Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu
Ogłoszenie z dnia 2010-06-16
Oleśnica: Postępowanie o udzielenie zamówienia w trybie przetargu nieograniczonego o wartości poniżej 125 000 euro, na dostawę dla potrzeb Zakładu Karnego w Oleśnicy artykułów spożywczych różnych
Nr sprawy: Dkw -220_08_2010.
Numer ogłoszenia: 170326 - 2010; data zamieszczenia: 16.06.2010
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy
Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.
Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.
SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY
I. 1) NAZWA I ADRES: Zakład Karny w Oleśnicy , ul. Wały Jagiellońskie 1, 56-400 Oleśnica, woj. dolnośląskie, tel. 0-71 3980700, 3980705, faks 0-71 3980712.
- Adres strony internetowej zamawiającego: www.sw.gov.pl
I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Inny: Służba Więzienna.
SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA
II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Postępowanie o udzielenie zamówienia w trybie przetargu nieograniczonego o wartości poniżej 125 000 euro, na dostawę dla potrzeb Zakładu Karnego w Oleśnicy artykułów spożywczych różnych Nr sprawy: Dkw -220_08_2010..
II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.
II.1.3) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: Przedmiotem zamówienia jest dostawa artykułów spożywczych różnych. Opis przedmiotu zamówienia stanowi załącznik nr 1 do siwz. 1)Zamawiający dopuszcza składanie ofert częściowych na części: część I obejmującą - nabiał (CPV 15500000-3): 1.Mleko w proszku odtłuszczone,kod CPV 15511700-0,ilość szacunkowa na rok 240 kg; 2. Ser twaróg półtłusty,kod CPV 15542100-0, ilość szacunkowa na rok 1100 kg; 3.Ser topiony kostka 100 gr,kod CPV 15543000-6, ilość szacunkowa na rok 320 kg; 4.Śmietana 12 %,kod CPV 15512000-0, ilość szacunkowa na rok 1400 l; 5.Kefir 1,5 %,kod CPV 15551000-5, ilość szacunkowa na rok 140 l. część II obejmującą - tłuszcze (CPV 15400000-2): 1.Margaryna do smarowania pieczywa,kostka 200-250 gr,kod CPV 15431100-9, ilość szacunkowa na rok 2600 kg; 2. Olej roślinny jadalny,kod CPV 15411200-4, ilość szacunkowa na rok 1300 l. część III obejmującą - zupy,sosy,przyprawy,produkty sojowe ( CPV 15800000-6): 1.Bulion drobiowy w proszku,kod CPV 15891500-5 , ilość szacunkowa na rok 210 kg; 2.Zupa barszcz biały w proszku- CPV 15891400-4, ilość szacunkowa na rok 50 kg; 3.Zupa kalafiorowa w proszku,CPV 15891400-4, ilość szacunkowa na rok 70 kg; 4.Zupa ogonowa w proszku,CPV 15891400-4, ilość szacunkowa na rok 50 kg; 5.Zupa grzybowa w proszku,CPV 15891400-4, ilość szacunkowa na rok 60 kg; 6.Sos węgierski w proszku,CPV 15871260-4 ,ilość szacunkowa na rok 80 kg; 7.Sos pieczarkowy w proszku, CPV 15871260-4 ,ilość szacunkowa na rok 80 kg; 8.Herbata granulowana ,CPV 15863000-5, ilość szacunkowa na rok 120 kg; 9.Kawa zbożowa ,CPV 15890000-3, ilość szacunkowa na rok 50 kg; 10.Sól spożywcza jodowana ,CPV 15872400-5, ilość szacunkowa na rok 700 kg; 11.Musztarda ,CPV 15871250-1, ilość szacunkowa na rok 400 kg; 12.Ocet spirytusowy 10% ,CPV 15871110-8, ilość szacunkowa na rok 40 litr; 13.Majonez ,CPV 15871273-8, ilość szacunkowa na rok 100 kg; 14.Kwasek cytrynowy ,CPV 15890000-3, ilość szacunkowa na rok 7 kg; 15.Czosnek mielony,CPV 15870000-7 , ilość szacunkowa na rok 40 kg; 16.Majeranek ,CPV 15872000-1, ilość szacunkowa na rok 5 kg; 17.Liść laurowy ,CPV 15870000-7, ilość szacunkowa na rok 2 kg; 18.Papryka ostra mielona ,CPV 15870000-7, ilość szacunkowa na rok 10 kg; 19.Pieprz prawdziwy mielony ,CPV 15872100-2, ilość szacunkowa na rok 26 kg; 20.Pieprz ziołowy, CPV 15872000-1, ilość szacunkowa na rok 3 kg; 21.Ziele angielskie ,CPV 15870000-7, ilość szacunkowa na rok 1,5 kg; 22.Przyprawa do zup w płynie ,CPV 15890000-3, ilość szacunkowa na rok 350 litr; 23.Cynamon mielony,CPV 15870000-7 ,ilość szacunkowa na rok 1 kg; 24.Kostka sojowa,CPV 15890000-3, ilość szacunkowa na rok 30 kg; 25.Kotlety z soi a la schabowe o gramaturze min 16 gr szt.,CPV 15890000-3, ilość szacunkowa na rok 100 kg. część IV obejmującą - artykuły zbożowe,skrobiowe i przemiału ziarna (CPV 15600000-4): 1.Kasza jęczmienna perłowa,CPV 15613100-9, ilość szacunkowa na rok 700 kg, 2.Kasza manna,CPV 15613100-9, ilość szacunkowa na rok-170 kg, 3.Mąka pszenna typ 500, CPV 15612100-2, ilość szacunkowa na rok-1500 kg, 4.Mąka ziemniaczana,CPV 15620000-0, ilość szacunkowa na rok-200 kg, 5.Ryż biały łuskany,CPV 15614100-6,ilość szacunkowa na rok-1600 kg, część V obejmującą - warzywa przetworzone,strączkowe(CPV 15300000-1): 1.Dżem truskawkowy ,CPV 15332290-3, ilość szacunkowa na rok 900 kg, 2.Marmolada twarda wieloowocowa ,CPV 15332230-5, ilość szacunkowa na rok 1000 kg, 3.Syrop owocowy zagęszczony,CPV 15321800-2, ilość szacunkowa na rok 100 litr, 4.Koncentrat pomidorowy 30% ,CPV 15331427-6, ilość szacunkowa na rok 500 kg, 5.Kukurydza konserwowa,CPV 15331470-2, ilość szacunkowa na rok 200 kg, 6.Groszek konserwowy ,CPV 15331460-9 ,ilość szacunkowa na rok 500 kg, 7.Sałatka szwedzka ,CPV 15331400-1, ilość szacunkowa na rok 700 kg, 8.Fasola drobna ,CPV 15331130-7,ilość szacunkowa na rok 600 kg, 9.Groch łuszczony połówki,CPV 15331133-8,ilość szacunkowa na rok 250 kg. część VI obejmującą - konserwy mięsne,rybne(CPV 15100000-9,15200000-0): 1.Konserwa mięsna 300 g,CPV 15131000-5, ilość szacunkowa na rok 700 kg, 2.Pasztet drobiowy 300 g,CPV 15131300-8, ilość szacunkowa na rok 600 kg, 3.Pasztet drobiowy opak aluminiowe 130g-135g,CPV 15131310-1, ilość szacunkowa na rok 300kg, 4.Konserwa rybna w pomidorach 300g do 330g,CPV 15235000-4, ilość szacunkowa na rok 400 kg, 5.Paprykarz szczeciński 300 g do 330 g,CPV 15240000-2, ilość szacunkowa na rok 600 kg. część VII obejmującą - ryby (CPV 15200000-0): 1.Ryba mrożona tusza,CPV 15220000-6, ilość szacunkowa na rok-700 kg, 2.Filet śledziowy ala matjas ,CPV 15230000-9, ilość szacunkowa na rok 360 kg, 3. Makrela wędzona,CPV 15234000-7, ilość szacunkowa na rok 160 kg. część VIII obejmującą - kiszonki ( CPV 15300000-1): 1.kapusta kiszona,CPV 15331142-4, ilość szacunkowa na rok 3200 kg, 2.Ogórki kiszone,CPV 15331000-7, ilość szacunkowa na rok 2000 kg. część IX obejmującą - jaja kurze (CPV 0314000-4): 1. Jaja kurze ,kat.M,CPV 03142500-3, ilość szacunkowa na rok 40000 szt. część X obejmującą - cukier ( CPV 15800000-6): 1. cukier biały kryształ,CPV 15831200-4, ilość szacunkowa na rok 1400 kg. część XI obejmującą - makaron ( CPV 15800000-6): 1. makaron gruby ,CPV 15851100-9, ilość szacunkowa na rok 2100 kg. 2)Wykonawca może złożyć ofertę na wybrane przez siebie części zamówienia, o ile oferta obejmuje wszystkie produkty w danej części, 3)Podane ilości są szacunkowe i w czasie obowiązywania umowy mogą ulec zmianie, co oznacza, że nie stanowią ostatecznego wymiaru zamówienia, w wyniku czego nie mogą być podstawą do zgłaszania roszczeń z tytułu nie zrealizowanych dostaw lub podstawą do odmowy realizacji dostaw. Zamawiający zastrzega sobie prawo zmniejszenia lub zwiększenia wielkości dostaw. Dostawcy będzie przysługiwało prawo do wynagrodzenia za faktycznie dostarczone ilości towaru, 4)Forma i termin płatności : przelew 30 dni od daty dostawy i otrzymania prawidłowo wypełnionej faktury / rachunku..
II.1.4) Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie.
II.1.5) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 03.14.25.00-3, 15.13.10.00-5, 15.13.13.00-8, 15.13.13.10-1, 15.23.50.00-4, 15.24.00.00-2, 15.22.00.00-6, 15.23.00.00-4, 15.23.40.00-7, 15.33.11.42-4, 15.33.10.00-7, 15.43.11.00-9, 15.41.12.00-4, 15.50.00.00-3, 15.60.00.00-4, 15.80.00.00-6.
II.1.6) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak, liczba części: 11.
II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie.
II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Okres w miesiącach: 12.
SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM
III.1) WADIUM
Informacja na temat wadium: Zamawiający nie żąda wniesienia wadium.
III.2) ZALICZKI
- Czy przewiduje się udzielenie zaliczek na poczet wykonania zamówienia: nie
III.3) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPEŁNIANIA TYCH WARUNKÓW
III. 3.1) Uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
1. Zgodnie z art. 22 ust. 1 Pzp, o udzielenie zamówienia mogą ubiegać się wykonawcy, którzy spełniają warunki, dotyczące: 1) posiadania uprawnień do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania; 2) posiadania wiedzy i doświadczenia; 3) dysponowania odpowiednim potencjałem technicznym oraz osobami zdolnymi do wykonania zamówienia; 4) sytuacji ekonomicznej i finansowej. 2. Z udziału w niniejszym postępowaniu wklucza się wykonawców,którzy podlegają wykluczeniu na podstawie art.24 ust.1 ustawy Pzp. 3. Zamawiający oceni spełnienie warunków udziału w postępowaniu na podstawie oświadczeń i dokumentów wymienionych w punkcie 6 siwz ,według formuły spełnia / nie spełnia .
III.3.2) Wiedza i doświadczenie
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
Zamawiający oceni spełnienie warunków udziału w postępowaniu na podstawie oświadczeń i dokumentów wymienionych w punkcie 6 siwz ,według formuły spełnia / nie spełnia .
III.3.3) Potencjał techniczny
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
Zamawiający oceni spełnienie warunków udziału w postępowaniu na podstawie oświadczeń i dokumentów wymienionych w punkcie 6 siwz ,według formuły spełnia / nie spełnia .
III.3.4) Osoby zdolne do wykonania zamówienia
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
Zamawiający oceni spełnienie warunków udziału w postępowaniu na podstawie oświadczeń i dokumentów wymienionych w punkcie 6 siwz ,według formuły spełnia / nie spełnia .
III.3.5) Sytuacja ekonomiczna i finansowa
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
Zamawiający oceni spełnienie warunków udziału w postępowaniu na podstawie oświadczeń i dokumentów wymienionych w punkcie 6 siwz ,według formuły spełnia / nie spełnia .
III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY
-
III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu, należy przedłożyć:
III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:
- oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia
- aktualny odpis z właściwego rejestru, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru, w celu wykazania braku podstaw do wykluczenia w oparciu o art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy, wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert, a w stosunku do osób fizycznych oświadczenie w zakresie art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy
-
III.4.3) Dokumenty podmiotów zagranicznych
Jeżeli wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej, przedkłada:
III.4.3.1) dokument wystawiony w kraju, w którym ma siedzibę lub miejsce zamieszkania potwierdzający, że:
- nie otwarto jego likwidacji ani nie ogłoszono upadłości - wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert
III.6) INNE DOKUMENTY
Inne dokumenty niewymienione w pkt III.4) albo w pkt III.5)
Aby oferta składana przez wykonawców była ważna pod względem formalnym powinna zawierać: 1.Podpisany szczegółowy opis przedmiotu zamówienia-załącznik nr 1, 2.Prawidłowo wypełniony i podpisany formularz cenowy -załącznik nr 2, 3.W celu wykazania spełniania przez wykonawców warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy Pzp (warunków określonych w niniejszej siwz w rozdziale 5 pkt 1), wykonawca składa do oferty następujące dokumenty: a) podpisane oświadczenie, o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu (załącznik nr 3 ) 4.W celu wykazania braku podstaw do wykluczenia z postępowania o udzielenie zamówienia wykonawcy w okolicznościach, o których mowa w art. 24 ust. 1 ustawy Pzp, wykonawca składa do oferty następujące dokumenty: a) podpisane oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia (załącznik nr 3 ), b)aktualny odpis z właściwego rejestru, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru, w celu wykazania braku podstaw do wykluczenia w oparciu o art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy Pzp, wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania ofert, a w stosunku do osób fizycznych oświadczenia w zakresie art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy Pzp (załącznik nr 4 ), c)Jeżeli wykonawca jest rolnikiem indywidualnym (definicja rolnika indywidualnego znajduje się w ustawie z dnia 11 kwietnia 2003 r. o kształtowaniu ustroju rolnego, art. 6 (Dz. U. z 2003 r. Nr 64, poz. 592), który nie prowadzi pozarolniczej działalności gospodarczej, na podstawie przepisów o działalności gospodarczej lub innych przepisów szczegółowych (czyli zarejestrowanej np. w ewidencji działalności gospodarczej), to w miejsce dokumentu wymienionego w pkt b) przedkłada aktualne oświadczenie, o którym mowa w art. 7 ust. 1 ustawy z dnia 11 kwietnia 2003 r. o kształtowaniu ustroju rolnego- Dowodem potwierdzającym osobiste prowadzenie gospodarstwa rolnego jest oświadczenie prowadzącego to gospodarstwo, poświadczone przez wójta (burmistrza, prezydenta miasta) lub przez osobę upoważnioną. W/w oświadczenie ma być wystawione nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania ofert oraz mają się w nim znajdować dane dotyczące osoby prowadzącej gospodarstwo rolne, tj.: a) imię i nazwisko, b) dokładny adres zamieszkania c) powierzchnia gospodarstwa 5.Zatwierdzony przez wykonawcę wzór umowy- załącznik nr 5.
III.7) Czy ogranicza się możliwość ubiegania się o zamówienie publiczne tylko dla wykonawców, u których ponad 50 % pracowników stanowią osoby niepełnosprawne: nie
SEKCJA IV: PROCEDURA
IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA
IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.
IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT
IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
IV.2.2) Czy przeprowadzona będzie aukcja elektroniczna: nie.
IV.3) ZMIANA UMOWY
Czy przewiduje się istotne zmiany postanowień zawartej umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy: nie
IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE
IV.4.1) Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.sw.gov.pl
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: Zakład Karny ,ul. Wały Jagiellońskie 1,56-400 Oleśnica..
IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 29.06.2010 godzina 10:00, miejsce: Zakład Karny ,ul. Wały Jagiellońskie 1,56-400 Oleśnica (sekretariat)..
IV.4.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).
IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: nie
ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH
CZĘŚĆ Nr: 1 NAZWA: Nabiał.
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: 1.Mleko w proszku odtłuszczone,kod CPV 15511700-0,ilość szacunkowa na rok 240 kg; 2. Ser twaróg półtłusty,kod CPV 15542100-0, ilość szacunkowa na rok 1100 kg; 3.Ser topiony kostka 100 gr,kod CPV 15543000-6, ilość szacunkowa na rok 320 kg; 4.Śmietana 12 %,kod CPV 15512000-0, ilość szacunkowa na rok 1400 l; 5.Kefir 1,5 %,kod CPV 15551000-5, ilość szacunkowa na rok 140 l..
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.50.00.00-3, 15.51.17.00-0, 15.54.21.00-0, 15.54.30.00-6, 15.51.20.00-0, 15.55.10.00-5.
3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
CZĘŚĆ Nr: 2 NAZWA: Tłuszcze.
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: 1.Margaryna do smarowania pieczywa,kostka 200-250 gr,kod CPV 15431100-9, ilość szacunkowa na rok 2600 kg; 2. Olej roślinny jadalny,kod CPV 15411200-4, ilość szacunkowa na rok 1300 l..
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.40.00.00-2, 15.43.11.00-9, 15.41.12.00-4.
3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
CZĘŚĆ Nr: 3 NAZWA: zupy,sosy,przyprawy,produkty sojowe.
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: 1.Bulion drobiowy w proszku,kod CPV 15891500-5 , ilość szacunkowa na rok 210 kg; 2.Zupa barszcz biały w proszku- CPV 15891400-4, ilość szacunkowa na rok 50 kg; 3.Zupa kalafiorowa w proszku,CPV 15891400-4, ilość szacunkowa na rok 70 kg; 4.Zupa ogonowa w proszku,CPV 15891400-4, ilość szacunkowa na rok 50 kg; 5.Zupa grzybowa w proszku,CPV 15891400-4, ilość szacunkowa na rok 60 kg; 6.Sos węgierski w proszku,CPV 15871260-4 ,ilość szacunkowa na rok 80 kg; 7.Sos pieczarkowy w proszku, CPV 15871260-4 ,ilość szacunkowa na rok 80 kg; 8.Herbata granulowana ,CPV 15863000-5, ilość szacunkowa na rok 120 kg; 9.Kawa zbożowa ,CPV 15890000-3, ilość szacunkowa na rok 50 kg; 10.Sól spożywcza jodowana ,CPV 15872400-5, ilość szacunkowa na rok 700 kg; 11.Musztarda ,CPV 15871250-1, ilość szacunkowa na rok 400 kg; 12.Ocet spirytusowy 10% ,CPV 15871110-8, ilość szacunkowa na rok 40 litr; 13.Majonez ,CPV 15871273-8, ilość szacunkowa na rok 100 kg; 14.Kwasek cytrynowy ,CPV 15890000-3, ilość szacunkowa na rok 7 kg; 15.Czosnek mielony,CPV 15870000-7 , ilość szacunkowa na rok 40 kg; 16.Majeranek ,CPV 15872000-1, ilość szacunkowa na rok 5 kg; 17.Liść laurowy ,CPV 15870000-7, ilość szacunkowa na rok 2 kg; 18.Papryka ostra mielona ,CPV 15870000-7, ilość szacunkowa na rok 10 kg; 19.Pieprz prawdziwy mielony ,CPV 15872100-2, ilość szacunkowa na rok 26 kg; 20.Pieprz ziołowy, CPV 15872000-1, ilość szacunkowa na rok 3 kg; 21.Ziele angielskie ,CPV 15870000-7, ilość szacunkowa na rok 1,5 kg; 22.Przyprawa do zup w płynie ,CPV 15890000-3, ilość szacunkowa na rok 350 litr; 23.Cynamon mielony,CPV 15870000-7 ,ilość szacunkowa na rok 1 kg; 24.Kostka sojowa,CPV 15890000-3, ilość szacunkowa na rok 30 kg; 25.Kotlety z soi a la schabowe o gramaturze min 16 gr /szt.,CPV 15890000-3, ilość szacunkowa na rok 100 kg..
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.80.00.00-6, 15.89.15.00-5, 15.89.14.00-4, 15.87.12.60-4, 15.86.30.00-5, 15.89.00.00-3, 15.87.24.00-5, 15.87.12.50-1, 15.87.11.10-8, 15.87.12.73-8, 15.87.00.00-7, 15.87.20.00-1, 15.87.21.00-2.
3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
CZĘŚĆ Nr: 4 NAZWA: artykuły zbożowe,skrobiowe i przemiału ziarna.
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: 1.Kasza jęczmienna perłowa,CPV 15613100-9, ilość szacunkowa na rok 700 kg, 2.Kasza manna,CPV 15613100-9, ilość szacunkowa na rok-170 kg, 3.Mąka pszenna typ 500, CPV 15612100-2, ilość szacunkowa na rok-1500 kg, 4.Mąka ziemniaczana,CPV 15620000-0, ilość szacunkowa na rok-200 kg, 5.Ryż biały łuskany,CPV 15614100-6,ilość szacunkowa na rok-1600 kg,.
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.60.00.00-4, 15.61.31.00-9, 15.61.21.00-2, 15.61.41.00-6, 15.62.00.00-0.
3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
CZĘŚĆ Nr: 5 NAZWA: warzywa przetworzone,strączkowe.
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: 1.Dżem truskawkowy ,CPV 15332290-3, ilość szacunkowa na rok 900 kg, 2.Marmolada twarda wieloowocowa ,CPV 15332230-5, ilość szacunkowa na rok 1000 kg, 3.Syrop owocowy zagęszczony,CPV 15321800-2, ilość szacunkowa na rok 100 litr, 4.Koncentrat pomidorowy 30% ,CPV 15331427-6, ilość szacunkowa na rok 500 kg, 5.Kukurydza konserwowa,CPV 15331470-2, ilość szacunkowa na rok 200 kg, 6.Groszek konserwowy ,CPV 15331460-9 ,ilość szacunkowa na rok 500 kg, 7.Sałatka szwedzka ,CPV 15331400-1, ilość szacunkowa na rok 700 kg, 8.Fasola drobna ,CPV 15331130-7,ilość szacunkowa na rok 600 kg, 9.Groch łuszczony połówki ,CPV 15331133-8,ilość szacunkowa na rok 250 kg..
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.30.00.00-1, 15.33.22.90-3, 15.33.22.30-5, 15.32.18.00-2, 15.33.14.27-6, 15.33.14.70-2, 15.33.14.60-9, 15.33.14.00-1, 15.33.11.30-7, 15.33.11.33-8.
3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
CZĘŚĆ Nr: 6 NAZWA: konserwy mięsne,rybne.
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: 1.Konserwa mięsna 300 g,CPV 15131000-5, ilość szacunkowa na rok 700 kg, 2.Pasztet drobiowy 300 g,CPV 15131300-8, ilość szacunkowa na rok 600 kg, 3.Pasztet drobiowy opak aluminiowe 130g-135g,CPV 15131310-1, ilość szacunkowa na rok 300kg, 4.Konserwa rybna w pomidorach 300g do 330g,CPV 15235000-4, ilość szacunkowa na rok 400 kg, 5.Paprykarz szczeciński 300 g do 330 g,CPV 15240000-2, ilość szacunkowa na rok 600 kg..
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.10.00.00-9, 15.13.10.00-5, 15.13.13.00-8, 15.13.13.10-1, 15.23.50.00-4, 15.24.00.00-2.
3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
CZĘŚĆ Nr: 7 NAZWA: ryby.
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: 1.Ryba mrożona tusza,CPV 15220000-6, ilość szacunkowa na rok-700 kg, 2.Filet śledziowy ala matjas ,CPV 15230000-9, ilość szacunkowa na rok 360 kg, 3. Makrela wędzona,CPV 15234000-7, ilość szacunkowa na rok 160 kg..
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.20.00.00-0, 15.20.00.00-6, 15.23.00.00-9, 15.23.40.00-7.
3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
CZĘŚĆ Nr: 8 NAZWA: kiszonki.
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: 1.kapusta kiszona,CPV 15331142-4, ilość szacunkowa na rok 3200 kg, 2.Ogórki kiszone,CPV 15331000-7, ilość szacunkowa na rok 2000 kg..
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.30.00.00-1, 15.33.11.42-4, 15.33.10.00-7.
3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
CZĘŚĆ Nr: 9 NAZWA: jaja kurze.
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Jaja kurze ,kategoria wagowa M (53 do 63 gr),CPV 03142500-3, ilość szacunkowa na rok 40000 szt..
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 03.14.00.00-4.
3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
CZĘŚĆ Nr: 10 NAZWA: cukier.
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: cukier biały kryształ,CPV 15831200-4, ilość szacunkowa na rok 1400 kg..
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.83.12.00-4.
3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
CZĘŚĆ Nr: 11 NAZWA: makaron.
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: makaron gruby (świderki,kolanka,rurka),CPV 15851100-9, ilość szacunkowa na rok 2100 kg..
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.85.11.00-9.
3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
INNE PRZETARGI Z OLEŚNICY
- Zakup ciągnika rolniczego (wersja drogowa) wraz z osprzętem i wyposażeniem dla Zarządu Dróg Powiatowych w Oleśnicy
- Zimowe utrzymanie dróg w miejscowościach Nieciszów, Piszkawa, Krzeczyn, Bystre, gmina Oleśnica
- USŁUGA ODBIORU, PRZEWOZU I PRZECHOWYWANIA ZWŁOK.
- Sukcesywna dostawa artykułów żywnościowych dla Przedszkola nr 1 w Oleśnicy w 2025 roku
- Sprzątanie dróg powiatowych położonych na terenie miasta Oleśnica w 2025 r.
- Utrzymanie zieleni na terenach zarządzanych przez Zakład Budynków Komunalnych w Oleśnicy w okresie 01.03.2025 do 31.12.2025 r.
więcej: przetargi w Oleśnicy »
PRZETARGI Z PODOBNEJ KATEGORII
- Sukcesywna dostawa artykułów żywnościowych (produkty mięsne i woda) dla stołówki Przedszkola Miejskiego w Bierutowie w roku 2025
- Sukcesywna dostawa artykułów spożywczych do stołówek Szkoły Podstawowej im. Bohaterów Ziemi Gdańskiej w Pszczółkach przy ul. Szkolnej 4 i Pomorskiej 25 z podziałem na części
- Sukcesywna dostawa artykułów spożywczych do Szkoły podstawowej im. Stanisława Hadyny we Frydku na rok 2025
- WYBÓR DOSTAWCÓW ARTYKUŁÓW SPOŻYWCZYCH, NA RZECZ ZESPOŁU SZKOLNO - PRZEDSZKOLNEGO NR 12 WE WROCŁAWIU
- Sukcesywne dostawy produktów żywnościowych dla potrzeb Domu Pomocy Społecznej w Młodzieszynie przy ulicy Wyszogrodzkiej 101 - od dnia 1 stycznia do dnia 31 grudnia 2025 roku
- Dostawa artykułów spożywczych do stołówki Dolnośląskiego Specjalnego Ośrodka Szkolno-Wychowawczego Nr 13 dla Uczniów Niewidomych i Słabowidzących oraz z innymi niepełnosprawnościami we Wrocławiu.
więcej: Produkty zwierzęce i podobne »
Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.