Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu
Ogłoszenie z dnia 2016-02-15
Pińczów: Dostawy wyrobów mleczarskich do Zakładu Karnego w Pińczowie
Numer ogłoszenia: 15483 - 2016; data zamieszczenia: 15.02.2016
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy
Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.
Ogłoszenie dotyczy:
V | zamówienia publicznego |
zawarcia umowy ramowej | |
ustanowienia dynamicznego systemu zakupów (DSZ) |
SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY
I. 1) NAZWA I ADRES: Zakład Karny w Pińczowie , ul. 3-go Maja 34, 28-400 Pińczów, woj. świętokrzyskie, tel. 041 3577372, faks 041 3577373.
- Adres strony internetowej zamawiającego: www.wieziennictwo.gov.pl
I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Inny: Zakład Karny.
SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA
II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Dostawy wyrobów mleczarskich do Zakładu Karnego w Pińczowie.
II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.
II.1.4) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: Część A zamówienia: -mleko spożywcze 2% luzem, spełniające wymagania normy PN-A-86003 w rocznej ilości około 42 000litrów, kod CPV 15511000-3, -śmietana spożywcza 30% luzem, , spełniająca wymagania normy PN 90/A 86050 w rocznej ilości około 3000litrów, kod CPV 15512000-0, -twaróg półtłusty (w kostkach), spełniający wymagania normy PN-A-91/A-86300 w rocznej ilości około 5000kg, kod CPV 15542100-0, Część B zamówienia: -serek topiony tłusty - zawartość tłuszczu: nie mniej niż 27%, roczna ilość około 3800kg (waga 1szt./100g), kod CPV 15540000-5, -serek typu Fromage (100g/szt) - roczna ilość około 1600kg, o smaku: z czosnkiem, z warzywami, ze szczypiorkiem, naturalny bez dodatków smakowych kod CPV 15540000-5, - serek homogenizowany zawartość tłuszczu 1,8% z dodatkami smakowymi (wanilia, truskawka, etc.), roczna ilość około 650kg ( waga 1szt./150g), kod CPV 15540000-5, -serek homogenizowany naturalny bez dodatków smakowych spełniający wymagania normy PN-91/A-86300, roczna ilość około 650kg waga 1szt/150g), kod CPV 15540000-5, - serek kanapkowy - naturalny, opakowanie twarde 125 lub 150g/szt., produkt wolny od zawartości glutenu oraz żelatyny wieprzowej, kod CPV 15542200-1, 86300 roczna ilość około 1500kg - serek wiejski ziarnisty (twarożek ziarnisty) - naturalny, opakowanie twarde 150 lub 200g/szt. produkt wolny od zawartości glutenu oraz żelatyny wieprzowej, kod CPV 15542200-1, roczna ilość około 1500kg - jogurt naturalny - opakowanie twarde 125 lub 150g/szt., produkt wolny od zawartości glutenu oraz żelatyny wieprzowej, kod CPV 15551310-1, roczna ilość około 1000kg.
II.1.5)
przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających
- Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówień uzupełniających
II.1.6) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.50.00.00-3.
II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak, liczba części: 2.
II.1.8) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie.
II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Okres w miesiącach: 12.
SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM
III.1) WADIUM
Informacja na temat wadium: Zamawiający wymaga wniesienia wadium: część A zamówienia: 3500,00zł, część B zamówienia: 2000,00zł,
III.2) ZALICZKI
III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY
III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu należy przedłożyć:
III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:
- oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia;
III.6) INNE DOKUMENTY
Inne dokumenty niewymienione w pkt III.4) albo w pkt III.5)
Informacje o oświadczeniach i dokumentach jakie mają dostarczyć Wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu . 1.) W zakresie wykazania spełnienia przez wykonawcę warunków, o których w art.22 ust.1 ustawy, należy złożyć Oświadczenia- zał. nr 1 do SIWZ o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu. 2). W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24ust.1 ustawy należy złożyć Oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia - zał. nr 2 do SIWZ 3). Informację zgodnie z art.26 ust.2d ustawy- zał. nr 3 do SIWZ. 4). Formularz Ofertowy stanowiący załącznik nr 4 do SIWZ. Dokumenty i oświadczenia winny być podpisane przez osobę upoważnioną do reprezentowania Wykonawcy i podpisania oferty i przedstawione w formie oryginału lub dowolnej formie sporządzonej wg wzoru przedmiotowych załączników. Istnieje konieczność załączenia do oferty pełnomocnictwa - w przypadku podpisania oferty przez pełnomocnika. Oferty zostaną sprawdzone czy zostały sporządzone zgodnie z przepisami ustawowymi i postanowieniami specyfikacji istotnych warunków zamówienia, a następnie ocenione zgodnie z kryteriami i warunkami zawartymi w Specyfikacji Istotnych Warunków Zamówienia na zasadzie: wykazał/ nie wykazał. Nie spełnienie chociażby jednego z ww. warunków skutkować będzie wykluczeniem wykonawcy z postępowania o udzielnie zamówienia. Spełnienie warunków udziału w postępowaniu będzie oceniane na podstawie w/w oświadczeń i dokumentów złożonych z ofertą (wykazał/ nie wykazał).
SEKCJA IV: PROCEDURA
IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA
IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.
IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT
IV.2.1) Kryteria oceny ofert: cena oraz inne kryteria związane z przedmiotem zamówienia:
- 1 - Cena - 90
- 2 - Termin płatności faktur - 10
IV.2.2)
przeprowadzona będzie aukcja elektroniczna, adres strony, na której będzie prowadzona: |
IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE
IV.4.1) Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.zp.sw.gov.pl
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: SIWZ nieodpłatnie na pisemny wniosek zainteresowanego można odebrać w siedzibie zamawiającego Dział Kwatermistrzowski lub pobrać ze strony internetowej www.zp..
IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 23.02.2016 godzina 09:30, miejsce: Oferty należy składać w siedzibie Zamawiającego - sekretariat Zakładu Karnego w Pińczowie..
IV.4.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).
IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: nie
ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH
CZĘŚĆ Nr: 1 NAZWA: Mleko, śmietana, twaróg.
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: mleko spożywcze 2% luzem, spełniające wymagania normy PN-A-86003 w rocznej ilości około 42 000litrów, kod CPV 15511000-3, -śmietana spożywcza 30% luzem, , spełniająca wymagania normy PN 90/A 86050 w rocznej ilości około 3000litrów, kod CPV 15512000-0, -twaróg półtłusty (w kostkach), spełniający wymagania normy PN-A-91/A-86300 w rocznej ilości około 5000kg, kod CPV 15542100-0,.
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.50.00.00-3.
- 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
4) Kryteria oceny ofert: cena oraz inne kryteria związane z przedmiotem zamówienia:
- 1. Cena - 90
- 2. Termin płatności faktur - 10
CZĘŚĆ Nr: 2 NAZWA: Sery.
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: serek topiony tłusty - zawartość tłuszczu: nie mniej niż 27%, roczna ilość około 3800kg (waga 1szt./100g), kod CPV 15540000-5, -serek typu Fromage (100g/szt) - roczna ilość około 1600kg, o smaku: z czosnkiem, z warzywami, ze szczypiorkiem, naturalny bez dodatków smakowych kod CPV 15540000-5, - serek homogenizowany zawartość tłuszczu 1,8% z dodatkami smakowymi (wanilia, truskawka, etc.), roczna ilość około 650kg ( waga 1szt./150g), kod CPV 15540000-5, -serek homogenizowany naturalny bez dodatków smakowych spełniający wymagania normy PN-91/A-86300, roczna ilość około 650kg waga 1szt/150g), kod CPV 15540000-5, - serek kanapkowy - naturalny, opakowanie twarde 125 lub 150g/szt., produkt wolny od zawartości glutenu oraz żelatyny wieprzowej, kod CPV 15542200-1, 86300 roczna ilość około 1500kg - serek wiejski ziarnisty (twarożek ziarnisty) - naturalny, opakowanie twarde 150 lub 200g/szt. produkt wolny od zawartości glutenu oraz żelatyny wieprzowej, kod CPV 15542200-1, roczna ilość około 1500kg - jogurt naturalny - opakowanie twarde 125 lub 150g/szt., produkt wolny od zawartości glutenu oraz żelatyny wieprzowej, kod CPV 15551310-1, roczna ilość około 1000kg.
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.50.00.00-3.
- 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
4) Kryteria oceny ofert: cena oraz inne kryteria związane z przedmiotem zamówienia:
- 1. Cena - 90
- 2. Termin płatności faktur - 10
INNE PRZETARGI Z PIŃCZOWA
więcej: przetargi w Pińczowie »
PRZETARGI Z PODOBNEJ KATEGORII
- Sukcesywne dostawy mleka i produktów mlecznych
- Sukcesywna dostawa artykułów spożywczych do stołówki szkolnej w Zespole Szkół w Michałowie
- 2025 DOSTAWY PRODUKTÓW DO STOŁÓWKI INTERNATU ZESPOŁU SZKÓŁ NR 2 im. Ks. WARCISŁAWA IV W SZCZECINKU
- Sukcesywne dostawy artykułów żywnościowych do Szkoły Podstawowej nr 37 w Chorzowie, ul. Ratuszowa 20 - I/2025
- Dostawy produktów mleczarskich
- "Dostawa artykułów spożywczych do stołówki szkolnej w Szkole Podstawowej Nr 1 w Rydułtowach w roku szkolnym 2025/2026"
więcej: Produkty mleczarskie »
Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.