Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu
Ogłoszenie z dnia 2012-01-17
Elbląg: SP1/ZP-I/1/2012
Sukcesywna dostawa artykułów żywnościowych ujętych w pakietach I-IX dla potrzeb Szkoły Podstawowej Nr 1 im. Adama Mickiewicza w Elblągu
Numer ogłoszenia: 15248 - 2012; data zamieszczenia: 17.01.2012
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy
Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.
Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.
SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY
I. 1) NAZWA I ADRES: Szkoła Podstawowa Nr 1 im. Adama Mickiewicza w Elblągu , ul. Daszyńskiego 1, 82-300 Elbląg, woj. warmińsko-mazurskie, tel. 55 234 18 97, faks 55 234 18 97.
- Adres strony internetowej zamawiającego: www.sp1.info.elblag.pl
I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Administracja samorządowa.
SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA
II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: SP1/ZP-I/1/2012 Sukcesywna dostawa artykułów żywnościowych ujętych w pakietach I-IX dla potrzeb Szkoły Podstawowej Nr 1 im. Adama Mickiewicza w Elblągu.
II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.
II.1.3) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: 1. Przedmiotem zamówienia jest: Sukcesywna dostawa artykułów żywnościowych ujętych w pakietach I-IX dla potrzeb Szkoły Podstawowej Nr 1 im. Adama Mickiewicza w Elblągu w ilościach i asortymencie określonym w formularzu ofertowym stanowiącym Załącznik nr 1 do Specyfikacji Istotnych Warunków Zamówienia (SIWZ) stanowiącym jej integralną część, tj.: . Pakiet I - Artykuły spożywcze różne . Pakiet II - Mięso wieprzowe i wołowe . Pakiet III - Drób . Pakiet IV - Ryby . Pakiet V - Nabiał . Pakiet VI - Mrożonki: warzywa, owocowe, wyroby kulinarne . Pakiet VII - Warzywa i owoce świeże . Pakiet VIII - Wyroby cukiernicze i pieczywo . Pakiet IX - Jaja 2. Zamawiający dopuszcza zmiany wielkości zapotrzebowywanych artykułów żywnościowych. Zamawiający określa prawo opcji (zgodnie z art. 34 ust. 5 ustawy PZP) i ustala, że ma prawo do zrealizowania kontraktu w zakresie minimum 80% dla każdej pozycji, określonej w formularzu ofertowym (Zał. nr 1 do SIWZ) lub do zwiększenia określonych tam ilości maksymalnie o 20% na każdy z wybranych artykułów żywnościowych, w zależności od rzeczywistego zapotrzebowania na posiłki w stołówce szkolnej w okresie realizacji zamówienia. Formularz ofertowy zawiera szczegółowy opis przedmiotu zamówienia i po zakończeniu postępowania przetargowego stanowić będzie integralną część umowy, jaka zostanie zawarta między Zamawiającym a Wykonawcą wg wzoru umowy zawartej w Załączniku nr 6 do SIWZ. Przy zmianie wielkości zapotrzebowywane ilości należy przeliczyć stosownie do oferowanych wielkości artykułów żywnościowych zaokrąglając ilość w górę do pełnego opakowania..
II.1.4) Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie.
II.1.5) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.00.00.00 - Żywność, napoje, tytoń i produkty pokrewne 03.14.25.00 - Jaja 03.21.20.00 - Ziemniaki i warzywa suszone 03.22.10.00 - Warzywa 03.22.20.00 - Owoce i orzechy .
II.1.6) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak, liczba części: 9.
II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie.
II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Okres w miesiącach: 11.
SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM
III.1) WADIUM
Informacja na temat wadium: nie dotyczy
III.2) ZALICZKI
- Czy przewiduje się udzielenie zaliczek na poczet wykonania zamówienia: nie
III.3) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPEŁNIANIA TYCH WARUNKÓW
III. 3.1) Uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
Zamawiający nie wyznacza szczegółowego warunku w tym zakresie. Należy złożyć oświadczenie, że Wykonawca spełnia warunki określone w art. 22 ustawy Prawo Zamówień Publicznych, składając oświadczenie zgodnie z wzorem zamieszczonym w Załączniku nr 2 do Specyfikacji Istotnych Warunków Zamówienia.
III.3.2) Wiedza i doświadczenie
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
Zamawiający nie wyznacza szczegółowego warunku w tym zakresie. Należy złożyć oświadczenie, że Wykonawca spełnia warunki określone w art. 22 ustawy Prawo Zamówień Publicznych, składając oświadczenie zgodnie z wzorem zamieszczonym w Załączniku nr 2 do Specyfikacji Istotnych Warunków Zamówienia.
III.3.3) Potencjał techniczny
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
Zamawiający nie wyznacza szczegółowego warunku w tym zakresie. Należy złożyć oświadczenie, że Wykonawca spełnia warunki określone w art. 22 ustawy Prawo Zamówień Publicznych, składając oświadczenie zgodnie z wzorem zamieszczonym w Załączniku nr 2 do Specyfikacji Istotnych Warunków Zamówienia.
III.3.4) Osoby zdolne do wykonania zamówienia
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
Zamawiający nie wyznacza szczegółowego warunku w tym zakresie. Należy złożyć oświadczenie, że Wykonawca spełnia warunki określone w art. 22 ustawy Prawo Zamówień Publicznych, składając oświadczenie zgodnie z wzorem zamieszczonym w Załączniku nr 2 do Specyfikacji Istotnych Warunków Zamówienia.
III.3.5) Sytuacja ekonomiczna i finansowa
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
Zamawiający nie wyznacza szczegółowego warunku w tym zakresie. Należy złożyć oświadczenie, że Wykonawca spełnia warunki określone w art. 22 ustawy Prawo Zamówień Publicznych, składając oświadczenie zgodnie z wzorem zamieszczonym w Załączniku nr 2 do Specyfikacji Istotnych Warunków Zamówienia.
III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY
-
III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu, należy przedłożyć:
III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:
- oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia
- aktualny odpis z właściwego rejestru, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru, w celu wykazania braku podstaw do wykluczenia w oparciu o art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy, wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert, a w stosunku do osób fizycznych oświadczenie w zakresie art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy
-
III.4.3) Dokumenty podmiotów zagranicznych
Jeżeli wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej, przedkłada:
III.4.3.1) dokument wystawiony w kraju, w którym ma siedzibę lub miejsce zamieszkania potwierdzający, że:
- nie otwarto jego likwidacji ani nie ogłoszono upadłości - wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert
III.5) INFORMACJA O DOKUMENTACH POTWIERDZAJĄCYCH, ŻE OFEROWANE DOSTAWY , USŁUGI LUB ROBOTY BUDOWLANE ODPOWIADAJĄ OKREŚLONYM WYMAGANIOM
W zakresie potwierdzenia, że oferowane dostawy, usługi lub roboty budowlane odpowiadają określonym wymaganiom należy przedłożyć:
inne dokumenty
Oświadczenie, że została wdrożona procedura HACCP/ jest w trakcie wdrażania procedura HACCP, złożone na formularzu stanowiącym załącznik nr 5 do specyfikacji istotnych warunków zamówienia, jeżeli dotyczy Wykonawcy.
III.6) INNE DOKUMENTY
Inne dokumenty niewymienione w pkt III.4) albo w pkt III.5)
Formularz ofertowy stanowiący załącznik nr 1 do specyfikacji istotnych warunków zamówienia, w tym: - oświadczenie, że dostawy stanowiące przedmiot zamówienia wykonywane będą sukcesywnie w okresie od dnia podpisania umowy (01.02.2012r.) do 30.06.2012r. i od 03.09.2012r. do 21.12.2012r., złożone na formularzu ofertowym stanowiącym załącznik nr 1 do specyfikacji istotnych warunków zamówienia, - oświadczenie o oferowanym terminie płatności, nie krótszym niż wymagany przez Zamawiającego minimum 14 dni licząc od daty otrzymania faktury za dostarczony przedmiot zamówienia, złożone na formularzu ofertowym stanowiącym załącznik nr 1 do specyfikacji istotnych warunków zamówienia, - oświadczenie o zapewnieniu sukcesywnej dostawy artykułów żywnościowych w terminie 1 dzień od dnia otrzymania zamówienia złożone na formularzu ofertowym stanowiącym załącznik nr 1 do specyfikacji istotnych warunków zamówienia, - oświadczenie o realizacji przedmiotu zamówienia w dniach od poniedziałku do piątku w godz. od 7:00 do 8:00 w zależności od bieżących potrzeb Zamawiającego, wynikających z jadłospisu stołówki szkolnej, złożone na formularzu ofertowym stanowiącym załącznik nr 1 do specyfikacji istotnych warunków zamówienia, - oświadczenie o zapewnieniu stałości cen przez okres minimum 3 miesięcy od daty podpisania umowy za wyjątkiem pakiet IX jaja, w którym należy uwzględniać sezonowość cen. W obowiązującym terminie stałości cen dopuszczalne będą jedynie zmiany cen oferowanej dostawy wynikające ze zmian stanu prawnego (zmiany stawek podatkowych, stawek celnych, wprowadzenia nowych podatków) - wprowadzone w odpowiedzi na uzasadniony pisemny wniosek, obowiązujące od dnia wejścia w życie odpowiedniego aktu prawnego oraz obniżki cen u producenta lub Wykonawcy. Po tym okresie ceny mogą ulec zmianie również w oparciu o wskaźnik cen towarów i usług konsumpcyjnych podanych przez GUS i ogłoszonych w Monitorze Polskim, po wcześniejszym udokumentowaniu i uzgodnieniu z Zamawiającym. Zmiana cen proponowana przez Wykonawcę nie może być wyższa od wskaźnika wzrostu cen konsumpcyjnych podanych przez GUS. Zmiana cen może dotyczyć wyłącznie dostaw cząstkowych, jeszcze nie przyjętych przez Zamawiającego. Wykonawca zobowiązuje się do obniżki cen w przypadku obniżki cen konsumpcyjnych podanych przez GUS, złożone na formularzu ofertowym stanowiącym załącznik nr 1 do specyfikacji istotnych warunków zamówienia, - oświadczenie, że Wykonawca przy realizacji przedmiotu zamówienia zastosuje wszystkie obowiązujące przepisy w zakresie realizacji dostawy i opakowań zgodnie z wymogami prawa, złożone na formularzu ofertowym stanowiącym załącznik nr 1 do specyfikacji istotnych warunków zamówienia.
III.7) Czy ogranicza się możliwość ubiegania się o zamówienie publiczne tylko dla wykonawców, u których ponad 50 % pracowników stanowią osoby niepełnosprawne: nie
SEKCJA IV: PROCEDURA
IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA
IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.
IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT
IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
IV.2.2) Czy przeprowadzona będzie aukcja elektroniczna: nie.
IV.3) ZMIANA UMOWY
Czy przewiduje się istotne zmiany postanowień zawartej umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy: tak
Dopuszczalne zmiany postanowień umowy oraz określenie warunków zmian
1. Zamawiający przewiduje możliwość dokonania zmian umowy w zakresie: 1) terminu(ów) zapłaty faktur(y) wystawionej(ych) Zamawiającemu przez Wykonawcę z tytułu realizacji umowy. Warunki dokonania zmian: a) terminu(ów) płatności ulega(ją) zmianie na nowy(e) termin(y) ustalony(e) przez strony, b) terminu(ów) płatności może nastąpić wyłącznie z przyczyn leżących po stronie Zamawiającego. 2) pakietu IX - jaja w załączniku nr 1, w której należy uwzględniać sezonowość cen. 3) zmiany cen oferowanej dostawy wynikające ze zmian stanu prawnego (zmiany stawek podatkowych, stawek celnych, wprowadzenia nowych podatków) - wprowadzone w odpowiedzi na uzasadniony pisemny wniosek, obowiązujące od dnia wejścia w życie odpowiedniego aktu prawnego. 4) obniżki cen u producenta lub Wykonawcy. 5) zmiany cen w oparciu o wskaźnik cen towarów i usług konsumpcyjnych podanych przez GUS i ogłoszonych w Monitorze Polskim, po wcześniejszym udokumentowaniu i uzgodnieniu z Zamawiającym. Zmiana cen proponowana przez Wykonawcę nie może być wyższa od wskaźnika wzrostu cen konsumpcyjnych podanych przez GUS. Zmiana cen może dotyczyć wyłącznie dostaw cząstkowych, jeszcze nie przyjętych przez Zamawiającego. Wykonawca zobowiązuje się do obniżki cen w przypadku obniżki cen konsumpcyjnych podanych przez GUS. 2. Wprowadzenie zmian, wymaga uzasadnienia konieczności zmian i porozumienia stron oraz sporządzenia w formie pisemnego aneksu do umowy, pod rygorem nieważności.
IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE
IV.4.1) Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.sp1.info.elblag.pl
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: Szkoła Podstawowa Nr 1 im. Adama Mickiewicza w Elblągu
ul. Daszyńskiego 1
82-300 Elbląg
pok. 5.
IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 25.01.2012 godzina 09:00, miejsce: Szkoła Podstawowa Nr 1 im. Adama Mickiewicza w Elblągu ul. Daszyńskiego 1 82-300 Elbląg pok. 2 - sekretariat.
IV.4.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).
IV.4.16) Informacje dodatkowe, w tym dotyczące finansowania projektu/programu ze środków Unii Europejskiej: nie dotyczy.
IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: nie
INNE PRZETARGI Z ELBLĄGA
- USŁUGĘ PRANIA WODNEGO I CHEMICZNEGO PRZEDMIOTÓW ZAOPATRZENIA MUNDUROWEGO W 2025 R. NA RZECZ 21 WOJSKOWEGO ODDZIAŁU GOSPODARCZEGO W ELBLĄGU
- KONSERWACJĘ I NADZÓR NAD URZĄDZENIAMI WENTYLACJI MECHANICZNEJ I KLIMATYZACJI.
- Dostawa materiałów malarskich w 2025 r.
- Dostawa produktów zwierzęcych, mięsa i produktów mięsnych do Domu Pomocy Społecznej ,,Niezapominajka'' w Elblągu w 2025 r.
- Dostawa produktów mleczarskich do Domu Pomocy Społecznej ,,Niezapominajka'' w Elblągu w 2025 r.
- Dostawa artykułów spożywczych do Domu Pomocy Społecznej ,,Niezapominajka'' w Elblągu w 2025 r.
więcej: przetargi w Elblągu »
PRZETARGI Z PODOBNEJ KATEGORII
- Zakup oraz dostawa artykułów żywnościowych dla Zespołu Szkół Publicznych w Szewnie ul. M. Langiewicza 3 w okresie od 1 stycznia 2025 r. do 31 grudnia 2025 r.
- Dostawa warzyw, owoców i jaj/wyrobów garmażeryjnych dla SP 7 im. Heleny Raszki w Szczecinie w podziale na części.
- "Zakup i sukcesywna dostawa żywności (produktów spożywczych) na potrzeby Przedszkola Publicznego nr 1 we Frysztaku ul. J. Wybickiego 5, 38-130 Frysztak w okresie od 01.02.2025 r. do 31.12.2025 r."
- Dostawa różnych artykułów spożywczych do Samorządowego Domu Pomocy Społecznej "Pogodnej Starości" w Ostrówku w 2025 r.
- Sukcesywne dostawy artykułów spożywczych do Zespołu Szkół w Trzebusce w okresie od stycznia do grudnia 2025 r.
- Dostawa artykułów spożywczych do bielańskich placówek
więcej: Jaja »
Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.