eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi LublinŚwiadczenie usług cateringowych podczas konferencji podsumowującej realizację projektu Korzystamy z doświadczeń - szwajcarski benchmark w Lublinie

To jest wynik przetargu. Zobacz także treść przetargu, którego dotyczy to ogłoszenie



Ogłoszenie z dnia 2014-05-19

Lublin: Świadczenie usług cateringowych podczas konferencji podsumowującej realizację projektu Korzystamy z doświadczeń - szwajcarski benchmark w Lublinie
Numer ogłoszenia: 166972 - 2014; data zamieszczenia: 19.05.2014
OGŁOSZENIE O UDZIELENIU ZAMÓWIENIA - Usługi

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.

Czy zamówienie było przedmiotem ogłoszenia w Biuletynie Zamówień Publicznych: tak, numer ogłoszenia w BZP: 61303 - 2014r.

Czy w Biuletynie Zamówień Publicznych zostało zamieszczone ogłoszenie o zmianie ogłoszenia: nie.

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Gmina Lublin, Pl. Króla Władysława Łokietka 1, 20-109 Lublin, woj. lubelskie, tel. 81 4663000, faks 81 4663001.

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Administracja samorządowa.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Świadczenie usług cateringowych podczas konferencji podsumowującej realizację projektu Korzystamy z doświadczeń - szwajcarski benchmark w Lublinie.

II.2) Rodzaj zamówienia: Usługi.

II.3) Określenie przedmiotu zamówienia: Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: 1. Poprzez usługę cateringową Zamawiający rozumie usługę przygotowania, dostarczania i podawania posiłków w miejscu wskazanym przez Zamawiającego oraz zapewnienie ciągłego przygotowywania i podawania napojów zimnych i gorących oraz przekąsek dla uczestników Konferencji. 2. Usługa cateringowa świadczona będzie podczas konferencji w Centrum Kultury w Lublinie ul. Peowiaków 12 - sala Oratorium, dla 100 osób. W ramach zamówienia Wykonawca zobowiązany jest do: a) przygotowania, dowozu i podania posiłków w następującym terminie w Centrum Kultury w Lublinie ul. Peowiaków 12. sala Oratorium: - godz. 13.00 - 14.00 b) zapewnienia ciągłego przygotowywania i podawania napojów zimnych i gorących dla uczestników Konferencji w Centrum Kultury w Lublinie ul. Peowiaków 12. sala Oratorium: - w godz. od 09.00 - 13.00 c) przestrzegania przepisów prawnych w zakresie przechowywania i przygotowywania artykułów spożywczych (m.in. ustawy z dnia 25 sierpnia 2006r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia Dz.U. z 2010r. Nr 136 poz. 914 ze zm.) d) świadczenia usług wyłącznie przy użyciu produktów spełniających normy jakości produktów spożywczych e) podania napojów i posiłków zgodnie z wymaganiami sanitarnymi dotyczącymi żywności i żywienia zbiorowego f) świadczenia usług cateringowych na zastawie ceramicznej lub porcelanowej, z użyciem sztućców platerowych, serwetek papierowych i materiałowych, obrusów materiałowych, g) zapewnienia ilości filiżanek na kawę/ herbatę, szklanek oraz talerzy w ilości co najmniej o 50% większej niż ilość osób, dla których zostanie przygotowany catering, h) zapewnienia obsługi cateringu (niezbędny personel co najmniej jeden kelner/kelnerka na każde 50 osób) i) estetycznego podawania posiłków i napojów j) dostarczania posiłków na miejsce wskazane przez Zamawiającego najpóźniej na 30 min. przed rozpoczęciem posiłku k) zebrania naczyń oraz resztek pokonsumpcyjnych najpóźniej 30 min. po zakończeniu posiłku l) transportu w obie strony wyposażenia, produktów i osób wykorzystywanych przez wykonawcę w trakcie świadczenia usługi m) zapewnienia dekoracji stołów n) zapewnienia osobnego stołu/stołów na brudne naczynia o) usunięcia i wywozu nieczystości i odpadów pokonsumpcyjnych na swój koszt 4. Usługi cateringowe muszą być serwowane w formie szwedzkiego stołu 5. Do przygotowania posiłków i napojów powinny być użyte świeże, wysokiej jakości składniki, zarówno co do wartości odżywczej, jak i gramatury. 6. Temperatura dań podawanych na ciepło nie powinna być niższa niż 75 st. C - zupy oraz 63 st. C drugie dania i dania serwowane na ciepło. 7. Dania ciepłe, powinny być dostarczone i serwowane z podgrzewanych lub trzymających ciepło chromowanych bemarach, dania zimne i desery powinny być podane na ceramicznych półmiskach lub chromowanych tacach, sałatki w ceramicznych lub szklanych miskach. 8. Wykonawca zapewni stoły bufetowe, a także stoły koktajlowe wraz z nakryciami (tj. serwety i/lub obrusy) w jednolitym kolorze, w ilości wystarczającej do wygodnego spożycia posiłków przez wskazaną przez Zamawiającego liczbę osób. 9. Do obowiązków Wykonawcy należy również rozstawienie i sprzątnięcie stołów bufetowych i koktajlowych. Rozstawienie stołów nastąpi wg. wskazań Zamawiającego. Wykonawca przedstawi planowany rozkład stołów do akceptacji Zamawiającego nie później niż 5 dni przed wykonaniem usługi. 10. Zamawiający zapłaci Wykonawcy wynagrodzenie za rzeczywistą ilość osób, obliczone wg stawki przyjętej na osobę w ramach świadczenia usługi cateringowej. 11. Zamawiający zastrzega sobie prawo do zmniejszenia zaplanowanej liczby uczestników. 12. Zamawiający zobowiązuje się do poinformowania Wykonawcy o ostatecznej liczbie osób uczestniczących najpóźniej na dzień przed ustalonym dniem wykonania usługi. 13. W przypadku opóźnień wynikających z przebiegu Konferencji, Zamawiający zastrzega sobie prawo do zmiany godziny podawania posiłków, o czym powiadomi Wykonawcę na dwie godziny przed planowanym rozpoczęciem posiłku. 14. Menu: Ciągłe przygotowywanie i podawanie napojów zimnych i gorących dla uczestników Konferencji godz. 09:00 - 14.00 miejsce: Centrum Kultury ul. Peowiaków 12 Lublin, sala Oratorium liczba osób: 100 Napoje gorące: kawa rozpuszczalna 10g/os kawa parzona 10g/os herbata czarna i zielona - każda sztuka pakowana oddzielnie ze sznureczkiem 1szt/os woda gorąca do zaparzenia, w termosach lub samowarze - bez ograniczeń śmietanka do kawy - 10g/os cukier - 5g/os cytryna świeża, pokrojona, w plastrach (podawana na talerzykach) - 1 plaster/os Napoje zimne: woda mineralna gazowana i niegazowana w butelkach 0,5l - 1szt/os sok pomarańczowy 100% bez dodatku cukru (podawany w dzbankach szklanych) 200ml/os sok jabłkowy 100% bez dodatku cukru (podawany w dzbankach szklanych) 200ml/os Przekąski: mix ciastek kruchych 3 rodzaje 6 szt./ os. owoce: winogrona, mandarynki, kiwi (przekrojone na pół) 100g/os tartinki z łososiem 2 szt./os Obiad godz. 13:00 -14:00 miejsce: Centrum Kultury ul. Peowiaków 12 Lublin, sala Oratorium liczba osób: 100 Bufet deserowy: ciasto krojone szarlotka 50g/os ciasto krojone czekoladowe 50g/os Zupy: rosół 100ml/os zupa z grzybów leśnych 100ml/os Dania główne: pierogi z serem i szpinakiem podawane z podsmażonym boczkiem 100g/os pieczone udka z kurczaka zapiekane w miodzie 100g/os fileciki rybne w panierce ziemniaczanej z sosem 100g/os Dodatki do dań głównych: ziemniaki opiekane 100g/os kopytka podsmażane 100g/os ryż 100g/os pieczywo jasne/ciemne 50g/os Sałatki: sałatka grecka z serem feta i oliwkami 100g/os sałatka z kurczakiem i ananasem 100g/os Warzywa/warzywa na ciepło: warzywa blanszowane (kalafior, marchewka, brokuły) 100g/os sałata vinaigrette 50g/os.

II.4) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 55.52.00.00 - Usługi dostarczania posiłków .

SEKCJA III: PROCEDURA

III.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: Przetarg nieograniczony

III.2) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

  • Zamówienie dotyczy projektu/programu finansowanego ze środków Unii Europejskiej: tak, projekt/program: Zamówienie współfinansowane jest w ramach projektu: Korzystamy z doświadczeń - szwajcarski benchmark w Lublinie.

SEKCJA IV: UDZIELENIE ZAMÓWIENIA

IV.1) DATA UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: 22.04.2014.

IV.2) LICZBA OTRZYMANYCH OFERT: 9.

IV.3) LICZBA ODRZUCONYCH OFERT: 3.

IV.4) NAZWA I ADRES WYKONAWCY, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA:

  • Przedsiębiorstwo Społeczne ProBono Sp. z o.o., ul. Zielona 3, 20-082 Lublin, kraj/woj. lubelskie.

IV.5) Szacunkowa wartość zamówienia (bez VAT): 6100,00 PLN.

IV.6) INFORMACJA O CENIE WYBRANEJ OFERTY ORAZ O OFERTACH Z NAJNIŻSZĄ I NAJWYŻSZĄ CENĄ

  • Cena wybranej oferty: 3000,00

  • Oferta z najniższą ceną: 2700,00 / Oferta z najwyższą ceną: 10000,00

  • Waluta: PLN.

Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.