eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi GrodzicznoPrzygotowanie i dostarczanie gorących posiłków dla uczniów szkół podstawowych i zespołów szkół z terenu Gminy Grodziczno

To jest wynik przetargu. Zobacz także treść przetargu, którego dotyczy to ogłoszenie



Ogłoszenie z dnia 2016-08-08

Grodziczno: Przygotowanie i dostarczanie gorących posiłków dla uczniów szkół podstawowych i zespołów szkół z terenu Gminy Grodziczno
Numer ogłoszenia: 175485 - 2016; data zamieszczenia: 08.08.2016
OGŁOSZENIE O UDZIELENIU ZAMÓWIENIA - Usługi

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.

Czy zamówienie było przedmiotem ogłoszenia w Biuletynie Zamówień Publicznych: tak, numer ogłoszenia w BZP: 129593 - 2016r.

Czy w Biuletynie Zamówień Publicznych zostało zamieszczone ogłoszenie o zmianie ogłoszenia: nie.

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Gminny Ośrodek Pomocy Społecznej w Grodzicznie, Grodziczno 17A, 13-324 Grodziczno, woj. warmińsko-mazurskie, tel. 056 4729327, faks 056 4729327.

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Inny: Gminna Samorządowa Jednostka Organizacyjna.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Przygotowanie i dostarczanie gorących posiłków dla uczniów szkół podstawowych i zespołów szkół z terenu Gminy Grodziczno.

II.2) Rodzaj zamówienia: Usługi.

II.3) Określenie przedmiotu zamówienia: 1. Przedmiotem zamówienia jest przygotowanie i dostarczanie gorących posiłków dla uczniów szkół podstawowych i zespołów szkół z terenu Gminy Grodziczno, we wszystkie dni pracy poszczególnych szkół, z wyjątkiem świąt, ferii oraz innych dni, o których wcześniej poinformują dyrektorzy szkół. 2. Posiłki obiadowe powinny być przygotowane zgodnie z rozporządzeniem Ministra Zdrowia z dnia 26 sierpnia 2015 roku w sprawie grup środków spożywczych przeznaczonych do sprzedaży dzieciom i młodzieży w jednostkach systemu oświaty oraz wymagań, jakie muszą spełniać środki spożywcze stosowane w ramach żywienia zbiorowego dzieci i młodzieży w tych jednostkach (Dz. U. z 2015 r. poz.1256). W przypadku nowelizacji w/w rozporządzenia obowiązywać będą nowe przepisy. Wykonawca winien realizować zamówienie zgodnie z obowiązującymi przepisami za cenę posiłku zaproponowaną w ofercie. 3. Zgodnie z aktualnymi normami żywienia określonymi w rozporządzeniu Ministra Zdrowia (Dz. U. z 2015 r. poz. 1256) przy wyliczeniu średnio ważonej normy dla danej grupy uczniów, obiady podawane w stołówkach szkolnych powinny dostarczać 30% całodziennego zapotrzebowania energetycznego. 4. Zamawiający zobowiązuje Wykonawcę aby zapewnił różnorodność dostarczanych posiłków obiadowych z zachowaniem normy kaloryczności, zamawiający nie dopuszcza powtarzalności rodzajowo tych samych posiłków w ciagu tygodnia. 5. Liczba posiłków to około 230 posiłków dziennie. Może ona ulec zmianie (+/-30%) w trakcie realizacji umowy, w zależności od ilości dożywianych dzieci w danej szkole lub zespole. 6. Zaoferowana przez Wykonawcę cena za jeden posiłek pomimo zwiększenia lub zmniejszenia ilości dostarczanych gorących posiłków nie może ulec zmianie przez cały okres realizacji zamówienia. 7. Posiłki należy dostarczyć do szkół na terenie Gminy Grodziczno: 1) Zespołu Szkół w Nowym Grodzicznie, 2) Zespołu Szkół w Mrocznie, 3) Szkoły Podstawowej w Boleszynie, 4) Szkoły Podstawowej w Zwiniarzu, 5) Szkoły Podstawowej w Zajączkowie. 8. Zamawiający zastrzega sobie u Wykonawcy możliwość wykupienia posiłków przez innych uczniów, nie objętych dożywianiem, w cenie podanej w ofercie przetargowej. 9. Wykonawca winien dostarczyć gorące posiłki w pojemnikach termoizolacyjnych lub termosach z blachy nierdzewnej, zapewniających odpowiednie warunki higieniczno-sanitarne oraz powinien posiadać pojazd dostosowany do przewozu posiłków dopuszczony przez SANEPID. 10. Przygotowane przez Wykonawcę posiłki będą dowożone i dostarczane do stołówek/ punktów wydawania posiłków, własnym transportem Wykonawcy na jego koszt w ilości zgodnej z zamówieniem Zamawiającego na dany dzień, w godzinach wskazanych przez Zamawiającego. 11. Wykonawca zobowiązany jest do dostarczenia gorących posiłków do danej szkoły podstawowej lub zespołu szkół wraz z zastawą stołową składającą się (w miarę potrzeby): z talerza głębokiego, z talerza płaskiego (mogą to być naczynia jednorazowe ), sztućców /łyżka, widelec, nóż (nie mogą to być sztućce jednorazowe). Zamawiający zastrzega sobie w trakcie realizacji umowy prawo do zmiany decyzji dotyczącej zastawy stołowej. 12. Wykonawca zobowiązany jest do dostarczania każdorazowo do GOPS w Grodzicznie oraz dyrektorów szkół jadłospisu na każdy kolejny tydzień dożywiania. Jadłospis należy dostarczać w formie pisemnej najpóźniej do środy każdego tygodnia, przed rozpoczęciem jego realizacji (załącznik nr 2 do umowy). Wykonawca winien zaproponować jadłospis zgodny z rozporządzeniem ministra zdrowia (Dz. U. 2015 poz. 1256) w skali jednego tygodnia. 13. Wykonawca zobowiązany jest również prowadzić Ewidencję dostarczanych posiłków (załącznik nr 1 do umowy) i przekładać ją do podpisu dyrektorom szkół lub osobom przez nich upoważnionych w każdym dniu dostawy. Ewidencja dostarczanych posiłków podpisana przez dyrektora szkoły lub osobę przez niego upoważnioną stanowi potwierdzenie daty, godziny oraz ilości dostarczonych posiłków. 14. Dostarczenie gorących posiłków winno następować każdego dnia do godz. 10,00, za wyjątkiem świąt, ferii oraz dni, o których wcześniej poinformują Dyrektorzy poszczególnych jednostek. Miejsce dostarczenia gorących posiłków należy uzgodnić z Dyrektorem danej szkoły podstawowej lub zespołu szkół. 15. Wykonawca zobowiązany jest do utylizacji resztek i odpadów pokonsumpcyjnych. Po spożyciu posiłków przez uczniów Wykonawca zobowiązany jest do odbioru zużytych naczyń i sztućców. 16. Posiłki muszą być sporządzone zgodnie z wymogami sztuki kulinarnej i sanitarnej dla żywienia zbiorowego oraz wykonane ze świeżych artykułów spożywczych posiadających aktualne terminy ważności. Wyklucza się mięso i przetwory z puszek konserwowych. 17. Wykonawca ponosi pełną odpowiedzialność za cały proces zamówienia, przygotowania i dostarczenia posiłków do szkół oraz pobrania próbek i przechowywania ich zgodnie z przepisami Sanepidu. 18. Wykonawca ponosi całkowitą odpowiedzialność za szkody wyrządzone Zamawiającemu i osobom trzecim korzystającym z posiłków dostarczanych przez Wykonawcę. 19. Dodatkowe wymagania związane z realizacją zamówienia- klauzula społeczna. Na podstawie art 29 oraz art. 36 ust. 2 pkt 9 ustawy PZP zamawiający wymaga aby wśród osób uczestniczących przy wykonywaniu zamówienia zatrudniona była conajmniej jedna osoba bezrobotna, która została wyłączona z ewidencji osób bezrobotnych w związku z podjęciem zatrudnienia na pełen etat zgodnie z ustawą z dnia 20 kwietnia 2004r. o promocji zatrudnienia i instytucjach rynku pracy (t.j. Dz. U. z 2016 r. poz. 645 z późn. zm.). Wykonawca w przypadku uznania jego oferty jako najkorzystniejszej zobowiązany będzie zgodnie z działem III SIWZ przedłożyć decyzję Powiatowego Urzędu Pracy wskazującą wykreślenie danej osoby uczestniczącej w realizacji zamówienia z ewidencji osób bezrobotnych bezpośrednio przed podjęciem zatrudnienia u wykonawcy. Wykonawca dodatkowo zobowiązany będzie przed podpisaniem umowy do przedłożenia Zamawiającemu kserokopii umowy o pracę zawartej z osobą realizującą przedmiot zamówienia minimum na czas trwania realizacji przedmiotu zamówienia (oryginał umowy o pracę do wglądu Zamawiającego). Zamawiający uprawniony będzie do kontroli spełnienia przez Wykonawcę wymagań dotyczących zatrudnienia wyżej wymienionej osoby. Wykonawca nie rzadziej niż raz na miesiąc ma obowiązek przedstawić Zamawiającemu dokumentację zatrudnienia osoby bezrobotnej (tj. listę obecności oraz listę płac zatrudnionego bezrobotnego). W przypadku niezatrudnienia w sposób nieprzerwany przy realizacji zamówienia wymaganej przez Zamawiającego liczby osób bezrobotnych, Wykonawca zapłaci Zamawiającemu karę umowną, w wysokości iloczynu kwoty najniższego wynagrodzenia, wraz z należnymi składkami na ubezpieczenie społeczne, oraz liczby miesięcy w okresie realizacji zamówienia za każdego niezatrudnionego bezrobotnego, poniżej liczby wymaganej przez Zamawiającego..

II.4) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 55.32.10.00 - Usługi przygotowywania posiłków 55.32.20.00 - Usługi gotowania posiłków 55.52.40.00 - Usługi dostarczania posiłków do szkół .

SEKCJA III: PROCEDURA

III.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: Przetarg nieograniczony

III.2) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

  • Zamówienie dotyczy projektu/programu finansowanego ze środków Unii Europejskiej: nie

SEKCJA IV: UDZIELENIE ZAMÓWIENIA

IV.1) DATA UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: 05.08.2016.

IV.2) LICZBA OTRZYMANYCH OFERT: 2.

IV.3) LICZBA ODRZUCONYCH OFERT: 0.

IV.4) NAZWA I ADRES WYKONAWCY, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA:

  • Disco-Bar Michał Dombrzalski, Przysiersk ul. Tucholska 19, 86-122 Bukowiec, kraj/woj. kujawsko-pomorskie.

IV.5) Szacunkowa wartość zamówienia (bez VAT): 74941,66 PLN.

IV.6) INFORMACJA O CENIE WYBRANEJ OFERTY ORAZ O OFERTACH Z NAJNIŻSZĄ I NAJWYŻSZĄ CENĄ

  • Cena wybranej oferty: 67288,80

  • Oferta z najniższą ceną: 67288,80 / Oferta z najwyższą ceną: 117438,00

  • Waluta: PLN .


Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.