Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu
Ogłoszenie z dnia 2012-05-25
Rybnik: Sukcesywny zakup wraz z dostawą żywności dla Miejskiego Domu Pomocy Społecznej w Rybniku
Numer ogłoszenia: 172466 - 2012; data zamieszczenia: 25.05.2012
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy
Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.
Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.
SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY
I. 1) NAZWA I ADRES: Miejski Dom Pomocy Społecznej , ul. Żużlowa 25, 44-200 Rybnik, woj. śląskie, tel. 0-32 4236075 w. 110, faks 0-32 4236075 w. 130.
- Adres strony internetowej zamawiającego: www.rybnik.pl/mdps/
I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Administracja samorządowa.
SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA
II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Sukcesywny zakup wraz z dostawą żywności dla Miejskiego Domu Pomocy Społecznej w Rybniku.
II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.
II.1.3) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: Klasyfikacja Wspólnego Słownika Zamówień (CPV) 15000000-8 Zadanie nr 1. Zakup wraz z dostawą mięsa i wyrobów mięsnych dla Miejskiego Domu Pomocy Społecznej w Rybniku; CPV 15100000-9. Tabela nr 1. Lp Wyszczególnienie towaru Jedn. miary Ilość zamówienia w dostawie rocznej 1. Baleron ( zawartość mięsa wieprzowego min 80% ) kg 30 2. Boczek świeży b/k kg 200 3. Boczek wędzony b/k kg 350 4. Filet wędzony z indyka (mięso z indyka nierozdrobnione 95%, woda, przyprawy) kg 120 5. Frankfuterki (zawartość mięsa wieprzowego min 85%) kg 100 6. Frankfuterki wędzone (zawartość mięsa wieprzowego min 85%) kg 20 7. Kaszanka-krupniok kg 220 8. Kiełbasa biała parzona(zawartość mięsa wieprzowego min 75%) kg 40 9. Kiełbasa kminkowa (zawartość mięsa wieprzowego min 80% ) kg 140 10. Kiełbasa pieprzowa (zawartość mięsa wieprzowego min 85% ) kg 80 11. Kiełbasa krakowska (zawartość mięsa wieprzowego min 95% ) kg 50 12. Kiełbasa tostowa (zawartość mięsa wieprzowego min 70% ) kg 120 13. Kiełbasa żywiecka (zawartość mięsa wieprzowego min 95% ) kg 140 14. Kości wędzone kg 40 15. Mielonka drobiowa (zawartość mięsa drobiowego min 80% ) kg 180 16. Mielonka turystyczna (zawartość mięsa wieprzowego min 80% ) kg 220 17. Metka łososiowa (zawartość mięsa wieprzowego min 50% ) kg 90 18. Mortadela ( zawartość mięsa wieprzowego min 70%) kg 300 19. Parówkowa (zawartość mięsa wieprzowego min 75% ) kg 600 20. Parówki śląskie-cienkie w folii (zawartość mięsa wieprzowego min 75% ) kg 220 21. Pasztet drobiowy (zawartość składników drobiowych min 51% ) kg 80 22. Pasztetowa (zawartość składników wieprzowych min 51% ) kg 60 23. Polędwica drobiowa (zawartość mięsa drobiowego min 75% ) kg 180 24. Polędwica sopocka (zawartość mięsa wieprzowego min 80% ) kg 60 25. Pieczeń rzymska (zawartość mięsa wieprzowego min 82% ) kg 130 26. Salceson z indyka (zawartość mięsa z indyka min. 55% ) kg 60 27. Salceson ozorkowy (zawartość podrobów wieprzowych 51% ) kg 60 28. Szynka cygańska (zawartość mięsa wieprzowego min 80% ) kg 90 29. Szynka pieczona (zawartość mięsa wieprzowego min 85% ) kg 90 30. Szynka prasowana (zawartość mięsa wieprzowego min 82% ) kg 100 31. Szynka dębicka (zawartość mięsa wieprzowego min 82% ) kg 80 32. Szynka tradycyjna wędzona (zawartość mięsa wieprzowego min 85%) kg 80 33. Kiełbasa śląska drobiowa ( zawartość mięsa drobiowego min 80% ) kg 650 34. Kiełbasa śląska (zawartość mięsa wieprzowego min 80%) kg 300 35. Wędzonka wiejska (zawartość mięsa wieprzowego min 80% ) kg 80 36. Wieprzowe gulaszowe kg 450 37. Wieprzowe golonka kg 180 38. Wieprzowy karczek b/k kg 250 39. Wieprzowa łopatka b/k kg 350 40. Wieprzowe ozory kg 190 41. Wieprzowa słonina kg 100 42. Wieprzowy schab b/k kg 250 43. Wieprzowa szynka b/k kg 310 44. Wieprzowa wątroba kg 30 45. Wieprzowe żeberka mięsne płaty kg 200 46. Wołowe rosołowe kg 80 Zadanie nr 2. Zakup wraz z dostawą jaj dla Miejskiego Domu Pomocy Społecznej w Rybniku; CPV 03142500-3. Tabela nr 2. Lp. Wyszczególnienie towaru Jedn. miary Ilość zamówienia w dostawie rocznej 1 Jaja, kl. L szt. 17500.
II.1.4) Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie.
II.1.5) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.10.00.00 - Produkty zwierzęce, mięso i produkty mięsne 03.14.25.00 - Jaja .
II.1.6) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak, liczba części: 2.
II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie.
II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Okres w miesiącach: 12.
SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM
III.2) ZALICZKI
- Czy przewiduje się udzielenie zaliczek na poczet wykonania zamówienia: nie
III.3) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPEŁNIANIA TYCH WARUNKÓW
III. 3.1) Uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
zamawiajacy dokona oceny spełniania warunków udziału w postepowaniu na podstawie oswiadczenia na zasadzie spełnia/nie spełnia
III.3.2) Wiedza i doświadczenie
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
zamawiajacy dokona oceny spełniania warunków udziału w postepowaniu na podstawie oswiadczeń i dokumentów na zasadzie spełnia/nie spełnia
III.3.3) Potencjał techniczny
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
zamawiajacy dokona oceny spełniania warunków udziału w postepowaniu na podstawie oswiadczeń i dokumentów na zasadzie spełnia/nie spełnia
III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY
-
III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu, należy przedłożyć:
- wykaz wykonanych, a w przypadku świadczeń okresowych lub ciągłych również wykonywanych, dostaw lub usług w zakresie niezbędnym do wykazania spełniania warunku wiedzy i doświadczenia w okresie ostatnich trzech lat przed upływem terminu składania ofert albo wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy - w tym okresie, z podaniem ich wartości, przedmiotu, dat wykonania i odbiorców, oraz załączeniem dokumentu potwierdzającego, że te dostawy lub usługi zostały wykonane lub są wykonywane należycie
III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:
- oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia
- aktualny odpis z właściwego rejestru, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru, w celu wykazania braku podstaw do wykluczenia w oparciu o art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy, wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert, a w stosunku do osób fizycznych oświadczenie w zakresie art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy
-
III.4.3) Dokumenty podmiotów zagranicznych
Jeżeli wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej, przedkłada:
III.4.3.1) dokument wystawiony w kraju, w którym ma siedzibę lub miejsce zamieszkania potwierdzający, że:
- nie otwarto jego likwidacji ani nie ogłoszono upadłości - wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert
III.6) INNE DOKUMENTY
Inne dokumenty niewymienione w pkt III.4) albo w pkt III.5)
Oświadczenie wykonawcy o spełnianiu warunków udziału w postepowaniu
III.7) Czy ogranicza się możliwość ubiegania się o zamówienie publiczne tylko dla wykonawców, u których ponad 50 % pracowników stanowią osoby niepełnosprawne: nie
SEKCJA IV: PROCEDURA
IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA
IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.
IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT
IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
IV.2.2) Czy przeprowadzona będzie aukcja elektroniczna: nie.
IV.3) ZMIANA UMOWY
Czy przewiduje się istotne zmiany postanowień zawartej umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy: nie
IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE
IV.4.1) Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.rybnik.pl/mdps/
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: Miejski Dom Pomocy Społecznej, 44-200 Rybnik, ul. Żuzlowa 25.
IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 01.06.2012 godzina 09:30, miejsce: Miejski Dom Pomocy Społecznej w Rybniku, ul. Zuzlowa 25 44-200 Rybnik, sekretariat.
IV.4.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).
IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: nie
INNE PRZETARGI Z RYBNIKA
- Zabudowa infrastruktury umożliwiającej dostęp do mieszkania osobie na wózku przy ul. Astronautów 2a/2 w Rybniku
- Usługi ochroniarskie w obiektach MOSiR w Rybniku w roku 2025
- ,,ZAKUP I SUKCESYWNA DOSTAWAARTYKUŁÓW ŻYWNOŚCIOWYCH NA POTRZEBY ZESPOŁU ŻŁOBKÓW MIEJSKICH W RYBNIKU"
- Całodobowa ochrona osób i mienia Teatru Ziemi Rybnickiej
- Wykonanie wentylacji grawitacyjnej w budynkach mieszkalnych wielorodzinnych w Rybniku z podziałem na zadania: Zad. 1 ul. Hallera 9, 9a, Zad. 2 ul. Hallera 11
- Dostawa rur i armatury z tworzyw sztucznych do instalacji kopalnianych dla Polskiej Grupy Górniczej S.A. O/KWK ROW Ruch Jankowice w ramach składów konsygnacyjnych - nr grupy 252-12
więcej: przetargi w Rybniku »
PRZETARGI Z PODOBNEJ KATEGORII
- Sukcesywna dostawa artykułów żywnościowych (produkty mięsne i woda) dla stołówki Przedszkola Miejskiego w Bierutowie w roku 2025
- Sukcesywna dostawa artykułów spożywczych do Szkoły podstawowej im. Stanisława Hadyny we Frydku na rok 2025
- WYBÓR DOSTAWCÓW ARTYKUŁÓW SPOŻYWCZYCH, NA RZECZ ZESPOŁU SZKOLNO - PRZEDSZKOLNEGO NR 12 WE WROCŁAWIU
- Sukcesywne dostawy produktów żywnościowych dla potrzeb Domu Pomocy Społecznej w Młodzieszynie przy ulicy Wyszogrodzkiej 101 - od dnia 1 stycznia do dnia 31 grudnia 2025 roku
- Dostawa artykułów spożywczych do stołówki Dolnośląskiego Specjalnego Ośrodka Szkolno-Wychowawczego Nr 13 dla Uczniów Niewidomych i Słabowidzących oraz z innymi niepełnosprawnościami we Wrocławiu.
- Sukcesywne dostawy artykułów spożywczych do stołówki szkolnej mieszczącej się w Zespole Szkół Publicznych w Borowie w 2025r
więcej: Jaja »
Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.