Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu
Ogłoszenie z dnia 2014-07-18
Osiek: Dostawa produktów żywnościowych do Zespołu Szkół im. Jana Pawła II w Osieku 2014/2015
Numer ogłoszenia: 156957 - 2014; data zamieszczenia: 18.07.2014
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy
Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.
Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.
SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY
I. 1) NAZWA I ADRES: Zespół Szkół im. Jana Pawła II w Osieku , ul. Wolności 24 a, 28-221 Osiek, woj. świętokrzyskie, tel. (015) 867 12 01, faks (015) 867 12 01.
- Adres strony internetowej zamawiającego: www.bip.zsosiek.pl
I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Inny: Zespół Szkół im. Jana Pawła II w Osieku.
SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA
II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Dostawa produktów żywnościowych do Zespołu Szkół im. Jana Pawła II w Osieku 2014/2015.
II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.
II.1.4) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: 1. Przedmiotem zamówienia jest dostawa produktów żywnościowych do stołówki szkolnej oraz kuchni przedszkolnej Zespołu Szkół im. Jana Pawła II w Osieku. 2. Przedmiot zamówienia podzielono na 8 części określonych mianem Pakietu: Pakiet 1. Artykuły ogólnospożywcze CPV - 15800000-6; Pakiet 2. Produkty mleczarskie CPV - 15500000-3; Pakiet 3. Pieczywo, świeże wyroby piekarskie i ciastkarskie CPV - 15810000-9; Pakiet 4. Drób i przetwory drobiowe CPV - 15112000-6; Pakiet 5. Mięso i produkt mięsne CPV - 15100000-9; Pakiet 6. Produkty głęboko mrożone, ryby przetworzone i konserwowane CPV-15896000-5, CPV - 15000000-1; Pakiet 7. Jaja kurze CPV - 0314000-4; Pakiet 8. Warzywa, owoce i orzechy w tym tropikalne CPV - 03220000-9, CPV - 032221000-4. Szczegółowy opis każdego pakietu znajduje się w załącznikach do SIWZ Nr 2a do 2h..
II.1.6) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 03.00.00.00-1, 15.80.00.00-6, 15.50.00.00-3, 15.81.00.00-9, 15.11.20.00-6, 15.10.00.00-9, 15.89.60.00-5, 15.00.00.00-1, 03.14.00.00-4, 03.22.00.00-9, 03.22.21.00-4.
II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak, liczba części: 8.
II.1.8) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie.
II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Okres w miesiącach: 11.
SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM
III.1) WADIUM
Informacja na temat wadium: Zamawiający nie wymaga wnoszenia wadium.
III.2) ZALICZKI
III.3) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPEŁNIANIA TYCH WARUNKÓW
III. 3.1) Uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
Przedmiotowy warunek zostanie uznany za spełniony, jeżeli wykonawca udokumentuje uprawnienia do występowania w obrocie prawnym poprzez przedstawienie aktualnego odpisu z właściwego rejestru ewidencji działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub zgłoszenia do ewidencji działalności gospodarczej, wystawionego nie wcześniej niż 6 miesięcy od terminu składania ofert. W przypadku występowania pełnomocnika należy dołączyć pełnomocnictwo dla osób podpisujących ofertę do podejmowania zobowiązań w imieniu firmy składającej ofertę, o ile nie wynikają z przepisów prawa lub innych dokumentów.
III.3.2) Wiedza i doświadczenie
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
Zamawiający nie wyznacza szczegółowego warunku w tym zakresie.Warunkiem jest złożenie oświadczenia.
III.3.3) Potencjał techniczny
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
Zamawiający nie wyznacza szczegółowego warunku w tym zakresie. Warunkiem jest złożenie oświadczenia.
III.3.4) Osoby zdolne do wykonania zamówienia
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
Zamawiający nie wyznacza szczegółowego warunku w tym zakresie. Warunkiem jest złożenie oświadczenia.
III.3.5) Sytuacja ekonomiczna i finansowa
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
Zamawiający nie wyznacza szczegółowego warunku w tym zakresie. Warunkiem jest złożenie oświadczenia.
III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY
III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu należy przedłożyć:
- potwierdzenie posiadania uprawnień do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania, w szczególności koncesje, zezwolenia lub licencje;
Wykonawca powołujący się przy wykazywaniu spełnienia warunków udziału w postępowaniu, o których mowa w art. 22 ust. 1 pkt 4 ustawy, na zasoby innych podmiotów przedkłada następujące dokumenty dotyczące podmiotów, zasobami których będzie dysponował wykonawca:
- inne dokumenty dotyczące sytuacji ekonomicznej i finansowej:
Oświadczenie o spełnieniu warunków.;
III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:
- oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia;
- aktualny odpis z właściwego rejestru lub z centralnej ewidencji i informacji o działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub ewidencji, w celu wykazania braku podstaw do wykluczenia w oparciu o art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy, wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;
III.4.4) Dokumenty dotyczące przynależności do tej samej grupy kapitałowej
- lista podmiotów należących do tej samej grupy kapitałowej w rozumieniu ustawy z dnia 16 lutego 2007 r. o ochronie konkurencji i konsumentów albo informacji o tym, że nie należy do grupy kapitałowej;
III.5) INFORMACJA O DOKUMENTACH POTWIERDZAJĄCYCH, ŻE OFEROWANE DOSTAWY, USŁUGI LUB ROBOTY BUDOWLANE ODPOWIADAJĄ OKREŚLONYM WYMAGANIOM
W zakresie potwierdzenia, że oferowane roboty budowlane, dostawy lub usługi odpowiadają określonym wymaganiom należy przedłożyć:
inne dokumenty
Oświadczenie o spełnieniu warunków.
SEKCJA IV: PROCEDURA
IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA
IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.
IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT
IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE
IV.4.1) Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.bip.zsosiek.pl
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: Zespół Szkół im. Jana Pawła II w Osieku
ul. Wolności 24a
28-221 Osiek
www.bip.zsosiek.pl, tel 15 8671201.
IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 28.07.2014 godzina 11:30, miejsce: Zespół Szkół im. Jana Pawła II w Osieku ul. Wolności 24a 28-221 Osiek pokój nr 3 (sekretariat).
IV.4.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).
IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: nie
ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH
CZĘŚĆ Nr: 1 NAZWA: Artykuły ogólnospożywcze;.
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Szczegółowy opis ze wskazaniem ilości znajduje się w załączniku nr 2a do SIWZ i w arkuszach kalkulacyjnych na stronie internetowej..
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 03.00.00.00-1, 15.80.00.00-6.
- 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 11.
4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
CZĘŚĆ Nr: 2 NAZWA: Produkty mleczarskie;.
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Szczegółowy opis ze wskazaniem ilości znajduje się w załączniku nr 2b do SIWZ oraz w arkuszach kalkulacyjnych na stronie internetowej..
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.50.00.00-3.
- 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 11.
4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
CZĘŚĆ Nr: 3 NAZWA: Pieczywo, świeże wyroby piekarskie i ciastkarskie;.
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Szczegółowy opis ze wskazaniem ilości znajduje się w załączniku nr 2c do SIWZ oraz w arkuszach kalkulacyjnych na stronie internetowej..
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.81.00.00-9.
- 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 11.
4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
CZĘŚĆ Nr: 4 NAZWA: Drób i przetwory drobiowe;.
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Szczegółowy opis ze wskazaniem ilości znajduje się w załączniku nr 2d do SIWZ oraz w arkuszach kalkulacyjnych na stronie internetowej..
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.11.20.00-6.
- 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 11.
4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
CZĘŚĆ Nr: 5 NAZWA: Mięso i produkt mięsne;.
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Szczegółowy opis ze wskazaniem ilości znajduje się w załączniku nr 2e do SIWZ oraz w arkuszach kalkulacyjnych na stronie internetowej..
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.10.00.00-9.
- 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 11.
4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
CZĘŚĆ Nr: 6 NAZWA: Produkty głęboko mrożone, ryby przetworzone i konserwowane;.
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Szczegółowy opis ze wskazaniem ilości znajduje się w załączniku nr 2f do SIWZ oraz w arkuszach kalkulacyjnych na stronie internetowej..
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.89.60.00-5, 15.00.00.00-1.
- 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 11.
4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
CZĘŚĆ Nr: 7 NAZWA: Jaja kurze;.
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Szczegółowy opis ze wskazaniem ilości znajduje się w załączniku nr 2g do SIWZ oraz w arkuszach kalkulacyjnych na stronie internetowej..
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 03.14.00.00-4.
- 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 11.
4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
CZĘŚĆ Nr: 8 NAZWA: Warzywa, owoce i orzechy w tym tropikalne CPV - 03220000-9, CPV - 032221000-4..
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Szczegółowy opis ze wskazaniem ilości znajduje się w załączniku nr 2h do SIWZ oraz w arkuszach kalkulacyjnych na stronie internetowej..
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 03.22.00.00-9, 03.22.21.00-4.
- 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 11.
4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
PRZETARGI Z PODOBNEJ KATEGORII
- Sukcesywna dostawa artykułów żywnościowych : produktów mleczarskich, spożywczych i pieczywa do Przedszkola nr 11 "Pentliczek " w Koninie w 2025 r.
- Sukcesywne dostawy artykułów spożywczych w roku 2025
- Sukcesywne dostawy artykułów sypkich dla SPZOZ w Choszcznie
- Artykuły żywnościowe cz. II
- Sukcesywne dostawy wędlin i podrobów drobiowych
- Dostawy mrożonych warzyw i owoców
więcej: Produkty rolnictwa, hodowli, rybołówstwa, leśnictwa i podobne »
Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.