eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Tomaszów LubelskiDostawa artykułów spożywczych

Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu



Ogłoszenie z dnia 2008-07-28

Tomaszów Lubelski: Dostawa artykułów spożywczych
Numer ogłoszenia: 172943 - 2008; data zamieszczenia: 28.07.2008
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Zespół Szkół nr 3 im. Macieja Rataja, ul. Hallera 5, 22-600 Tomaszów Lubelski, woj. lubelskie, tel. 084 6650505, fax 084 6650505.

  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.zsnr3tomaszow.internetdsl.pl

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Inny: jednostka samorządowa.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) OPIS

II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Dostawa artykułów spożywczych.

II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.

II.1.3) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: 1.Przedmiotem zamówienia jest sukcesywna dostawa artykułów spożywczych do stołówki szkolnej przy internacie Zespołu Szkół nr 3 w Tomaszowie Lubelskim przy ul. Hallera 5, Przedmiot zamówienia został podzielony na 12 zadań od nr I do XII .

II.1.4) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): Oryginalny kod CPV: 15.00.00.00 - Produkty spożywcze i napoje Kod CPV wg słownika 2008: 15.00.00.00 - Żywność, napoje, tytoń i produkty pokrewne .

II.1.5) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: Tak, ilość części: 12.

II.1.6) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: Nie.


II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: data zakończenia: 30.06.2009.

SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM

III.1) WARUNKI DOTYCZĄCE ZAMÓWIENIA

  • Informacja na temat wadium: ze wzgledu na wartość zamówienia wadium nie jest wymagane.

III.2) WARUNKI UDZIAŁU

  • Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: 1. O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się Wykonawcy spełniający warunki wynikające z niniejszej Specyfikacji Istotnych Warunków Zamówienia oraz warunki wynikające z art. 22 ustawy z 29 stycznia 2004 r. Prawo zamówień publicznych (Dz. U. nr 19 poz.177 z pózn. zm.) w szczególności Wykonawca, który: - posiada uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli ustawy nakładają obowiązek posiadania takich uprawnień; - posiada niezbędną wiedzę i doświadczenie oraz dysponują potencjałem technicznym i osobami zdolnymi do wykonania zamówienia; - znajduje sie w sytuacji ekonomicznej i finansowej zapewniającej wykonanie zamówienia; - nie podlega wykluczeniu w myśl postanowień art. 24 ust. 1 i 2 ustawy z 29 stycznia 2004 r. Prawo zamówień publicznych (Dz. U. nr 19 poz.177 z pózn. zm.). Spełnienie warunków udziału w postępowaniu podlegać będzie ocenie Zamawiającego dokonywanej metodą (spełnia ) (nie spełnia) w oparciu o informacje zawarte w dokumentach wyszczególnionych w SIWZ. Z treści załączonych dokumentów musi wynikać jednoznacznie, iż w/w warunki Wykonawca spełnił.
  • Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: Oświadczenia i dokumenty potwierdzające spełnienie przez Wykonawcę warunku udziału w postępowaniu : a) Oświadczenie, że Wykonawca spełnia warunki zawarte w SIWZ oraz nie podlega wykluczeniu zgodnie z art. 22 i 24 ustawy Prawo zamówień publicznych b) Aktualny (wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania ofert) odpis z właściwego rejestru lub zaświadczenie o wpisie do ewidencji działalności gospodarczej, podpisany przez osobę uprawnioną z adnotacja, że dane zawarte w danym rejestrze (ewidencji) nie uległy zmianie.

SEKCJA IV: PROCEDURA

IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA

IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.

IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT

IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

IV.2.2) Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: Nie.


IV.3) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

IV.3.1) Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.zsnr3tomaszow.internetdsl.pl

Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: Zespół Szkół nr 3 w Tomaszowie Lubelskim ul. Hallera 5 22-600 Tomaszów Lubelski.

IV.3.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 14.08.2008 godzina 11:00, miejsce: Zespól Szkół Nr 3 w Tomaszowie Lubelskim ul. Hallera 5 w sekretariacie szkoły (parter budynku ).

IV.3.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).

ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH

CZĘŚĆ Nr: 1 NAZWA: pieczywo.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: 1 Chleb zwykły krojony 500 g szt. 7000 2 Chleb razowy 500 g szt. 200 3 Bułka 100 g. szt. 8000 4 Bułka tarta szt. 120 5 Placek cebularz 100 g szt. 700 6 Drożdżówka 100 g szt. 2100 7 Pierożki z kaszą lub kapustą porcja nie mniej jak 120g szt.1400 8 Krokiety/paszteciki/ nie mniejsze jak 50 g szt. 150 9 Pączki szt. 130 10 Makowiec Kg. 10.
  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.81.11.00-0.
  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 30.06.2009.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

CZĘŚĆ Nr: 2 NAZWA: mleko i jego przetwory.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: 1 Mleko spożywcze 2% tł. w opak. 1 l. litr 3000 2 Śmietana 18 % tł. litr 420 3 Smietana 18% op.400g szt 50 4 Masło ex .zawartość tł. 82,5% op. 0.200 g Szt. 80 5 Twaróg półtłusty Kg. 250 6 Ser topiony 100 g Szt. 700 7 Ser zółty półtłusty Kg. 200 8 Jogurty kubek 150 ml. Szt. 2900 9 Serek homogenizowany op.100 g Szt. 1100 10 Ser salami Kg. 10.
  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.50.00.00-3, 15.51.00.00-6.
  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 30.06.2009.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

CZĘŚĆ Nr: 3 NAZWA: mieso jadalne i surowce rzeźne.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: 1 Mięso mielone wieprzowo-wołowe kg. 400 2 Mięso wieprzowe gulaszowe II kl. kg. 300 3 Łopatka wieprzowa z kością kg. 120 4 Łopatka wieprzowa b/ kośći kg. 30 5 Karkówka wieprzowa z kością kg. 40 6 Karkówka b/k kg. 40 7 Schab wieprzowy z kością kg. 260 8 Schab b / kości kg. 25 9 Wątroba wieprzowa kg. 90 10 Żeberka wieprzowe kg. 50 11 Smalec kg. 15.
  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.10.00.00-9.
  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 30.06.2009.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

CZĘŚĆ Nr: 4 NAZWA: wyroby wędliniarskie.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: 1 Boczek wędzony parzony kg. 30 2 baleron kg. 25 3 Kiełbasa krakowska kg. 300 4 Kiełbasa przysmak-śniadaniowa kg. 45 5 Kiełbasa zwyczajna kg. 40 6 Kiełbasa łopatkowa kg. 30 7 Kiełbasa wiejska kg. 40 8 Kiełbasa toruńska kg. 150 9 Kiełbasa golonkowa kg. 45 10 Kiełbasa żywiecka kg. 25 11 Mielonka wieprz. kg. 40 12 Ogonówka kg. 400 13 Paróweczki wieprzowe kg. 170 14 Mortadela drobiowa kg. 15 15 Pasztet zapiekany kg. 25 16 Pieczeń rzymska kg. 100 17 Salceson ozorkowy kg. 20 18 Szynka wieprzowa kg. 15 19 Pasztetowa kg. 30 20 Flaki wieprzowe odgotowane krojone kg. 20.
  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.13.11.00-6.
  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 30.06.2009.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

CZĘŚĆ Nr: 5 NAZWA: artykuły spozywcze.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: 1.Cukier biały kryształ luzem a 50 kg 750 Kg 2.Cukier puder op. 500g 10 Szt 3.Cukier waniliowy 10 Szt 4.Barszcz czerwony inst. słoik 160 g 10 Szt 5.Chrzan tarty w słoiku op. 200 g 75 Szt 6.Kakao ciemne sypkie 100 g 50 Szt 7.Dżem wisniowy nie mniej jak 280 200 Szt 8.Dżem truskawkowy nie mniej jak 280 g 400 Szt 9.Dżem śliwkowy - nie mniej jak 280g 200 Szt 10.Marmolada wieloowocowa op.1 kg 10 kg 11.Fasolka konser. biała op. 400 g 15 szt 12.Fasolka konserwowa czerwona op.nie mniejsze jak 425g 15 szt 13.Groszek konserwowy op.nie mniej jak 400 g 120 Szt 14.Gałka muszkatołowa mielona 20 g 10 Szt 15.Herbata granulowana 100 g 120 Szt 16.Herbata expresowa op. 200 g 40 Op 17.Kawa inka op. 200 g 40 Szt 18.Keczup PIKANTNY firmy Roleski lub równoważny poj. 500 g 220 Szt 19.Keczup łagodny poj 500 g 50 szt 20.Koncentrat pomidorowy 30 % op. 900 ml 80 Szt 21.Koncentrat pomidorowy 30%Op. -250 g 50 Szt 22.Kukurydza konserwowa słodka -op.nie mniejsze jak 400 g 160 Szt 23.Kwasek cytrynowy 20g 100 Szt 24.Majonezdekoracyjny nie mniej jak700gFirmyWiniarlub inny równowazny130Szt 25.Musztarda kremska op. nie mniej 180g 180 Szt 26.Majeranek torebka 20g 50 Szt 27.Miód naturalny wielokwiatowy op. słoik 0.9 kg 10 Szt 28.Ocet spirytusowy 10 % op. 05 l. 10 Szt 29.Ocet winny op. 500 ml. 10 Szt 30.Przyprawa do zup w płynie op.-1l Firmy Winiar lub inny równoważny 100 Szt 31.Pieprz naturalny czarny mielony nie mniej jak-20 g 220 Szt 32.Pieprz ziołowy torebka op. 100 g 10 Szt 33.Papryka w proszku słodka mielona torebka 20 g 160 Szt 34.Pietruszka susz- natka op 20 g 200 Szt 35.Koper susz op. 20 g 170 Kg 36.Przyprawa do potraw typu Vegeta lub równoważny op. 1 kg 5 Szt 37.Przyprawa do potraw typu Vegeta lub równoważny op.200 g 150 szt 38.Ryż biały op. 1 kg 110 Kg 39.Rosołki drobiowe op. 180 g Firmy Winiar lub równoważny200 Op 40.Sól kuchenna spożywcza 150 Kg 41.Ziele angielskie torebka 15g 10 Szt 42.Liść laurowy torebka 15 g 20 Szt 43.Mąka ziemniaczana op. 500 g 15 Kg 44.Mąka pszenna luksusowa typ 550 370 Kg 45.Olej jadalny Uniwersalny op. 3 l. 60 Szt 46.Olej jadalny uniwersalnyOp. 1 litr 250 Szt 47.Margaryna stołowa zwykła kostka 250 g 50 Szt 48.Margaryna śniadaniowa z zaw. Olejów roslinnych op. 500 g 400kg 49.Kasza jęczmienna wiejska 1000g 30 Kg 50.Kasza manna 500 g 10 Kg 51.Kasza gryczana 1000 g 50 Kg 52.Płatki kukurydziane zwykłe 425 g 20 Szt. 53.Ogórek konserwowy poj.0.9 l 180 Szt 54.Papryka konserwowa poj. 0,9 l 130 Szt 55.Pieczarka konserwowa poj.900 ml 10 Szt 56.Makaron wstążka op.0,400 glubella lub inny równowazny 120 Szt 57.Makaron nitka op. 400g Lubella lub inny równoważny 80 kg 58.Makaron świderki op.400gLubella lub inny równoważny 160 Szt 59.Makaron nitki spagetti op.400 gLubella lub inny równoważny 260 Szt 60.makaron świderki (rurki) op. 1kg Lubella lub inny równoważny 30 Szt 61.Makaron łazanki op.0,5 kgLubella lub inny równożędny 60 Szt 62.Serek top. Krążki op. 140 g 430 szt 63. Serek top. plastry op.150g 600 Szt 64. Szyneczka drobiowa nie mniej jak op. 135g 390 Szt 65. Szyneczka delikatesowa nie mniej jak op. 110g 450Szt 66. Pasztet drobiowy nie mniej jak op. 135g 1300 Szt 67. Pasztet mazowiecki op. 50 g 90 szt 68. Mielonka mięsna przysmak op300g 80 Szt 69. Wafelki ciastka (luz) 10 kg 70. Cukierki czekoladowe (Wedell) lub inne równoważne 10 kg 71. Baton czekoladowy op. do 160 g 150 szt 78 Czekolada (wedell) lub inna równowazna op. 100 g 130 Szt 79 Płatki kukurycziane op. 1000g 15 Szt 80 Delikat do mięs 2 kg 81 Delikat do ryb 2 Kg 82 Delikat do drobiu 3 Kg 83 Sos sałatkowy 3 kg.
  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.00.00.00-8.
  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 30.06.2009.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

CZĘŚĆ Nr: 6 NAZWA: ryby przetwożone i konserwowane.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: 1Filet z ryby morszczuk mrożone Kg 120 2Filety śledziowe matjasy małosolne Kg 30 3Makrela wędzona Kg 30 4Konserwa rybna szprot w oleju op. nie mniej jak 170 g Szt 200 5Konserwa rybna szprot w pomidorach op. nie mniej jak 170 g Szt 130 6Sałatka rybna pikantna op. nie mniej jak 160 g Szt 100 7Paprykarz szczeciński -op. nie mniej jak 300 g Szt 190 8Płaty śledziowe Kg 30.
  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.20.00.00-0.
  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 30.06.2009.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

CZĘŚĆ Nr: 7 NAZWA: drób.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: 1 Filet drobiowy / mrożony/ kg. 240 2 Podudzia mrożone kg. 40 3 Porcje rosołowe kg. 100 4 Mięso drobiowo - gulaszowe kg. 70 5 Udka drobiowe mrożone kg. 260.
  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.11.20.00-6.
  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 30.06.2009.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

CZĘŚĆ Nr: 8 NAZWA: mrożonki.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: 1 Mieszanka warzywna mrożona 6 skł. kg 100 2 Kalafior mrożony kg 15 3 Fasolka szparagowaMrożona Kg 15 4 Szpinak mrożony kg 20 5 Pyzy ziemniaczane mrożone op. 0,5 kg op 170.
  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.33.11.00-8.
  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 30.06.2009.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

CZĘŚĆ Nr: 9 NAZWA: owoce świeże.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: 1 jabłka gat I kg 700 2 śliwka hat I kg 120.
  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.30.00.00-0.
  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 30.06.2009.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

CZĘŚĆ Nr: 10 NAZWA: warzywa.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: 1 Buraki ćwikła kg. 400 2 Cebula biała kg. 300 3 marchew kg. 650 4 seler kg. 10 5 por kg. 80 6 Pietruszka korzeń kg. 15 7 Kapusta czerwona kg. 60 8 Kapusta biała kg. 200 9 Kapusta włoska kg. 220 10 Kapusta pekińska kg. 330 11 Kapusta kiszona kg. 360 12 Ogórek kwaszony kg. 100 13 Fasola biała Jaś kg. 50 14 Groch łupany kg. 25 15 Czosnek kg. 20 16 Pieczarka kg. 60.
  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.30.00.00-1.
  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 30.06.2009.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

CZĘŚĆ Nr: 11 NAZWA: jaja kurze.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: jaja kurze świeże kl. I szt 6000.
  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 01.24.20.00-0.
  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 30.06.2009.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

CZĘŚĆ Nr: 12 NAZWA: gotowe produkty mączne.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: 1 Pierogi ruskie domowe Kg. 130 kg 2 Pierogi z kapustą kg. 50 kg 3 Kopytka kg. 50 kg 4 Pyzy ziemniaczane kg. 20 kg.
  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.85.10.00-8.
  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 30.06.2009.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.