eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi KatowiceŚWIADCZENIE USŁUGI CATERINGOWEJ

Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu



Ogłoszenie z dnia 2011-06-14

Katowice: ŚWIADCZENIE USŁUGI CATERINGOWEJ
Numer ogłoszenia: 164873 - 2011; data zamieszczenia: 14.06.2011
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - usługi

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Wojewódzki Urząd Pracy , ul. Kościuszki 30, 40-048 Katowice, woj. śląskie, tel. 0 32 757 33 61.

  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.wup-katowice.pl

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Inny: jednostka organizacyjna samorządu województwa nieposiadająca osobowości prawnej.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA

II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: ŚWIADCZENIE USŁUGI CATERINGOWEJ.

II.1.2) Rodzaj zamówienia: usługi.

II.1.3) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: Przedmiotem zamówienia jest świadczenie usługi cateringowej obejmującej dostarczenie łącznie 2700 zestawów obiadowych na posiedzenia Komisji Oceny Projektów (KOP) do siedziby Wojewódzkiego Urzędu Pracy w Katowicach, w terminach uzgodnionych z Zamawiającym (zgodnie ze zgłaszanym zapotrzebowaniem) w okresie od lipca 2011 r. do 30 listopada 2011 r. Świadczenie usługi cateringowej w większości przypadków odbywało się będzie w sposób ciągły w dni robocze od poniedziałku do piątku, przy czym Zamawiający zastrzega możliwość wystąpienia przerw w zgłaszaniu zapotrzebowania, a tym samym w dostawie, w przypadku przerw w pracach Komisji. W ramach usługi przewidziano dla każdego z uczestników posiłek w postaci zestawu obiadowego. Szacunkowa ilość uczestników każdego posiedzenia jest przewidziana średnio na 30 osób. Zamawiający zastrzega jednak możliwość zmniejszenia lub zwiększenia ilości zamawianych zestawów obiadowych w przypadku zmiany liczby uczestników posiedzenia KOP. Maksymalna ilość posiłków dziennie może wynieść 60 szt., minimalna 5 szt. Zamawiający zobowiązuje się do cotygodniowego przekazywania Wykonawcy informacji zawierającej szacunkową liczbę uczestników posiedzeń w podziale na każdy dzień kolejnego tygodnia. Wykonawca będzie poinformowany o faktycznej liczbie uczestników danego posiedzenia, a tym samym o ilości zamawianych zestawów obiadowych najpóźniej w dniu danego posiedzenia do godziny 9.00. Wykonawca najpóźniej na 4 dni kalendarzowe przed rozpoczęciem każdego tygodniowego cyklu dostaw przedstawi Zamawiającemu do ostatecznej akceptacji propozycje menu, obejmującego okres 5 dni przedmiotowego cyklu (min. 2 propozycje zestawów obiadowych do wyboru na każdy dzień). Zamawiający najpóźniej na 3 dni kalendarzowe przekaże Wykonawcy zaakceptowane menu. Wszelkie zmiany w jadłospisie sugerowane przez Zamawiającego będą wiążące dla Wykonawcy. Wykonawca zobowiązuje się ustalać propozycje zestawów obiadowych do akceptacji Zamawiającego i na własny koszt oraz własnym środkiem transportu dostarczać zaakceptowane przez Zamawiającego zestawy obiadowe pomiędzy godz. 12.00 a 13.00 do Sali nr 211 w siedzibie Wojewódzkiego Urzędu Pracy w Katowicach. Dostawy posiłków należy realizować w następującym podziale: - 2 razy w tygodniu - mięsne danie obiadowe (I a), dodatek skrobiowy (II), dodatek warzywny (III), napój (IV); - 1 raz w tygodniu - sałatka z pieczywem (I d), napój (IV); - 1 raz w tygodniu - jarskie danie obiadowe (I b), napój (IV); - 1 raz w tygodniu - ryba (I c), dodatek skrobiowy (II), dodatek warzywny (III), napój (IV). Wykonawca zobowiązuje się dostarczać ciepłe posiłki porcjowane na osoby w jednorazowych pojemnikach wraz z kompletem sztućców jednorazowych do każdego posiłku oraz jednorazowymi serwetkami. Zamawiający zastrzega sobie możliwość, że w każdym dniu posiedzenia do 10% zestawów obiadowych stanowić będą posiłki wegetariańskie. Wykonawca ponosi w pełni odpowiedzialność za jakość podawanych posiłków. Rozliczenia finansowe Wykonawcy usługi z Zamawiającym odbywać się będą na podstawie ilości faktycznie dostarczonych zestawów obiadowych i ich ceny jednostkowej. Płatność będzie dokonywana przez Zamawiającego na konto Wykonawcy na podstawie wystawionej przez niego faktury. Usługa cateringowa powinna obejmować zestaw obiadowy składający się z: I. danie obiadowe: a) mięsne (min. 130 g na osobę) - mięso drobiowe (w postaci filetu drobiowego z kurczaka lub indyka, udka kurczaka), cielęce, wieprzowe (w postaci szynki b/k, łopatki b/k, polędwicy b/k, karkówki b/k, schabu b/k) i wołowe (w postaci steku b/k, polędwicy b/k lub gulaszu) poddane różnym technikom obróbki cieplnej (grillowane, smażone, duszone, pieczone i zapiekane). b) jarskie - zapiekanka warzywna z żółtym serem (350 g na osobę) , naleśniki (z białym serem i dżemem, z owocami z bitą śmietaną i polewą czekoladową, z powidłami śliwkowymi i cukrem pudrem, ze szpinakiem i żółtym serem, z fetą i szpinakiem, z tuńczykiem i pieczarkami) - min. 300 g na osobę, pierogi (z serem, z kapustą i grzybami, ruskie, ze szpinakiem, z soczewicą, z owocami) - min. 300 g na osobę, omlet na słodko lub słono (min. 200 g na osobę), placki ziemniaczane ze śmietaną (min. 4 szt., min. 250 g na osobę). c) ryby (min. 130 g na osobę) - łosoś, dorsz, mintaj, pstrąg, karmazyn, tilapia, sola, sandacz, szczupak (duszone, smażone, pieczone, zapiekane). d) sałatki (min. 300 g na osobę) z pieczywem (min. 50 g na osobę) - grecka, cezar, gyros, z tuńczykiem, z makaronem, z tortellini, z brokułami i kurczakiem; pieczywo krojone czosnkowe, ziołowe (3 kromki), bagietka lub bułka paryska (5 kromek), bułka kajzerka (1 szt.). II. dodatek skrobiowy: - kasza (perłowa, kuskus, gryczana), ryż (brązowy, biały), ziemniaki (gotowane, zapiekane, duszone, frytki), kluski (śląskie, kopytka), makarony. Waga dodatku skrobiowego - 200 g na osobę. III. dodatek warzywny: - surówka (150 g na osobę) z kapusty pekińskiej, białej kapusty, selera, białej rzodkwi, pora, marchwi, buraków, coleslaw, mizeria, buraczki, fasolka szparagowa. IV. napój - soki butelkowane 100% naturalne (min. 3 rodzaje do wyboru: pomarańczowy, jabłkowy, porzeczkowy) - 330 ml na osobę. Podane gramatury dotyczą artykułów żywnościowych po obróbce termicznej..

II.1.4) Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie.

II.1.5) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 55.52.00.00 - Usługi dostarczania posiłków .

II.1.6) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie.

II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie.


II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Zakończenie: 30.11.2011.

SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM

III.1) WADIUM

Informacja na temat wadium: nie dotyczy

III.2) ZALICZKI

  • Czy przewiduje się udzielenie zaliczek na poczet wykonania zamówienia: nie

III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY

  • III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu, należy przedłożyć:

  • III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:

    • oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia
    • aktualny odpis z właściwego rejestru, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru, w celu wykazania braku podstaw do wykluczenia w oparciu o art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy, wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert, a w stosunku do osób fizycznych oświadczenie w zakresie art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy
  • III.4.3) Dokumenty podmiotów zagranicznych

    Jeżeli wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej, przedkłada:

    III.4.3.1) dokument wystawiony w kraju, w którym ma siedzibę lub miejsce zamieszkania potwierdzający, że:

    • nie otwarto jego likwidacji ani nie ogłoszono upadłości - wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert
  • III.4.3.2) zaświadczenie właściwego organu sądowego lub administracyjnego miejsca zamieszkania albo zamieszkania osoby, której dokumenty dotyczą, w zakresie określonym w art. 24 ust. 1 pkt 4-8 ustawy - wystawione nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert - albo oświadczenie złożone przed notariuszem, właściwym organem sądowym, administracyjnym albo organem samorządu zawodowego lub gospodarczego odpowiednio miejsca zamieszkania osoby lub kraju, w którym wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania, jeżeli w miejscu zamieszkania osoby lub w kraju, w którym wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania, nie wydaje się takiego zaświadczenia

III.6) INNE DOKUMENTY

Inne dokumenty niewymienione w pkt III.4) albo w pkt III.5)

Pełnomocnictwo, w sytuacjach, w których uprawnienie do występowania w imieniu Wykonawcy nie wynika z przedłożonego dokumentu wyszczególnionego w punkcie III.4.2) pkt 2. W przypadku złożenia kserokopii pełnomocnictwo musi być potwierdzone za zgodność z oryginałem przez Wykonawcę lub osobę upoważnioną.

III.7) Czy ogranicza się możliwość ubiegania się o zamówienie publiczne tylko dla wykonawców, u których ponad 50 % pracowników stanowią osoby niepełnosprawne: nie

SEKCJA IV: PROCEDURA

IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA

IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.

IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT

IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

IV.2.2) Czy przeprowadzona będzie aukcja elektroniczna: nie.

IV.3) ZMIANA UMOWY

Czy przewiduje się istotne zmiany postanowień zawartej umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy: nie

IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

IV.4.1) Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia: http://wup.katowice.ibip.pl
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: Wojewódzki Urząd Pracy w Katowicach ul. Kościuszki 30 III Piętro , pok. 304 - 305.

IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 27.06.2011 godzina 10:00, miejsce: Wojewódzki Urząd Pracy w Katowicach ul. Kościuszki 30 II Piętro , pok. 210.

IV.4.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).

IV.4.16) Informacje dodatkowe, w tym dotyczące finansowania projektu/programu ze środków Unii Europejskiej: Usługa współfinansowana przez Unię Europejską ze środków Europejskiego Funduszu Społecznego w ramach Pomocy Technicznej Programu Operacyjnego Kapitał Ludzki.

IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: nie

Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.