Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu
Ogłoszenie z dnia 2009-01-07
Ostrołęka: Dostawa artukułów spożywczych
Numer ogłoszenia: 1618 - 2009; data zamieszczenia: 07.01.2009
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy
Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.
Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.
SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY
I. 1) NAZWA I ADRES: Internat i Liceum Ogólnokształcące im. gen. Józefa Bema , ul. Traugutta 1, 07-400 Ostrołęka, woj. mazowieckie, tel. 0-29 760 44 71, faks 0-29 760 20 51.
- Adres strony internetowej zamawiającego: www.eduapple.pl/lo1ostroleka
I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Inny: Samorządowa jednostka budżetowa - szkoła.
SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA
II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Dostawa artukułów spożywczych.
II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.
II.1.3) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: 1. Artykuły spożywcze. 2.Zupy w proszku, sosy,mrożonki 3. Mleko i produkty mleczne, jogurty, serki topione, masło roślinne. 4. Mięso i wędliny. 5. Drób świeży. 6. Przetwory drobiowe. 7. Pieczywo mieszane, bułki zwykłe, ciasto drożdżowe. 8. Wyroby cukiernicze. 9. Warzywa, owoce, owoce cytrusowe, ziemniaki. 10. Jaja świeże kurze. 11. Ryby i przetwory rybne..
II.1.4) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.83.12.00 - Cukier biały 15.11.30.00 - Wieprzowina 15.51.11.00 - Mleko pasteryzowane .
II.1.5) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak, liczba części: 11.
II.1.6) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie.
II.1.7) Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: tak.
II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Okres w miesiącach: 12.
SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM
III.1) WARUNKI DOTYCZĄCE ZAMÓWIENIA
Informacja na temat wadium: wadium nie jest wymaganeIII.2) WARUNKI UDZIAŁU
- Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: Opis warunków udziału w postępowaniu (z uwzględnieniem ich znaczenia, jeżeli dotyczy) oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: 1. O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się Wykonawcy, którzy: 1) posiadają uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności , jeżeli ustawy nakładają obowiązek posiadania takich uprawnień 2) posiadają niezbędną wiedzę i doświadczenie oraz dysponują potencjałem technicznym i osobami zdolnymi do wykonania zamówienia lub przedstawią pisemne zobowiązanie innych podmiotów do udostępnienia potencjału technicznego i osób zdolnych do wykonania zamówienia. 3) Znajdują się w sytuacji ekonomicznej i finansowej zapewniającej wykonanie zamówienia. 4) Nie podlegają wykluczeniu z postępowania o udzielenie zamówienia.
- Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: 1. Wykonawca załączy do formularza oferty następujące dokumenty: 1) Aktualny odpis z właściwego rejestru albo zaświadczenie o wpisie do ewidencji działalności gospodarczej - wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania ofert. 2) Oświadczenie Wykonawcy, że spełnia warunki określone w art. 22 ust. 1 ustawy Prawo zamówień publicznych, złożone na druku, stanowiącym załącznik nr 12 do SIWZ. Wszystkie dokumenty mogą być przedstawione w formie oryginałów albo kserokopii poświadczonych za zgodność z oryginałem przez wykonawcę. Wykonawcy zobowiązani są , do przedstawienia dokumentów, zawierających stwierdzenia zgodne z faktami i stanem prawnym istniejącym w chwili ich składania. Ocena spełniania warunków odbędzie się na zasadzie 0-1, tzn spełnia, nie spełnia..
SEKCJA IV: PROCEDURA
IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA
IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.
IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT
IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
IV.2.2) Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie.
IV.3) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE
IV.3.1) Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.eduapple.pl/lo1ostroleka.
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: Internat I Liceum Ogólnokształcącego im. Gen. J. Bema w Ostrołęce, ul. Traugutta 1, 07 - 400 Ostrołęka (kancelaria).
IV.3.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 16.01.2009 godzina 10:00, miejsce: Internat I Liceum Ogólnokształcącego im. Gen. J. Bema w Ostrołęce, ul. Traugutta 1, 07 - 400 Ostrołęka (kancelaria).
IV.3.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).
ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH
CZĘŚĆ Nr: 1 NAZWA: Artykuły spożywcze.
- 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: CUKIER, DŻEM, OLEJ, MĄKA, MAKARONY.
- 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.83.12.00-4, 15.33.22.96-5, 15.41.12.00-4.
- 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
- 4) Kryteria oceny ofert:najniższa cena.
CZĘŚĆ Nr: 2 NAZWA: Zupy w proszku, sosy, mrożonki.
- 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: zaprawa kompotowa, sosy, delikaty do drobiu,ryb.
- 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.32.10.00-4, 15.87.12.60-4, 15.33.31.70-9.
- 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
- 4) Kryteria oceny ofert:najniższa cena.
CZĘŚĆ Nr: 3 NAZWA: MLEKO I PRODUKTY MLECZNE, JOGURTY, SERKI TOPIONE, MASŁO ROŚLINNE.
- 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: mleko, masło , ser twardy.
- 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.51.11.00-4, 15.53.00.00-2, 15.54.40.00-3.
- 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
- 4) Kryteria oceny ofert:najniższa cena.
CZĘŚĆ Nr: 4 NAZWA: mięso i wędliny.
- 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: mięso surowe-łopatka, schab, kiełbasy, ogonówka, pasztet.
- 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.11.30.00-3, 15.13.11.30-5, 15.13.13.10-1.
- 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
- 4) Kryteria oceny ofert:najniższa cena.
CZĘŚĆ Nr: 5 NAZWA: drób świeży.
- 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Filet z kurczaka, noga z kurczaka, porcja rosołowa.
- 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.11.21.00-7.
- 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
- 4) Kryteria oceny ofert:najniższa cena.
CZĘŚĆ Nr: 6 NAZWA: PRZETWORY DROBIOWE.
- 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: wędliny drobiowe, filet wędzony z kurczaka.
- 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.13.11.35-0.
- 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
- 4) Kryteria oceny ofert:najniższa cena.
CZĘŚĆ Nr: 7 NAZWA: Pieczywo mieszane, bułki zwykłe, bułki słodkie, ciasto drożdżowe.
- 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Chleb zwykły, chleb razowy, bułki zwykłe, bułki z serem.
- 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.81.11.00-7, 15.81.13.00-9.
- 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
- 4) Kryteria oceny ofert:najniższa cena.
CZĘŚĆ Nr: 8 NAZWA: Wyroby cukiernicze.
- 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Pączki, szarlotka, babka piaskowa , ciasto francuskie.
- 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.81.20.00-3, 15.81.13.00-9.
- 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
- 4) Kryteria oceny ofert:najniższa cena.
CZĘŚĆ Nr: 9 NAZWA: Warzywa, owoce, owoce cytrusowe, ziemniaki..
- 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: jabłka, marchew, kapusta, pomarańcze, banany, ziemniaki.
- 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 03.22.23.21-9, 03.22.14.10-3, 03.21.21.00-1.
- 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
- 4) Kryteria oceny ofert:najniższa cena.
CZĘŚĆ Nr: 10 NAZWA: Jaja świeże kurze.
- 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: jaja świeże kurze..
- 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 03.14.25.00-3.
- 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
- 4) Kryteria oceny ofert:najniższa cena.
CZĘŚĆ Nr: 11 NAZWA: Ryby, i przetwory rybne.
- 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Filet mrożony z miruny, filet śledziowy marynowany, karp.
- 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.22.00.00-6, 15.21.10.00-0, 15.23.40.00-7.
- 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
- 4) Kryteria oceny ofert:najniższa cena.
INNE PRZETARGI Z OSTROŁĘKI
- Dostawa paliwa.
- Dostawa endoprotezy jednoprzedziałowej anatomicznej stawu kolanowego oraz implantów do chirurgii ręki.
- Dostawa odczynników dla Zakładu Patomorfologii
- USŁUGA SPRZĄTANIA I UTRZYMANIA CZYSTOŚCI POMIESZCZEŃ, CIĄGÓW KOMUNIKACYJNYCH ORAZ TERENÓW PRZYLEGŁYCH DO BUDYNKÓW SĄDU REJONOWEGO W OSTROŁĘCE
więcej: przetargi w Ostrołęce »
PRZETARGI Z PODOBNEJ KATEGORII
- DOSTAWY MIĘSA I WĘDLIN DLA WOJEWÓDZKIEGO SZPITALA SPECJALISTYCZNEGO W LEGNICY
- Sukcesywne dostawy artykułów żywnościowych do Szkoły Podstawowej nr 21 w Chorzowie, ul. Wolności 133 - I/2025
- Dostawa artykułów spożywczych sypkich oraz wody mineralnej do Zakładu Karnego w Czerwonym Borze oraz jego Oddziału Zewnętrznego w Grądach-Woniecku
- Sukcesywne dostawy artykułów żywnościowych do Przedszkola nr 29 w Chorzowie, ul. Siemianowicka 61 - I/2025
- Sukcesywne dostawy artykułów żywnościowych do Szkoły Podstawowej nr 15 w Chorzowie, ul. 3-go Maja 78 - I/2025
- Sukcesywne dostawy artykułów żywnościowych do Przedszkola nr 21 w Chorzowie, ul. Ryszki 33 - I/2025
więcej: Wieprzowina »
Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.