe b/kości kl. II A kg 2500 8. Mięso drobne wieprzowe b/k kl. III kg 1200 9. Tłuszcze wieprzowe: słonina II kg 100 II. Jadalne surowce rzeźne 10. Serca wieprzowe kg 100 11. Ozory wieprzowe kg 100 12. Wątroba wieprzowa kg 150 13. Nogi wieprzowe kg 50 III. Mięso wołowe 14. Wołowina b/kości, udziec kg 200 15. Roztbef b/kości kg 100 16. Mięso drobne wołowe b/kości kl. II kg 100 17. antrykot kg 100.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.10.00.00-0.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 30.07.2011.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 3 NAZWA: Wędliny.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Lp. Nazwa asortymentu j. m ilość I. Kiełbasy nietrwałe drobno rozdrobnione 1. Parówki drobiowe ok. 70 g kg 2200 2. Mortadela bez dodatków kg 800 3. Mortadela z dodatkami (papryka, pieczarki ) kg 400 4. Mielonka kg 100 5. Lunchmeat kg 100 II Kiełbasy nietrwałe średnio lub grubo rozdrobnione 6. Szynkowa wieprzowa kg 400 7. Szynkowa drobiowa kg 200 8. Polędwica drobiowa kg 200 9. Polędwica z indyka kg 200 10. Pierś z indyka wędzona kg 200 11. Szynka konserwowa kg 300 12. Zwyczajna kg 200 III. Kiełbasy trwałe i półtrwałe 13. jałowcowa kg 50 IV. Wędzonki 14. Szynka kg 300 15. Polędwica sopocka kg 50 V. Produkty blokowe 16. pieczenie kg 150 VI. Wędliny podrobowe 17. salceson mozaikowy kg 200 18. pasztet drobiowy kg 150 19. kaszanka jęczmienna domowa (VAC), masa pętka ok.100 - 110 g kg 150 20. pasztetowa kg 150 VII. Jadalne surowce rzeźne - półprodukt 21. flaki wołowe podgotowane vac kg 100.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.10.00.00-9.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 30.07.2011.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 4 NAZWA: Pieczywo.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: 1. chleb zwykły krojony (bochenek 0,5 kg) 12 000 kg 2. chleb razowy krojony ( bochenek 0,5 kg) 8000 kg 3. chleb żytni razowy krojony (bochenek 0,6 kg) 250 kg 3. chleb pszenny krojony (bochenek 0,5 kg) 2300 kg 4. bułki pszenne ( masa: 60 g ) 7500 szt 5. bułka tarta 150 kg 7. pieczywo cukiernicze - makowiec 10 kg - babka drożdżowa 60 kg - babka piaskowa 20 kg - pączki 150 szt - bułki drożdżowe 260 szt - chałka (150 - 200g) 900 szt.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.60.00.00-4.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 30.07.2011.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 5 NAZWA: Jaja.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: klasa jakości A ilość : 35 000 szt.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 03.14.25.00-3.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 30.07.2011.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.