eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Jastrzębie-ZdrójDostawy warzyw, ziemniaków i jabłek na potrzeby Zakładu Karnego w Jastrzebiu-Zdroju

Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu



Ogłoszenie z dnia 2015-07-10

Jastrzębie-Zdrój: Dostawy warzyw, ziemniaków i jabłek na potrzeby Zakładu Karnego w Jastrzebiu-Zdroju
Numer ogłoszenia: 173126 - 2015; data zamieszczenia: 10.07.2015
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy:

V zamówienia publicznego
zawarcia umowy ramowej
ustanowienia dynamicznego systemu zakupów (DSZ)

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Zakład Karny , ul. C. K. Norwida 23, 44-268 Jastrzębie-Zdrój, woj. śląskie, tel. 32 4759230, faks 32 475 92 33.

  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.sw.gov.pl

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Inny: Zakład Karny.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA

II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Dostawy warzyw, ziemniaków i jabłek na potrzeby Zakładu Karnego w Jastrzebiu-Zdroju.

II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.

II.1.4) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: Szczegółowe ilości poszczególnego asortymentu zamówienia z podziałem na części zamówienia Część I - kapusta świeża i kiszone 1. Kapusta biała (CPV 03221410-3) - 5000 kg 2. Kapusta czerwona (CPV 03221410-3) 3000 kg 3. Kapusta kiszona (CPV 15331142-4) - 3000 kg 4. Ogórki kiszone (CPV 15331000-7) - 2000 kg Część II - korzeniowe 1. Marchew (CPV 03221112-4) - 8000 kg 2. Buraki czerwone (CPV 03221111-7) - 6000 kg 3. Seler (CPV 03221110-0) - 3000 kg 4. Pietruszka (CPV 03221110-0) - 2800 kg 5. Cebula (CPV 03221113-1) - 2500 kg Część III - Ziemniaki 1. Ziemniaki w workach siatkowych (CPV 03212100) - 58000 kg Część IV - Jabłka 1. Jabłka* (CPV 03222321) - 2000 kg *dopuszczalne: Jonagold, Jonagored, Gloster, Idared, Champion, Lobo o średnicy 6-7,5cm Jabłka zbliżone wagowo i rozmiarowo Ziemniaki i warzywa nie myte! Uwaga: aby oferta dotycząca danej części była ważna musi być kompletna tzn. zawierać ceny wszystkich art. wchodzących w skład danej części. Do oceny oferty brana jest pod uwagę tylko cena całej części. Możliwe jest składanie oferty dotyczącej jednej lub kilku części zamówienia. Jednorazowa dostawa wielkością zamówienia, dostosowana będzie do możliwości przechowalniczych zamawiającego, a częstotliwość dostaw jest uzależniona od terminu przydatności do spożycia dostarczonych produktów (krótszy termin przydatności to częstsze dostawy). Wszystkie objęte zamówieniem produkty dostarczane będą w opakowaniach dopuszczonych do kontaktu z żywnością. Zamawiający zobowiązuje jednocześnie Wykonawcę do tego, aby jakość dostarczanych warzyw i jabłek będących przedmiotem niniejszego zamówienia, sposób ich pakowania, a także rodzaj używanych opakowań w stosowanych normach i powszechnie obowiązujących przepisach prawa powodowały obniżenie ponoszonych przez Zamawiającego kosztów przechowywania, przygotowania i dystrybucji dostarczanych artykułów i wytwarzanych z nich potraw oraz kosztów wywozu i utylizacji powstałych odpadów Dostawy nie rzadziej niż 1 raz na 2 tygodnie.

II.1.5)

  przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających

  • Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówień uzupełniających

II.1.6) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 03.22.14.10-3, 15.33.11.42-4, 15.33.10.00-7, 03.22.11.11-7, 03.22.11.10-0, 03.22.11.13-1, 03.21.21.00-1, 03.22.23.21-9.

II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak, liczba części: 4.

II.1.8) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie.


II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Zakończenie: 31.10.2015.

SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM

III.1) WADIUM

Informacja na temat wadium: Zamawiający rezygnuje z możliwości żądania wadium

III.2) ZALICZKI

III.3) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPEŁNIANIA TYCH WARUNKÓW

  • III. 3.1) Uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Zamawiający sprawdzi fakt złożenia podpisanego oświadczenia o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu

  • III.3.2) Wiedza i doświadczenie

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Zamawiający sprawdzi fakt złożenia podpisanego oświadczenia o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu

  • III.3.3) Potencjał techniczny

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Zamawiający sprawdzi fakt złożenia podpisanego oświadczenia o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu

  • III.3.4) Osoby zdolne do wykonania zamówienia

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Zamawiający sprawdzi fakt złożenia podpisanego oświadczenia o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu

  • III.3.5) Sytuacja ekonomiczna i finansowa

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Zamawiający sprawdzi fakt złożenia podpisanego oświadczenia o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu

III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY

III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu należy przedłożyć:

III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:

  • oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia;

III.4.4) Dokumenty dotyczące przynależności do tej samej grupy kapitałowej

  • lista podmiotów należących do tej samej grupy kapitałowej w rozumieniu ustawy z dnia 16 lutego 2007 r. o ochronie konkurencji i konsumentów albo informacji o tym, że nie należy do grupy kapitałowej;

SEKCJA IV: PROCEDURA

IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA

IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.

IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT

IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

IV.2.2)

  przeprowadzona będzie aukcja elektroniczna, adres strony, na której będzie prowadzona:

IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

IV.4.1) Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.sw.gov.pl
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: Zakład Karny w Jastrzębiu-Zdroju ul. C.K. Norwida 23 44-268 Jastrzębie-Zdrój.

IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 21.07.2015 godzina 10:00, miejsce: Zakład Karny w Jastrzębiu-Zdroju ul. C.K. Norwida 23 44-268 Jastrzębie-Zdrój - Sekretariat.

IV.4.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).

IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: nie

ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH

CZĘŚĆ Nr: 1 NAZWA: Kapusta świeża i kiszona.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Część I - kapusta świeża i kiszone 1. Kapusta biała (CPV 03221410-3) - 5000 kg 2. Kapusta czerwona (CPV 03221410-3) 3000 kg 3. Kapusta kiszona (CPV 15331142-4) - 3000 kg 4. Ogórki kiszone (CPV 15331000-7) - 2000 kg warzywa nie myte! Uwaga: aby oferta dotycząca danej części była ważna musi być kompletna tzn. zawierać ceny wszystkich art. wchodzących w skład danej części. Do oceny oferty brana jest pod uwagę tylko cena całej części. Możliwe jest składanie oferty dotyczącej jednej lub kilku części zamówienia. Jednorazowa dostawa wielkością zamówienia, dostosowana będzie do możliwości przechowalniczych zamawiającego, a częstotliwość dostaw jest uzależniona od terminu przydatności do spożycia dostarczonych produktów (krótszy termin przydatności to częstsze dostawy). Wszystkie objęte zamówieniem produkty dostarczane będą w opakowaniach dopuszczonych do kontaktu z żywnością. Zamawiający zobowiązuje jednocześnie Wykonawcę do tego, aby jakość dostarczanych warzyw i jabłek będących przedmiotem niniejszego zamówienia, sposób ich pakowania, a także rodzaj używanych opakowań w stosowanych normach i powszechnie obowiązujących przepisach prawa powodowały obniżenie ponoszonych przez Zamawiającego kosztów przechowywania, przygotowania i dystrybucji dostarczanych artykułów i wytwarzanych z nich potraw oraz kosztów wywozu i utylizacji powstałych odpadów Dostawy nie rzadziej niż 1 raz na 2 tygodnie.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 03.22.14.10-3, 15.33.11.42-4, 15.33.10.00-7.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.10.2015.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 2 NAZWA: Korzeniowe.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Część II - korzeniowe 1. Marchew (CPV 03221112-4) - 8000 kg 2. Buraki czerwone (CPV 03221111-7) - 6000 kg 3. Seler (CPV 03221110-0) - 3000 kg 4. Pietruszka (CPV 03221110-0) - 2800 kg 5. Cebula (CPV 03221113-1) - 2500 kg warzywa nie myte! Uwaga: aby oferta dotycząca danej części była ważna musi być kompletna tzn. zawierać ceny wszystkich art. wchodzących w skład danej części. Do oceny oferty brana jest pod uwagę tylko cena całej części. Możliwe jest składanie oferty dotyczącej jednej lub kilku części zamówienia. Jednorazowa dostawa wielkością zamówienia, dostosowana będzie do możliwości przechowalniczych zamawiającego, a częstotliwość dostaw jest uzależniona od terminu przydatności do spożycia dostarczonych produktów (krótszy termin przydatności to częstsze dostawy). Wszystkie objęte zamówieniem produkty dostarczane będą w opakowaniach dopuszczonych do kontaktu z żywnością. Zamawiający zobowiązuje jednocześnie Wykonawcę do tego, aby jakość dostarczanych warzyw i jabłek będących przedmiotem niniejszego zamówienia, sposób ich pakowania, a także rodzaj używanych opakowań w stosowanych normach i powszechnie obowiązujących przepisach prawa powodowały obniżenie ponoszonych przez Zamawiającego kosztów przechowywania, przygotowania i dystrybucji dostarczanych artykułów i wytwarzanych z nich potraw oraz kosztów wywozu i utylizacji powstałych odpadów Dostawy nie rzadziej niż 1 raz na 2 tygodnie.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 03.22.11.12-4, 03.22.11.11-7, 03.22.11.10-0, 03.22.11.13-1.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.10.2015.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 3 NAZWA: Ziemniaki.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Część III - Ziemniaki 1. Ziemniaki w workach siatkowych (CPV 03212100) - 58000 kg Ziemniaki nie myte! Uwaga: aby oferta dotycząca danej części była ważna musi być kompletna tzn. zawierać ceny wszystkich art. wchodzących w skład danej części. Do oceny oferty brana jest pod uwagę tylko cena całej części. Możliwe jest składanie oferty dotyczącej jednej lub kilku części zamówienia. Jednorazowa dostawa wielkością zamówienia, dostosowana będzie do możliwości przechowalniczych zamawiającego, a częstotliwość dostaw jest uzależniona od terminu przydatności do spożycia dostarczonych produktów (krótszy termin przydatności to częstsze dostawy). Wszystkie objęte zamówieniem produkty dostarczane będą w opakowaniach dopuszczonych do kontaktu z żywnością. Zamawiający zobowiązuje jednocześnie Wykonawcę do tego, aby jakość dostarczanych warzyw i jabłek będących przedmiotem niniejszego zamówienia, sposób ich pakowania, a także rodzaj używanych opakowań w stosowanych normach i powszechnie obowiązujących przepisach prawa powodowały obniżenie ponoszonych przez Zamawiającego kosztów przechowywania, przygotowania i dystrybucji dostarczanych artykułów i wytwarzanych z nich potraw oraz kosztów wywozu i utylizacji powstałych odpadów Dostawy nie rzadziej niż 1 raz na 2 tygodnie.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 03.21.21.00-1.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.10.2015.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 4 NAZWA: Jabłka.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Część IV - Jabłka 1. Jabłka* (CPV 03222321) - 2000 kg *dopuszczalne: Jonagold, Jonagored, Gloster, Idared, Champion, Lobo o średnicy 6-7,5cm Jabłka zbliżone wagowo i rozmiarowo Uwaga: aby oferta dotycząca danej części była ważna musi być kompletna tzn. zawierać ceny wszystkich art. wchodzących w skład danej części. Do oceny oferty brana jest pod uwagę tylko cena całej części. Możliwe jest składanie oferty dotyczącej jednej lub kilku części zamówienia. Jednorazowa dostawa wielkością zamówienia, dostosowana będzie do możliwości przechowalniczych zamawiającego, a częstotliwość dostaw jest uzależniona od terminu przydatności do spożycia dostarczonych produktów (krótszy termin przydatności to częstsze dostawy). Wszystkie objęte zamówieniem produkty dostarczane będą w opakowaniach dopuszczonych do kontaktu z żywnością. Zamawiający zobowiązuje jednocześnie Wykonawcę do tego, aby jakość dostarczanych warzyw i jabłek będących przedmiotem niniejszego zamówienia, sposób ich pakowania, a także rodzaj używanych opakowań w stosowanych normach i powszechnie obowiązujących przepisach prawa powodowały obniżenie ponoszonych przez Zamawiającego kosztów przechowywania, przygotowania i dystrybucji dostarczanych artykułów i wytwarzanych z nich potraw oraz kosztów wywozu i utylizacji powstałych odpadów Dostawy nie rzadziej niż 1 raz na 2 tygodnie.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 03.22.23.21-9.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.10.2015.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.