eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi SzczecinDostawa mięsa i wędlin do Aresztu Śledczego w Szczecinie.

To jest wynik przetargu. Zobacz także treść przetargu, którego dotyczy to ogłoszenie



Ogłoszenie z dnia 2014-01-24

Szczecin: Dostawa mięsa i wędlin do Aresztu Śledczego w Szczecinie.
Numer ogłoszenia: 16235 - 2014; data zamieszczenia: 24.01.2014
OGŁOSZENIE O UDZIELENIU ZAMÓWIENIA - Dostawy

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.

Czy zamówienie było przedmiotem ogłoszenia w Biuletynie Zamówień Publicznych: tak, numer ogłoszenia w BZP: 1957 - 2014r.

Czy w Biuletynie Zamówień Publicznych zostało zamieszczone ogłoszenie o zmianie ogłoszenia: nie.

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Areszt Śledczy, ul. Kaszubska 28, 70-952 Szczecin, woj. zachodniopomorskie, tel. 91 4809100, 4809151, 52, faks 91 4809260.

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Inny: jednostka organizacyjna więziennictwa.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Dostawa mięsa i wędlin do Aresztu Śledczego w Szczecinie..

II.2) Rodzaj zamówienia: Dostawy.

II.3) Określenie przedmiotu zamówienia: Pakiet I: Mięso, wędliny drobiowe: -mięso mielone drobiowe (świeże, nieprzyprawione, bez dodatku konserwantów, pakowane w opakowania foliowe hermetycznie zamknięte)- 800kg, CPV 15112220-4, PN-A-82011; -korpusy drobiowe (świeże) - 700kg, CPV 15112210-1, PN-A-86524; -kurczak udko małe, ze skórą (część uda bez pałki, świeży) - 1000kg, CPV 15112210-1, PN-A-86524; -kurczak piersi bez skóry (świeży) - 500kg, CPV 15112210-1, PN-A-86524; -mięso gulaszowe drobiowe (świeże mięso krojone w kostkę o wymiarach min. 3 cm x 3 cm) - 1000kg, CPV 15112200-8, PN-A-86524; -kurczak cały (świeży) - 800kg, CPV 15112210-1, PN-A-86524; -wątróbki drobiowe (świeże) - 300kg, CPV 15112300-9, PN-A-86523; -kiełbasa mazurska z indyka (średnio rozdrobniona, osłonka z jelita cienkiego wieprzowego, z widocznymi na przekroju drobnymi kawałkami mięsa, wyczuwalny smak mięsa i przypraw) - 700kg, CPV 15131135-0, PN-A-86526; -serdelki drobiowe (homogenizowane, osłonka z folii, bez widocznych oznak tłuszczu, lekko wyczuwalny smak przypraw, wyczuwalny smak mięsa drobiowego) - 1400kg, CPV 15131135-0, PN-A-86526; -parówki z kurczaka (homogenizowane, osłonka z jelita cienkiego, bez widocznych oznak tłuszczu, lekko wyczuwalny smak przypraw, wyczuwalny smak mięsa drobiowego) - 1300kg, CPV 15131135-0, PN-A-86526; -pieczeń drobiowa (wyrób w postaci bloku, zapieczony, średnio tłusty) - 2000kg, CPV 15131135-0, PN-A-86526; -kiełbasa szynkowa z indyka (bez widocznych oznak tłuszczu, na przekroju widoczne grube kawałki chudego mięsa drobiowego, wyczuwalny smak mięsa drobiowego) - 400kg, CPV 15131135-0, PN-A-86526; -kiełbasa mortadela drobiowa (homogenizowana, bez widocznych oznak tłuszczu, lekko wyczuwalny smak przypraw, wyczuwalny smak mięsa drobiowego) - 2100kg, CPV 15131135-0, PN-A-86526; -mielonka drobiowa (drobno rozdrobniona, bez widocznych oznak tłuszczu, wyczuwalny smak mięsa drobiowego) - 2400kg, CPV 15131135-0, PN-A-86526; -polędwica z indyka (bez widocznych oznak tłuszczu, na przekroju w przewadze widoczne grube kawałki chudego mięsa drobiowego, wyczuwalny smak mięsa drobiowego) - 300kg, CPV 15131135-0, PN-A-86526; -pasztet z indyka (wyrób w osłonce sztucznej lub jelitowej, średnio tłusta, w kształcie batoników po 200g) - 800kg, CPV 15131310-1, PN-A-86526; -kiełbasa lisiecka drobiowa (gruborozdrobniona, osłonka jelitowa, z widocznymi na przekroju kawałkami mięsa, wyczuwalny smak mięsa drobiowego) - 200kg, CPV 15131135-0, PN-A-86526; -kiełbasa dobra drobiowa (gruborozdrobniona, osłonka jelitowa, z widocznymi na przekroju kawałkami mięsa) - 200kg, CPV 15131135-0, PN-A-86526; -delicja z warzywami (wyrób drobiowy w osłonce sztucznej, na przekroju mozaika warzyw w mięsnym farszu) - 800kg, CPV 15131135-0, PN-A-86526; -kiełbasa rodzinna drobiowa (średniorozdrobniona, wyrób - baton- parzony, w osłonce sztucznej - 300kg, CPV 15131135-0, PN-A-86526; -przysmak koperkowy (średniorozdrobniony wyrób parzonyz dodatkiem kopru, osłonka sztuczna) - 1000kg, CPV 15131135-0, PN-A-86526. Pakiet II: Mięso, wędliny wieprzowe: -mięso mielone wieprzowo - wołowe (świeże, nieprzyprawione, bez dodatku konserwantów, pakowane w opakowania foliowe hermetycznie zamknięte) - 1800kg, CPV 15113000-3, PN-A-82011; -karkówka wieprzowa (bez kości, świeża) - 100kg, CPV 15113000-3, PN-86/A-82002; -mięso gulaszowe wieprzowe (świeże mięso krojone w kostkę o wymiarach min. 3 cm x 3 cm ) - 1100kg, CPV 15113000-3, PN-A-82011; -mięso wieprzowe schab (bez kości, świeże) - 500kg, CPV 15113000-3, PN-86/A-82002; -kości spożywcze (wieprzowe świeże) - 1300kg, CPV 15100000-9, PN-76/A-85712; -żeberka wieprzowe (paski, świeże) - 300kg, CPV 15113000-3, PN-86/A-82002; -kości wędzone spożywcze (wieprzowe)- 1000kg, CPV 15131200-7, PN-A-82007; -mięso wieprzowe łopatka (bez kości, świeże) - 200kg, CPV 15113000-3, PN-A-82011; -smalec - 800kg, CPV 15412100-0, PN-90/A-85802; -słonina wieprzowa (świeża) - 400kg, CPV 15412100-0, PN-86/A-82004; -wątroba wieprzowa (świeża) - 500kg, CPV 15114000-0, PN-86/A-82004; -kaszanka (z kaszy gryczanej lub jęczmiennej, w sztucznej osłonce lub naturalnym jelicie wieprzowym, świeża) - 700kg, CPV 15131134-3, PN-86/A-82004; -ozory wieprzowe (świeże) - 200kg, CPV 15114000-0, PN-86/A-82004; -serca wieprzowe (świeże) - 200kg, CPV 15114000-0, PN-86/A-82004; -salceson włoski (biały, wyrób podrobowy, z widocznymi kawałkami mięsa) - 600kg, CPV 15114000-0, PN-86/A-82004; -kiełbasa zwyczajna (średnio rozdrobniona, bez widocznych oznak tłuszczu, wyczuwalny smak i zapach mięsa i przypraw) - 7200kg, CPV 15131130-5, PN-A-82007; -kiełbasa parówkowa (homogenizowana, wieprzowa, osłonka z jelita cienkiego, średnio tłusta) - 1300kg, CPV 15131130-5, PN-A-82007; -kiełbasa mortadela z dodatkami typu papryka, pieczarki (homogenizowana, bez widocznych oznak tłuszczu, wyczuwalny smak przypraw, wyczuwalny smak mięsa) - 1200kg, CPV 15131130-5, PN-A-82007; -metka cebulowa (wyrób w osłonce sztucznej, w kształcie batoników po 200g) - 200kg, CPV 15131130-5, PN-A-82007; -parówki cielęce (homogenizowane, wędzone, w osłonce naturalnej, bez widocznych oznak tłuszczu) - 400kg, CPV 15131130-5, PN-A-82007; -mielonka tyrolska (drobno rozdrobniona, lekko widoczne oznaki tłuszczu, wyczuwalny smak mięsa) - 1400kg, CPV 15131130-5, PN-A-82007; -kiełbasa wiejska (średnio rozdrobniona, z widocznymi na przekroju średnimi kawałkami mięsa, lekko wyczuwalny smak przypraw) - 600kg, CPV 15131130-5, PN-A-82007; -kiełbasa biała parzona (średnio rozdrobniona, w osłonce naturalnej) - 700kg, CPV 15131130-5, PN-A-82007; -kiełbasa tatrzańska (średnio rozdrobniona, osłonka z jelita cienkiego wieprzowego, z widocznymi na przekroju drobnymi kawałkami mięsa) - 600kg, CPV 15131130-5, PN-A-82007; -kiełbasa podwawelska (średnio rozdrobniona, podsuszana, z widocznymi na przekroju średnimi kawałkami mięsa, lekko wyczuwalny smak przypraw) - 300kg, CPV 15131130-5, PN-A-82007; -kiełbasa zielonogórska (średnio rozdrobniona, osłonka z jelita cienkiego wieprzowego lub sztuczna, z widocznymi na przekroju drobnymi kawałkami mięsa) - 1000kg, CPV 15131130-5, PN-A-82007; -parówki śląskie (homogenizowane, osłonka z folii, bez widocznych oznak tłuszczu, lekko wyczuwalny smak przypraw, wyczuwalny smak mięsa) - 1500kg, CPV 15131130-5, PN-A-82007; -kiełbasa toruńska (średnio rozdrobniona, osłonka z jelita cienkiego wieprzowego, z widocznymi na przekroju drobnymi kawałkami mięsa) - 1400kg, CPV 15131130-5, PN-A-82007; -kiełbasa serdelowa (homogenizowana, bez widocznych oznak tłuszczu, wyczuwalny smak przypraw, wyczuwalny smak mięsa) - 800kg, CPV 15131130-5, PN-A-82007; -kiełbasa serwolatka (homogenizowana, bez widocznych oznak tłuszczu, wyczuwalny smak przypraw, wyczuwalny smak mięsa) - 1900kg, CPV 15131130-5, PN-A-82007; -kiełbasa wolińska (średnio rozdrobniona, w osłonce naturalnej, z widocznymi na przekroju drobnymi kawałkami mięsa) - 1900kg, CPV 15131130-5, PN-A-82007. Powyższe zestawienie oznacza kolejno: przedmiot zamówienia, zapotrzebowanie ilościowe, kod CPV wg Wspólnego Słownika Zamówień, polską normę. Wszystkie w/w produkty muszą spełniać normy co do jakości jakie wynikają z obowiązujących przepisów polskiego prawa dla produktów żywnościowych. W czasie obowiązywania umowy podane ilości mogą ulec pomniejszeniu do 20% w zależności od ilości osadzonych w jednostce oraz wysokości stawki żywieniowej przypadającej na jednego osadzonego. Dostawcy będzie przysługiwało prawo do wynagrodzenia wyłącznie za faktycznie dostarczone ilości towaru. Oznacza to, że ostateczny rozmiar zamówienia nie może stanowić podstaw do zgłaszania roszczeń z tytułu niezrealizowanych dostaw albo podstawy do odmowy realizacji dostaw. 3. Zamawiający nie dopuszcza możliwości składania ofert wariantowych. 4. Przedmiotem niniejszego postępowania nie jest zawarcie umowy ramowej. 5. Zamawiający nie dopuszcza możliwości udzielenia zamówień uzupełniających. 6. Wymagania stawiane Wykonawcy: 6.1 Wykonawca jest odpowiedzialny za jakość, zgodność z warunkami technicznymi i jakościowymi opisanymi dla przedmiotu zamówienia. 6.2 Wymagana jest należyta staranność przy realizacji zobowiązań umowy. 6.3 Ustalenia i decyzje dotyczące wykonywania zamówienia uzgadniane będą przez zamawiającego z ustanowionym przedstawicielem wykonawcy. 6.4 Określenie przez Wykonawcę telefonów kontaktowych i numerów fax oraz innych ustaleń niezbędnych dla sprawnego i terminowego wykonania zamówienia. 6.5 Zamawiający nie ponosi odpowiedzialności za szkody wyrządzone przez Wykonawcę podczas wykonywania przedmiotu zamówienia. 6.6. Wykonawca będzie dostarczał w/w towar swoim transportem i na własny koszt do wskazanego pomieszczenia Aresztu Śledczego w Szczecinie w terminach od poniedziałku do soboty w godz. 8:00-8:30, w terminach podanych przez zamawiającego co najmniej jeden dzień przed dostawą (telefonicznie lub faksem). Środek transportu musi odpowiadać warunkom sanitarnym i przepisom HACCP. 7. Wymagania organizacyjne. Wykonawca dostarczy towar po zamówieniu telefonicznym złożonym co najmniej jeden dzień przed oczekiwaną dostawą. 8. Wymagania dot. gwarancji. Termin przydatności do spożycia poszczególnych produktów. 9. Informacja na temat możliwości powierzenia przez wykonawcę wykonania części lub całości zamówienia podwykonawcom: W przypadku, gdy wykonawca zamierza powierzyć część dostaw podwykonawcom winien wskazać w ofercie (posługując się formularzem ofertowym) te części zamówienia, których wykonanie zamierza powierzyć podwykonawcom..

II.4) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.11.22.20 - 15.11.22.20 15.11.30.00 - Wieprzowina .

SEKCJA III: PROCEDURA

III.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: Przetarg nieograniczony

III.2) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

  • Zamówienie dotyczy projektu/programu finansowanego ze środków Unii Europejskiej: nie

SEKCJA IV: UDZIELENIE ZAMÓWIENIA

Część NR: 1   

Nazwa: Dostawa mięsa i wędlin drobiowych.

IV.1) DATA UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: 21.01.2014.

IV.2) LICZBA OTRZYMANYCH OFERT: 5.

IV.3) LICZBA ODRZUCONYCH OFERT: 1.

IV.4) NAZWA I ADRES WYKONAWCY, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA:

  • Zakład Przetwórstwa Mięsnego Ozimek K.Ozimek, R. Ozimek, M. Ozimek s.j., ul. Usługowa 1A, 73-110 Stargard Szczeciński, kraj/woj. zachodniopomorskie.

IV.5) Szacunkowa wartość zamówienia (bez VAT): 147594,00 PLN.

IV.6) INFORMACJA O CENIE WYBRANEJ OFERTY ORAZ O OFERTACH Z NAJNIŻSZĄ I NAJWYŻSZĄ CENĄ

  • Cena wybranej oferty: 150399,90

  • Oferta z najniższą ceną: 150399,90 / Oferta z najwyższą ceną: 177670,50

  • Waluta: PLN.

Część NR: 2   

Nazwa: Dostawa mięsa i wędlin wieprzowych.

IV.1) DATA UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: 21.01.2014.

IV.2) LICZBA OTRZYMANYCH OFERT: 6.

IV.3) LICZBA ODRZUCONYCH OFERT: 1.

IV.4) NAZWA I ADRES WYKONAWCY, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA:

  • PPHU John Paweł John, Grotniki, ul. Źródlana 5, 64-140 Włoszakowice, kraj/woj. wielkopolskie.

IV.5) Szacunkowa wartość zamówienia (bez VAT): 230954,00 PLN.

IV.6) INFORMACJA O CENIE WYBRANEJ OFERTY ORAZ O OFERTACH Z NAJNIŻSZĄ I NAJWYŻSZĄ CENĄ

  • Cena wybranej oferty: 182689,50

  • Oferta z najniższą ceną: 182689,50 / Oferta z najwyższą ceną: 315690,45

  • Waluta: PLN.

Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.