eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi RzekuńDostawy nabiału

Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu



Ogłoszenie z dnia 2015-02-05

Rzekuń: Dostawy nabiału
Numer ogłoszenia: 16051 - 2015; data zamieszczenia: 05.02.2015
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Zakład Karny w Przytułach Starych , Przytuły Stare 13A, 07-411 Rzekuń, woj. mazowieckie, tel. 29 764 42 22, faks 29 764 89 29.

  • Adres strony internetowej zamawiającego: www:zp.sw.gov.pl

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Administracja rządowa terenowa.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA

II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Dostawy nabiału.

II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.

II.1.4) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: Część 1 Mleko w proszku pełne - termin przydatności do spożycia minimum 3 miesiące liczony od dnia dostawy do magazynu zamawiającego wygląd: sypkie, barwy białokremowej -jednolitej, o zapachu charakterystycznym bez posmaków i zapachów obcych W przypadku , gdy podczas gotowania mleko się waży- zamawiający wymaga zmiany mleka na inny gatunek odpowiadający ogólnie przyjętym normom cechy dyskwalifikujące: zanieczyszczenia antybiotykami i innymi substancjami hamującymi, zanieczyszczenia mechaniczne, nalot pleśni, oznaki psucia, zjełczenia, trwałe zbrylenia, zmiana koloru, obce zapachy i posmaki, uszkodzenia mechaniczne opakowań, ich zanieczyszczenia, brak oznakowania w opakowaniach jednostkowych do 50 kg, ilość: 2 500 kg CPV - 15511700-0 Część 2 1. Śmietanka spożywcza UHT - CPV - 15512000-0 zawartość tłuszczu minimum 12% niedopuszczalna obecność bakterii z grupy coli, salmonella, gronkowców chorobotwórczych wygląd: jednorodna ciecz o barwie białej z odcieniem jasnokremowym lub białej, bez rozwarstwień, posmaków i zapachów obcych, surowiec- mleko; cechy dyskwalifikujące: niedopuszczalne jest wystąpienie objawów psucia, fermentacji, jełczenia, zapleśnienia, zmiana zabarwienia, obce posmaki i zapachy, zafałszowanie zawartości tłuszczu, opakowania uszkodzone mechanicznie, nieoznakowane, zabrudzone; , opakowanie bezzwrotne do 1l, termin przydatności do spożycia liczony od dnia dostawy do magazynu zamawiającego min. 3 miesiące, ilość: 1 000 l 2. 2. Serek topiony kostka lub kiełbaska 100g CPV - 15540000-5 opakowanie jednostkowe: kostka lub kiełbaska 100g opakowanie bezpośrednie nie może być uszkodzone, kształt poszczególnych jednostek regularny(o kształcie podstawy zbliżonym do prostokąta), powierzchnia gładka, miąższ w miarę miękki, elastyczny, jednolity w całej kostce, barwa naturalna, jednolita w całej masie; smak i zapach- charakterystyczny dla odpowiedniego rodzaju produktu topionego ze swoistym posmakiem topienia, etykietowany, z naniesioną na każdej sztuce dacie przydatności do spożycia oraz składem chemicznym i surowcowym cechy dyskwalifikujące: niedopuszczalne jest wystąpienie objawów psucia, fermentacji, jełczenia, zapleśnienia, zmiana zabarwienia, obce posmaki i zapachy,smak jełki, piekący, mdły, mydlasty, gorzki zafałszowanie zawartości tłuszczu, opakowania uszkodzone mechanicznie, nieoznakowane, zabrudzone, zdeformowane kształty; krótki termin przydatności do spożycia opakowanie zbiorcze: karton max 10 kg minimalny termin przydatności do spożycia: 3 miesiące od daty dostawy do magazynu zamawiającego ilość: 2 000 kg Część 3 1. Twaróg półtłusty CPV - 15542100-0 świeży, dobrze odciśnięty, dający możliwość pokrojenia w plastry , opakowanie jednostkowe o wadze do 1 kg; etykietowany, z naniesioną na każdej sztuce datą przydatności do spożycia oraz składem chemicznym i surowcowym , termin przydatności do spożycia liczony od dnia dostawy do magazynu zamawiającego min. 14 dni ilość:3 000 kg 2. Jogurt naturalny - czysty, zawartość tłuszczu 0%, opakowanie kubek od 0,150 kg do 0,200 kg , termin przydatności do spożycia nie krótszy niż 14 dni od daty dostawy. CPV - 15551310-1 ilość 1 200 kg, Część 4 Ser żółty - dojrzewający plastry, opakowanie jednostkowe od 0,100 kg. do 1 kg. Pakowany w atmosferze ochronnej lub próżniowej. Termin przydatności do spożycia nie krótszy niż 30 dni od daty dostawy. Opakowanie jednostkowe zawierające skład chemiczny i surowcowy produktu ,termin przydatności do spożycia, warunki przechowywania .CPV-15542100-0 Ilość:1 400 kg. Część 5 JAJA KURZE konsumpcyjne kl. A grupa wagowa M (waga 53 g - 63 g / szt) 100 000 szt. CPV - 03.14.25.00-3 wymagania jakościowe: jajka zgodne z klasą A, wg kategorii M(średnie), jaja muszą być oznakowane zgodnie z normą, na opakowaniach transportowych musi być umieszczona etykieta lub nalepka z informacjami zawierającymi nazwę lub nr producenta oraz adres, klasę jakości, kategorię wagową, datę pakowania, częstotliwość dostaw 1 raz w tygodniu, termin do spożycia liczony od dnia dostawy do magazynu zamawiającego min. 14 dni..

II.1.6) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.51.17.00 - Mleko w proszku 15.54.00.00 - Produkty serowarskie 15.51.20.00 - Śmietana 15.54.21.00 - Ser twarogowy 15.55.13.10 - Jogurt bez dodatków substancji smakowych 03.12.25.00 - 03.12.25.00 .

II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak, liczba części: 5.

II.1.8) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie.


II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Zakończenie: 31.01.2016.

SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM

III.2) ZALICZKI

III.3) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPEŁNIANIA TYCH WARUNKÓW

  • III. 3.1) Uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • W celu potwierdzenia, że Wykonawca posiada uprawnienie do wykonywania określonej działalności składa następujące dokumenty: Złożenie oświadczenia o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu zgodnie z art. 22 ust 1 ustawy Prawo zamówień publicznych - załącznik nr 3 do SIWZ, Złożenie zaświadczenia o dopuszczenia zakładu Wykonawcy i producenta produktów będących przedmiotem dostaw jeżeli Wykonawca nie jest producentem, do produkcji lub obrotu żywnością zgodnie z art.62 ust. 1 pkt. 4 Ustawy z 25 sierpnia 2006r., o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. z 2010r., nr. 136, poz. 914 z poźń. zm),

  • III.3.2) Wiedza i doświadczenie

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Złożenie oświadczenia o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu zgodnie z art. 22 ust 1 ustawy Prawo zamówień publicznych - załącznik nr 3 do SIWZ,

  • III.3.3) Potencjał techniczny

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Złożenie oświadczenia o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu zgodnie z art. 22 ust 1 ustawy Prawo zamówień publicznych - załącznik nr 3 do SIWZ,

  • III.3.4) Osoby zdolne do wykonania zamówienia

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Złożenie oświadczenia o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu zgodnie z art. 22 ust 1 ustawy Prawo zamówień publicznych - załącznik nr 3 do SIWZ,

  • III.3.5) Sytuacja ekonomiczna i finansowa

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Złożenie oświadczenia o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu zgodnie z art. 22 ust 1 ustawy Prawo zamówień publicznych - załącznik nr 3 do SIWZ,

III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY

III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu należy przedłożyć:

  • potwierdzenie posiadania uprawnień do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania, w szczególności koncesje, zezwolenia lub licencje;

III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:

  • oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia;
  • aktualny odpis z właściwego rejestru lub z centralnej ewidencji i informacji o działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub ewidencji, w celu wykazania braku podstaw do wykluczenia w oparciu o art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy, wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;
  • wykonawca powołujący się przy wykazywaniu spełniania warunków udziału w postępowaniu na zasoby innych podmiotów, które będą brały udział w realizacji części zamówienia, przedkłada także dokumenty dotyczące tego podmiotu w zakresie wymaganym dla wykonawcy, określonym w pkt III.4.2.

III.4.3) Dokumenty podmiotów zagranicznych

Jeżeli wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej, przedkłada:

III.4.3.1) dokument wystawiony w kraju, w którym ma siedzibę lub miejsce zamieszkania potwierdzający, że:

  • nie otwarto jego likwidacji ani nie ogłoszono upadłości - wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;

III.4.4) Dokumenty dotyczące przynależności do tej samej grupy kapitałowej

  • lista podmiotów należących do tej samej grupy kapitałowej w rozumieniu ustawy z dnia 16 lutego 2007 r. o ochronie konkurencji i konsumentów albo informacji o tym, że nie należy do grupy kapitałowej;

III.6) INNE DOKUMENTY

Inne dokumenty niewymienione w pkt III.4) albo w pkt III.5)

Złożenie zaświadczenia o dopuszczenia zakładu Wykonawcy i producenta produktów będących przedmiotem dostaw jeżeli Wykonawca nie jest producentem, do produkcji lub obrotu żywnością zgodnie z art.62 ust. 1 pkt. 4 Ustawy z 25 sierpnia 2006r., o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. z 2010r., nr. 136, poz. 914 z poźń. zm),

SEKCJA IV: PROCEDURA

IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA

IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.

IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT

IV.2.1) Kryteria oceny ofert: cena oraz inne kryteria związane z przedmiotem zamówienia:

  • 1 - Cena - 90
  • 2 - Minimalny termin przydatności do spożycia - 5
  • 3 - Termin przydatności do spożycia dłuższy od minimalnego o co najmniej 7 dni - 5

IV.3) ZMIANA UMOWY

przewiduje się istotne zmiany postanowień zawartej umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy:

Dopuszczalne zmiany postanowień umowy oraz określenie warunków zmian

Cena za dostarczony towar, zgodnie ze złożoną ofertą obowiązywać będzie do końca roku kalendarzowego w którym zawarto umowę, chyba że zmiana ceny będzie korzystna dla Zamawiającego. W następnym roku obowiązywania umowy podwyższenie ustalonej ceny może nastąpić o wskaźnik cen towarów i usług ustalony przez GUS za rok poprzedzający podwyżkę. W przypadku kształtowania się wskaźnika na poziomie ujemnym Wykonawca zobowiązany jest do obniżenia ceny o w/w wskaźnik. Podwyższenie ceny wymaga pisemnej zgody Zamawiającego. Cena może ulec zmianie w każdym czasie w przypadku zmiany stawki podatku VAT. Informację o planowanej zmianie cen Wykonawca przedstawi Zamawiającemu pisemnie nie później niż w terminie 14 dni przed terminem wprowadzenia zmiany. Obniżenia ceny może nastąpić w każdym momencie obowiązywania umowy. W przypadku, gdy podniesienie ceny nie będzie odpowiadać Zamawiającemu, zastosowanie ma § 7 ust. 1.

IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

IV.4.1) Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.zp.sw.gov.pl
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: Zakład Karny w Przytułach Starych 07-411 Rzekuń, Przytuły Stare 13A.

IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 13.02.2015 godzina 10:00, miejsce: Zakład Karny w Przytułach Starych 07-411 Rzekuń, Przytuły Stare 13A Sekretariat.

IV.4.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).

IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: nie

Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.