To jest wynik przetargu. Zobacz także treść przetargu, którego dotyczy to ogłoszenie
Ogłoszenie z dnia 2014-05-14
Warszawa: Sukcesywna dostawa artykułów spożywczych, produktów mleczarskich, wody i napojów dla Mazowieckiej Instytucji Gospodarki Budżetowej Mazovia Oddział w Sieradzu w podziale na trzy części.
Numer ogłoszenia: 163170 - 2014; data zamieszczenia: 14.05.2014
OGŁOSZENIE O UDZIELENIU ZAMÓWIENIA - Dostawy
Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.
Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.
Czy zamówienie było przedmiotem ogłoszenia w Biuletynie Zamówień Publicznych: tak, numer ogłoszenia w BZP: 140742 - 2014r.
Czy w Biuletynie Zamówień Publicznych zostało zamieszczone ogłoszenie o zmianie ogłoszenia: nie.
SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY
I. 1) NAZWA I ADRES: Mazowiecka Instytucja Gospodarki Budźetowej Mazovia, ul. Antoniego Kocjana 3, 01-473 Warszawa, woj. mazowieckie, tel. 22 328 60 01, faks 22 328 60 50.
I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Inny: Mazowiecka Instytucja Gospodarki Budżetowej Mazovia.
SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
II.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Sukcesywna dostawa artykułów spożywczych, produktów mleczarskich, wody i napojów dla Mazowieckiej Instytucji Gospodarki Budżetowej Mazovia Oddział w Sieradzu w podziale na trzy części..
II.2) Rodzaj zamówienia: Dostawy.
II.3) Określenie przedmiotu zamówienia: 1.Nazwa i określenie przedmiotu zamówienia: Przedmiotem zamówienia jest dostawa artykułów spożywczych, produktów mleczarskich, wody i napojów dla Mazowieckiej Instytucji Gospodarki Budżetowej Mazovia Oddział w Sieradzu w podziale na trzy części: Część I-Dostawa artykułów spożywczych dla Mazowieckiej Instytucji Gospodarki Budżetowej Mazovia oddział w Sieradzu wg ilości i asortymentu określonego w Załączniku Nr 1A do SIWZ. Część II-Dostawa artykułów mleczarskich dla Mazowieckiej Instytucji Gospodarki Budżetowej Mazovia oddział w Sieradzu wg ilości i asortymentu określonego w Załączniku Nr 1B do SIWZ. Część III- Dostawa wody i napojów dla Mazowieckiej Instytucji Gospodarki Budżetowej Mazovia oddział w Sieradzu wg ilości i asortymentu określonego w Załączniku Nr 1C do SIWZ. Załącznikiem do formularza oferty jest: Załącznik Nr 1A, Załącznik Nr 1B lub Załącznik Nr 1C określające szczegółowy opis przedmiotu zamówienia (Formularze cenowe), odpowiednio do części na którą składana jest oferta.W kolumnie trzeciej Załącznika Nr 1A, Załącznika Nr 1B lub Załącznika Nr 1C wykonawca zobowiązany jest podać nazwę oferowanego towaru oraz producenta. W przypadku oferowania produktu/produktów równoważnych zamawiający żąda załączenia do oferty nieodpłatnych próbek oraz udowodnienia, że określony produkt,produkty są równoważne. 2.Wymagania dotyczące przedmiotu zamówienia a)Każdy produkt wytwarzany będzie zgodnie z ustawą o bezpieczeństwie żywienia i żywności, rozporządzeniami wydanymi na jej podstawie, oraz normami jakościowymi, systemem HACCP, lub równoważnymi (ciężar udowodnienia równoważności spoczywa na wykonawcy), b)Każdy dostarczony produkt winien być I klasy, zgodny z zastosowaną normą jakości. Na każde żądanie zamawiającego wykonawca jest zobowiązany okazać w stosunku do każdego produktu odpowiedni certyfikat zgodności z zastosowaną normą jakości, c)Cechy dyskwalifikujące przedmiot zamówienia: obce posmaki, zapachy, oślizgłość, nalot pleśni, barwa szarozielona, brak jednorodności, obecność szkodników oraz ich pozostałości, brak oznakowania opakowań, ich uszkodzenia mechaniczne, zerwane plomby, zabrudzenia, brak ciągu chłodniczego( nie dot. napojów, Część III zamówienia) d)Dostawa realizowana będzie na koszt i ryzyko Wykonawcy w odpowiednich opakowaniach (zamknięte, nieuszkodzone), transportem zapewniającym należyte zabezpieczenie przed czynnikami zewnętrznymi i odpowiednią temperaturę surowca. Pojemniki plastikowe, z pokrywami, czyste, bez obcych zapachów, powinny być przeznaczone tylko do jednego asortymentu i posiadać atesty do kontaktu z żywnością. Elementy powinny być ułożone w opakowaniu w sposób nie powodujący deformacji i zapewniający estetyczny wygląd środka spożywczego, e)Dostarczane artykuły sypkie mają być niezbrylone, f)Każde opakowanie musi obligatoryjnie zawierać następujące dane: -dane dotyczące składników występujących w środku spożywczym; -datę minimalnej trwałości albo termin przydatności do spożycia; -dane identyfikujące producenta środka spożywczego; -dane identyfikujące kraj, w którym wyprodukowano środek spożywczy; -zawartość netto lub liczbę sztuk środka spożywczego w opakowaniu; -warunki przechowywania, w przypadku gdy jego jakość zależy od warunków przechowywania; -klasę jakości handlowej. g)Wymagany okres przydatności do spożycia przedmiotu zamówienia w dniu odbioru, wynosi nie mniej niż połowę okresu przydatności do spożycia przewidzianego dla danego produktu, h)Dopuszczalne są oferty równoważne, tzn. artykuły o innych nazwach handlowych niż określone przez zamawiającego, pod warunkiem, że będą posiadały parametry, w szczególności dotyczące smaku i aromatu nie gorsze niż artykuły opisane i wymienione przez zamawiającego. Na wykonawcy ciąży udowodnienie, że równoważny artykuł nie jest gorszy od określonego przez zamawiającego. 3.Zamawiający w odniesieniu do wszystkich części zamówienia zastrzega sobie prawo: 1)rezygnacji z zakupu części produktów wynikającym z braku lub ograniczenia zapotrzebowania, 2)zamiany ilości zamawianych produktów w ramach wartości i asortymentu określonego w umowie, w przypadku zmiany potrzeb Zamawiającego, 3)zmiany asortymentu do 5 % wartości umowy, pod warunkiem, że nie spowoduje to zwiększenia wartości całego zamówienia określonej w umowie. Cena takich produktów nie może być wyższa niż cena producenta maksymalnie z 2% marżą. Zamówienie nastąpi po otrzymaniu wyceny od Wykonawcy i po akceptacji ceny przez Zamawiającego, 4)zmiany asortymentu w przypadku wycofania starego i wprowadzenia nowego produktu, produktów, w ramach zaoferowanej grupy asortymentowej o tej samej lub wyższej jakości i parametrach, w cenie nie wyższej niż zaoferowana w ofercie przetargowej. Część I DOSTAWA ARTYKUŁÓW SPOŻYWCZYCH DLA MAZOWIECKIEJ INSTYTUCJI GOSPODARKI BUDŻETOWEJ MAZOVIA ODDZIAŁ W SIERADZU 1)Przedmiotem zamówienia jest dostawa artykułów spożywczych. 2)Miejscem dostarczenia jest przywięzienna Kantyna przy Zakładzie Karnym w Sieradzu,ul. Orzechowa 5, 98-200 Sieradz - Sala Widzeń. 3)Realizacja zamówienia odbywać się będzie na podstawie zamówień cząstkowych składanych telefonicznie przez upoważnionego pracownika Zamawiającego. 4)Podane w Załączniku Nr 1A ilości stanowią szacunkowe zapotrzebowanie. 5)Określenia przedmiotu zamówienia ze Wspólnym słownikiem zamówień: 15800000-6 - Różne produkty spożywcze 15600000-4 - Produkty przemiału ziarna, skrobi i produktów skrobiowych 15400000-2 - Oleje i tłuszcze zwierzęce lub roślinne 15200000-0 - Ryby przetworzone i konserwowe 15130000-8 - Produkty mięsne 15330000-0 - Przetworzone owoce i warzywa Część II DOSTAWA ARTYKUŁÓW MLECZARSKICH DLA MAZOWIECKIEJ INSTYTUCJI GOSPODARKI BUDŻETOWEJ MAZOVIA ODDZIAŁ W SIERADZU 1)Przedmiotem zamówienia jest dostawa produktów mleczarskich. 2)Miejscem dostarczenia jest przywięzienna Kantyna przy Zakładzie Karnym w Sieradzu,ul. Orzechowa 5, 98-200 Sieradz - Sala Widzeń. 3)Realizacja zamówienia odbywać się będzie na podstawie zamówień cząstkowych składanych telefonicznie przez upoważnionego pracownika Zamawiającego. 4)Podane w Załączniku Nr 1B ilości stanowią szacunkowe zapotrzebowanie. 5)Określenia przedmiotu zamówienia ze Wspólnym słownikiem zamówień: 15500000-3 - Produkty mleczarskie Część III DOSTAWA WODY I NAPOJÓW DLA MAZOWIECKIEJ INSTYTUCJI GOSPODARKI BUDŻETOWEJ MAZOVIA ODDZIAŁ W SIERADZU 1)Przedmiotem zamówienia jest dostawa wody i napojów. 2)Miejscem dostarczenia jest przywięzienna Kantyna przy Zakładzie Karnym w Sieradzu, ul. Orzechowa 5, 98-200 Sieradz - Sala Widzeń. 3)Realizacja zamówienia odbywać się będzie na podstawie zamówień cząstkowych składanych telefonicznie przez upoważnionego pracownika Zamawiającego. 4)Podane w Załączniku Nr 1C ilości stanowią szacunkowe zapotrzebowanie. 5)Określenia przedmiotu zamówienia ze Wspólnym słownikiem zamówień: 15981000-8 - Wody mineralne 15982000-5 - Napoje orzeźwiające 3.Zamawiający nie przewiduje udzielenia zamówień uzupełniających, o których mowa w art. 67 ust. 1 pkt. 7 Pzp. 4.Zamawiający nie przewiduje składania ofert wariantowych. 5.Zamawiający dopuszcza składania ofert częściowych, odrębnie na każdą część. 6.Podwykonawstwo 1)Zamawiający zgodnie z art. 36a ust. 1 Pzp informuje, że wykonawca może powierzyć wykonanie części zamówienia podwykonawcy. Brak wskazania podwykonawcy oznacza, że Wykonawca samodzielnie zrealizuje zamówienie.Za czynności podwykonawców Wykonawca odpowiada wobec Zamawiającego jak za działania własne, 2)Jeżeli Wykonawca samodzielnie spełnia warunki, o których mowa w art. 22 ust. 1 Pzp, a zamierza powierzyć części zamówienia podwykonawcom, Wykonawca zobowiązany jest w Formularzu ofertowym (Załącznik Nr 1) wskazać części zamówienia, które zamierza powierzyć podwykonawcom. 3)Jeżeli Wykonawca wykazuje spełnienie warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 Pzp, polega na zasobach innych podmiotów na zasadach określonych w art. 26 ust. 2b Pzp (zgodnie z rozdziałem VI ust. 1 pkt 3) - 4) SIWZ), a podmioty te będą brały udział w realizacji części zamówienia, to Wykonawca w odniesieniu do tych podmiotów zobowiązany jest w Formularzu ofertowym (Załącznik Nr 1) wykazać te podmioty oraz części zamówienia, które będą im powierzone i złożyć dokumenty o których mowa w rozdziale VI ust. 2 pkt 1) - 6) SIWZ, dotyczące tych podmiotów..
II.4) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.80.00.00 - Różne produkty spożywcze 15.60.00.00 - Produkty przemiału ziarna, skrobi i produktów skrobiowych 15.40.00.00 - Oleje i tłuszcze zwierzęce lub roślinne 15.20.00.00 - Ryby przetworzone i konserwowane 15.13.00.00 - Produkty mięsne 15.33.00.00 - Przetworzone owoce i warzywa 15.50.00.00 - Produkty mleczarskie 15.98.10.00 - Wody mineralne 15.98.20.00 - Napoje orzeźwiające .
SEKCJA III: PROCEDURA
III.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: Przetarg nieograniczony
III.2) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE
- Zamówienie dotyczy projektu/programu finansowanego ze środków Unii Europejskiej: nie
SEKCJA IV: UDZIELENIE ZAMÓWIENIA
Część NR: 1
Nazwa: DOSTAWA ARTYKUŁÓW SPOŻYWCZYCH DLA MAZOWIECKIEJ INSTYTUCJI GOSPODARKI BUDŻETOWEJ MAZOVIA ODDZIAŁ W SIERADZU.
IV.1) DATA UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: 14.05.2014.
IV.2) LICZBA OTRZYMANYCH OFERT: 2.
IV.3) LICZBA ODRZUCONYCH OFERT: 1.
IV.4) NAZWA I ADRES WYKONAWCY, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA:
- Hurt-Detal Art. Spożywczo -Rolne Anna Siekierko, ul.Szpitalna 24, 18-200 Wysokie Mazowieckie, kraj/woj. podlaskie.
IV.5) Szacunkowa wartość zamówienia (bez VAT): 232068,56 PLN.
IV.6) INFORMACJA O CENIE WYBRANEJ OFERTY ORAZ O OFERTACH Z NAJNIŻSZĄ I NAJWYŻSZĄ CENĄ
Cena wybranej oferty: 227089,81
Oferta z najniższą ceną: 227089,81 / Oferta z najwyższą ceną: 257568,44
Waluta: PLN.
Część NR: 2
Nazwa: DOSTAWA ARTYKUŁÓW MLECZARSKICH DLA MAZOWIECKIEJ INSTYTUCJI GOSPODARKI BUDŻETOWEJ MAZOVIA ODDZIAŁ W SIERADZU.
IV.1) DATA UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: 14.05.2014.
IV.2) LICZBA OTRZYMANYCH OFERT: 1.
IV.3) LICZBA ODRZUCONYCH OFERT: 0.
IV.4) NAZWA I ADRES WYKONAWCY, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA:
- P.P.H.U. Klaudia Mariusz Simiot, ul. Zakładników 21 B, 98-200 Sieradz, kraj/woj. łódzkie.
IV.5) Szacunkowa wartość zamówienia (bez VAT): 50610,00 PLN.
IV.6) INFORMACJA O CENIE WYBRANEJ OFERTY ORAZ O OFERTACH Z NAJNIŻSZĄ I NAJWYŻSZĄ CENĄ
Cena wybranej oferty: 56553,26
Oferta z najniższą ceną: 56553,26 / Oferta z najwyższą ceną: 56553,26
Waluta: PLN.
Część NR: 3
Nazwa: DOSTAWA WODY I NAPOJÓW DLA MAZOWIECKIEJ INSTYTUCJI GOSPODARKI BUDŻETOWEJ MAZOVIA ODDZIAŁ W SIERADZU.
IV.1) DATA UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: 14.05.2014.
IV.2) LICZBA OTRZYMANYCH OFERT: 3.
IV.3) LICZBA ODRZUCONYCH OFERT: 1.
IV.4) NAZWA I ADRES WYKONAWCY, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA:
- CARMEN POLSKA Sp. z o.o., ul. Warszawska 93, 96-500 Sochaczew, kraj/woj. mazowieckie.
IV.5) Szacunkowa wartość zamówienia (bez VAT): 21742,00 PLN.
IV.6) INFORMACJA O CENIE WYBRANEJ OFERTY ORAZ O OFERTACH Z NAJNIŻSZĄ I NAJWYŻSZĄ CENĄ
Cena wybranej oferty: 21113,83
Oferta z najniższą ceną: 20071,20 / Oferta z najwyższą ceną: 23310,65
Waluta: PLN.
INNE PRZETARGI Z WARSZAWY
- Modernizacji placów zabaw wraz terenem przy ul. Węgrowskiej 3 i 5 w Warszawie - w trybie " projektuj i buduj".
- "Usługa kompleksowej organizacji gali wręczania wyróżnień w konkursie Mazowieckiej Marki Ekonomii Społecznej".
- Wykonanie koncepcji wraz z dokumentacją projektowo - kosztorysowej dot. "Rewitalizacji podwórka Barkocińska, Święciańska, Radzymińska w Warszawie".
- ZP/17/2025 Ochrona fizyczna osób i mienia w Zakładzie Opiekuńczo- Leczniczym przy ul. Mehoffera 72/74 wchodzącego w skład SCOL Sp. z o.o.
- Utrzymanie porządku i czystości na terenach i w budynkach m.st. Warszawy administrowanych przez Zakład Gospodarowania Nieruchomościami w Dzielnicy Targówek
- Dostawa materiałów jednorazowych oraz jednorazowych specjalistycznych do statków powietrznych będących na ewidencji na ewidencji 1 Bazy Lotnictwa Transportowego w Warszawie
więcej: przetargi w Warszawie »
PRZETARGI Z PODOBNEJ KATEGORII
- Dostawa produktów żywnościowych dla Przedszkola nr 3 w Andrychowie
- Dostawa przypraw do Zakładu Karnego w Nowogardzie.
- Sukcesywny (codzienny) zakup i dostawa artykułów spożywczych do stołówki przy Szkole Podstawowej w Chęcinach w roku 2025
- Dostawy produktów mleczarskich, olejów i tłuszczów roślinnych
- POSTĘPOWANIE O UDZIELENIE ZAMÓWIENIA PUBLICZNEGO PROWADZONE W TRYBIE PODSTAWOWYM BEZ NEGOCJACJI NA DOSTAWY ARTYKUŁÓW SPOŻYWCZYCH
- Sukcesywne dostawy artykułów żywnościowych do Przedszkola nr 9 w Chorzowie, ul. Omańkowskiej 9 - I/2025
więcej: Produkty mięsne »
Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.