Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu
Ogłoszenie z dnia 2015-10-19
Rzeszów: Dostawa mleka i przetworów mlecznych
Numer ogłoszenia: 152287 - 2015; data zamieszczenia: 19.10.2015
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy
Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.
Ogłoszenie dotyczy:
V | zamówienia publicznego |
zawarcia umowy ramowej | |
ustanowienia dynamicznego systemu zakupów (DSZ) |
SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY
I. 1) NAZWA I ADRES: Jednostka Wojskowa 4784 , ul. Krakowska 11B, 35-111 Rzeszów, woj. podkarpackie, tel. 17 715 56 59, faks 17 715 63 85.
- Adres strony internetowej zamawiającego: www34wog.wp.mil.pl
I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Inny: jednostka wojskowa.
SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA
II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Dostawa mleka i przetworów mlecznych.
II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.
II.1.4) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: 1. Przedmiotem zamówienia jest sukcesywna dostawa mleka i przetworów mlecznych dla 34 Wojskowego Oddziału Gospodarczego w Rzeszowie. 2. Przedmiot zamówienia obejmuje zamówienie podstawowe i opcjonalne wg następującej specyfikacji: 1. Mleko w proszku pełne - zamówienie podstawowe: 185 kg, opcja: 65kg, RAZEM: 250 kg 2. Mleko spożywcze pasteryz.2% tł. - zamówienie podstawowe: 2960 l, opcja: 1040 l, RAZEM: 4000 l 3 Mleko spożywcze UHT 2% tł. - zamówienie podstawowe: 5920 l, opcja: 2080l, RAZEM: 8000 l 4 Śmietana 18% tł. - zamówienie podstawowe: 2220 l, opcja: 780 l, RAZEM: 3000 l 5 Jogurt naturalny - zamówienie podstawowe: 222 kg, opcja: 78 kg, RAZEM: 300 kg 6 Jogurt owocowy - zamówienie podstawowe: 962 kg, 338 kg, 1300 kg 7. Deser mleczny naturalny - zamówienie podstawowe: 296 kg, opcja: 104kg, RAZEM: 400 kg 8 Deser mleczny z owocami - zamówienie podstawowe: 296 kg, opcja 104 kg, RAZEM: 400 kg 9 Deser mleczny z czekoladą - zamówienie podstawowe: 296 kg, opcja 104kg, RAZEM: 400 kg 10 Deser jogurty - zamówienie podstawowe: 888 kg, opcja: 312 kg, RAZEM: 1200 kg 11. Serek homogenizowany naturalny - zamówienie podstawowe: 592kg, opcja: 208 kg, RAZEM: 800 kg 12 Serek homogenizowany waniliowy - zamówienie podstawowe: 814kg, opcja: 286 kg, RAZEM: 1100 kg 13 Serek homogenizowany owocowy - zamówienie podstawowe: 888 kg opcja: 312 kg, RAZEM: 1200 kg 14. Serek twarogowy - zamówienie podstawowe: 111 kg, opcja: 39 kg, RAZEM: 150 kg 15. Serek naturalny do smarowania - zamówienie podstawowe: 814 kg, opcja: 286 kg, RAZEM: 1100 kg 16. Kefir - zamówienie podstawowe: 111 kg, opcja: 39 kg, RAZEM: 150 kg 17. Ser twarogowy półtłusty - zamówienie podstawowe: 814 kg, opcja: 286 kg, RAZEM: 1100 kg 18. Ser twarogowy ziarnisty - zamówienie podstawowe: 962 kg, opcja: 338 kg, RAZEM: 1300 kg 19. Ser typu fromage - zamówienie podstawowe: 740 kg, opcja: 260 kg, RAZEM: 1000 kg 20. Ser edamski pełnotłusty - zamówienie podstawowe: 740 kg, opcja: 260 kg, RAZEM: 1000 kg 21. Ser gouda pełnotłusty - zamówienie podstawowe: 740 kg, opcja: 260 kg, 1000 kg 22. Ser salami pełnotłusty - zamówienie podstawowe: 740 kg, opcja: 260 kg, RAZEM: 1000 kg 23. Ser camembert - zamówienie podstawowe: 148 kg, opcja: 52 kg, RAZEM: 200 kg 24. Ser topiony z szynką - zamówienie podstawowe: 518 kg, opcja: 182kg, RAZEM: 700 kg 25 Ser topiony z papryką - zamówienie podstawowe: 518 kg, opcja: 182 kg, RAZEM: 700 kg 26. Ser topiony pełnotłusty - zamówienie podstawowe: 518 kg, opcja: 182kg, RAZEM: 700 kg 27. Ser topiony tłusty plasterkowany - zamówienie podstawowe: 962 kg, opcja: 338 kg, RAZEM: 1300 kg 28. Ser topiony kremowy wielosmakowy - zamówienie podstawowe: 592kg, opcja: 208 kg, RAZEM: 800 kg 29. Ser wędzony - zamówienie podstawowe: 370 kg, opcja: 130 kg, RAZEM: 500 kg 30. Ser typu mozarela - zamówienie podstawowe: 7 kg, opcja: 3 kg, RAZEM: 10 kg 31 Ser feta - zamówienie podstawowe: 15 kg, opcja: 5 kg, RAZEM: 20 kg 32. Masło ekstra jednoporcjowe - zamówienie podstawowe: 1628 kg, opcja: 572kg, RAZEM: 2200 kg 3. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia w zakresie wymagań jakościowych, terminów przydatności do spożycia, znakowania i opakowania stanowią: dokumenty określone w Załączniku nr 6, opracowane przez Wojskowy Ośrodek Badawczo-Wdrożeniowy Służby Żywnościowej w Warszawie. Załączniki te są integralną częścią opisu przedmiotu zamówienia i SIWZ. 4. Zgodnie z art. 34 ust. 5 ustawy z dnia 29 stycznia 2004 r. Prawo zamówień publicznych Zamawiający przewiduje możliwość skorzystania z prawa opcji. 1) Prawem opcji objęte jest świadczenie dostaw wyszczególnione w tabeli załącznika nr 1A do SIWZ, zgodnie z wymaganiami prawa żywnościowego w asortymencie, cenach i maksymalnych ilościach dla odbiorców i do miejsc dostawy i o minimalnym okresie przydatności do spożycia określonym w SIWZ i załącznikach do SIWZ oraz złożonej ofercie. 2) Zamawiający w terminie odpowiednio do 10 grudnia 2016 r. złoży Wykonawcy pisemne oświadczenie o zleceniu wykonania opcji. 3) Skorzystanie z prawa opcji może nastąpić w przypadku przydzielenia środków finansowych na realizacje zadań stanowiących przedmiot umowy i w konsekwencji pokrycia w planie finansowym Zamawiającego w określonym opcją zakresie. 4) Niezłożenie przez Zamawiającego oświadczenia, o którym mowa w pkt 2, w terminie do 10 grudnia 2016 r. oznacza rezygnację z pozostałej części przedmiotu zamówienia. W takim przypadku Wykonawcy przysługuje jedynie wynagrodzenie za wykonane dostawy. 5. Zamawiający gwarantuje złożenie zamówień na dostawę przedmiotu zamówienia na poziomie nie mniejszym niż 50% wartości brutto umowy. Realizacja umowy w pozostałym zakresie uzależniona będzie od faktycznych potrzeb odbiorców wynikających ze zmiennej liczby uprawnionych do żywienia żołnierzy oraz przydzielonych na ten cel środków finansowych. 6. Wytworzenie przedmiotu zamówienia, sposób jego opakowania i transportu muszą spełniać wymagania obowiązujących, krajowych i unijnych, przepisów prawa żywnościowego. Przepisy te szczegółowo określone zostały w Załączniku nr 5 (Projekt umowy). Załącznik ten określa również szczegółowe wymagania co do sposobu dostawy, odbioru, postępowania reklamacyjnego w zakresie przedmiotu zamówienia. W związku z powyższym Projekt umowy również należy traktować jako uzupełnienie opisu przedmiotu zamówienia oraz integralną część niniejszej SIWZ. 7. Wykonawca powinien posiadać potwierdzenie wdrożenia systemu HACCP, a w przypadku Wykonawców oferujących produkty wytwarzane w ramach produkcji pierwotnej, potwierdzenie wytwarzania zgodnie z zasadami Dobrej Praktyki Produkcyjnej (GMP). Powyższe dotyczy również ewentualnych podwykonawców i każdego z wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia (Konsorcjum). Szczegółowe wymagania dotyczące dokumentów w powyższym zakresie określone zostały w Rozdziale VIII ust. 8 SIWZ. 8. Dla ww. zamówienia obowiązują 4 magazyny dostaw: 1) Magazyn żywnościowy Grupy Zabezpieczenia Rzeszów - ul. Lwowska 4 Rzeszów (ok. 25% wszystkich dostaw); 2) Magazyn żywnościowy Grupy Zabezpieczenia Nisko - ul. Sandomierska 20 Nisko (ok. 20% wszystkich dostaw); 3) Magazyn żywnościowy Grupy Zabezpieczenia Jarosław - ul. 3 Maja 80 Jarosław (ok. 15% wszystkich dostaw); 4) Magazyn żywnościowy Grupy Zabezpieczenia Przemyśl - ul. 29 Listopada 1 Przemyśl (ok. 40% wszystkich dostaw); 9. Dostawy przedmiotu zamówienia w zakresie każdej części zamówienia odbywać się będą z częstotliwością - min 2 razy w tygodniu, a max 3 razy w tygodniu dla każdego z magazynów określonych w ust. 8 w ustalonych dniach tygodnia od poniedziałku do piątku w godzinach od 8:00 do 12:00. Wyjątkowo dopuszcza się zmianę godzin dostawy po uprzednim uzgodnieniu telefonicznym z Zamawiającym (Odbiorcą). Częstotliwość dostaw Wykonawca określi w złożonej ofercie, przy czym częstotliwość ta nie może być mniejsza niż 2 x (razy) i podlegać będzie ocenie na podstawie kryterium oceny ofert: częstotliwość dostaw - 5% Oferta Wykonawcy, który nie określi w złożonej ofercie częstotliwości dostaw lub zaproponowana częstotliwość będzie mniejsza niż 2 x (razy) - zostanie odrzucona. 10. O terminie dostawy, o którym mowa w ust. 9 Wykonawca będzie powiadamiany z co najmniej 24 godzinnym wyprzedzeniem. 11. Zamawiający zastrzega sobie prawo do dokonywania przesunięć ilościowych pomiędzy poszczególnymi pozycjami asortymentowymi stanowiącymi przedmiotem umowy przy zachowaniu następujących warunków: 1) przesunięcia wynikają z potrzeb odbiorców, których nie można było przewidzieć w chwili zawarcia umowy; 2) przesunięcia nie mogą przekroczyć 40% ilości danej pozycji asortymentowej i będą dokonywane w oparciu o ceny jednostkowe zawarte w załączniku nr 1A; 3) przesunięcia nie spowodują przekroczenia maksymalnej wartości brutto umowy..
II.1.5)
przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających
- Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówień uzupełniających
II.1.6) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.50.00.00 - Produkty mleczarskie .
II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie.
II.1.8) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie.
II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Zakończenie: 31.12.2016.
SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM
III.1) WADIUM
Informacja na temat wadium: 1. Warunkiem udziału w postępowaniu jest wniesienie wadium na okres związania ofertą na kwotę/wartość: 5.000,00 zł (słownie: pięć tysięcy złotych 00/100); 2. Wadium wnosi się przed upływem terminu składania ofert. 3. Wadium może być wnoszone w jednej lub kilku następujących formach: 1) pieniądzu; 2) poręczeniach bankowych lub poręczeniach spółdzielczej kasy oszczędnościowo-kredytowej, z tym że poręczenie kasy jest zawsze poręczeniem pieniężnym; 3) gwarancjach bankowych; 4) gwarancjach ubezpieczeniowych; 5) poręczeniach udzielanych przez podmioty, o któ?rych mowa w art. 6b ust. 5 pkt 2 ustawy z dnia 9 listopada 2000 r. o utworzeniu Polskiej Agencji Rozwoju Przedsiębiorczości (Dz. U. z 2007 r. nr 42, poz. 275). 4. Wadium wnoszone w pieniądzu należy wpłacić na rachunek: bankowy Zamawiającego prowadzony: Narodowy Bank Polski Oddział Okręgowy Rzeszów nr 98 1010 1528 0018 9213 9120 0000 - z adnotacją wadium w przetargu nr ZP/93/2015, NIP [Wykonawcy].
III.2) ZALICZKI
III.3) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPEŁNIANIA TYCH WARUNKÓW
III. 3.1) Uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
Zamawiający nie precyzuje szczegółowych warunków udziału w postępowaniu w powyższym zakresie
III.3.2) Wiedza i doświadczenie
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
Zamawiający nie precyzuje szczegółowych warunków udziału w postępowaniu w powyższym zakresie
III.3.3) Potencjał techniczny
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
Zamawiający nie precyzuje szczegółowych warunków udziału w postępowaniu w powyższym zakresie
III.3.4) Osoby zdolne do wykonania zamówienia
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
Zamawiający nie precyzuje szczegółowych warunków udziału w postępowaniu w powyższym zakresie
III.3.5) Sytuacja ekonomiczna i finansowa
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
Zamawiający nie precyzuje szczegółowych warunków udziału w postępowaniu w powyższym zakresie
III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY
III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu należy przedłożyć:
III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:
- oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia;
- aktualny odpis z właściwego rejestru lub z centralnej ewidencji i informacji o działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub ewidencji, w celu wykazania braku podstaw do wykluczenia w oparciu o art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy, wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;
III.4.3) Dokumenty podmiotów zagranicznych
Jeżeli wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej, przedkłada:
III.4.3.1) dokument wystawiony w kraju, w którym ma siedzibę lub miejsce zamieszkania potwierdzający, że:
- nie otwarto jego likwidacji ani nie ogłoszono upadłości - wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;
III.4.4) Dokumenty dotyczące przynależności do tej samej grupy kapitałowej
- lista podmiotów należących do tej samej grupy kapitałowej w rozumieniu ustawy z dnia 16 lutego 2007 r. o ochronie konkurencji i konsumentów albo informacji o tym, że nie należy do grupy kapitałowej;
III.5) INFORMACJA O DOKUMENTACH POTWIERDZAJĄCYCH, ŻE OFEROWANE DOSTAWY, USŁUGI LUB ROBOTY BUDOWLANE ODPOWIADAJĄ OKREŚLONYM WYMAGANIOM
W zakresie potwierdzenia, że oferowane roboty budowlane, dostawy lub usługi odpowiadają określonym wymaganiom należy przedłożyć:
inne dokumenty
W celu potwierdzenia, że oferowane dostawy odpowiadają wymaganiom Zamawiającego, Zamawiający żąda przedłożenia wraz z ofertą: 1) aktualnej decyzji Powiatowego Lekarza Weterynarii o zatwierdzeniu zakładu do produkcji lub obrotu, określającą rodzaj i zakres działalności, lub decyzję Państwowego Powiatowego Inspektora Sanitarnego o zatwierdzeniu zakładu do wprowadzania do obrotu produktów pochodzenia nie zwierzęcego, nieobjętego urzędową kontrolą organów Inspekcji Weterynaryjnej, określającą rodzaj i zakres działalności; Podstawa prawna; ustawa z dnia 25 sierpnia 2006r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. z 2006 r., nr 171, poz. 1225 z późn. zm.) 2) aktualnego dokumentu potwierdzającego stosowanie wdrożonego systemu HACCP: a) certyfikat HACCP, wystawiony przez niezależną, akredytowaną jednostkę certyfikującą lub b) zaświadczenia właściwego organu Państwowej Inspekcji Sanitarnej właściwego organu Inspekcji Weterynaryjnej o sprawowaniu nadzoru nad stosowaniem zasad wdrożonego systemu HACCP, wydane na podstawie art. 59 i art. 73. ust. 1 ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia lub protokołu z kontroli sanitarnej przeprowadzonej przez organy Państwowej Inspekcji Sanitarnej, jako organ urzędowej kontroli żywności, w skład, którego wchodzi punkt zawierający pozytywną ocenę opracowania, wdrożenia i utrzymania systemu HACCP na podstawie art. 59 i art. 73. ust.1 ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia.
III.6) INNE DOKUMENTY
Inne dokumenty niewymienione w pkt III.4) albo w pkt III.5)
formularz ofertowy, formularz kalkulacji ceny ofertowej, ew. pełnomocnictwo, dowód wniesienia wadium
SEKCJA IV: PROCEDURA
IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA
IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.
IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT
IV.2.1) Kryteria oceny ofert: cena oraz inne kryteria związane z przedmiotem zamówienia:
- 1 - Cena - 95
- 2 - Częstotliwoć dostaw - 5
IV.2.2)
przeprowadzona będzie aukcja elektroniczna, adres strony, na której będzie prowadzona: |
IV.3) ZMIANA UMOWY
przewiduje się istotne zmiany postanowień zawartej umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy:
Dopuszczalne zmiany postanowień umowy oraz określenie warunków zmian
1. W przypadku zmiany wysokości stawki podatku od towarów i usług (VAT), na pisemny wniosek zainteresowanej strony, dopuszcza się zmianę wartości umowy brutto w stosunku do towarów, których zmiana dotyczy. 2. Dopuszcza się waloryzację cen jednostkowych netto według wskaźnika cen towarów i usług konsumpcyjnych dla żywności i napojów bezalkoholowych opublikowanego przez Główny Urząd Statystyczny w Biuletynie Statystycznym GUS. Celem waloryzacji jest tylko i wyłącznie urealnienie cen zakupu przedmiotu niniejszej umowy. Waloryzacja cen, o której mowa w zdaniu poprzedzającym, nie może powodować przekroczenia, z tytułu realizacji dostaw stanowiących przedmiot umowy, maksymalnej wartości brutto umowy, o której mowa w § 3 ust. 2. 3. Waloryzacja jest dopuszczalna w razie łącznego spełnienia następujących warunków: 1) złożenia pisemnego wniosku przez zainteresowaną stronę, przy czym każda ze stron ma prawo do dwukrotnej waloryzacji na swoją korzyść; 2) upływu pięciu miesięcy od rozpoczęcia realizacji umowy; 3) zmiany wskaźnika przekraczającej 5 punktów procentowych. 4. Waloryzację przeprowadza się w oparciu o otrzymane w formie pisemnej z GUS wskaźniki cen towarów i usług konsumpcyjnych - żywność i napoje bezalkoholowe, za miesiąc poprzedzający wpływ wniosku, o którym mowa powyżej, w odniesieniu do cen z grudnia 2015 r., dla odpowiednich grup żywności lub wybranych produktów. 5. Zmiana cen wskutek waloryzacji wymaga formy pisemnej pod rygorem nieważności i wywołuje skutek od dnia podpisania stosownego aneksu do umowy, który powinien zostać podpisany w terminie do 30 dni od daty otrzymania przez Zamawiającego stosownej informacji z GUS. W przypadku gdy Wykonawca wraz z wnioskiem do Zamawiającego przedłoży prawidłową informację z GUS, sporządzoną w formie pisemnej, dopuszcza się dokonanie waloryzacji na podstawie takowej informacji.
IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE
IV.4.1) Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.34wog.wp.mil.pl
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: SIWZ można pobrać ze strony internetowej, jak również istnieje możliwość jej odebrania w Sekcji Zamówień Publicznych: ul. Krakowska 11B, 35-111 Rzeszów, budynek nr 12 pok. nr 8.
IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 30.10.2015 godzina 10:30, miejsce: Jednostka Wojskowa nr 4784 w Rzeszowie, ul. Krakowska 11B, budynek nr 12, pok. nr 1 (kancelaria jawna), 35-111 Rzeszów..
IV.4.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).
IV.4.16) Informacje dodatkowe, w tym dotyczące finansowania projektu/programu ze środków Unii Europejskiej: Zgodnie z art. 24 ust. 2a ustawy Pzp Zamawiający wykluczy z postępowania o udzielenie zamówienia wykonawcę, który w okresie 3 lat przed wszczęciem postępowania, w sposób zawiniony poważnie naruszył obowiązki zawodowe, w szczególności, gdy wykonawca w wyniku zamierzonego działania lub rażącego niedbalstwa nie wykonał lub nienależycie wykonał zamówienie, co zamawiający jest w stanie wykazać za pomocą dowolnych środków dowodowych. Zamawiający nie wykluczy z postępowania o udzielenie zamówienia wykonawcy, który udowodni, że podjął konkretne środki techniczne, organizacyjne i kadrowe, które mają zapobiec zawinionemu i poważnemu naruszaniu obowiązków zawodowych w przyszłości oraz naprawił szkody powstałe w wyniku naruszenia obowiązków zawodowych lub zobowiązał się do ich naprawienia.
IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: nie
INNE PRZETARGI Z RZESZOWA
- Obsługa, konserwacja, utrzymanie sygnalizacji świetlnych oraz znaków aktywnych na ciągach DW administrowanych przez PZDW w Rzeszowie w okresie od daty podpisania umowy do 31.12.2025 - 5 zadań
- Przedłużenie ważności licencji Microsoft 365
- Odbiór, transport i zagospodarowanie ubocznych produktów pochodzenia zwierzęcego (kat. III) w 2025 roku z kuchni w kompleksach znajdujących się w rejonie działania 34. WOG Rzeszów
- Przeglądy konserwacyjne i serwis 5 dźwigów osobowych.
- Sprzedaż wraz dostarczeniem stołu antywibracyjnego granitowego
- Sprzedaż i dostawa odczynników do prowadzenia zajęć dydaktycznych dla Instytutu Nauk Medycznych
więcej: przetargi w Rzeszowie »
PRZETARGI Z PODOBNEJ KATEGORII
- "Sukcesywna dostawa artykułów spożywczych na potrzeby Przedszkole nr 39 w Gdańsku z podziałem na 7 części"
- Sukcesywna dostawa artykułów spożywczych do stołówki Przedszkola nr 2 " Plastusiowe Osiedle" w Nowym Tomyślu
- WYBÓR DOSTAWCÓW ARTYKUŁÓW SPOŻYWCZYCH, NA RZECZ ZESPOŁU SZKOLNO - PRZEDSZKOLNEGO NR 6 WE WROCŁAWIU
- Dostawa żywności do Szkoły Podstawowej w Jedliczu, Samorządowego Przedszkola w Jedliczu i Zespołu Szkolno Przedszkolnego w Jaszczwi
- Dostawa żywności na potrzeby Miejskiego Ośrodka Pomocy Społecznej w Sieradzu
- Sukcesywne dostawy artykułów mleczarskich oraz tłuszczy
więcej: Produkty mleczarskie »
Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.