eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi KomprachcicePrzetarg nieograniczony na dostawę żywności dla potrzeb wychowanków Domu Dziecka w Chmielowicach

Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu



Ogłoszenie z dnia 2009-05-25

Komprachcice: Przetarg nieograniczony na dostawę żywności dla potrzeb wychowanków Domu Dziecka w Chmielowicach
Numer ogłoszenia: 164590 - 2009; data zamieszczenia: 25.05.2009
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Dom Dziecka w Chmielowicach , Chmielowice, ul. Nyska 18, 46-070 Komprachcice, woj. opolskie, tel. 077 4743901, faks 077 4743901.

  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.bip.powiatopolski.pl

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Inny: samorządowa jednostka budzetowa.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA

II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Przetarg nieograniczony na dostawę żywności dla potrzeb wychowanków Domu Dziecka w Chmielowicach.

II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.

II.1.3) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: Dostawa artykułów spożywczych do Domu Dziecka w Chmielowicach o wartości nie przekraczającej kwot określonych na podstawie art. 11 pkt 8 ustawy z dnia 29.01.2004 r.(Prawo Zamówień Publicznych Dz.U. z 2007 r. nr 223, poz. 1655 oraz z 2008 r. nr 171, poz. 1058.

II.1.4) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.80.00.00 - Różne produkty spożywcze 15.81.00.00 - Pieczywo, świeże wyroby piekarskie i ciastkarskie 15.50.00.00 - Produkty mleczarskie 32.00.00.0 - Zboża, ziemniaki, warzywa, owoce i orzechy 15.89.60.00 - Produkty głęboko mrożone 31.42.50.0 - Jaja 15.20.00.00 - Ryby przetworzone i konserwowane 15.10.00.00 - Produkty zwierzęce, mięso i produkty mięsne .

II.1.5) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak, liczba części: 8.

II.1.6) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie.


II.1.7) Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie.

II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Okres w miesiącach: 12.

SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM

III.1) WARUNKI DOTYCZĄCE ZAMÓWIENIA

Informacja na temat wadium: nie dotyczy

III.2) WARUNKI UDZIAŁU

  • Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: O zamówienie mogą ubiegać się dostawcy, którzy spełniają nastepujące warunki: -posiadają uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli ustawy nakładają obowiązek posiadania takich uprawnień ( zaświadczenie o wpisie do ewidencji działalności gospodarczej). -posiadają niezbędną wiedzę i doświadczenie oraz potencjał techniczny, a także dysponują osobami zdolnymi do wykonania zamówienia lub przedstawią pisemne zobowiązanie innych podmiotów do udostępnienia potencjału technicznego i osób zdolnych do wykonania zamówienia (oświadczenie), -znajdują się w sytuacji ekonomicznej i finansowej zapewniającej wykonanie zamówienia (oświadczenie), -nie podlegają wykluczeniu z postepowania o udzielenie zamówienia publicznego (oświadczenie) na podstawie art. 22 ust.1 pkt 4 w powiązaniu z art. 24 Pzp i zgodnie z art. 44 złożą wymagane w s.i.w.z. dokumenty potwierdzające spełnienie warunków udziału w postepowaniu..
  • Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: 1. Oferta dostawcy wg wzoru załączonego do dokumentacji przetargowej i podpisana przez upełnomocnionych przedstawicieli (załącznik nr 1) 2. Formularze cenowe (załącznik nr 2) do SIWZ 3. Oświadczenie o spełnieniu warunków udziału w postepowaniu zgodnie z art. 22 ust. 1 ustawy Prawo zamówień publicznych i art. 24 Pzp (załącznik nr 3) 4. Aktualny odpis z właściwego rejestru lub aktualne zaświadczenie o wpisie do ewidencji działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub zgłoszenia do ewidencji działalności gospodarczej- wystawione lub uaktualnione przez wystawiającego nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania ofert, 5. Pełnomocnictwo do podpisywania oferty/do reprezentacji-o ile prawo do podpisywania oferty/do reprezentacji nie wynika z innych dokumentów złożonych wraz z ofertą..

SEKCJA IV: PROCEDURA

IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA

IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.


IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT

IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

IV.2.2) Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie.


IV.3) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

IV.3.1) Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.bip.powiatopolski.pl.
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: Dom Dziecka w Chmielowicach ul. Nyska 18 od poniedziałku do piątku w godzinach od 7:00 do 15:00 (sekretariat) po złożeniu zapotrzebowania oraz na stronie internetowej www.bip.powiatopolski.pl.

IV.3.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 09.06.2009 godzina 10:00, miejsce: Dom Dziecka w Chmielowicach ul. Nyska 18 46-070 Komprachcice.

IV.3.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).

IV.3.13) Informacje dodatkowe, w tym dotyczące finansowania projektu/programu ze środków Unii Europejskiej: nie dotyczy.

ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH

CZĘŚĆ Nr: 1 NAZWA: Różne produkty spożywcze.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: 1 Groch kg 8 2 Fasola kg 20 3 Mąka pszenna typ 500 kg 100 4 Mąka ziemniaczana kg 30 5 Kasza jęczmienna kg 20 6 Kasza gryczana kg 25 7 Ryż kg 30 8 Makaron świdry kg 15 9 Makaron nitki 400 g szt. 35 10 Makaron spaghetti kg 7 11 cukier kg 400 12 Olej uniwersalny litr 90 w butelce 13 Dżem niskosłodzony kg 160 14 Miód naturalny szt. 30 15 Majonez kg 80 16 Musztarda szt. 30 17 Koncentrat pomidorowy kg 160 18 Ogórki kiszone kg 80 19 Ogórki konserwowe kg 100 20 Ketchup szt. 80 21 Przyprawa maggi w płynie litr 20 22 Pieprz naturalny szt. 47 23 Kwasek cytrynowy szt. 44 24 Przyprawa warzywko szt. 40 25 Sól kuchenna kg 35 26 Herbata ekspresowa szt. 13 27 Żurek śląski 1,30 kg szt. 2 28 Ziele angielskie szt. 7 29 Liść laurowy szt. 7 30 Majeranek szt. 7 31 Papryka słodka szt. 7 32 Przyprawa do mięsa szt. 25 33 Ziarenka smaku szt. 20 34 Margaryna kg 80 35 Budyń szt. 90 36 Galaretka szt. 360 37 Kakao szt. 36 38 Kawa zbożowa szt. 18 39 Kisiel szt. 160 40 Koncentrat barszczu szt. 15 41 Krem do tortów szt. 15 42 kukurydza szt. 21 43 Napoje owocowe szt. 320 44 Nutella szt. 60 45 Płatki śniadaniowe szt. 104 46 Proszek do pieczenia szt. 40 47 Sałatki warzywne szt. 40 48 Cukier waniliowy szt. 60 49 Przyprawa do kurczaka szt. 25 50 Sos pieczeniowy szt. 120 51 Woda mineralna szt. 240 52 Lody szt. 270.
  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.00.00.00-8, 15.61.00.00-7.
  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
  • 4) Kryteria oceny ofert:najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 2 NAZWA: Pieczywo świeże, wyroby piekarskie i ciastkarskie.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: 1 Chleb baltonowski 0,8 kg szt. 1.100 2 Chleb razowy 0,5 kg szt. 620 3 Bułka tarta kg 45 4 Rogal 0,100 g szt. 2140 5 Bułka wyborowa 0,400 g szt. 2140 Oferowane pieczywo powinno być bardzo dobrej jakości, świeże (2%), dobrze wypieczone (2%),o swoistym smaku i zapachu (3,5%), nie kruszące się przy krojeniu (2%),o strukturze jednolitej (1,5%), sprężyste przy nacisku (2%), określonej wagi i pozbawione chemicznych ulepszaczy (2%). Podmiot powinien wykazać się decyzją Inspekcji Sanitarnej dopuszczającej środki transportu do przewożenia produktów spożywczych. Podmiot powinien wykazać w formie zaświadczenia fakt doraźnego nadzoru produkcji i sprzedaży dokonywanego przez Inspekcję Sanitarną.
  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.81.00.00-9.
  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
  • 4) Kryteria oceny ofert:najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 3 NAZWA: Produkty mleczarskie.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: 1 Mleko spożywcze 2% litr 2000 Op = 91 2 Śmietana 18 % szt. 380 Op = 400g 3 Jogurt naturalny szt. 600 Op = 190g 4 Ser homogenizowany szt. 1000 Op = 125g 5 Twaróg półtłusty kg 150 Op = 250g 6 Ser żółty kg 120 7 Maślanka litr 60 Op = 400g 8 Ser topiony kg 80 Op = 25g 9 Masło exstra niewolone w kostce kg 280 Op = 200g o zawartości min. 82% tłuszczu mlecznego Oferowane mleko i produkty mleczarskie powinny być bardzo dobrej jakości, świeże określonej wagi, oraz powinny być dostarczone z zachowaniem daty do spożycia a także winny być zgodne z Polskimi Normami. Wszystkie produkty powinny cechować się jednolitą konsystencją, właściwym kolorem, swoistym zapachem i smakiem. Produkty powinny być pozbawione zanieczyszczeń i uszkodzeń mechanicznych oraz oznak pleśni czy zepsucia. Podmiot dostarczający wyżej wymienione artykuły powinien wykazać się decyzją Inspekcji Sanitarnej dopuszczającej środki transportu do przewożenia produktów spożywczych. Podmiot powinien wykazać w formie zaświadczenia fakt doraźnego nadzoru produkcji i sprzedaży prowadzoną przez Inspekcję Sanitarną..
  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.50.00.00-3.
  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
  • 4) Kryteria oceny ofert:najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 4 NAZWA: Owoce i warzywa korzeniowe, liściaste i inne ( w tym ziemniaki).

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: 1 Buraki kg 100 2 Marchew kg 150 3. Cebula kg 160 4 Kapusta biała kg 140 5 Kapusta włoska kg 40 6 Kapusta kiszona kg 150 7 Kapusta pekińska kg 50 8 Por kg 140 9 Papryka świeża kg 50 10 Pomidor świeży kg 160 11 Ogórek świeży kg 100 12 Sałata świeża szt.160 13 Koper świeży kg 50 14 Szczypior kg 250 15 Natka kg 50 16 Rzodkiewka kg 100 17 Pieczarki świeże kg 40 18 Fasolka szparagowa świeża kg 40 19 Botwinka kg 30 20 Kalafior szt. 50 21Cukinia kg 20 22 Jabłka deserowe kg 500 23 Cytryna kg 8 24 Truskawska świeża kg 30 25 Banany kg 260 26 Mandarynki kg 50 27 Pomarańcze kg 60 28 Arbuz kg 80 29 Brzoskwinie kg 40 30 Winogron kg 50 31. Ziemniaki jadalne kg 2500 Oferowane produkty powinny być bardzo dobrej jakości i świeże. Warzywa i owoce świeże powinny być jednej odmiany, dojrzałe, bez oznak zepsucia i zanieczyszczeń czy uszkodzeń mechanicznych oraz szkodników. Oferowane pomidory powinny cechować się wagą jednej sztuki od 0,08 do 0,09 kg. Waga jednej sztuki owocu powinna wynosić: Jabłko 0,14 - 0,15kg; Banan 0,19 - 0,20kg; Kiwi 0,09-0,10kg. Podmiot powinien wykazać się decyzją Inspekcji Sanitarnej dopuszczającej środki transportu do przewożenia produktów spożywczych. Ziemniaki jadalne powinny odznaczać sie jednakowa wielkością i jędrnością oraz powinny być nieprzemarzniete, bez oznak zepsucia i zanieczyszczeń mechanicznych czy uszkodzeń, oraz szkodników..
  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 03.20.00.00-3.
  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
  • 4) Kryteria oceny ofert:najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 5 NAZWA: Produkty głęboko mrożone.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: 1 Pietruszka kostka kg 20 2 Seler kostka kg 20 3 Mieszanka kompotowa kg 200 4 Truskawki kg 20 5 Pierogi z kapustą i grzybami kg 7 6 Uszka z kapustą i grzybami kg 8 7 Frytki kg 20 Oferowane produkty mrożone powinny być bardzo dobrej jakości i dojrzałe. Mrożone owoce i warzywa ponadto powinny być dostarczane bez oznak wcześniejszego rozmrożenia i ponownego zamrożenia bez cząstek lodu i zbryleń produktów oraz z zachowaniem daty do spożycia. Mrożone owoce i warzywa powinny być czyste, sypkie bez złepień. Podmiot powinien wykazać się decyzją Inspekcji Sanitarnej dopuszczającej środki transportu do przewożenia produktów spożywczych. Podmiot dostarczający mrożone owoce i warzywa powinien wykazać w formie zaświadczenia, fakt doraźnego nadzoru produkcji i sprzedaży, prowadzonego przez Inspekcję Sanitarną. Owoce i warzywa powinny mieć zachowaną datę do spożycia..
  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.89.60.00-5.
  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
  • 4) Kryteria oceny ofert:najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 6 NAZWA: Jaja.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: 1. Jaja świeże (L) szt. 4000 Jajka powinny być jednakowej klasowości (L) wg Polskich Norm. Jajka powinny być bez zanieczyszczeń i uszkodzeń mechanicznych. Podmiot powinien wykazać się decyzją Inspekcji Sanitarnej dopuszczającej środki transportu do przewożenia produktów spożywczych. Podmiot dostarczający jajka powinien wykazać w formie zaświadczenia fakt stałej kontroli dokonywanej przez Inspekcję Weterynaryjną. Produkt powinien mieć zachowaną datę do spożycia..
  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 03.14.25.00-3.
  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
  • 4) Kryteria oceny ofert:najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 7 NAZWA: Ryby przetworzone i konserwowe.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: 1 Filet rybny PANGA kg 340 2 Śledź w pomidorach szt. 200 Op = 175g 3 Makrela wędzona kg 10 4 Śledź Matjas kg 12 Oferowane ryby powinny być bardzo dobrej jakości, świeże, powinny mieć zachowaną datę do spożycia, filety z ryby powinny być pozbawione skóry i ości, posiadać zwartą strukturę mięsa płaty w całości (nierozdrobnione). Ubytek filetu rybnego po odmrożeniu nie może przekraczać 25%. Podmiot powinien wykazać się decyzją Inspekcji Sanitarnej dopuszczającej środki transportu do przewożenia produktów spożywczych. Podmiot powinien wykazać, w formie zaświadczenia fakt doraźnego nadzoru produkcji dokonywanego przez Inspekcję Sanitarną .Ryby mrożone powinny być dostarczane według potrzeby ..
  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.20.00.00-0.
  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
  • 4) Kryteria oceny ofert:najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 8 NAZWA: Mięso i wędliny ( w tym mięso i wyroby drobiowe).

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: 1 Udka, udźce kg 50 2 Filet drobiowy kg 60 3 Żołądki drobiowe kg 10 4 Wątróbka drobiowa kg 10 5 Pasztet drobiowy kg 14 6 Szynka drobiowa kg 15 7 Porcje rosołowe kg 50 8 Boczek wędzony kg 50 9 Kiełbasa cienka kg 100 10 Parówki wieprzowe kg 85 11 Mielonka tyrolska blok kg 45 12 Szynka biała kg 45 13 Szynka gotowana kg 45 14 Biały indyk kg 45 15 Pasztet kg 20 16 Schab bez kości kg 64 17 Łopatka bez kości kg 48 18 Żeberka paski kg 20 19 Karczek bez kości kg 70 20 Mięso mielone kg 80 21 Mięso gulaszowe kg 20 22 Mięso wołowe kg 45 Oferowane produkty powinny być bardzo dobrej jakości, świeże, z zachowaną datą przydatności do spożycia, ich wygląd nie powinien budzić wątpliwości, co do gatunku oraz spełniać określone normy .Mięso w elementach prawidłowo wykrwawione, ocieknięte bez przebarwień i uszkodzeń mechanicznych bez resztek kostnych i chrząstek oraz skóry i pierza. Podroby w elementach prawidłowo wykrwawione, ocieknięte bez przebarwień i uszkodzeń mechanicznych .Ponadto wędliny na bazie mięsa drobiowego powinny nadawać się do krojenia w plastry, tj. szynka nie mogą się kruszyć przy krojeniu i charakteryzować się średnicą przekroju 7-8 cm. Podmiot powinien wykazać się decyzją Inspekcji Sanitarnej dopuszczającej środki transportu do przewożenia produktów spożywczych. Podmiot powinien wykazać się weterynaryjnym świadectwem zdrowia dla oferowanych produktów pochodzenia mięsnego. Podmiot powinien wykazać się weterynaryjnym świadectwem zdrowia dla oferowanych produktów pochodzenia mięsnego. Podmiot powinien wykazać w formie zaświadczenia fakt stałej kontroli produkcji i sprzedaży dokonywanej przez Inspekcję Weterynaryjną..
  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.10.00.00-9.
  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
  • 4) Kryteria oceny ofert:najniższa cena.


Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.