Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu
Ogłoszenie z dnia 2013-08-12
Rejowiec: Dostawa artykułów spożywczych w roku szkolnym 2013/2014
Numer ogłoszenia: 160377 - 2013; data zamieszczenia: 12.08.2013
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy
Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.
Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.
SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY
I. 1) NAZWA I ADRES: Szkoła Podstawowa im. M.Reja w Rejowcu , ul. Stanisława Zwierzyńskiego 8A, 22-360 Rejowiec, woj. lubelskie, tel. 82 56 88 612.
I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Inny: Jednostka Budżetowa Jednostki Samorządu Terytorialnego.
SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA
II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Dostawa artykułów spożywczych w roku szkolnym 2013/2014.
II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.
II.1.4) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: Przedmiotem zamówienia jest dostawa artykułów spożywczych dla potrzeb stołówki Szkoły Podstawowej im. M. Reja w Rejowcu. Zamówienie zostało podzielone na 7 części: Część I Pieczywo; Część II Produkty mleczarskie; Część III Mięso i produkty mięsne Część IV Warzywa, owoce, kiszonki; Część V Różne produkty spożywcze; Część VI Mrożonki; Część VII Artykuły garmażeryjne..
II.1.6) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.00.00.00-8, 03.00.00.00-1.
II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak, liczba części: 7.
II.1.8) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie.
II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Okres w miesiącach: 12.
SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM
III.2) ZALICZKI
III.3) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPEŁNIANIA TYCH WARUNKÓW
III. 3.1) Uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
Oświadczenie Wykonawcy o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu stosownie do treści art. 22 ust. 1 ustawy z dnia 29 stycznia 2004 r. Prawo zamówień publicznych
III.3.2) Wiedza i doświadczenie
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
Oświadczenie Wykonawcy o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu stosownie do treści art. 22 ust. 1 ustawy z dnia 29 stycznia 2004 r. Prawo zamówień publicznych
III.3.3) Potencjał techniczny
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
Oświadczenie Wykonawcy o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu stosownie do treści art. 22 ust. 1 ustawy z dnia 29 stycznia 2004 r. Prawo zamówień publicznych
III.3.4) Osoby zdolne do wykonania zamówienia
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
Oświadczenie Wykonawcy o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu stosownie do treści art. 22 ust. 1 ustawy z dnia 29 stycznia 2004 r. Prawo zamówień publicznych
III.3.5) Sytuacja ekonomiczna i finansowa
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
Oświadczenie Wykonawcy o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu stosownie do treści art. 22 ust. 1 ustawy z dnia 29 stycznia 2004 r. Prawo zamówień publicznych
III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY
III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu należy przedłożyć:
III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:
- oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia;
- aktualny odpis z właściwego rejestru lub z centralnej ewidencji i informacji o działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub ewidencji, w celu wykazania braku podstaw do wykluczenia w oparciu o art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy, wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;
- wykonawca powołujący się przy wykazywaniu spełniania warunków udziału w postępowaniu na zasoby innych podmiotów, które będą brały udział w realizacji części zamówienia, przedkłada także dokumenty dotyczące tego podmiotu w zakresie wymaganym dla wykonawcy, określonym w pkt III.4.2.
III.6) INNE DOKUMENTY
Inne dokumenty niewymienione w pkt III.4) albo w pkt III.5)
1) oferta sporządzona według załączonego do SIWZ formularza nr 1, 2) wypełniony formularz asortymentowo - cenowy zgodnie ze wzorem stanowiącym rozdział IV SIWZ, 3) zaakceptowany projekt umowy w sprawie zamówienia publicznego, stanowiący rozdział III SIWZ, 4) w przypadku Wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia - pełnomocnictwo osoby reprezentującej wspólnie działających Wykonawców, określające postępowanie, do którego się odnosi oraz określające osobę pełnomocnika i Wykonawców udzielających pełnomocnictwa. Pełnomocnictwo powinno być podpisane przez wszystkich Wykonawców. Niniejszy punkt dotyczy również wspólników spółki cywilnej, 5) informacja o ewentualnych podwykonawcach wg formularza nr 3 6) nakaz płatniczy (dotyczy rolników), 7) oświadczenie o równoważności produktów wraz z opisem - w przypadku składania ofert równoważnych.
SEKCJA IV: PROCEDURA
IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA
IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.
IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT
IV.2.1) Kryteria oceny ofert:
IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE
IV.4.1) Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.ugrejowiec.bip.e-zeto.eu
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: Szkoła Podstawowa im. M. Reja w Rejowcu
ul. Zwierzyńskiego 8a 22-360 Rejowiec.
IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 30.09.2013 godzina 09:00, miejsce: Szkoła Podstawowa im. M. Reja w Rejowcu ul. Zwierzyńskiego 8a 22-360 Rejowiec Sekretariat.
IV.4.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).
IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: nie
ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH
CZĘŚĆ Nr: 1 NAZWA: PIECZYWO.
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Chleb pszenny 0,55 kg Baltonowski lub równoważny 2032 szt. Chleb razowy 0,40 kg 970 szt. Bułka zwykła długa 0,30 kg 197 szt. Bułka tarta 180,50 kg.
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.81.10.00-6.
- 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
CZĘŚĆ Nr: 2 NAZWA: PRODUKTY MLECZARSKIE.
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Śmietana 22% 1kg 477 szt. Śmietana 18% 400ml 1127 szt. Masło roślinne 500 g RM lub równoważne 226 szt. Masło roślinne 250 g RM lub równoważne 54 szt. Twaróg półtłusty 139 kg Jogurt (smaki różne) 150g 4984 szt. Mleko 2% 1L 55 szt. Twarożek tłusty sernikowy 1kg 10 szt. Margaryna zwykła 250g Kasia lub równoważna 124 szt. Masło śmietankowe 200g Nadbużańskie lub równoważne 97 szt..
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.50.00.00-3.
- 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
CZĘŚĆ Nr: 3 NAZWA: MIĘSO I PRODUKTY MIĘSNE.
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Mięso wieprzowe b/kości - schab 417,47 kg Mięso wieprzowe b/kości - szynka 513,92 kg Mięso wieprzowe b/kości - karkówka 157,30 kg Mięso wieprzowe b/kości - łopatka 147,20 kg Żeberka 60,19 kg Kurczak 126,61 kg Ćwiartka z kurczaka 8,78 kg Skrzydełka 8,78 kg Porcja rosołowa 8,78 kg Filet z kurczaka 526,59 kg Konserwy wieprzowe/wołowe 300g Łuków/Sokołów lub równoważne 41 szt. Konserwy wieprzowe/wołowe 500g Łuków/Sokołów lub równoważne Smalec 21 kg Kiełbasa podwawelska Sokołów lub równoważne 18,11 kg Mięso mielone wieprzowo - wołowe mrożone 127,50 kg Boczek 30 kg.
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.11.00.00-2, 15.13.00.00-8.
- 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
CZĘŚĆ Nr: 4 NAZWA: WARZYWA OWOCE KISZONKI.
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Koper 23 szt. pęczek Kapusta czerwona 10 kg Pietruszka 8,50 kg Szczypiorek 106 szt. pęczek Seler 88,33 kg Ogórek świeży 280 kg Papryka 12,57 kg Kalarepa 50 szt. Burak ćwikłowy 307,20 kg Kalafior średnia wielkość do 50 dkg 8 szt. Kapusta biała 67,10 kg Kapusta młoda średnia wielkość do 1 kg 13 szt. Kapusta pekińska średnia wielkość do 50 dkg 100 szt. Kapusta kiszona 450 kg Fasola szparagowa 15 kg Fasola Jaś 40 kg Cebula 27,72 kg Pieczarka 49,60 kg Pomidor 40,14 kg Marchewka 532,14 kg Ogórek kiszony 80 kg Banan 56 kg Jabłko 140 kg Mandarynka 100 kg Truskawka 32 kg Malina 10 kg Wiśnia 10 kg Czereśnia 10 kg Rzepa 75 kg Ziemniaki 6945 kg Śliwki 7 kg Gruszki 10 kg Rabarbar 5,5 kg Pietruszka zielona 25 szt. (pęczek) Rzodkiewka 172 szt. (pęczek) Sałata 101 szt..
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 03.22.00.00-9, 15.33.00.00-0.
- 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
CZĘŚĆ Nr: 5 NAZWA: RÓŻNE PRODUKTY SPOŻYWCZE.
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Napój w proszku 1 kg smak: cytryna, pomarańcza, brzoskwinia, malina, jabłko, wiśnia ALSA KNORR lub równoważny 110 szt. Galaretka w proszku 850g smak: ananas UBENA lub równoważna 20 szt. Galaretka w proszku 1300g smak: cytrynowa, pomarańczowa, truskawkowa, wiśniowa, agrestowa WINIARY lub równoważna 137 szt. Makaron 3 kg KNORR lub równoważny 273 kg Mąka pszenna 450 g i 500 g LUBELLA POZNAŃSKA lub równoważny 170 kg Mąka ziemniaczana 500 g 16 kg Kasza jęczmienna 5 kg 80 kg Kasza gryczana 5 kg 50 kg Ryż 5 kg 111 kg Przyprawa do drobiu i ryb 600 g DELICAT lub równoważna 10 szt. Przyprawa do mięsa 600g DELICAT lub równoważna 10 szt. Przyprawa warzywna do potraw 75 g VEGETA lub równoważna 708 szt. Przyprawa w płynie Maggi 5 szt. Przyprawa ziarenka smaku 31 szt. Sól jodowana ważona 1 kg 124 kg Cukier 1 kg 195 kg Rosół drobiowy w kostce 700 g KNORR lub równoważny 7 szt Zupa w proszku 900-1000g: biały barszcz WINIARY lub równoważna 7 kg Zupa w proszku 900-1000g: czerwony barszcz WINIARY lub równoważna 7 kg Zupa w proszku 900-1000g: ogonowa WINIARY lub równoważna 5 kg Zupa w proszku 900-1000g: pieczarkowa WINIARY lub równoważna 6 kg Zupa w proszku 900-1000g: grzybowa WINIARY lub równoważna 9 kg Sos w proszku 1010g: pieczeniowy, grzybowy, boloneze KNORR lub równoważny 6 kg Koncentrat pomidorowy 800g KNORR lub równoważny 21 szt. Koncentrat pomidorowy 950g PUDLISZKI lub równoważny 10 szt. Koncentrat pomidorowy 200g PUDLISZKI lub równoważny 30 szt. Chrzan w słoiczku 300g RĘBEK lub równoważny 34 szt. Chrzan w słoiczku 200g RĘBEK lub równoważny 6 szt. Szczaw w słoiczku 300g RĘBEK lub równoważny 32 szt. Majonez 3 kg WINIARY lub równoważny 23 szt. Majonez 700 ml WINIARY lub równoważny 10 szt. Majonez 400 ml WINIARY lub równoważny 7 szt. Jajka kurze klasa wagowa L warunki chowu kury 0-1 6000 szt. Ogórek konserwowy 2600 g 117 szt. Ogórek konserwowy 0,9 l 13 szt. Kukurydza konserwowa 2650g PUDLISZKI lub równoważna 14 szt. Kukurydza konserwowa 680g PUDLISZKI lub równoważna 19 szt. Groszek konserwowy 2600g PUDLISZKI lub równoważna 7 szt. Pietruszka suszona 150g 6 szt. Majeranek 150g 4 szt. Liść laurowy 6g 54 szt. Ziele angielskie całe 600g 10 szt. Pieprz mielony czarny 2g 55 szt. Pieprz ziołowy 2g 40 szt. Kwasek cytrynowy 50g 41 szt. Cukier waniliowy 16g 48 szt. Cukier waniliowy 32g 48 szt. Rodzynki 100g 50 szt. Brzoskwinie w syropie w puszce 600g 20 szt. Sos śmietanowo - ziołowy 30g Pomysł na kurczaka lub równoważny 159 szt. Oliwa z oliwek 1 l 11 szt. Olej rzepakowy 5 l 81 szt. Olej rzepakowy 1 l 36 szt. Olej rzepakowy 3 l 2 szt. Syrop sok o ekstracie ogólnym nie mniejszym niż 65% 420 ml smak: kiwi, pomarańcza, brzoskwinia, wiśnia, malina, truskawka, cytryna Herbapol lub syrop sok 490 ml smak: pomarańcza, brzoskwinia, wiśnia, malina, truskawka, cytryna Cymes lub równoważny 409 szt. Woda mineralna gazowana 1,5 9 szt. Paluszki solone 80g Lubella lub równoważne 405 szt. Wafelek Princessa 37g lub równoważny 405 szt. Herbatniki Petitki LU lub równoważny 405 szt. Jabłka smażone w słoiku 1l 3 szt..
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.82.00.00-2, 15.83.00.00-5, 15.84.00.00-8, 15.85.00.00-1, 15.87.00.00-7, 15.89.00.00-3, 15.32.00.00-7, 15.40.00.00-2, 15.33.20.00-4, 15.33.10.00-7, 15.61.00.00-7.
- 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
CZĘŚĆ Nr: 6 NAZWA: MROŻONKI.
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Ryba mrożona filet Sola lub Limanda 484,57 kg Ryba mrożona kostka 100 kg Owoce mrożone pięcioskładnikowa mieszanka kompotowa 2,5 kg 50 kg Owoce mrożone siedmioskładnikowa mieszanka kompotowa 2,5 kg 10 kg Truskawka mrożona 2,5 kg 30 kg Śliwki mrożone 450g 14 kg Malina mrożona 2,5 kg 5 kg Zupa pieczarkowa mrożona 450g 59 kg Zupa grzybowa mrożona 450g 94 kg Barszcz czerwony mrożony 450g 33 kg Kalafior mrożony 2,5 kg 48 kg Brokuł mrożony 2,5 kg 45 kg Fasolka szparagowa mrożona 2,5 kg 175 kg Marchewka z groszkiem mrożona 2,5 kg 197,50 kg Marchewka mrożona kostka 2,5 kg 10 kg Groszek zielony mrożony 2,5 kg 10 kg Wiśnie mrożone 450g 32 kg Jagody mrożone 2,5 kg 5 kg.
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.33.30.00-0, 15.20.00.00-0.
- 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
CZĘŚĆ Nr: 7 NAZWA: ARTYKUŁY GARMAŻERYJNE.
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Pierogi z ziemniakami i serem 776 kg Kluski śląskie 343 kg Gołąbki z mięsem 280 kg.
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.80.00.00-6.
- 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
4) Kryteria oceny ofert: cena oraz inne kryteria związane z przedmiotem zamówienia:
- 1. Cena - 0.40
- 2. Jakość - 0.60
PRZETARGI Z PODOBNEJ KATEGORII
- "Sukcesywna dostawa artykułów spożywczych na potrzeby Przedszkole nr 39 w Gdańsku z podziałem na 7 części"
- Sukcesywna dostawa artykułów spożywczych do stołówki Przedszkola nr 2 " Plastusiowe Osiedle" w Nowym Tomyślu
- Sukcesywna dostawa płodów rolnych, warzyw i owoców
- WYBÓR DOSTAWCÓW ARTYKUŁÓW SPOŻYWCZYCH, NA RZECZ ZESPOŁU SZKOLNO - PRZEDSZKOLNEGO NR 6 WE WROCŁAWIU
- Dostawa żywności do Szkoły Podstawowej w Jedliczu, Samorządowego Przedszkola w Jedliczu i Zespołu Szkolno Przedszkolnego w Jaszczwi
- Dostawa żywności na potrzeby Miejskiego Ośrodka Pomocy Społecznej w Sieradzu
więcej: Produkty rolnictwa, hodowli, rybołówstwa, leśnictwa i podobne »
Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.