Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu
Ogłoszenie z dnia 2015-11-17
Lubliniec: Sprzedaż wraz z sukcesywną dostawą różnych artykułów spożywczych na rzecz DPS Dom Kombatanta im. św Rafała Kalinowskiego z siedzibą w Lublińcu, ul. dr E. Cyrana 10 dla zamówienia o szacunkowej wartości poniżej kwot określonych w przepisach wydanych na podstawie art. 11 ust. 8 ustawy - Prawo zamówień publicznych.
Numer ogłoszenia: 168251 - 2015; data zamieszczenia: 17.11.2015
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy
Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.
Ogłoszenie dotyczy:
V | zamówienia publicznego |
zawarcia umowy ramowej | |
ustanowienia dynamicznego systemu zakupów (DSZ) |
SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY
I. 1) NAZWA I ADRES: Dom Pomocy Społecznej "Dom Kombatanta" im. św. Rafała Kalinowskiego , ul. Cyrana 10, 42-700 Lubliniec, woj. śląskie, tel. 034 3564004, faks 034 3564192.
- Adres strony internetowej zamawiającego: http://www.dpskombatant.pl
I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Inny: Samorządowa jednostka organizacyjna nie mająca osobowości prawnej..
SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA
II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Sprzedaż wraz z sukcesywną dostawą różnych artykułów spożywczych na rzecz DPS Dom Kombatanta im. św Rafała Kalinowskiego z siedzibą w Lublińcu, ul. dr E. Cyrana 10 dla zamówienia o szacunkowej wartości poniżej kwot określonych w przepisach wydanych na podstawie art. 11 ust. 8 ustawy - Prawo zamówień publicznych..
II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.
II.1.4) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: Cukier 1 kg 1 szt 2 500 Cukier puder 500g 1 szt 40 Cukier waniliowy 32g 1 szt 200 Kasza kukurydziana gat. I 0,4 - 1 kg 1 kg 150 Kasza gryczana gat. I 0,4 - 1 kg 1 kg 90 Kasza jaglana 0,4 - 1 kg 1 kg 50 Kasza jęczmienna gat. I 1 kg 1 szt 250 Kasza manna gat. I 1 kg 1 szt 250 Mąka pszenna typ 450 lub 500 1 kg 1 szt 1 000 Mąka ziemniaczana 1 kg 1 szt 400 Makaron Czaniec 4-jajeczny (krajanka rosołowa) 250g 1 szt 700 lub równoważny* Płatki jęczmienne 0,4 - 1 kg 1 kg 100 Płatki ryżowe 0,25 - 1 kg 1 kg 100 Płatki owsiane górskie 0,4 - 1 kg 1 kg 100 Ryż długoziarnisty gat. I 1 kg 1 szt 500 Sól spożywcza 1 kg 1 szt 600 Aromat do ciast 10 ml 1 szt 30 Bazylia 10g 1 szt 10 Czosnek granulowany 20g 1 szt 400 Cynamon 20g 1 szt 50 Fix do potraw meksykańskich 25g 1 szt 20 Gałka muszkat. miel. 10g 1 szt 20 Herbata 100g 1 szt 1 100 Imbir mielony 15g 1 szt 20 Kakao naturalne ciemne 100g 1 szt 70 Kawa zbożowa 500g 1 szt 260 Kminek 20g 1 szt 30 Kwasek cytrynowy 50g 1 szt 120 Liść laurowy 8g 1 szt 80 Majeranek 10g 1 szt 200 Miód pszczeli w pudełkach (nie w saszetkach) 25g 1 szt 2 200 Oregano 10g 1 szt 10 Papryka słodka 20g 1 szt 220 Pieprz czarny mielony 50g 1 szt 200 Pieczywo chrupkie wielozbożowe 180-220g 1 szt 100 Proszek do pieczenia 30g 1 szt 20 Przyprawa CURRY 200g 1 szt 20 Przyprawa warzywna uniwersalna do zup i potraw, 1 kg 1 szt 130 zawartość suszonych warzyw min. 15% Przyprawa ziarenka smaku 200g 1 szt 50 Suchary (bez cukru) 285g 1 szt 60 Tymianek 10g 1 szt 10 Ziele angielskie op 15g 1 szt 80 Zioła prowansalskie 10g 1 szt 10 Żelatyna 50g 1 szt 250 Jaja L szt 1 szt 26 000 Brzoskwinie (puszki) 850g 1 szt 10 Chrzan tarty 180-200g 1 szt 80 Dżem owoce min. 30g w 100g produktu 260-300g 1 szt 500 Fasola szparagowa konserwowa 500g 1 szt 300 Fasola czerwona konserwowa 400g 1 szt 50 Groszek konserwowy zielony (nie suszony) 400g 1 szt 700 Kompot wiśnia (masa owoców po odcieku min. 400g) 0,9l 1 szt 240 Kompot czarna porzeczka (masa owoców po odcieku min. 400g) 0,9l 1 szt 240 Koncentrat barszczu 300-350 ml 1 szt 100 Koncentrat pomidorowy pasta pomidorowa 200g 1 szt 250 (bez dodatku wody, bez konserwantów) KOTLIN lub PUDLISZKI 30% lub równoważny* Koncentrat pomidorowy pasta pomidorowa 0,9l 1 szt 140 (bez dodatku wody, bez konserwantów) KOTLIN lub PUDLISZKI 30% lub równoważny* Ketchup 500g 1 szt 50 Kukurydza konserwowa 400g 1 szt 50 Majonez dekoracyjny 400ml 1 szt 150 Mandarynki (puszki) 312g 1 szt 10 Marmolada wieloowocowa 400g 1 szt 200 Musztarda 350g 1 szt 250 Ocet 0,5l 1 szt 100 Olej 3l 1 szt 50 Olej 1l 1 szt 200 Olej 0,5l 1 szt 60 Ogórek konserwowy 900 ml 1 szt 80 Pasztet drobiowy PROFI Wielkopolski 131g 1 szt 1 600 bez dodatków, skład: mięso drobiowe-14%, wątroba z kurcząt-12%, serca z kurcząt-3%, wątroba wieprzowa, jajka, kasza manna. lub równoważny* Papryka konserwowa 900 ml 1 szt 40 Powidła śliwkowe 400g 1 szt 200 Przyprawa w płynie do zup, sosów, potraw mięsnych i 0,96l 1 szt 140 warzywnych. Składniki: woda, sól, wzmacniacze smaku (glutaminian monosodowy, E635), ocet, glukoza, ekstrakt drożdżowy, aromat. Szklana ciemna butelka Rodzynki kg 1 szt 3 Szczaw konserwowy 350g 1 szt 120 Sok owocowy bez cukru 200 ml 1 szt 200 Sok przecierowy marchwiowo-owocowy 300-330 ml 1 szt 150 typu Kubuś Sos Tatarski 250g 1 szt 20 Makaron świderki 4-jajeczny 1 kg 1 szt 350 Makaron muszelki 4-jajeczny 1 kg 1 szt 100 Makaron gwiazdki 4-jajeczny 1 kg 1 szt 50..
II.1.5)
przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających
- Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówień uzupełniających
II.1.6) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 03.14.25.00-3, 15.32.00.00-7, 15.33.14.00-1, 15.32.17.00-1, 15.33.14.27-6, 15.33.24.00-8, 15.33.14.62-3, 15.43.10.00-8, 15.41.12.00-4, 15.61.21.00-2, 15.83.10.00-2, 15.86.41.00-3, 15.87.12.30-5, 15.87.12.73-8, 15.85.11.00-9, 15.87.12.50-1, 15.87.11.10-8, 15.87.24.00-5, 15.86.10.00-1, 15.82.00.00-2, 15.61.41.00-6.
II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak, liczba części: 5.
II.1.8) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie.
II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Zakończenie: 30.06.2016.
SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM
III.1) WADIUM
Informacja na temat wadium: Zamawiający nie wymaga wniesienia wadium.
III.2) ZALICZKI
III.3) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPEŁNIANIA TYCH WARUNKÓW
III. 3.1) Uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
Zamawiający ocenia ten warunek na podstawie złożonego przez Wykonawcę w postępowaniu oświadczenia stanowiącego załącznik nr 5 do SIWZ.
III.3.2) Wiedza i doświadczenie
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
Zamawiający ocenia ten warunek na podstawie złożonego przez Wykonawcę w postępowaniu oświadczenia stanowiącego załącznik nr 5 do SIWZ.
III.3.3) Potencjał techniczny
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
Zamawiający ocenia ten warunek na podstawie złożonego przez Wykonawcę w postępowaniu oświadczenia stanowiącego załącznik nr 5 do SIWZ.
III.3.4) Osoby zdolne do wykonania zamówienia
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
Zamawiający ocenia ten warunek na podstawie złożonego przez Wykonawcę w postępowaniu oświadczenia stanowiącego załącznik nr 5 do SIWZ.
III.3.5) Sytuacja ekonomiczna i finansowa
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
Zamawiający ocenia ten warunek na podstawie złożonego dokumentu potwierdzającego ubezpieczenie Wykonawcy od odpowiedzialności cywilnej w zakresie prowadzonej działalności (w szczególności, chodzi o działalność, która jest zgodna z przedmiotem zamówienia), przy czym ubezpieczenie musi spełniać następujące warunki minimalne: a) okres ubezpieczenia: aktualne na chwilę składania ofert.
III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY
III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu należy przedłożyć:
- opłaconą polisę, a w przypadku jej braku, inny dokument potwierdzający, że wykonawca jest ubezpieczony od odpowiedzialności cywilnej w zakresie prowadzonej działalności związanej z przedmiotem zamówienia.
III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:
- oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia;
- aktualny odpis z właściwego rejestru lub z centralnej ewidencji i informacji o działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub ewidencji, w celu wykazania braku podstaw do wykluczenia w oparciu o art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy, wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;
- aktualne zaświadczenie właściwego naczelnika urzędu skarbowego potwierdzające, że wykonawca nie zalega z opłacaniem podatków, lub zaświadczenie, że uzyskał przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności lub wstrzymanie w całości wykonania decyzji właściwego organu - wystawione nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;
- aktualne zaświadczenie właściwego oddziału Zakładu Ubezpieczeń Społecznych lub Kasy Rolniczego Ubezpieczenia Społecznego potwierdzające, że wykonawca nie zalega z opłacaniem składek na ubezpieczenia zdrowotne i społeczne, lub potwierdzenie, że uzyskał przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności lub wstrzymanie w całości wykonania decyzji właściwego organu - wystawione nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;
III.4.3) Dokumenty podmiotów zagranicznych
Jeżeli wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej, przedkłada:
III.4.3.1) dokument wystawiony w kraju, w którym ma siedzibę lub miejsce zamieszkania potwierdzający, że:
- nie otwarto jego likwidacji ani nie ogłoszono upadłości - wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;
- nie zalega z uiszczaniem podatków, opłat, składek na ubezpieczenie społeczne i zdrowotne albo że uzyskał przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności lub wstrzymanie w całości wykonania decyzji właściwego organu - wystawiony nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;
- nie orzeczono wobec niego zakazu ubiegania się o zamówienie - wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;
III.4.4) Dokumenty dotyczące przynależności do tej samej grupy kapitałowej
- lista podmiotów należących do tej samej grupy kapitałowej w rozumieniu ustawy z dnia 16 lutego 2007 r. o ochronie konkurencji i konsumentów albo informacji o tym, że nie należy do grupy kapitałowej;
III.6) INNE DOKUMENTY
Inne dokumenty niewymienione w pkt III.4) albo w pkt III.5)
1. Wypełniony i podpisany przez osoby,ę upoważnione,ą do reprezentowania Wykonawcy formularz oferty - według wzoru stanowiącego załącznik nr 1 do SIWZ 2. Wypełniona i podpisana przez osoby,ę upoważnione,ą do reprezentowania Wykonawcy kalkulacja ofertowa - według wzoru stanowiącego załącznik nr 2 do SIWZ 3. W przypadku gdy Wykonawca upoważnia do reprezentowania w postępowaniu inną osobę stosowne pełnomocnictwo z wyszczególnieniem zakresu upoważnienia. 4. W przypadku Wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia (np. Konsorcjum, spółka cywilna), na zasadach określonych w art. 23 ustawy Prawo zamówień publicznych: a) Wykonawcy ustanawiają pełnomocnika do reprezentowania ich w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo reprezentowania w postępowaniu i zawarcia umowy w sprawie zamówienia publicznego. b) Przepisy dotyczące Wykonawcy stosuje się odpowiednio do Wykonawców, którzy wspólnie ubiegają się o udzielenie zamówienia. c) Jeżeli zostanie wybrana oferta złożona przez Wykonawców ubiegających się wspólnie o udzielenie zamówienia, to Zamawiający przed zawarciem umowy będzie żądał umowy regulującej współpracę tych Wykonawców. 5. Wykonawca może polegać na potencjale technicznym innych podmiotów, niezależnie od charakteru prawnego łączących go z nimi stosunków. Wykonawca w takiej sytuacji zobowiązany jest udowodnić Zamawiającemu, iż będzie dysponował tymi zasobami w trakcie realizacji zamówienia, w szczególności przedstawiając w tym celu pisemne zobowiązanie tych podmiotów do oddania mu do dyspozycji niezbędnych zasobów na potrzeby wykonania zamówienia stanowiące załącznik nr 7 do SIWZ. Wykonawca nie musi składać o ile nie dotyczy. 1/. Zakres pisemny zobowiązania, o którym mowa powyżej, powinien zawierać co najmniej informacje wynikające z § 1, ust. 6, pkt. 2 Rozporządzenia Prezesa Rady Ministrów w sprawie rodzajów dokumentów, jakich może żądać Zamawiający od Wykonawcy oraz form, w jakich te dokumenty mogą być składane (Dz. U. z 2013 r. poz. 231). 2/. Jeżeli Wykonawca, wykazując spełnianie warunków, o których mowa w ust. 5 SIWZ polega na zasobach innych podmiotów na zasadach określonych w art. 26 ust. 2b ustawy Pzp, Zamawiający, w celu oceny, czy Wykonawca będzie dysponował zasobami innych podmiotów w stopniu niezbędnym dla należytego wykonania zamówienia oraz oceny, czy stosunek łączący Wykonawcę z tymi podmiotami gwarantuje rzeczywisty dostęp do ich zasobów, Zamawiający żąda w przypadku warunku, o których mowa w ust. 5 SIWZ dokumentów dotyczących w szczególności: a) zakresu dostępnych wykonawcy zasobów innego podmiotu, b) sposobu wykorzystania zasobów innego podmiotu, przez Wykonawcę, przy wykonywaniu zamówienia, c) charakteru stosunku, jaki będzie łączył Wykonawcę z innym podmiotem, d) zakresu i okresu udziału innego podmiotu przy wykonywaniu zamówienia. 3/. Jeżeli w ocenie Zamawiającego informacje będą niewystarczające tj. Zamawiający uzna, iż Wykonawca w niewystarczający sposób udowodnił dysponowanie niezbędnymi zasobami podmiotów trzecich dla spełnienia warunków udziału w postępowaniu zażąda, odpowiednio do okoliczności, na podstawie art. 26 ust 3 Pzp odpowiednich dokumentów od Wykonawcy 4/. Podmiot, który zobowiązał się do udostępnienia zasobów zgodnie z art. 26 ust. 2b, odpowiada solidarnie z wykonawcą za szkodę zamawiającego powstałą wskutek nieudostępnienia tych zasobów, chyba że za nieudostępnienie zasobów nie ponosi winy. 5/. Kopie dokumentów dotyczących odpowiednio Wykonawcy lub podmiotów na zasobach których Wykonawca polega są poświadczane za zgodność z oryginałem odpowiednio przez Wykonawcę lub te podmioty. 6/. Wykonawca, który zamierza wykonywać zamówienie przy udziale podwykonawcy, musi wyraźnie w ofercie wskazać, jaką część (zakres zamówienia) wykonywać będzie w jego imieniu podwykonawca. Należy w tym celu wypełnić odpowiednio załącznik nr 1 do SIWZ - formularz ofertowy. W przypadku, gdy Wykonawca nie zamierza wykonywać zamówienia przy udziale podwykonawców, należy wpisać w formularzu ,nie dotyczy, lub inne podobne sformułowanie. Jeżeli Wykonawca zostawi ten punkt formularza nie wypełniony (puste pole) Zamawiający uzna, iż zamówienie zostanie wykonane siłami własnymi, bez udziału podwykonawców.
SEKCJA IV: PROCEDURA
IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA
IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.
IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT
IV.2.1) Kryteria oceny ofert: cena oraz inne kryteria związane z przedmiotem zamówienia:
- 1 - Cena - 99
- 2 - Termin płatności - 1
IV.2.2)
przeprowadzona będzie aukcja elektroniczna, adres strony, na której będzie prowadzona: |
IV.3) ZMIANA UMOWY
przewiduje się istotne zmiany postanowień zawartej umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy:
Dopuszczalne zmiany postanowień umowy oraz określenie warunków zmian
1. Wszelkie zmiany postanowień umowy mogą nastąpić jedynie w zakresie określonym w art. 144 ustawy Prawo zamówień publicznych. Zamawiający zastrzega sobie prawo dopuszczenia zmian w umowie w przypadku: a). zmiany ustawowej stawki VAT strony przewidują możliwość zmiany wynagrodzenia o wysokość podaną w obowiązujących przepisach prawa. b) zmiany terminu realizacji umowy. c) gdy zmiany będą korzystne dla Zamawiającego i nie będą: - wprowadzone nowe warunki, które gdyby zostały ujęte w ramach procedury przetargowej udzielenie zamówienia uniemożliwiłoby dopuszczenie innych ofert niż ta która została pierwotnie dopuszczona, - modyfikowały równowagi ekonomicznej umowy na korzyść Wykonawcy w sposób, który nie był przewidziany w postanowieniach pierwotnego zamówienia.
IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE
IV.4.1) Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia: http://www.dpskombatant.pl/strona-glowna BIP: http://www.lubliniec.starostwo.bip.info.pl/index
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: Dom Pomocy Społecznej Dom Kombatanta im. św. Rafała Kalinowskiego siedziba w Lublińcu, ul. dr E. Cyrana 10, pok. nr 27, w godz. od 7:00 do 15:00 od poniedziałku do piątku..
IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 26.11.2015 godzina 09:00, miejsce: Dom Pomocy Społecznej Dom Kombatanta im. św. Rafała Kalinowskiego siedziba w Lublińcu, ul. dr E. Cyrana 10, sekretariat pok. nr 35..
IV.4.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).
IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: nie
ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH
CZĘŚĆ Nr: 1 NAZWA: Zadanie Nr 1.
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Cukier 1 kg 1 szt 2 500 Cukier puder 500g 1 szt 40 Cukier waniliowy 32g 1 szt 200 Kasza kukurydziana gat. I 0,4 - 1 kg 1 kg 150 Kasza gryczana gat. I 0,4 - 1 kg 1 kg 90 Kasza jaglana 0,4 - 1 kg 1 kg 50 Kasza jęczmienna gat. I 1 kg 1 szt 250 Kasza manna gat. I 1 kg 1 szt 250 Mąka pszenna typ 450 lub 500 1 kg 1 szt 1 000 Mąka ziemniaczana 1 kg 1 szt 400 Makaron Czaniec 4-jajeczny (krajanka rosołowa) 250g 1 szt 700 lub równoważny* Płatki jęczmienne 0,4 - 1 kg 1 kg 100 Płatki ryżowe 0,25 - 1 kg 1 kg 100 Płatki owsiane górskie 0,4 - 1 kg 1 kg 100 Ryż długoziarnisty gat. I 1 kg 1 szt 500 Sól spożywcza 1 kg 1 szt 600..
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.80.00.00-6, 15.83.00.00-2, 15.61.20.00-1, 15.85.11.00-9, 15.61.40.00-5, 15.61.33.80-5, 15.61.10.00-4, 15.87.24.00-5.
- 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 30.06.2016.
4) Kryteria oceny ofert: cena oraz inne kryteria związane z przedmiotem zamówienia:
- 1. Cena - 99
- 2. Termin płatności - 1
CZĘŚĆ Nr: 2 NAZWA: Zadanie Nr 2.
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Aromat do ciast 10 ml 1 szt 30 Bazylia 10g 1 szt 10 Czosnek granulowany 20g 1 szt 400 Cynamon 20g 1 szt 50 Fix do potraw meksykańskich 25g 1 szt 20 Gałka muszkat. miel. 10g 1 szt 20 Herbata 100g 1 szt 1 100 Imbir mielony 15g 1 szt 20 Kakao naturalne ciemne 100g 1 szt 70 Kawa zbożowa 500g 1 szt 260 Kminek 20g 1 szt 30 Kwasek cytrynowy 50g 1 szt 120 Liść laurowy 8g 1 szt 80 Majeranek 10g 1 szt 200 Miód pszczeli w pudełkach (nie w saszetkach) 25g 1 szt 2 200 Oregano 10g 1 szt 10 Papryka słodka 20g 1 szt 220 Pieprz czarny mielony 50g 1 szt 200 Pieczywo chrupkie wielozbożowe 180-220g 1 szt 100 Proszek do pieczenia 30g 1 szt 20 Przyprawa CURRY 200g 1 szt 20 Przyprawa warzywna uniwersalna do zup i potraw, 1 kg 1 szt 130 zawartość suszonych warzyw min. 15% Przyprawa ziarenka smaku 200g 1 szt 50 Suchary (bez cukru) 285g 1 szt 60 Tymianek 10g 1 szt 10 Ziele angielskie op 15g 1 szt 80 Zioła prowansalskie 10g 1 szt 10 Żelatyna 50g 1 szt 250..
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.80.00.00-6, 15.87.20.00-1, 15.89.40.00-1, 15.86.00.00-4, 15.84.00.00-8, 15.87.12.50-1, 15.87.11.00-5, 15.41.12.00-4, 15.83.16.00-8, 15.81.00.00-9, 15.87.12.00-6, 15.82.00.00-2.
- 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 30.06.2016.
4) Kryteria oceny ofert: cena oraz inne kryteria związane z przedmiotem zamówienia:
- 1. Cena - 99
- 2. Termin płatności - 1
CZĘŚĆ Nr: 3 NAZWA: Zadanie Nr 3.
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Jaja L szt 1 szt 26 000..
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.80.00.00-6, 03.14.25.00-3.
- 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 30.06.2016.
4) Kryteria oceny ofert: cena oraz inne kryteria związane z przedmiotem zamówienia:
- 1. Cena - 99
- 2. Termin płatności - 1
CZĘŚĆ Nr: 4 NAZWA: Zadanie Nr 4.
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Brzoskwinie (puszki) 850g 1 szt 10 Chrzan tarty 180-200g 1 szt 80 Dżem owoce min. 30g w 100g produktu 260-300g 1 szt 500 Fasola szparagowa konserwowa 500g 1 szt 300 Fasola czerwona konserwowa 400g 1 szt 50 Groszek konserwowy zielony (nie suszony) 400g 1 szt 700 Kompot wiśnia (masa owoców po odcieku min. 400g) 0,9l 1 szt 240 Kompot czarna porzeczka (masa owoców po odcieku min. 400g) 0,9l 1 szt 240 Koncentrat barszczu 300-350 ml 1 szt 100 Koncentrat pomidorowy pasta pomidorowa 200g 1 szt 250 (bez dodatku wody, bez konserwantów) KOTLIN lub PUDLISZKI 30% lub równoważny* Koncentrat pomidorowy pasta pomidorowa 0,9l 1 szt 140 (bez dodatku wody, bez konserwantów) KOTLIN lub PUDLISZKI 30% lub równoważny* Ketchup 500g 1 szt 50 Kukurydza konserwowa 400g 1 szt 50 Majonez dekoracyjny 400ml 1 szt 150 Mandarynki (puszki) 312g 1 szt 10 Marmolada wieloowocowa 400g 1 szt 200 Musztarda 350g 1 szt 250 Ocet 0,5l 1 szt 100 Olej 3l 1 szt 50 Olej 1l 1 szt 200 Olej 0,5l 1 szt 60 Ogórek konserwowy 900 ml 1 szt 80 Pasztet drobiowy PROFI Wielkopolski 131g 1 szt 1 600 bez dodatków, skład: mięso drobiowe-14%, wątroba z kurcząt-12%, serca z kurcząt-3%, wątroba wieprzowa, jajka, kasza manna. lub równoważny* Papryka konserwowa 900 ml 1 szt 40 Powidła śliwkowe 400g 1 szt 200 Przyprawa w płynie do zup, sosów, potraw mięsnych i 0,96l 1 szt 140 warzywnych. Składniki: woda, sól, wzmacniacze smaku (glutaminian monosodowy, E635), ocet, glukoza, ekstrakt drożdżowy, aromat. Szklana ciemna butelka Rodzynki kg 1 szt 3 Szczaw konserwowy 350g 1 szt 120 Sok owocowy bez cukru 200 ml 1 szt 200 Sok przecierowy marchwiowo-owocowy 300-330 ml 1 szt 150 typu Kubuś Sos Tatarski 250g 1 szt 20..
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.80.00.00-6, 15.33.00.00-0, 15.33.22.00-6, 15.33.14.25-2, 15.87.12.30-5, 03.22.21.15-2, 15.32.00.00-7.
- 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 30.06.2016.
4) Kryteria oceny ofert: cena oraz inne kryteria związane z przedmiotem zamówienia:
- 1. Cena - 99
- 2. Termin płatności - 1
CZĘŚĆ Nr: 5 NAZWA: Zadanie Nr 5.
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Makaron świderki 4-jajeczny 1 kg 1 szt 350 Makaron muszelki 4-jajeczny 1 kg 1 szt 100 Makaron gwiazdki 4-jajeczny 1 kg 1 szt 50..
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.80.00.00-6, 15.85.11.00-9.
- 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 30.06.2016.
4) Kryteria oceny ofert: cena oraz inne kryteria związane z przedmiotem zamówienia:
- 1. Cena - 99
- 2. Termin płatności - 1
INNE PRZETARGI Z LUBLIŃCA
- Usługi stomatologiczne dla Jednostki Wojskowej Nr 4101 w Lublińcu.
- Przebudowa drogi leśnej w leśnictwie Ciasna nr ewid. dr. 02190394, 02190074 na odc. 0+000 do 1+760 - etap I
- Dostawa materiałów eksploatacyjnych dla JW 4101 w Lublińcu
więcej: przetargi w Lublińcu »
PRZETARGI Z PODOBNEJ KATEGORII
- Zakup i dostawa poczęstunku dla uczestników projektu: "ROZWIJAMY POTENCJAŁY - Powiatowy Program Transformacji Pokoleniowej.", numer wniosku o dofinansowanie: FESL.10.24-IZ.01-06BE/23.
- Zakup i sukcesywna dostawa artykułów w spożywczych - żywnościowych do Dziennego Domu Pomocy pn. "Przystań Pluskowęsy" w Pluskowęsach w Gminie Chełmża
- WYBÓR DOSTAWCÓW ARTYKUŁÓW SPOŻYWCZYCH, NA RZECZ PRZEDSZKOLA NR 57 WE WROCŁAWIU
- Sukcesywna dostawa żywności do Domu Pomocy Społecznej im. Jana Pawła II w Brańsku w okresie do 31.12.2025 r od daty udzielenia zamówienia.
- Dostawa pieczywa, drobiu i artykułów spożywczych
- Dostawy różnych artykułów spożywczych sypkich na potrzeby trzech jednostek organizacyjnych OISW w Katowicach
więcej: Jaja »
Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.