eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi BydgoszczDOSTAWY WARZYW ¦WIE¯YCH

Ten przetarg zosta³ ju¿ zakoñczony. Zobacz wynik tego przetargu



Og³oszenie z dnia 2016-07-25

Bydgoszcz: DOSTAWY WARZYW ¦WIE¯YCH
Numer og³oszenia: 155001 - 2016; data zamieszczenia: 25.07.2016
OG£OSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy

Zamieszczanie og³oszenia: obowi±zkowe.

Og³oszenie dotyczy:

V zamówienia publicznego
zawarcia umowy ramowej
ustanowienia dynamicznego systemu zakupów (DSZ)

SEKCJA I: ZAMAWIAJ¡CY

I. 1) NAZWA I ADRES: Zak³ad Karny w Bydgoszczy - Fordonie , Rynek 8, 85-790 Bydgoszcz, woj. kujawsko-pomorskie, tel. 052 3467090, faks 052 3472098.

  • Adres strony internetowej zamawiaj±cego: www.sw.gov.pl
  • Adres strony internetowej, pod którym dostêpne s± informacje dotycz±ce dynamicznego systemu zakupów: nie dotyczy

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJ¡CEGO: Inny: Zak³ad Karny.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) OKRE¦LENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA

II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiaj±cego: DOSTAWY WARZYW ¦WIE¯YCH.

II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.

II.1.4) Okre¶lenie przedmiotu oraz wielko¶ci lub zakresu zamówienia: 1. Warunki klasyfikacyjne: Artyku³y nie mog± wykazywaæ oznak nie¶wie¿o¶ci lub zepsucia. Towar musi charakteryzowaæ siê dobr± jako¶ci± i walorami smakowymi, bez ¶ladów uszkodzeñ mechanicznych. Towar musi byæ ¶wie¿y, czysty, suchy, nienadmarzniêty. Czê¶æ nr 1: WARZYWA ¦WIE¯E Buraki czerwone: 5 000 kg, CPV: 03221111-7 / PN-72/R-75360 Cebula: 10 000 kg, CPV: 03221113-1 / PN-87/R-75357 Kalafior: 150 kg, CPV: 03221420-6 / PN-72/R-75360 Kapusta ¶wie¿a bia³a: 6 500 kg, CPV:03221410-3 / PN-72/R-75362 Kapusta ¶wie¿a czerwona: 2 500 kg, CPV:03221410-3 / PN-72/R-75362 Marchew ¶wie¿a: 19 000 kg, CPV: 03221112-4 / PN-84/R-75358 Ogórek ¶wie¿y: 100 kg, CPV: 03221270-9 / PN-75/R-74450 Pietruszka korzeñ: 2 500 kg, CPV: 03221110-0 / PN-72/R-75360 Pomidor ¶wie¿y: 200 kg, CPV: 03221240-0 / PN-91/-75368 Seler korzeñ: 5 000 kg, CPV: 03221110-0 / PN-72/R-75360 Czê¶æ nr 2: ZIEMNIAKI Ziemniaki jadalne, bulwy dojrza³e, niezzielenia³e, bez pustych miejsc w ¶rodku: 65 000 kg, CPV: 03212100-1 / PN-75/R-74450 2. Podane ilo¶ci artyku³ów s± wielko¶ciami szacunkowymi i mog± ulec zmianie w trakcie trwania umowy, z tym ¿e warto¶æ zakupionych artyku³ów nie przekroczy warto¶ci umowy. Zamawiaj±cy o¶wiadcza, ¿e zmiany nie spowoduj± obni¿enia warto¶ci zamówienia o wiêcej ni¿ 30% zaoferowanej kwoty. 3. Warunki szczegó³owe dostaw: 1) Dostawy artyku³ów okre¶lonych w powy¿szej tabeli bêd± realizowane do magazynu Zamawiaj±cego, zlokalizowanego w Zak³adzie Karnym w Bydgoszczy - Fordonie. 2) Wykonawca dostarczaæ bêdzie artyku³y okre¶lone w tabeli w³asnym transportem, na swój koszt. 3) Transport do siedziby Zamawiaj±cego powinien byæ realizowany ¶rodkami transportowymi dostosowanymi do przewozu ¿ywno¶ci, zgodnie z wymogami sanitarnymi i systemem HACCP, w warunkach zapewniaj±cych utrzymanie w³a¶ciwej jako¶ci. 4) Dopuszczalne opakowania transportowe: - buraki, cebula, kalafior, kapusta, marchew, pietruszka, seler, ziemniaki: worki od 10 kg do 30 kg, - ogórek, pomidor: skrzynie drewniane lub z tworzywa sztucznego od 5 kg do 20 kg. 5) Zamawiaj±cy przewiduje realizacjê zamówienia cyklicznie, z czêstotliwo¶ci± co 2 tygodnie. 6) Realizacja dostaw odbywaæ siê bêdzie w uzgodnionych terminach, w godzinach od 7:30 do 14:00. 7) Termin p³atno¶ci: 30 dni, forma p³atno¶ci: przelew..

II.1.5)

  przewiduje siê udzielenie zamówieñ uzupe³niaj±cych

  • Okre¶lenie przedmiotu oraz wielko¶ci lub zakresu zamówieñ uzupe³niaj±cych

II.1.6) Wspólny S³ownik Zamówieñ (CPV): 03.22.10.00-6, 03.21.21.00-1.

II.1.7) Czy dopuszcza siê z³o¿enie oferty czê¶ciowej: tak, liczba czê¶ci: 2.

II.1.8) Czy dopuszcza siê z³o¿enie oferty wariantowej: nie.


II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Zakoñczenie: 30.06.2017.

SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM

III.1) WADIUM

Informacja na temat wadium: nie dotyczy

III.2) ZALICZKI

III.3) WARUNKI UDZIA£U W POSTÊPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPE£NIANIA TYCH WARUNKÓW

  • III. 3.1) Uprawnienia do wykonywania okre¶lonej dzia³alno¶ci lub czynno¶ci, je¿eli przepisy prawa nak³adaj± obowi±zek ich posiadania

    Opis sposobu dokonywania oceny spe³niania tego warunku

    • Ocena spe³nienia warunków udzia³u w postêpowaniu zostanie dokonana na zasadzie: spe³nia lub nie spe³nia poszczególne warunki. Zamawiaj±cy dokona oceny spe³nienia poszczególnych warunków udzia³u w postêpowaniu, na podstawie z³o¿onego do oferty o¶wiadczenia, o którym mowa w SIWZ rozdzia³ VIII tj.: podpisane o¶wiadczenie o spe³nianiu warunków udzia³u w postêpowaniu (za³±cznik nr 2 do SIWZ).

  • III.3.2) Wiedza i do¶wiadczenie

    Opis sposobu dokonywania oceny spe³niania tego warunku

    • Ocena spe³nienia warunków udzia³u w postêpowaniu zostanie dokonana na zasadzie: spe³nia lub nie spe³nia poszczególne warunki. Zamawiaj±cy dokona oceny spe³nienia poszczególnych warunków udzia³u w postêpowaniu, na podstawie z³o¿onego do oferty o¶wiadczenia, o którym mowa w SIWZ rozdzia³ VIII tj.: podpisane o¶wiadczenie o spe³nianiu warunków udzia³u w postêpowaniu (za³±cznik nr 2 do SIWZ).

  • III.3.3) Potencja³ techniczny

    Opis sposobu dokonywania oceny spe³niania tego warunku

    • Ocena spe³nienia warunków udzia³u w postêpowaniu zostanie dokonana na zasadzie: spe³nia lub nie spe³nia poszczególne warunki. Zamawiaj±cy dokona oceny spe³nienia poszczególnych warunków udzia³u w postêpowaniu, na podstawie z³o¿onego do oferty o¶wiadczenia, o którym mowa w SIWZ rozdzia³ VIII tj.: podpisane o¶wiadczenie o spe³nianiu warunków udzia³u w postêpowaniu (za³±cznik nr 2 do SIWZ).

  • III.3.4) Osoby zdolne do wykonania zamówienia

    Opis sposobu dokonywania oceny spe³niania tego warunku

    • Ocena spe³nienia warunków udzia³u w postêpowaniu zostanie dokonana na zasadzie: spe³nia lub nie spe³nia poszczególne warunki. Zamawiaj±cy dokona oceny spe³nienia poszczególnych warunków udzia³u w postêpowaniu, na podstawie z³o¿onego do oferty o¶wiadczenia, o którym mowa w SIWZ rozdzia³ VIII tj.: podpisane o¶wiadczenie o spe³nianiu warunków udzia³u w postêpowaniu (za³±cznik nr 2 do SIWZ).

  • III.3.5) Sytuacja ekonomiczna i finansowa

    Opis sposobu dokonywania oceny spe³niania tego warunku

    • Ocena spe³nienia warunków udzia³u w postêpowaniu zostanie dokonana na zasadzie: spe³nia lub nie spe³nia poszczególne warunki. Zamawiaj±cy dokona oceny spe³nienia poszczególnych warunków udzia³u w postêpowaniu, na podstawie z³o¿onego do oferty o¶wiadczenia, o którym mowa w SIWZ rozdzia³ VIII tj.: podpisane o¶wiadczenie o spe³nianiu warunków udzia³u w postêpowaniu (za³±cznik nr 2 do SIWZ).

III.4) INFORMACJA O O¦WIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJ¡ DOSTARCZYÆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPE£NIANIA WARUNKÓW UDZIA£U W POSTÊPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY

III.4.1) W zakresie wykazania spe³niania przez wykonawcê warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz o¶wiadczenia o spe³nianiu warunków udzia³u w postêpowaniu nale¿y przed³o¿yæ:

III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, nale¿y przed³o¿yæ:

  • o¶wiadczenie o braku podstaw do wykluczenia;

III.4.4) Dokumenty dotycz±ce przynale¿no¶ci do tej samej grupy kapita³owej

  • lista podmiotów nale¿±cych do tej samej grupy kapita³owej w rozumieniu ustawy z dnia 16 lutego 2007 r. o ochronie konkurencji i konsumentów albo informacji o tym, ¿e nie nale¿y do grupy kapita³owej;

III.6) INNE DOKUMENTY

Inne dokumenty niewymienione w pkt III.4) albo w pkt III.5)

1. Formularz cenowy (za³±cznik nr 1 do specyfikacji); 2. Pe³nomocnictwo (je¿eli dotyczy)

SEKCJA IV: PROCEDURA

IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA

IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.

IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT

IV.2.1) Kryteria oceny ofert: cena oraz inne kryteria zwi±zane z przedmiotem zamówienia:

  • 1 - Cena - 95
  • 2 - Termin realizacji zamówienia - 5

IV.2.2)

  przeprowadzona bêdzie aukcja elektroniczna, adres strony, na której bêdzie prowadzona:

IV.3) ZMIANA UMOWY

przewiduje siê istotne zmiany postanowieñ zawartej umowy w stosunku do tre¶ci oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy:

Dopuszczalne zmiany postanowieñ umowy oraz okre¶lenie warunków zmian

1. Zmiany postanowieñ niniejszej umowy mog± dotyczyæ w szczególno¶ci: 1) nazwy, adresu oraz osób reprezentuj±cych strony; 2) ceny przedmiotu zamówienia, o kwotê nie wiêksz± ni¿ wska¼nik wzrostu cen towarów i us³ug konsumpcyjnych ogó³em za kwarta³ w stosunku do kwarta³u poprzedniego, opublikowany przez Prezesa G³ównego Urzêdu Statystycznego; 3) urzêdowej stawki podatku VAT; 4) terminu zakoñczenia (przed³u¿enia) obowi±zywania umowy. 2. Zmiany postanowieñ niniejszej umowy wymagaj± potwierdzenia pisemnego w postaci aneksu. 3. Strona wnioskuj±ca o zmianê postanowieñ niniejszej umowy niezw³ocznie i pisemnie powiadamia o tym fakcie drug± stronê, uzasadniaj±c zmianê okoliczno¶ciami faktycznymi i prawnymi oraz przedk³ada propozycjê aneksu do umowy. 4. Strony dopuszczaj± mo¿liwo¶æ okresowych dostaw artyku³ów po cenie ni¿szej ni¿ okre¶lonej (tzw. promocja). Zmiany te nie wymagaj± potwierdzenia pisemnego w postaci aneksu do umowy. 5. Wykonawca nie wyst±pi do Zamawiaj±cego o podwy¿szenie cen artyku³ów wymienionych w okresie 3 miesiêcy od dnia zawi±zania umowy. 6. Zmiana postanowieñ niniejszej umowy na podstawie pkt 1 ppkt 2 nie mo¿e nastêpowaæ czê¶ciej ni¿ raz na kwarta³.

IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

IV.4.1) Adres strony internetowej, na której jest dostêpna specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.sw.gov.pl
Specyfikacjê istotnych warunków zamówienia mo¿na uzyskaæ pod adresem: Zak³ad Karny w Bydgoszczy - Fordonie, ul. Rynek 8, 85 - 790 Bydgoszcz.

IV.4.4) Termin sk³adania wniosków o dopuszczenie do udzia³u w postêpowaniu lub ofert: 29.09.2016 godzina 10:00, miejsce: w siedzibie Zamawiaj±cego, w sekretariacie.

IV.4.5) Termin zwi±zania ofert±: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu sk³adania ofert).

IV.4.16) Informacje dodatkowe, w tym dotycz±ce finansowania projektu/programu ze ¶rodków Unii Europejskiej: nie dotyczy.

IV.4.17) Czy przewiduje siê uniewa¿nienie postêpowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania ¶rodków pochodz±cych z bud¿etu Unii Europejskiej oraz niepodlegaj±cych zwrotowi ¶rodków z pomocy udzielonej przez pañstwa cz³onkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które mia³y byæ przeznaczone na sfinansowanie ca³o¶ci lub czê¶ci zamówienia: nie

ZA£¡CZNIK I - INFORMACJE DOTYCZ¡CE OFERT CZʦCIOWYCH

CZÊ¦Æ Nr: 1 NAZWA: WARZYWA ¦WIE¯E.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielko¶ci lub zakresu zamówienia: Buraki czerwone: 5 000 kg Cebula: 10 000 kg Kalafior: 150 kg Kapusta ¶wie¿a bia³a: 6 500 kg Kapusta ¶wie¿a czerwona: 2 500 kg Marchew ¶wie¿a: 19 000 kg Ogórek ¶wie¿y: 100 kg Pietruszka korzeñ: 2 500 kg Pomidor ¶wie¿y: 200 kg Seler korzeñ: 5 000 kg.

  • 2) Wspólny S³ownik Zamówieñ (CPV): 03.22.10.00-6.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakoñczenie: 30.06.2017.
  • 4) Kryteria oceny ofert: cena oraz inne kryteria zwi±zane z przedmiotem zamówienia:

    • 1. Cena - 95
    • 2. Termin realizacji reklamacji - 5

CZÊ¦Æ Nr: 2 NAZWA: ZIEMNIAKI.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielko¶ci lub zakresu zamówienia: Ziemniaki jadalne, bulwy dojrza³e, niezzielenia³e, bez pustych miejsc w ¶rodku: 65 000 kg.

  • 2) Wspólny S³ownik Zamówieñ (CPV): 03.21.21.00-1.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakoñczenie: 30.06.2017.
  • 4) Kryteria oceny ofert: cena oraz inne kryteria zwi±zane z przedmiotem zamówienia:

    • 1. Cena - 95
    • 2. Termin realizacji reklamacji - 5

Podziel siê

Poleæ ten przetarg znajomemu poleæ

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstaw± prezentowanych tutaj informacji s± dane publikowane przez Urz±d Zamówieñ Publicznych w Biuletynie Zamówieñ Publicznych. Tre¶æ og³oszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z tre¶ci± tego¿ og³oszenia dostêpn± w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dok³ada wszelkich starañ, aby zamieszczone tutaj informacje by³y kompletne i zgodne z prawd±. Nie mo¿e jednak zagwarantowaæ ich poprawno¶ci i nie ponosi ¿adnej odpowiedzialno¶ci za jakiekolwiek szkody powsta³e w wyniku korzystania z nich.


Je¶li chcesz dodaæ og³oszenie do serwisu, zapoznaj siê z nasz± ofert±:

chcê zamieszczaæ og³oszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwê miasta, dla którego chcesz znale¼æ jednostkê ZUS.