eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi ¯urawicaDostawa produktów mleczarskich dla Wojewódzkiego Podkarpackiego Szpitala Psychiatrycznego w ¯urawicy im. prof. Eugeniusza Brzezickiego.

Ten przetarg zosta³ ju¿ zakoñczony. Zobacz wynik tego przetargu



Og³oszenie z dnia 2015-11-17

¯urawica: Dostawa produktów mleczarskich dla Wojewódzkiego Podkarpackiego Szpitala Psychiatrycznego w ¯urawicy im. prof. Eugeniusza Brzezickiego.
Numer og³oszenia: 167191 - 2015; data zamieszczenia: 17.11.2015
OG£OSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy

Zamieszczanie og³oszenia: obowi±zkowe.

Og³oszenie dotyczy:

V zamówienia publicznego
zawarcia umowy ramowej
ustanowienia dynamicznego systemu zakupów (DSZ)

SEKCJA I: ZAMAWIAJ¡CY

I. 1) NAZWA I ADRES: Wojewódzki Podkarpacki Szpital Psychiatryczny im. prof. Eugeniusza Brzezickiego w ¯urawicy , ul. Ró¿ana 9, 37-710 ¯urawica, woj. podkarpackie, tel. 6723740 wew. 361, faks 672-37-21.

  • Adres strony internetowej zamawiaj±cego: szpitalzurawica.republika.pl

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJ¡CEGO: Samodzielny publiczny zak³ad opieki zdrowotnej.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) OKRE¦LENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA

II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiaj±cego: Dostawa produktów mleczarskich dla Wojewódzkiego Podkarpackiego Szpitala Psychiatrycznego w ¯urawicy im. prof. Eugeniusza Brzezickiego..

II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.

II.1.4) Okre¶lenie przedmiotu oraz wielko¶ci lub zakresu zamówienia: 1. Przedmiotem zamówienia jest dostawa produktów mleczarskich do magazynu ¿ywno¶ciowego Wojewódzkiego Podkarpackiego Szpitala Psychiatrycznego im. prof. Eugeniusza Brzezickiego w ¯urawicy przy ul. Ró¿ana 9. 2.Szczegó³owy zakres zamówienia zosta³ okre¶lony w wykazie asortymentowo-ilo¶ciowym, stanowi±cym za³±cznik Nr 1 do SIWZ. Pozosta³e warunki dotycz±ce realizacji zamówienia zosta³y okre¶lone w projekcie umowy stanowi±cym za³±cznik Nr 2 do SIWZ. 3.Zamawiaj±cy okre¶la szczególne wymagania dla ni¿ej wymienionych produktów mleczarskich wykazanych w za³±czniku Nr 1: 1) poz. 1 - mleko 2 %, 2) poz. 2 - ser twardy pe³not³usty, 3) poz. 3 - ser topiony, 4) poz. 4 - ¶mietana homogenizowana 12%, 5) poz. 5 - ¶mietana homogenizowana 18%, 4. Mleko 2%: 1) pakowane w foliê, karton lub butelkê plastikow± o pojemno¶ci 1 ÷ 10 l. 5. Ser twardy pe³not³usty: 1) winien byæ wyprodukowany z mleka, bez dodatku t³uszczu ro¶linnego; 2) winien byæ pe³not³usty o zawarto¶ci t³uszczu nie mniej, ni¿ 42%; 3) niedopuszczalny jest wyrób seropodobny. 6. Ser topiony. 1) winien byæ o zawarto¶ci t³uszczu nie mniej, ni¿ 16%; 2) winien byæ pakowany w foliê aluminiow± o wadze 100 g oraz opakowanie zbiorcze - pude³ko tekturowe o wadze 1 kg. 7. ¦mietana homogenizowana 12%. 1) winna byæ pakowana w foliê, karton lub butelkê plastikow± o pojemno¶ci 0,25 ÷ 0,5 l. 8. ¦mietana homogenizowana 18%. 1) winna byæ pakowana w foliê, karton lub butelkê plastikow± o pojemno¶ci 0,25 ÷ 0,5 l. 9.Podany w opisie przedmiot zamówienia, wyszczególniony w wykazie asortymentowo - ilo¶ciowym, stanowi±cym za³±cznik Nr 1 do SIWZ oraz formularz ofertowo-cenowy stanowi±cy za³±cznik Nr 3 do SIWZ, jedynie prognozuj± szacunkow± ilo¶æ dostawy produktów mleczarskich i maj± charakter wy³±cznie orientacyjny. Nie stanowi± ze strony zamawiaj±cego zobowi±zania do zamówienia produktów w podanej ilo¶ci. 10. Zamawiaj±cy nie dopuszcza mo¿liwo¶æ sk³adania ofert czê¶ciowych. 11. Zamawiaj±cy nie dopuszcza mo¿liwo¶ci sk³adania ofert wariantowych. 12. Dostawa produktów do magazynu ¿ywno¶ciowego Zamawiaj±cego odbywaæ siê bêdzie na podstawie przyjêcia magazynowego przez magazyniera, który potwierdzi odbiór towaru w³asnorêcznym podpisem na fakturze Dostawcy..

II.1.5)

  przewiduje siê udzielenie zamówieñ uzupe³niaj±cych

  • Okre¶lenie przedmiotu oraz wielko¶ci lub zakresu zamówieñ uzupe³niaj±cych

II.1.6) Wspólny S³ownik Zamówieñ (CPV): 15.50.00.00 - Produkty mleczarskie .

II.1.7) Czy dopuszcza siê z³o¿enie oferty czê¶ciowej: nie.

II.1.8) Czy dopuszcza siê z³o¿enie oferty wariantowej: nie.


II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Zakoñczenie: 31.12.2016.

SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM

III.1) WADIUM

Informacja na temat wadium: Zamawiaj±cy nie wymaga wniesienia wadium.

III.2) ZALICZKI

III.3) WARUNKI UDZIA£U W POSTÊPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPE£NIANIA TYCH WARUNKÓW

  • III. 3.1) Uprawnienia do wykonywania okre¶lonej dzia³alno¶ci lub czynno¶ci, je¿eli przepisy prawa nak³adaj± obowi±zek ich posiadania

    Opis sposobu dokonywania oceny spe³niania tego warunku

    • Wykonawca potwierdza spe³nianie w/w warunku poprzez z³o¿enie o¶wiadczenia wg wzoru stanowi±cego za³±cznik Nr 4 do SIWZ.

  • III.3.2) Wiedza i do¶wiadczenie

    Opis sposobu dokonywania oceny spe³niania tego warunku

    • Wykonawca potwierdza spe³nianie w/w warunku poprzez z³o¿enie o¶wiadczenia wg wzoru stanowi±cego za³±cznik Nr 4 do SIWZ.

  • III.3.3) Potencja³ techniczny

    Opis sposobu dokonywania oceny spe³niania tego warunku

    • Wykonawca potwierdza spe³nianie w/w warunku poprzez z³o¿enie o¶wiadczenia wg wzoru stanowi±cego za³±cznik Nr 4 do SIWZ.

  • III.3.4) Osoby zdolne do wykonania zamówienia

    Opis sposobu dokonywania oceny spe³niania tego warunku

    • Wykonawca potwierdza spe³nianie w/w warunku poprzez z³o¿enie o¶wiadczenia wg wzoru stanowi±cego za³±cznik Nr 4 do SIWZ.

  • III.3.5) Sytuacja ekonomiczna i finansowa

    Opis sposobu dokonywania oceny spe³niania tego warunku

    • Wykonawca potwierdza spe³nianie w/w warunku poprzez z³o¿enie o¶wiadczenia wg wzoru stanowi±cego za³±cznik Nr 4 do SIWZ.

III.4) INFORMACJA O O¦WIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJ¡ DOSTARCZYÆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPE£NIANIA WARUNKÓW UDZIA£U W POSTÊPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY

III.4.1) W zakresie wykazania spe³niania przez wykonawcê warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz o¶wiadczenia o spe³nianiu warunków udzia³u w postêpowaniu nale¿y przed³o¿yæ:

III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, nale¿y przed³o¿yæ:

  • o¶wiadczenie o braku podstaw do wykluczenia;
  • aktualny odpis z w³a¶ciwego rejestru lub z centralnej ewidencji i informacji o dzia³alno¶ci gospodarczej, je¿eli odrêbne przepisy wymagaj± wpisu do rejestru lub ewidencji, w celu wykazania braku podstaw do wykluczenia w oparciu o art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy, wystawiony nie wcze¶niej ni¿ 6 miesiêcy przed up³ywem terminu sk³adania wniosków o dopuszczenie do udzia³u w postêpowaniu o udzielenie zamówienia albo sk³adania ofert;
  • wykonawca powo³uj±cy siê przy wykazywaniu spe³niania warunków udzia³u w postêpowaniu na zasoby innych podmiotów, które bêd± bra³y udzia³ w realizacji czê¶ci zamówienia, przedk³ada tak¿e dokumenty dotycz±ce tego podmiotu w zakresie wymaganym dla wykonawcy, okre¶lonym w pkt III.4.2.

III.4.3) Dokumenty podmiotów zagranicznych

Je¿eli wykonawca ma siedzibê lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej, przedk³ada:

III.4.3.1) dokument wystawiony w kraju, w którym ma siedzibê lub miejsce zamieszkania potwierdzaj±cy, ¿e:

  • nie otwarto jego likwidacji ani nie og³oszono upad³o¶ci - wystawiony nie wcze¶niej ni¿ 6 miesiêcy przed up³ywem terminu sk³adania wniosków o dopuszczenie do udzia³u w postêpowaniu o udzielenie zamówienia albo sk³adania ofert;
  • nie orzeczono wobec niego zakazu ubiegania siê o zamówienie - wystawiony nie wcze¶niej ni¿ 6 miesiêcy przed up³ywem terminu sk³adania wniosków o dopuszczenie do udzia³u w postêpowaniu o udzielenie zamówienia albo sk³adania ofert;

III.4.4) Dokumenty dotycz±ce przynale¿no¶ci do tej samej grupy kapita³owej

  • lista podmiotów nale¿±cych do tej samej grupy kapita³owej w rozumieniu ustawy z dnia 16 lutego 2007 r. o ochronie konkurencji i konsumentów albo informacji o tym, ¿e nie nale¿y do grupy kapita³owej;

III.6) INNE DOKUMENTY

Inne dokumenty niewymienione w pkt III.4) albo w pkt III.5)

Aktualn± decyzjê lub za¶wiadczenie w³a¶ciwego Powiatowego Lekarza Weterynarii albo Pañstwowego Powiatowego Inspektora Sanitarnego stwierdzaj±ce objêcie nadzorem sanitarnym Wykonawcy oraz producentów wyrobów opisanych w dziale 3 SIWZ albo dopuszczenie do obrotu handlowego produktami mleczarskimi - wystawione lub po¶wiadczone nie wcze¶niej, ni¿ 6 miesiêcy przed up³ywem terminu sk³adania ofert;

SEKCJA IV: PROCEDURA

IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA

IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.

IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT

IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najni¿sza cena.

IV.2.2)

  przeprowadzona bêdzie aukcja elektroniczna, adres strony, na której bêdzie prowadzona:

IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

IV.4.1) Adres strony internetowej, na której jest dostêpna specyfikacja istotnych warunków zamówienia: (//www.wpsp.internetdsl.pl w zak³adce Przetargi).
Specyfikacjê istotnych warunków zamówienia mo¿na uzyskaæ pod adresem: Wojewódzki Podkarpacki Szpital Psychiatryczny im. prof. Eugeniusza Brzezickiego w ¯urawicy 37-710, ul. Ró¿ana 9, (budynek Administracji nr 15, pokój nr 02 - Zamówienia Publiczne..

IV.4.4) Termin sk³adania wniosków o dopuszczenie do udzia³u w postêpowaniu lub ofert: 25.11.2015 godzina 10:00, miejsce: Wojewódzki Podkarpacki Szpital Psychiatryczny im. prof. Eugeniusza Brzezickiego w ¯urawicy 37-710, ul. Ró¿ana 9, (budynek Administracji nr 15, pokój nr 10 - Sekretariat Szpitala..

IV.4.5) Termin zwi±zania ofert±: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu sk³adania ofert).

IV.4.17) Czy przewiduje siê uniewa¿nienie postêpowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania ¶rodków pochodz±cych z bud¿etu Unii Europejskiej oraz niepodlegaj±cych zwrotowi ¶rodków z pomocy udzielonej przez pañstwa cz³onkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które mia³y byæ przeznaczone na sfinansowanie ca³o¶ci lub czê¶ci zamówienia: nie

Podziel siê

Poleæ ten przetarg znajomemu poleæ

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstaw± prezentowanych tutaj informacji s± dane publikowane przez Urz±d Zamówieñ Publicznych w Biuletynie Zamówieñ Publicznych. Tre¶æ og³oszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z tre¶ci± tego¿ og³oszenia dostêpn± w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dok³ada wszelkich starañ, aby zamieszczone tutaj informacje by³y kompletne i zgodne z prawd±. Nie mo¿e jednak zagwarantowaæ ich poprawno¶ci i nie ponosi ¿adnej odpowiedzialno¶ci za jakiekolwiek szkody powsta³e w wyniku korzystania z nich.


Je¶li chcesz dodaæ og³oszenie do serwisu, zapoznaj siê z nasz± ofert±:

chcê zamieszczaæ og³oszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwê miasta, dla którego chcesz znale¼æ jednostkê ZUS.