Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu
Ogłoszenie z dnia 2012-07-26
Dukla: Zakup i dostarczenie gotowych posiłków, II półrocze roku 2012 i cały rok szkolny 2013
Numer ogłoszenia: 162825 - 2012; data zamieszczenia: 26.07.2012
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy
Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.
Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.
SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY
I. 1) NAZWA I ADRES: Miejski Ośrodek Pomocy Społecznej w Dukli , ul. Kościuszki 4, 38-450 Dukla, woj. podkarpackie, tel. 13 4329141, faks 13 4329142.
I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Administracja samorządowa.
SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA
II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Zakup i dostarczenie gotowych posiłków, II półrocze roku 2012 i cały rok szkolny 2013.
II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.
II.1.3) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: Zakup i dostarczenie gotowych posiłków, II półrocze roku 2012 i cały rok szkolny 2013 Dożywianie dzieci i młodzieży w: - Zespole Szkół ( Szkoła Podstawowa i Gimnazjum) w Iwli - Zespole Szkół (Podstawowa i Gimnazjum ) w Tylawie - Zespole Szkół (Podstawowa i Gimnazjum ) w Jasionce - Zespole Szkół Nr 2 w Dukli I JADŁOSPIS 1. Zupa pomidorowa z makaronem (400 ml) + pieczywo ( 1 chleb na 6 osób) 2. Łazanki z kapustą ( 30 dag) 3. Kotlet mielony(10 dag) + marchewka zasmażana (15 dag) + pieczywo 4. Bigos 30 dag (mięso 5dag) + pieczywo 5. Zupa ogórkowa 400 ml + pieczywo II JADŁOSPIS a) Zupa kalafiorowa ( 400 ml) + pieczywo b) Parówki (2 szt.) + ketchup, musztarda + pieczywo c) Naleśniki 2 szt. ( 1x z serem, 1x z dżemem) d) Kotlet schabowy (10 dag) + surówka z kapusty pekińskiej + pieczywo e) Zupa jarzynowa (400 ml) + pieczywo III JADŁOSPIS a) Zupa gulaszowa 400ml (wkładka mięsna 8 dag) + pieczywo b) Makaron + sos Boloneze ( 30 dag ) c) Kiełbasa na gorąco ( 10 dag) + ketchup , musztarda + pieczywo d) Zupa pomidorowa z ryżem ( 400 ml) + pieczywo e) Żurek (400 ml) z kiełbasą (5 dag) + jajko + pieczywo IV JADŁOSPIS a) Zupa ziemniaczana (400 ml) + pieczywo + drożdżówka b) Pulpety w sosie (10 dag mięsa ) + pieczywo c) Fasolka po bretońsku (300 dag) + kiełbasa (5 dag) + pieczywo d) Kotlet schabowy (10 dag) z kapustą zasmażaną (10 dag) + pieczywo Ryba (15 dag) + surówka z kiszonej kapusty (10 dag) + pieczy Przewidywana ilość posiłków : 1) do szkoły w Iwli wynosi 40, 2) do szkoły Tylawie wynosi 75, 3) do szkoły w Jasionce wynosi 40, 4) do szkoły Zespołu Szkół nr 2 w Dukli wynosi 60, Posiłki muszą być sporządzone z produktów świeżych, wyklucza się mięso i przetwory z puszek konserwowych..
II.1.4) Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie.
II.1.5) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 55.52.31.00-3, 55.42.40.00-9.
II.1.6) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak, liczba części: 4.
II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie.
II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Zakończenie: 31.12.2013.
SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM
III.1) WADIUM
Informacja na temat wadium: nie dotyczy
III.2) ZALICZKI
- Czy przewiduje się udzielenie zaliczek na poczet wykonania zamówienia: nie
III.3) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPEŁNIANIA TYCH WARUNKÓW
III. 3.1) Uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
Za spełnienie tego warunku Zamawiający uzna złożenie oświadczenia wg załacznika Nr 2 do SIWZ.
III.3.2) Wiedza i doświadczenie
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
Za spełnienie tego warunku Zamawiający uzna złożenie oświadczenia wg załacznika Nr 2 do SIWZ.
III.3.3) Potencjał techniczny
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
Za spełnienie tego warunku Zamawiający uzna złożenie oświadczenia wg załacznika Nr 2 do SIWZ.
III.3.4) Osoby zdolne do wykonania zamówienia
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
Za spełnienie tego warunku Zamawiający uzna złożenie oświadczenia wg załacznika Nr 2 do SIWZ.
III.3.5) Sytuacja ekonomiczna i finansowa
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
Za spełnienie tego warunku Zamawiający uzna złożenie oświadczenia wg załacznika Nr 2 do SIWZ.
III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY
-
III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu, należy przedłożyć:
III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:
- oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia
-
III.4.3) Dokumenty podmiotów zagranicznych
Jeżeli wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej, przedkłada:
III.4.3.1) dokument wystawiony w kraju, w którym ma siedzibę lub miejsce zamieszkania potwierdzający, że:
- nie otwarto jego likwidacji ani nie ogłoszono upadłości - wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert
- nie zalega z uiszczaniem podatków, opłat, składek na ubezpieczenie społeczne i zdrowotne albo że uzyskał przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności lub wstrzymanie w całości wykonania decyzji właściwego organu - wystawiony nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert
- nie orzeczono wobec niego zakazu ubiegania się o zamówienie - wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert
III.6) INNE DOKUMENTY
Inne dokumenty niewymienione w pkt III.4) albo w pkt III.5)
a) Oferta przetargowa wg Załącznika Nr 1 do SIWZ, b) Oświadczenie o spełnieniu warunków art. 22 ust. 1 i art. 24 ust. 1 pzp wg Załącznika Nr 2 do SIWZ - Zał. Nr 1 do oferty. c) Oświadczenie o podwykonawcach, w przypadku braku podwykonawców w realizacji zadania również oświadczenie o braku podwykonawców (art.36 ust5 pzp ) wg Załącznika Nr 3 do SIWZ - Zał. Nr 2 do oferty. d) Zaakceptowany i wypełniony przez wykonawcę projekt umowy wg Załącznika Nr 4 do SIWZ - Zał. Nr 3 do oferty.
III.7) Czy ogranicza się możliwość ubiegania się o zamówienie publiczne tylko dla wykonawców, u których ponad 50 % pracowników stanowią osoby niepełnosprawne: nie
SEKCJA IV: PROCEDURA
IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA
IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.
IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT
IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
IV.2.2) Czy przeprowadzona będzie aukcja elektroniczna: nie.
IV.3) ZMIANA UMOWY
Czy przewiduje się istotne zmiany postanowień zawartej umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy: tak
Dopuszczalne zmiany postanowień umowy oraz określenie warunków zmian
Zmiany w umowie Zamawiający przewiduje możliwość zmian postanowień zawartej umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy w następującym zakresie : a) Termin realizacji zamówienia może ulec zmianie w następujących sytuacjach: zawieszenie świadczenia dostawy przez Zamawiającego, b) Wynagrodzenie wykonawcy określone w umowie może ulec zmianom w następujących przypadkach : zmiana stawki urzędowej podatku VAT, rezygnacji z części dostawy, jeżeli taka rezygnacja będzie niezbędna do prawidłowej realizacji przedmiotu umowy - o wartość niewykonanych usług, c) Inne zmiany : w zakresie podwykonawstwa za uprzednią zgodą Zamawiającego: - powierzenie podwykonawcom innej części robót niż wskazana w ofercie Wykonawcy, - zmiana podwykonawcy na etapie realizacji usługi, - o ile nie sprzeciwia się to postanowieniom SIWZ
IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE
IV.4.1) Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.dukla.pl
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: Miejski Ośrodek Pomocy Społecznej w Dukli 38-450 Dukla ul. Kościuszki 4.
IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 06.08.2012 godzina 08:00, miejsce: Miejski Ośrodek Pomocy Społecznej w Dukli 38-450 Dukla ul. Kościuszki 4.
IV.4.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).
IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: nie
ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH
CZĘŚĆ Nr: 1 NAZWA: Dożywianie dzieci i młodzieży w: - Zespole Szkół ( Szkoła Podstawowa i Gimnazjum) w Iwli.
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: I JADŁOSPIS 1. Zupa pomidorowa z makaronem (400 ml) + pieczywo ( 1 chleb na 6 osób) 2. Łazanki z kapustą ( 30 dag) 3. Kotlet mielony(10 dag) + marchewka zasmażana (15 dag) + pieczywo 4. Bigos 30 dag (mięso 5dag) + pieczywo 5. Zupa ogórkowa 400 ml + pieczywo II JADŁOSPIS a) Zupa kalafiorowa ( 400 ml) + pieczywo b) Parówki (2 szt.) + ketchup, musztarda + pieczywo c) Naleśniki 2 szt. ( 1x z serem, 1x z dżemem) d) Kotlet schabowy (10 dag) + surówka z kapusty pekińskiej + pieczywo e) Zupa jarzynowa (400 ml) + pieczywo III JADŁOSPIS a) Zupa gulaszowa 400ml (wkładka mięsna 8 dag) + pieczywo b) Makaron + sos Boloneze ( 30 dag ) c) Kiełbasa na gorąco ( 10 dag) + ketchup , musztarda + pieczywo d) Zupa pomidorowa z ryżem ( 400 ml) + pieczywo e) Żurek (400 ml) z kiełbasą (5 dag) + jajko + pieczywo IV JADŁOSPIS a) Zupa ziemniaczana (400 ml) + pieczywo + drożdżówka b) Pulpety w sosie (10 dag mięsa ) + pieczywo c) Fasolka po bretońsku (300 dag) + kiełbasa (5 dag) + pieczywo d) Kotlet schabowy (10 dag) z kapustą zasmażaną (10 dag) + pieczywo e) Ryba (15 dag) + surówka z kiszonej kapusty (10 dag) + pieczywo.
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 55.52.31.00-3, 55.52.40.00-9.
3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.12.2013.
4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
CZĘŚĆ Nr: 2 NAZWA: Dożywianie dzieci i młodzieży w: - Zespole Szkół (Podstawowa i Gimnazjum ) w Tylawie.
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: I JADŁOSPIS 1. Zupa pomidorowa z makaronem (400 ml) + pieczywo ( 1 chleb na 6 osób) 2. Łazanki z kapustą ( 30 dag) 3. Kotlet mielony(10 dag) + marchewka zasmażana (15 dag) + pieczywo 4. Bigos 30 dag (mięso 5dag) + pieczywo 5. Zupa ogórkowa 400 ml + pieczywo II JADŁOSPIS a) Zupa kalafiorowa ( 400 ml) + pieczywo b) Parówki (2 szt.) + ketchup, musztarda + pieczywo c) Naleśniki 2 szt. ( 1x z serem, 1x z dżemem) d) Kotlet schabowy (10 dag) + surówka z kapusty pekińskiej + pieczywo e) Zupa jarzynowa (400 ml) + pieczywo III JADŁOSPIS a) Zupa gulaszowa 400ml (wkładka mięsna 8 dag) + pieczywo b) Makaron + sos Boloneze ( 30 dag ) c) Kiełbasa na gorąco ( 10 dag) + ketchup , musztarda + pieczywo d) Zupa pomidorowa z ryżem ( 400 ml) + pieczywo e) Żurek (400 ml) z kiełbasą (5 dag) + jajko + pieczywo IV JADŁOSPIS a) Zupa ziemniaczana (400 ml) + pieczywo + drożdżówka b) Pulpety w sosie (10 dag mięsa ) + pieczywo c) Fasolka po bretońsku (300 dag) + kiełbasa (5 dag) + pieczywo d) Kotlet schabowy (10 dag) z kapustą zasmażaną (10 dag) + pieczywo e) Ryba (15 dag) + surówka z kiszonej kapusty (10 dag) + pieczywo.
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 55.52.31.00-3, 55.52.40.00-9.
3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.12.2013.
4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
CZĘŚĆ Nr: 3 NAZWA: Dożywianie dzieci i młodzieży w: - Zespole Szkół (Podstawowa i Gimnazjum ) w Jasionce.
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: I JADŁOSPIS 1. Zupa pomidorowa z makaronem (400 ml) + pieczywo ( 1 chleb na 6 osób) 2. Łazanki z kapustą ( 30 dag) 3. Kotlet mielony(10 dag) + marchewka zasmażana (15 dag) + pieczywo 4. Bigos 30 dag (mięso 5dag) + pieczywo 5. Zupa ogórkowa 400 ml + pieczywo II JADŁOSPIS a) Zupa kalafiorowa ( 400 ml) + pieczywo b) Parówki (2 szt.) + ketchup, musztarda + pieczywo c) Naleśniki 2 szt. ( 1x z serem, 1x z dżemem) d) Kotlet schabowy (10 dag) + surówka z kapusty pekińskiej + pieczywo e) Zupa jarzynowa (400 ml) + pieczywo III JADŁOSPIS a) Zupa gulaszowa 400ml (wkładka mięsna 8 dag) + pieczywo b) Makaron + sos Boloneze ( 30 dag ) c) Kiełbasa na gorąco ( 10 dag) + ketchup , musztarda + pieczywo d) Zupa pomidorowa z ryżem ( 400 ml) + pieczywo e) Żurek (400 ml) z kiełbasą (5 dag) + jajko + pieczywo IV JADŁOSPIS a) Zupa ziemniaczana (400 ml) + pieczywo + drożdżówka b) Pulpety w sosie (10 dag mięsa ) + pieczywo c) Fasolka po bretońsku (300 dag) + kiełbasa (5 dag) + pieczywo d) Kotlet schabowy (10 dag) z kapustą zasmażaną (10 dag) + pieczywo e) Ryba (15 dag) + surówka z kiszonej kapusty (10 dag) + pieczywo.
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 55.52.31.00-3, 55.52.40.00-9.
3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.12.2013.
4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
CZĘŚĆ Nr: 4 NAZWA: Dożywianie dzieci i młodzieży w: Zespole Szkół Nr 2 w Dukli.
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: I JADŁOSPIS 1. Zupa pomidorowa z makaronem (400 ml) + pieczywo ( 1 chleb na 6 osób) 2. Łazanki z kapustą ( 30 dag) 3. Kotlet mielony(10 dag) + marchewka zasmażana (15 dag) + pieczywo 4. Bigos 30 dag (mięso 5dag) + pieczywo 5. Zupa ogórkowa 400 ml + pieczywo II JADŁOSPIS a) Zupa kalafiorowa ( 400 ml) + pieczywo b) Parówki (2 szt.) + ketchup, musztarda + pieczywo c) Naleśniki 2 szt. ( 1x z serem, 1x z dżemem) d) Kotlet schabowy (10 dag) + surówka z kapusty pekińskiej + pieczywo e) Zupa jarzynowa (400 ml) + pieczywo III JADŁOSPIS a) Zupa gulaszowa 400ml (wkładka mięsna 8 dag) + pieczywo b) Makaron + sos Boloneze ( 30 dag ) c) Kiełbasa na gorąco ( 10 dag) + ketchup , musztarda + pieczywo d) Zupa pomidorowa z ryżem ( 400 ml) + pieczywo e) Żurek (400 ml) z kiełbasą (5 dag) + jajko + pieczywo IV JADŁOSPIS a) Zupa ziemniaczana (400 ml) + pieczywo + drożdżówka b) Pulpety w sosie (10 dag mięsa ) + pieczywo c) Fasolka po bretońsku (300 dag) + kiełbasa (5 dag) + pieczywo d) Kotlet schabowy (10 dag) z kapustą zasmażaną (10 dag) + pieczywo e) Ryba (15 dag) + surówka z kiszonej kapusty (10 dag) + pieczywo.
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 55.52.31.00-3, 55.52.40.00-9.
3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.12.2013.
4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
INNE PRZETARGI DUKLA
- Pielęgnacja i utrzymanie zieleni na terenie miasta Dukla w 2025 roku
- Budowa kaplicy cmentarnej w Dukli wraz z budową ścian na urny z prochami zmarłych i zagospodarowaniem terenu przy kaplicy
więcej: przetargi DUKLA »
PRZETARGI Z PODOBNEJ KATEGORII
- "Sukcesywne przygotowanie i dostawa i wydawanie posiłków dla Zespołu Szkół nr7 w Barwałdzie Średnim w 2025 r. -usługa cateringowa"
- Usługa cateringowa dla uczniów Publicznej Szkoły Podstawowej nr 4 w Ostrowcu Świętokrzyskim
- Usługa cateringowa dla uczniów Publicznej Szkoły Podstawowej nr 9 w Ostrowcu Świętokrzyskim
więcej: »
Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.