To jest wynik przetargu. Zobacz także treść przetargu, którego dotyczy to ogłoszenie
Ogłoszenie z dnia 2009-09-10
Potulice: Dostawy artykułów mięsnych (znak sprawy 17/2009)
Numer ogłoszenia: 152481 - 2009; data zamieszczenia: 10.09.2009
OGŁOSZENIE O UDZIELENIU ZAMÓWIENIA - Dostawy
Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.
Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.
Czy zamówienie było przedmiotem ogłoszenia w Biuletynie Zamówień Publicznych: tak, numer ogłoszenia w BZP: 120193 - 2009r.
Czy w Biuletynie Zamówień Publicznych zostało zamieszczone ogłoszenie o zmianie ogłoszenia: nie.
SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY
I. 1) NAZWA I ADRES: Zakład Karny, Aleja Parkowa 1, 89-120 Potulice, woj. kujawsko-pomorskie, tel. 052 5874440, faks 052 5874400.
I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Inny: Zakład Karny.
SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
II.1) OKREŚLENIE PRZEDMOTU ZAMÓWIENIA
II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Dostawy artykułów mięsnych (znak sprawy 17/2009).
II.1.2) Rodzaj zamówienia: Dostawy.
II.1.3) Określenie przedmiotu zamówienia: 1. Mięso wieprzowe mielone, rozdrobnione w wilku przez siatkę o średnicy oczek od 2 mm do 5 mm, równomiernie wymieszane - 9790 kg netto (ilość szacunkowa). Mięso chude, niemrożone, czyste, bez śladów zanieczyszczeń, zapach swoisty, charakterystyczny dla mięsa, bez oznak zaparzenia i rozpoczynającego się psucia, zabezpieczone przed zanieczyszczeniem zgodnie z wymogami sanitarnymi i HACCP. Mięso dostarczane luzem w pojemnikach. Nomenklatura CPV:15131400-9, Polska Norma: PN-A-82009:1997/A1:1998. 2. Mięso wołowe mielone, rozdrobnione w wilku przez siatkę o średnicy oczek od 2mm do 5 mm, równomiernie wymieszane - 8660 kg netto (ilość szacunkowa). Mięso chude, niemrożone, czyste, bez śladów zanieczyszczeń, zapach swoisty, charakterystyczny dla mięsa, bez oznak zaparzenia i rozpoczynającego się psucia, zabezpieczone przed zanieczyszczeniem zgodnie z wymogami sanitarnymi i HACCP. Mięso dostarczane luzem w pojemnikach. Nomenklatura CPV: 15131620-7, Polska Norma: PN-A-82009:1997/A1:1998. 3. Mięso wołowe gulaszowe bez kości na przetwory z mięsa rozdrobnionego, bez tłuszczu zewnętrznego wraz z przylegającą do mięśni tkanką łączną, bez skórek, chrząstek oraz niejadalnych ścięgien i powięzi - 480 kg netto (ilość szacunkowa). Mięso czyste, niemrożone, bez śladów zanieczyszczeń, zapach swoisty, charakterystyczny dla mięsa, bez oznak zaparzenia i rozpoczynającego się psucia, zabezpieczone przed zanieczyszczeniem zgodnie z wymogami sanitarnymi i HACCP. Mięso dostarczane luzem w pojemnikach. Nomenklatura CPV:15111000-9, Polska Norma: PN-A-82003:1988/Ap1:2004. 4. Schab bez kości - 380 kg netto (ilość szacunkowa). Schab niemrożony, dostarczany luzem w pojemnikach. Nomenklatura CPV:15113000-3, Polska Norma: PN-A-82002:1986. 5. Słonina - 380 kg netto (ilość szacunkowa), nomenklatura CPV:15131400-9, Polska Norma: PN-A-85800:1985. 6. Wątroba wieprzowa - 3780 kg netto (ilość szacunkowa). Wątroba niemrożona, dostarczana luzem w pojemnikach. Nomenklatura CPV:15114000-0, Polska Norma: PN-A-82004:1986. 7. Ilości szacunkowe artykułów mięsnych mogą ulec zmianie w trakcie trwania umowy. Ostateczna ilość zamawianych artykułów mięsnych będzie wynikała z faktycznych potrzeb zamawiającego w okresie obowiązywania umowy. 8. W sytuacji odmiennego nazewnictwa poszczególnych artykułów mięsnych, zamawiający dopuszcza możliwość zastosowania nazw własnych (firmowych) producenta, ale wyłącznie wtedy, kiedy wykonawca nie sprzedaje artykułu o wyżej wymienionej nazwie, a oferowany przez niego wyrób jest z nim tożsamy w procesie produkcji, składu, grupy technologicznej oraz odpowiada danej normie. 9. Miejsce, sposób, terminy dostaw oraz forma i termin płatności. 1) Dostawy w/w artykułów do magazynu Zamawiającego zlokalizowanego w Zakładzie Karnym w Potulicach. 2) Wykonawca dostarczać będzie w/w artykuły własnym transportem, na swój koszt, zgodnie z wymogami sanitarnymi, w sposób zapobiegający utracie walorów smakowych i odżywczych. 3) W/w artykuły nie mogą wykazywać oznak nieświeżości lub zepsucia. Mają być świeże, o dobrym smaku, z długim okresem przydatności do spożycia dla danego artykułu, w nieuszkodzonych opakowaniach, które posiadają nadrukowaną informację o nazwie środka spożywczego (skład), nazwie i adresie producenta, dacie przydatności do spożycia oraz gramaturze. 4) Realizacja dostaw w uzgodnionych terminach, w godzinach 7:00 - 11:00. 5) Termin płatności 30 dni, forma płatności przelew..
II.1.4) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.13.14.00-9, 15.13.16.20-7, 15.11.10.00-9, 15.11.40.00-0, 15.11.30.00-3.
II.1.5) Całkowita końcowa wartość zamówienia (bez VAT) obejmująca wszystkie zamówienia i części: 192707.70 PLN.
SEKCJA IV: PROCEDURA
IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: Przetarg nieograniczony
IV.2) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE
- Zamówienie dotyczy projektu/programu finansowanego ze środków Unii Europejskiej: nie
SEKCJA V: UDZIELENIE ZAMÓWIENIA
V.1) DATA UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: 03.09.2009.
V.2) LICZBA OTRZYMANYCH OFERT: 5.
V.3) NAZWA I ADRES WYKONAWCY, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA:
- SOKOŁÓW Spółka Akcyjna, ul. Aleja 550-lecia 1, 08-300 Sokołów Podlaski, kraj/woj. mazowieckie.
V.4) INFORMACJA O CENIE WYBRANEJ OFERTY ORAZ O NIE PODLEGAJĄCYCH ODRZUCENIU OFERTACH Z NAJNIŻSZĄ
I NAJWYŻSZĄ CENĄ (bez VAT)
- Cena wybranej oferty: 192707,70
- Oferta z najniższą ceną: 192707,70 oferta z najwyższą ceną: 288304,00
- Waluta: PLN.
PRZETARGI Z PODOBNEJ KATEGORII
- Sukcesywne dostawy artykułów spożywczych do stołówki internatu przy Zespole Szkół Centrum Kształcenia Rolniczego im. J. Dziubińskiej w Golądkowie w podziale na 7 części
- Dostawa artykułów żywnościowych do Szkoły Podstawowej im. Mikołaja Kopernika w Serocku w podziale na 5 części
- Dostawa pieczywa, mięsa oraz wyrobów mleczarskich 18.2024
- Zakup i sukcesywna dostawa artykułów spożywczych na potrzeby Internatu Zespołu Szkół im. Władysława Tatarkiewicza w Radoryżu Smolanym w roku szkolnym 2024/2025
- "Sukcesywne dostawy artykułów spożywczych na potrzeby żywienia zbiorowego do stołówki szkolnej w Zespole Szkół w Wysokiej Głogowskiej" 2024/2025
- Sukcesywna dostawa mięsa, produktów mięsnych i wędlin do internatu Zespołu Szkół Leśnych w Biłgoraju
więcej: Mięso wołowe »
Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.