eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Racibórz › dostawa warzyw sezonowych

Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu



Ogłoszenie z dnia 2007-03-07

POZYCJA 15818

OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy Racibórz: dostawa warzyw sezonowych Publikacja obowiązkowa.

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) Nazwa, adresy i osoby upoważnione do kontaktów: Zakład Karny, do kontaktów: Czesław Zwierz, ul. Eichendorffa 14, 47-400 Racibórz, woj. śląskie, tel. 032 4539600, e-mail: dkw_raciborz@sw.gov.pl. Adresy internetowe Ogólny adres internetowy zamawiającego (URL): www.sw.gov.pl Adres profilu nabywcy (URL): Adres internetowy, pod którym dostępne są informacje dot. dynamicznego systemu zakupów (URL): Więcej informacji można uzyskać pod adresem: jak podano wyżej dla osoby upoważnionej do kontaktów. Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: jak podano wyżej dla osoby upoważnionej do kontaktów. Wnioski o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub oferty należy przesyłać na adres: Czsław Zwierz, Aleksandra Szlachetko, ZAKŁAD KARNY ul. Eichendorffa 14, 47-400 Racibórz, woj. Śląskie, tel. 032 4539673, fax 032 4539644, e-mail: dkw_raciborz@sw.gov.pl. 2) Rodzaj zamawiającego i główny przedmiot lub przedmioty działalności: Inny: ZAKŁAD KARNY; Porządek i bezpieczeństwo publiczne. Zamawiający dokonuje zamówienia w imieniu innych zamawiających: Nie.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) Opis 1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: dostawa warzyw sezonowych. 1.2) Rodzaj zamówienia oraz miejsce wykonania robót budowlanych, realizacji dostaw lub świadczenia usług: dostawy, kupno. Główne miejsce realizacji dostawy : Magazyn żywnościowy Zakładu Karnego w Raciborzu. 1.3) Ogłoszenie dotyczy: Zamówienia publicznego. 1.4) Informacje na temat umowy ramowej: Czas trwania umowy ramowej: Wartość umowy ramowej: Częstotliwość oraz wartość zamówień, które zostaną udzielone: 1.5) Określenie przedmiotu zamówienia: lp.Grupa Przedmiot zamówienia Kod CPV ilość 1 I Botwina 01121110-5 900 kg 2 II Fasolka szparagowa 01121212-0 1900 kg 3 III Pomidory 01121240-5 5200 kg 4 IV Sałata masłowa 01121310-7 1200 szt 5 V Kalarepa 01121400-5 3300 kg 6 VI Kalafior 01121420-1 1750 kg 7 VII Brukselka 01121440-7 2000 kg 8 VIII Rabarbar 01131300-7 2500 kg 9 IXOgórki zielone spod osłon 01121270-4 2000 kg 1.6) Informacja o oświadczeniach i dokumentach potwierdzających spełnianie przez oferowane dostawy, usługi lub roboty budowlane wymagań określonych przez zamawiającego: O udzielenie zamówienia mogą ubiegać sie oferenci, którzy: - spełniają warunki art.22 ustawy Prawo zamówień publicznych - nie podlegają wykluczeniu na podstawie art. 24 ustawy Celem potwierdzenia i oceny spełnienia warunków, stawianych Wykonawcom przez Zamawiającego oraz dla uznania formalnej poprawności oferta musi zawierać dokumenty wymienione w punkcie 5 specyfikacji istotnych warunków zamówienia. 1.7) Wspólny słownik zamówień (CPV): 01.12.11.10 - 01.12.11.10 01.12.12.12 - 01.12.12.12 01.12.12.40 - 01.12.12.40 01.12.13.10 - 01.12.13.10 01.12.14.00 - 01.12.14.00 1.8) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: Tak. 1.9) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: Nie. 2) Wielkość lub zakres zamówienia Całkowita wielkość lub zakres: Botwina 900 kg Fasolka szparagowa 1900 kg Pomidory 5200 kg Sałata masłowa 1200 szt Kalarepa 3300 kg Kalafior 1750 kg Brukselka 2000 kg Rabarbar 2500 kg Ogórki zielone spod osłon 2000 kg 3) Czas trwania zamówienia lub termin wykonania: Wymagany; data zakończenia: 30.12.2007

SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM

III.1) Warunki dotyczące zamówienia Informacja na temat wadium: Zamawiający określa wadium na kwotę 390PLN.-słownie:trzystadziewięćdziesiątzłotych 00/100 w poszczególnych grupach wadium wynosi odpowiednio: 1. I grupa - 10 PLN 2. II grupa - 55 PLN 3. III grupa- 120 PLN 4. IV grupa - 25 PLN 5. V grupa - 15 PLN 6. VI grupa - 50 PLN 7. VII grupa- 25 PLN 8. VIII grupa- 45 PLN 9. IX grupa - 45 PLN (Formy wnoszenia wadium-zgodnie z art. 45.1 pkt. 6 ustawy ) Wadium należy wnosić na konto zamawiającego przed upływem terminu składania ofert tj. do dnia 30-04-2007r do godziny 8:00 Nazwa i numer konta: Zakład Karny w Raciborzu ul. Józefa von Eichendorffa 14 47-400 Racibórz Konto: NBP O/ Katowice Nr 56101012123061022230000000 z dopiskiem ,, WADIUM NA WARZYWA SEZONOWE(ARTYKUŁY SPOZYWCZE Z GRUPY CPV-011) (....NAZWA GRUPY) 2) Warunki udziału Informacje dotyczące sytuacji wykonawcy oraz informacje i formalności niezbędne do oceny, czy spełnia on wymagania ekonomiczne, finansowe i techniczne Opis warunków udziału w postępowaniu: 1. Aby oferta składana przez Wykonawców była ważna pod względem formalnym powinna zawierać: - wypełniony formularz ofertowy-cenowy - wg wzoru(zał.1) - oświadczenie oferenta o spełnianiu wymagań określonych w art. 22 ustawy Prawo zamówień publicznych -wg wzoru (zał. 2) - oświadczenia oferenta o zapoznaniu sie z treścią SIWZ, umowy i nie wnoszeniu do nich uwag-wg wzoru (zał. 3) - aktualny odpis z właściwego rejestru albo aktualne zaświadczenie o wpisie do ewidencji działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub zgłoszenia do ewidencji działalności gospodarczej, wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania ofert - aktualne zaświadczenia właściwego naczelnika urzędu skarbowego oraz właściwego oddziału ZUS lub KRUS potwierdzające odpowiednio,że wykonawca nie zalega z opłacaniem podatków, opłat oraz składek na ubezpieczenia zdrowotne i społeczne, lub zaświadczeń , że uzyskał przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności lub wstrzymanie w całości wykonania decyzji właściwego organu-wystawione nie wcześniej niz 3 miesiące przed upływem terminu składania ofert Dokumenty jakich żąda zamawiający powinny być w formie oryginału lub kserokopii poświadczonej przez Wykonawcę za zgodność z oryginałem. Brak któregokolwiek z dokumentów może spowodować odrzucenie oferty. Podanie przez oferenta istotnych dla prowadzonego postępowania nieprawdziwych danych skutkuje jego wykluczenie z dalszego postępowania. Opis sposobu dokonywania oceny spełniania warunków udziału w postępowaniu: Wartość upustu procentowego od średniej arytmetycznej ceny giełdowej (Ceduły Warszawskiego Rolno-Spożywczego Rynku Hurtowego S.A) - waga kryterium 100 % Sposób oceny - maksymalizacja Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: - wypełniony formularz ofertowy-cenowy - wg wzoru(zał.1) - oświadczenie oferenta o spełnianiu wymagań określonych w art. 22 ustawy Prawo zamówień publicznych -wg wzoru (zał. 2) - oświadczenia oferenta o zapoznaniu sie z treścią SIWZ, umowy i nie wnoszeniu do nich uwag-wg wzoru (zał. 3) - aktualny odpis z właściwego rejestru albo aktualne zaświadczenie o wpisie do ewidencji działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub zgłoszenia do ewidencji działalności gospodarczej, wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania ofert - aktualne zaświadczenia właściwego naczelnika urzędu skarbowego oraz właściwego oddziału ZUS lub KRUS potwierdzające odpowiednio,że wykonawca nie zalega z opłacaniem podatków, opłat oraz składek na ubezpieczenia zdrowotne i społeczne, lub zaświadczeń , że uzyskał przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności lub wstrzymanie w całości wykonania decyzji właściwego organu-wystawione nie wcześniej niz 3 miesiące przed upływem terminu składania ofert Dokumenty jakich żąda zamawiający powinny być w formie oryginału lub kserokopii poświadczonej przez Wykonawcę za zgodność z oryginałem. Brak któregokolwiek z dokumentów może spowodować odrzucenie oferty. Podanie przez oferenta istotnych dla prowadzonego postępowania nieprawdziwych danych skutkuje jego wykluczenie z dalszego postępowania.

SEKCJA IV: PROCEDURA

IV.1) Tryb udzielenia zamówienia 1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony. 1.2) Przewidywana liczba wykonawców, którzy zostaną zaproszeni do udziału w postępowaniu: 2) Kryteria oceny ofert 2.1) Kryteria oceny ofert: Cena oraz dodatkowe kryteria i ich znaczenie: 1. Najwyższy upust procentowy 100 2.2) Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: Nie. 3) Informacje administracyjne 3.1) Określenie sposobu uzyskania specyfikacji istotnych warunków zamówienia Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.sw.gov.pl. Opłata: Warunki i sposób płatności: 3.2) Opis potrzeb i wymagań umożliwiający przygotowanie się wykonawców do udziału w dialogu konkurencyjnym lub informacja o sposobie otrzymania tego opisu: 3.3) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 30.04.2007 godzina 10:00. 3.4) Języki, w których można sporządzać wnioski o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub oferty: polski. 3.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 60 (od ostatecznego terminu składania ofert). 3.6) Data, godzina i miejsce otwarcia ofert: 30.04.2007, godzina 11:00, ZAKŁAD KARNY W RACIBORZU.

SEKCJA VI: INFORMACJE UZUPEŁNIAJĄCE

VI.1) Zamówienie dotyczy projektu/programu finansowanego ze środków Unii Europejskiej: Nie. 2) Informacje dodatkowe: 3) Data wysłania niniejszego ogłoszenia: 05.03.2007. ZAŁĄCZNIK B - INFORMACJE NA TEMAT CZĘŚCI ZAMÓWIENIA CZĘŚĆ Nr: 1 Nazwa: Botwina. 1) Krótki opis: botwina. 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 01.12.11.10. 3) Wielkość lub zakres: 900 kg. 4) Czas trwania lub termin wykonania: Wymagany; Zakończenie: 30.12.2007 5) Kryteria oceny ofert: Cena oraz dodatkowe kryteria i ich znaczenie: 1. najwyższy upust procentowy 100 6) Informacje dodatkowe: CZĘŚĆ Nr: 2 Nazwa: Fasolka szparagowa. 1) Krótki opis: fasolka szparagowa. 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 01.12.12.12. 3) Wielkość lub zakres: 1900 kg. 4) Czas trwania lub termin wykonania: Wymagany; Zakończenie: 30.12.2007 5) Kryteria oceny ofert: Cena oraz dodatkowe kryteria i ich znaczenie: 1. najwyższy upust procentowy 100 6) Informacje dodatkowe: CZĘŚĆ Nr: 3 Nazwa: Pomidory. 1) Krótki opis: pomidory. 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 01.12.12.40. 3) Wielkość lub zakres: 5200 kg. 4) Czas trwania lub termin wykonania: Wymagany; Zakończenie: 30.12.2007 5) Kryteria oceny ofert: Cena oraz dodatkowe kryteria i ich znaczenie: 1. najwyższy upust procentowy 100 6) Informacje dodatkowe: CZĘŚĆ Nr: 4 Nazwa: Sałata masłowa. 1) Krótki opis: sałata masłowa. 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 01.12.13.10. 3) Wielkość lub zakres: 1200 szt. 4) Czas trwania lub termin wykonania: Wymagany; Zakończenie: 30.12.2007 5) Kryteria oceny ofert: Cena oraz dodatkowe kryteria i ich znaczenie: 1. najwyższy upust procentowy 100 6) Informacje dodatkowe: CZĘŚĆ Nr: 5 Nazwa: kalarepa. 1) Krótki opis: kalarepa. 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 01.12.14.00. 3) Wielkość lub zakres: 3300 kg. 4) Czas trwania lub termin wykonania: Wymagany; Zakończenie: 30.12.2007 5) Kryteria oceny ofert: Cena oraz dodatkowe kryteria i ich znaczenie: 1. najwyższy upust procentowy 100 6) Informacje dodatkowe: CZĘŚĆ Nr: 6 Nazwa: kalafior. 1) Krótki opis: kalafior. 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 01.12.14.20. 3) Wielkość lub zakres: 1750. 4) Czas trwania lub termin wykonania: Wymagany; Zakończenie: 30.12.2007 5) Kryteria oceny ofert: 6) Informacje dodatkowe: CZĘŚĆ Nr: 7 Nazwa: Brukselka. 1) Krótki opis: brukselka. 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 01.12.14.40. 3) Wielkość lub zakres: 2000 kg. 4) Czas trwania lub termin wykonania: Wymagany; Zakończenie: 30.12.2007 5) Kryteria oceny ofert: Cena oraz dodatkowe kryteria i ich znaczenie: 1. najwyższy upust procentowy 100 6) Informacje dodatkowe: CZĘŚĆ Nr: 8 Nazwa: RABARBAR. 1) Krótki opis: rabarbar. 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 01.13.13.00. 3) Wielkość lub zakres: 2500 kg. 4) Czas trwania lub termin wykonania: Wymagany; Zakończenie: 30.12.2007 5) Kryteria oceny ofert: Cena oraz dodatkowe kryteria i ich znaczenie: 1. najwyższy upust procentowy 100 6) Informacje dodatkowe: CZĘŚĆ Nr: 9 Nazwa: OGÓRKI ZIELONE SPOD OSŁON. 1) Krótki opis: ogórki zielone spod osłon. 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 01.12.12.70. 3) Wielkość lub zakres: 2000 kg. 4) Czas trwania lub termin wykonania: Wymagany; Zakończenie: 30.12.2007 5) Kryteria oceny ofert: Cena oraz dodatkowe kryteria i ich znaczenie: 1. najwyższy upust procentowy 100 6) Informacje dodatkowe:

Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.