eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi ŻurawicaDostawa mięsa, wędlin, drobiu i wyrobów drobiowych dla Wojewódzkiego Podkarpackiego Szpitala Psychiatrycznego w Żurawicy im. prof. Eugeniusza Brzezickiego.

Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu



Ogłoszenie z dnia 2015-11-17

Żurawica: Dostawa mięsa, wędlin, drobiu i wyrobów drobiowych dla Wojewódzkiego Podkarpackiego Szpitala Psychiatrycznego w Żurawicy im. prof. Eugeniusza Brzezickiego.
Numer ogłoszenia: 167175 - 2015; data zamieszczenia: 17.11.2015
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy:

V zamówienia publicznego
zawarcia umowy ramowej
ustanowienia dynamicznego systemu zakupów (DSZ)

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Wojewódzki Podkarpacki Szpital Psychiatryczny im. prof. Eugeniusza Brzezickiego w Żurawicy , ul. Różana 9, 37-710 Żurawica, woj. podkarpackie, tel. 6723740 wew. 361, faks 672-37-21.

  • Adres strony internetowej zamawiającego: szpitalzurawica.republika.pl

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Samodzielny publiczny zakład opieki zdrowotnej.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA

II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Dostawa mięsa, wędlin, drobiu i wyrobów drobiowych dla Wojewódzkiego Podkarpackiego Szpitala Psychiatrycznego w Żurawicy im. prof. Eugeniusza Brzezickiego..

II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.

II.1.4) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: 1. Przedmiotem zamówienia jest dostawa mięsa, wędlin, drobiu i wyrobów drobiowych do magazynu żywnościowego Wojewódzkiego Podkarpackiego Szpitala Psychiatrycznego im. prof. Eugeniusza Brzezickiego w Żurawicy przy ul. Różana 9. 2.Szczegółowy zakres zamówienia został określony w wykazie asortymentowo-ilościowym, stanowiącym załączniki Nr 1a, 1b, 1c, 1d do SIWZ. Pozostałe warunki dotyczące realizacji zamówienia zostały określone w projekcie umowy stanowiącym załącznik Nr 2 do SIWZ. 3.Zamawiający określa szczególne wymagania dla niżej wymienionych wyrobów mięsnych wykazanych w załączniku Nr 1b: 1) poz. 1 - baleron wędzony gotowany, 2) poz. 2 - filet wędzony, 3) poz. 3 - flaki wołowe krojone, 4) poz. 4 - kiełbasa parówkowa, 5) poz. 5 - kiełbasa szynkowa z pieprzem, 6) poz. 6 - kiełbasa zwyczajna 7) poz. 7 - kiełbasa żywiecka, 8) poz. 8 - kiszka gryczana, 9) poz. 9 - mortadela delikatesowa, 10) poz. 10 - parówki drobiowe (cienkie), 11) poz. 11 - pasztet kremowy, 12) poz. 12 - pasztet pieczony blok, 13) poz. 13 - pasztet z indyka 14) poz. 14 - pieczeń rzymska, 15) poz. 15 - pierś miodowa, 16) poz. 16 - polędwica drobiowa, 17) poz. 17 - salceson z indyka, 18) poz. 18 - szynka konserwowa blok, 19) poz. 19 - szynka w galarecie, 20) poz. 20 - szynka wieprzowa ogonówka, 21) poz. 21 - szynka wieprzowa z liściem, 22) poz. 22 - szynka z piersi, oraz w załączniku Nr 1c poz. 5 - hamburgery z kurczaka. 4. Baleron wędzony gotowany: 1) winien być wyprodukowany z karkówki wieprzowej z dodatkiem: peklosoli, solanki Marinade ham P50+ i poddany procesowi wędzenia i parzenia; 2) dopuszczalne obwiązanie sznurkiem lub siatką, bez sztucznej osłony; 3) struktura i konsystencja: a) surowce równomiernie rozłożone na przekroju, b) niedopuszczalne skupiska jednego ze składników i zacieki galarety, c) konsystencja soczysta; 4) zawartość składników w wyrobie gotowym: a) karkówka wieprzowa nie mniej, niż 75 %, b) sól nie więcej, niż 3 %; 5) barwa: a) ciemnobrązowa, charakterystyczna dla szynki wędzonej, b) niedopuszczalne plamy na powierzchni wynikające z niedowędzenia, c) jasnoróżowy w przekroju; 6) smak i zapach: a) charakterystyczny dla baleronu wędzonego i gotowanego, b) wyczuwalny smak użytych przypraw, c) niedopuszczalny smak i zapach świadczący o nieświeżości lub inny obcy. 5. Filet wędzony: 1) winien być wyprodukowany z fileta z piersi kurcząt, białka sojowego i poddany procesowi wędzenia; 2) produkt pakowany metoda próżniową; 3) struktura i konsystencja: a) surowce równomiernie rozłożone na przekroju, b) plastry o grubości 3 mm nie rozpadają się, c) konsystencja soczysta i ścisła; 4) zawartość składników w wyrobie gotowym: a) filet z piersi kurcząt nie mniej, niż 50 %, b) sól nie więcej, niż 3 %; c) tłuszcz nie więcej, niż 6 % 5) barwa: a) złocistobrązowa, charakterystyczna dla szynki wędzonej, b) niedopuszczalna barwa szarozielona, c) jasnoróżowa do różowej w przekroju; 6) smak i zapach: a) charakterystyczny dla wyrobu wędzonego, b) wyczuwalny smak użytych przypraw, c) niedopuszczalny smak i zapach świadczący o nieświeżości lub inny obcy. 6. Flaki wołowe: 1) winny być wyprodukowane z fragmentów żołądków wołowych, obgotowane; 2) pakowane w osłonę w formie batonu lub folię spożywczą o zawartości produktu netto 0,9 ÷ 1,5 kg; 3) struktura i konsystencja: a) surowce drobno pokrojone, b) konsystencja ścisła i elastyczna; 4) zawartość składników w wyrobie gotowym: a) żołądki wołowe nie mniej, niż 80 %; 5) barwa: a) charakterystyczna dla wyrobu, b) kremowa; 6) smak i zapach: a) charakterystyczny dla wyrobu, b) niedopuszczalny smak i zapach świadczący o nieświeżości lub inny obcy..

II.1.5)

  przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających

  • Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówień uzupełniających

II.1.6) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.11.30.00-3, 15.13.11.20-2, 15.13.13.10-1, 15.11.20.00-6, 15.13.15.00-0, 15.13.10.00-5.

II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak, liczba części: 4.

II.1.8) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie.


II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Zakończenie: 31.12.2016.

SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM

III.1) WADIUM

Informacja na temat wadium: Zamawiający nie wymaga wniesienia wadium.

III.2) ZALICZKI

III.3) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPEŁNIANIA TYCH WARUNKÓW

  • III. 3.1) Uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Wykonawca potwierdza spełnianie w/w warunku poprzez złożenie oświadczenia wg wzoru stanowiącego załącznik Nr 4 do SIWZ.

  • III.3.2) Wiedza i doświadczenie

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Wykonawca potwierdza spełnianie w/w warunku poprzez złożenie oświadczenia wg wzoru stanowiącego załącznik Nr 4 do SIWZ.

  • III.3.3) Potencjał techniczny

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Wykonawca potwierdza spełnianie w/w warunku poprzez złożenie oświadczenia wg wzoru stanowiącego załącznik Nr 4 do SIWZ.

  • III.3.4) Osoby zdolne do wykonania zamówienia

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Wykonawca potwierdza spełnianie w/w warunku poprzez złożenie oświadczenia wg wzoru stanowiącego załącznik Nr 4 do SIWZ.

  • III.3.5) Sytuacja ekonomiczna i finansowa

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Wykonawca potwierdza spełnianie w/w warunku poprzez złożenie oświadczenia wg wzoru stanowiącego załącznik Nr 4 do SIWZ.

III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY

III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu należy przedłożyć:

III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:

  • oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia;
  • aktualny odpis z właściwego rejestru lub z centralnej ewidencji i informacji o działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub ewidencji, w celu wykazania braku podstaw do wykluczenia w oparciu o art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy, wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;
  • wykonawca powołujący się przy wykazywaniu spełniania warunków udziału w postępowaniu na zasoby innych podmiotów, które będą brały udział w realizacji części zamówienia, przedkłada także dokumenty dotyczące tego podmiotu w zakresie wymaganym dla wykonawcy, określonym w pkt III.4.2.

III.4.3) Dokumenty podmiotów zagranicznych

Jeżeli wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej, przedkłada:

III.4.3.1) dokument wystawiony w kraju, w którym ma siedzibę lub miejsce zamieszkania potwierdzający, że:

  • nie otwarto jego likwidacji ani nie ogłoszono upadłości - wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;
  • nie orzeczono wobec niego zakazu ubiegania się o zamówienie - wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;

III.4.4) Dokumenty dotyczące przynależności do tej samej grupy kapitałowej

  • lista podmiotów należących do tej samej grupy kapitałowej w rozumieniu ustawy z dnia 16 lutego 2007 r. o ochronie konkurencji i konsumentów albo informacji o tym, że nie należy do grupy kapitałowej;

III.6) INNE DOKUMENTY

Inne dokumenty niewymienione w pkt III.4) albo w pkt III.5)

1. Aktualną decyzję lub zaświadczenie właściwego Powiatowego Lekarza Weterynarii albo Państwowego Powiatowego Inspektora Sanitarnego stwierdzające objęcie nadzorem sanitarnym Wykonawcy oraz producentów wyrobów opisanych w dziale 3 SIWZ albo dopuszczenie do obrotu handlowego mięsem i (lub) drobiem - wystawione lub poświadczone nie wcześniej, niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania ofert; 2. Wyciąg z Zakładowej Księgi HACCP na wyroby szczegółowo opisane w dziale 3 SIWZ, na które Wykonawca składa ofertę.

SEKCJA IV: PROCEDURA

IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA

IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.

IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT

IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

IV.2.2)

  przeprowadzona będzie aukcja elektroniczna, adres strony, na której będzie prowadzona:

IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

IV.4.1) Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia: //www.wpsp.internetdsl.pl w zakładce Przetargi
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: Wojewódzki Podkarpacki Szpital Psychiatryczny im. prof. Eugeniusza Brzezickiego w Żurawicy 37-710, ul. Różana 9, (budynek Administracji nr 15, pokój nr - 02 Zamówienia Publiczne ).

IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 25.11.2015 godzina 10:00, miejsce: Wojewódzki Podkarpacki Szpital Psychiatryczny im. prof. Eugeniusza Brzezickiego w Żurawicy 37-710, ul. Różana 9, (budynek Administracji nr 15, pokój nr 10 - Sekretariat Szpitala..

IV.4.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).

IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: nie

ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH

CZĘŚĆ Nr: 1 NAZWA: Pakiet 1 Mięso.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Szczegółowy zakres zamówienia został określony w wykazie asortymentowo-ilościowym, stanowiącym załączniki Nr 1a do SIWZ..

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.11.30.00-3, 15.13.11.20-2.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.12.2016.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 2 NAZWA: Pakiet 2- produkty wędliniarskie i pasztety.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Szczegółowy zakres zamówienia został określony w wykazie asortymentowo-ilościowym, stanowiącym załączniki Nr 1b do SIWZ..

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.13.13.10-1, 15.11.20.00-6.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.12.2016.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 3 NAZWA: Pakiet 3-Drób i produkty drobiowe.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Szczegółowy zakres zamówienia został określony w wykazie asortymentowo-ilościowym, stanowiącym załączniki Nr 1c do SIWZ..

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.13.15.00-0.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.12.2016.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 4 NAZWA: Pakiet 4- Pasztet mazowiecki.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Szczegółowy zakres zamówienia został określony w wykazie asortymentowo-ilościowym, stanowiącym załączniki Nr d do SIWZ..

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.13.10.00-5.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.12.2016.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.