Ten przetarg zosta³ ju¿ zakoñczony. Zobacz wynik tego przetargu
Og³oszenie z dnia 2014-01-15
Warlubie: Dostawa oleju opa³owego na rok 2014 do kot³owni Specjalnego O¶rodka Szkolno - Wychowawczego im. Polskich Olimpijczyków w Warlubiu
Numer og³oszenia: 15990 - 2014; data zamieszczenia: 15.01.2014
OG£OSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy
Zamieszczanie og³oszenia: obowi±zkowe.
Og³oszenie dotyczy: zamówienia publicznego.
SEKCJA I: ZAMAWIAJ¡CY
I. 1) NAZWA I ADRES: Specjalny O¶rodek Szkolno-Wychowawczy dla Dzieci i M³odzie¿y Upo¶ledzonej Umys³owo , ul. Szkolna 8, 86-160 Warlubie, tel. 0-52 3326162, faks 0-52 3326162.
- Adres strony internetowej zamawiaj±cego: www.bip.powiat.swiecki.lo.pl
I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJ¡CEGO: Administracja samorz±dowa.
SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
II.1) OKRE¦LENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA
II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiaj±cego: Dostawa oleju opa³owego na rok 2014 do kot³owni Specjalnego O¶rodka Szkolno - Wychowawczego im. Polskich Olimpijczyków w Warlubiu.
II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.
II.1.4) Okre¶lenie przedmiotu oraz wielko¶ci lub zakresu zamówienia: 1) dostawa oleju opa³owego na rok 2014 do kot³owni Specjalnego O¶rodka Szkolno - Wychowawczy im. Polskich Olimpijczyków w Warlubiu w ilo¶ci: 23 000 litrów [dm3] (23 m3); 2) dostawa oleju jednorazowo max. 7 000 litrów (7,00 m3); 3) wymagane parametry oleju opa³owego lekkiego: a) warto¶æ opa³owa nie ni¿sza ni¿ 42,6 MJ/kg, b) gêsto¶æ w temperaturze 15 stopni C nie wy¿sza ni¿ 0,86 kg/dm3, c) temperatura zap³onu nie ni¿sza ni¿ 56o C, d) lepko¶æ kinematyczna w temperaturze 20o C nie wiêksza ni¿ 6 mm2/s, e) sk³ad frakcyjny do temperatury 250o C destyluje, maksymalnie 65 %, (V/V), f) sk³ad frakcyjny do temperatury 350o C destyluje, % minimum 85 %, (V/V), g) temperatura p³yniêcia nie wy¿sza ni¿ (-) 20 stopni C, (minus 20o C), h) pozosta³o¶æ po koksowaniu w 10 % pozosta³o¶ci destylacyjnej, % m/m nie wiêksza ni¿ 0,3% m/m, i) zawarto¶æ siarki, % (m/m) nie wiêksza ni¿ 0,2%, j) zawarto¶æ wody, nie wiêksza ni¿ 200 mg/kg, k) zawarto¶æ sta³ych cia³ obcych nie wiêksza ni¿ 24 mg/kg, l) barwa czerwona.
II.1.6) Wspólny S³ownik Zamówieñ (CPV): 09.13.51.00 - Olej opa³owy .
II.1.7) Czy dopuszcza siê z³o¿enie oferty czê¶ciowej: nie.
II.1.8) Czy dopuszcza siê z³o¿enie oferty wariantowej: nie.
II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Zakoñczenie: 20.12.2014.
SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM
III.1) WADIUM
Informacja na temat wadium: nie dotyczy
III.2) ZALICZKI
III.3) WARUNKI UDZIA£U W POSTÊPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPE£NIANIA TYCH WARUNKÓW
III. 3.1) Uprawnienia do wykonywania okre¶lonej dzia³alno¶ci lub czynno¶ci, je¿eli przepisy prawa nak³adaj± obowi±zek ich posiadania
Opis sposobu dokonywania oceny spe³niania tego warunku
W celu potwierdzenia spe³niania niniejszego warunku wystarczy do³±czone do oferty przez Wykonawcê O¶wiadczenie z wykorzystaniem wzoru Za³±cznik nr 3 do SIWZ. Ocena spe³niania w/w warunku dokonana zostanie zgodnie z formu³± spe³nia/nie spe³nia w oparciu o informacje zawarte w o¶wiadczeniach i dokumentach.
III.3.2) Wiedza i do¶wiadczenie
Opis sposobu dokonywania oceny spe³niania tego warunku
W celu potwierdzenia spe³niania niniejszego warunku wystarczy do³±czone do oferty przez Wykonawcê O¶wiadczenie z wykorzystaniem wzoru Za³±cznik nr 3 do SIWZ. Ocena spe³niania w/w warunku dokonana zostanie zgodnie z formu³± spe³nia/nie spe³nia w oparciu o informacje zawarte w o¶wiadczeniach i dokumentach.
III.3.3) Potencja³ techniczny
Opis sposobu dokonywania oceny spe³niania tego warunku
W celu potwierdzenia spe³niania niniejszego warunku wystarczy do³±czone do oferty przez Wykonawcê O¶wiadczenie z wykorzystaniem wzoru Za³±cznik nr 3 do SIWZ. Ocena spe³niania w/w warunku dokonana zostanie zgodnie z formu³± spe³nia/nie spe³nia w oparciu o informacje zawarte w o¶wiadczeniach i dokumentach.
III.3.4) Osoby zdolne do wykonania zamówienia
Opis sposobu dokonywania oceny spe³niania tego warunku
W celu potwierdzenia spe³niania niniejszego warunku wystarczy do³±czone do oferty przez Wykonawcê O¶wiadczenie z wykorzystaniem wzoru Za³±cznik nr 3 do SIWZ. Ocena spe³niania w/w warunku dokonana zostanie zgodnie z formu³± spe³nia/nie spe³nia w oparciu o informacje zawarte w o¶wiadczeniach i dokumentach.
III.3.5) Sytuacja ekonomiczna i finansowa
Opis sposobu dokonywania oceny spe³niania tego warunku
W celu potwierdzenia spe³niania niniejszego warunku wystarczy do³±czone do oferty przez Wykonawcê O¶wiadczenie z wykorzystaniem wzoru Za³±cznik nr 3 do SIWZ. Ocena spe³niania w/w warunku dokonana zostanie zgodnie z formu³± spe³nia/nie spe³nia w oparciu o informacje zawarte w o¶wiadczeniach i dokumentach.
III.4) INFORMACJA O O¦WIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJ¡ DOSTARCZYÆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPE£NIANIA WARUNKÓW UDZIA£U W POSTÊPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY
III.4.1) W zakresie wykazania spe³niania przez wykonawcê warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz o¶wiadczenia o spe³nianiu warunków udzia³u w postêpowaniu nale¿y przed³o¿yæ:
III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, nale¿y przed³o¿yæ:
- o¶wiadczenie o braku podstaw do wykluczenia;
- aktualny odpis z w³a¶ciwego rejestru lub z centralnej ewidencji i informacji o dzia³alno¶ci gospodarczej, je¿eli odrêbne przepisy wymagaj± wpisu do rejestru lub ewidencji, w celu wykazania braku podstaw do wykluczenia w oparciu o art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy, wystawiony nie wcze¶niej ni¿ 6 miesiêcy przed up³ywem terminu sk³adania wniosków o dopuszczenie do udzia³u w postêpowaniu o udzielenie zamówienia albo sk³adania ofert;
III.4.3) Dokumenty podmiotów zagranicznych
Je¿eli wykonawca ma siedzibê lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej, przedk³ada:
III.4.3.1) dokument wystawiony w kraju, w którym ma siedzibê lub miejsce zamieszkania potwierdzaj±cy, ¿e:
- nie otwarto jego likwidacji ani nie og³oszono upad³o¶ci - wystawiony nie wcze¶niej ni¿ 6 miesiêcy przed up³ywem terminu sk³adania wniosków o dopuszczenie do udzia³u w postêpowaniu o udzielenie zamówienia albo sk³adania ofert;
III.4.4) Dokumenty dotycz±ce przynale¿no¶ci do tej samej grupy kapita³owej
- lista podmiotów nale¿±cych do tej samej grupy kapita³owej w rozumieniu ustawy z dnia 16 lutego 2007 r. o ochronie konkurencji i konsumentów albo informacji o tym, ¿e nie nale¿y do grupy kapita³owej;
III.6) INNE DOKUMENTY
Inne dokumenty niewymienione w pkt III.4) albo w pkt III.5)
1) Formularz ofertowy z wykorzystaniem wzoru - Za³±cznik nr 1 do SIWZ; 2) Pe³nomocnictwo osoby/osób podpisuj±cych ofertê, o ile ofertê sk³ada Pe³nomocnik; 3) Pisemne zobowi±zanie innych podmiotów do oddania mu do dyspozycji niezbêdnych zasobów na okres korzystania z nich przy wykonywaniu zamówienia - je¿eli dotyczy.
SEKCJA IV: PROCEDURA
IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA
IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.
IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT
IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najni¿sza cena.
IV.3) ZMIANA UMOWY
przewiduje siê istotne zmiany postanowieñ zawartej umowy w stosunku do tre¶ci oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy:
Dopuszczalne zmiany postanowieñ umowy oraz okre¶lenie warunków zmian
Dopuszcza siê zmianê umowy w nastêpuj±cych przypadkach: 1) zmiany warto¶ci umowy proporcjonalnie do podwy¿ek lub obni¿ek cen oleju opalowego; 2) zmniejszenia ilo¶ci dostarczonego oleju do kot³owni; 3) zaistnienia obiektywnych niezale¿nych od stron przeszkód w realizacji umowy w dotychczasowym kszta³cie; 4) zmiany przepisów prawa.
IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE
IV.4.1) Adres strony internetowej, na której jest dostêpna specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.bip.powiat.swiecki.lo.pl
Specyfikacjê istotnych warunków zamówienia mo¿na uzyskaæ pod adresem: Powiatowy Zespó³ Ekonomiczno - Administracyjny Szkó³
w ¦wieciu ul. Hallera 9, pok. nr 405 w ¦wieciu, 86 - 100 ¦wiecie.
IV.4.4) Termin sk³adania wniosków o dopuszczenie do udzia³u w postêpowaniu lub ofert: 23.01.2014 godzina 10:00, miejsce: Powiatowy Zespó³ Ekonomiczno - Administracyjny Szkó³ w ¦wieciu ul. Hallera 9, pok. nr 405 w ¦wieciu, 86 - 100 ¦wiecie.
IV.4.5) Termin zwi±zania ofert±: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu sk³adania ofert).
IV.4.16) Informacje dodatkowe, w tym dotycz±ce finansowania projektu/programu ze ¶rodków Unii Europejskiej: Nie dotyczy.
IV.4.17) Czy przewiduje siê uniewa¿nienie postêpowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania ¶rodków pochodz±cych z bud¿etu Unii Europejskiej oraz niepodlegaj±cych zwrotowi ¶rodków z pomocy udzielonej przez pañstwa cz³onkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które mia³y byæ przeznaczone na sfinansowanie ca³o¶ci lub czê¶ci zamówienia: nie
PRZETARGI Z PODOBNEJ KATEGORII
- Sukcesywne dostawy oleju napêdowego przeznaczonego do celów grzewczych dla Uniwersytetu Szczeciñskiego
- Dostawa oleju opa³owego
- "Dostawa 27 000 litrów oleju opa³owego do SP Nr 20 oraz 13 000 litrów oleju opa³owego do PM Nr 4 w Jaworznie, z zastrze¿eniem zmniejszenia tej ilo¶ci maksymalnie o 15% dla poszczególnej placówki "
- dostawa: oleju napêdowego w okresie lipiec 2006 - czerwiec 2007, oleju opa³owego lekkiego w okresie wrzesieñ 2006 - sierpieñ 2007, oleju silnikowego, hydraulicznego i p³ynów eksploatacyjnych do pojazdów w okresie lipiec 2006 - czerwiec 2006.
- Dostawa oleju napêdowego, opa³owego oraz olejów silnikowych i przek³adniowych.
- dostawa: materia³ów jednorazowych i drobnego sprzêtu medycznego dla oddzia³u kardiochirurgii, materia³ów jednorazowych i drobnego sprzêtu medycznego, opatrunków, nici chirurgiczne, wyrobów ortopedycznych i drobnego sprzêtu ortopedycznego, materia³ów jedno
wiêcej: Olej opa³owy »
Uwaga: podstaw± prezentowanych tutaj informacji s± dane publikowane przez Urz±d Zamówieñ Publicznych w Biuletynie Zamówieñ Publicznych. Tre¶æ og³oszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z tre¶ci± tego¿ og³oszenia dostêpn± w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dok³ada wszelkich starañ, aby zamieszczone tutaj informacje by³y kompletne i zgodne z prawd±. Nie mo¿e jednak zagwarantowaæ ich poprawno¶ci i nie ponosi ¿adnej odpowiedzialno¶ci za jakiekolwiek szkody powsta³e w wyniku korzystania z nich.