Ogłoszenie z dnia 2011-06-29
Kraków: Usługi restauracyjne i hotelarskie - na potrzeby realizacji wizyty studyjnej dla przedstawicieli małopolskich podmiotów ekonomii społecznej w ramach projektu Akademia Rozwoju Ekonomii Społecznej - Etap I - zamówienie nr 6
Numer ogłoszenia: 176526 - 2011; data zamieszczenia: 29.06.2011
OGŁOSZENIE O UDZIELENIU ZAMÓWIENIA - Usługi
Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.
Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.
Czy zamówienie było przedmiotem ogłoszenia w Biuletynie Zamówień Publicznych: nie.
Czy w Biuletynie Zamówień Publicznych zostało zamieszczone ogłoszenie o zmianie ogłoszenia: nie.
SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY
I. 1) NAZWA I ADRES: Regionalny Ośrodek Polityki Społecznej, ul. Piastowska 32, 30-070 Kraków, woj. małopolskie, tel. 0-12 422 06 36, faks 0-12 422 06 36 w. 44.
I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Administracja samorządowa.
SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
II.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Usługi restauracyjne i hotelarskie - na potrzeby realizacji wizyty studyjnej dla przedstawicieli małopolskich podmiotów ekonomii społecznej w ramach projektu Akademia Rozwoju Ekonomii Społecznej - Etap I - zamówienie nr 6.
II.2) Rodzaj zamówienia: Usługi.
II.3) Określenie przedmiotu zamówienia: Przedmiotem zamówienia jest świadczenie usług hotelarskich i restauracyjnych na potrzeby realizacji wizyty studyjnej dla grupy maksymalnie 20 osób - przedstawicieli podmiotów ekonomii społecznej, w tym pracowników przedsiębiorstw społecznych z Małopolski, zwłaszcza członków spółdzielni socjalnych, oraz członków grup inicjatywnych nowych spółdzielni socjalnych z terenu województwa małopolskiego, korzystających ze wsparcia PIK ARES. Usługi hotelarskie obejmują: zapewnienie uczestnikom wizyty noclegu ze śniadaniem (w formie bufetu), w pokojach dwuosobowych dla ok. 20 osób, w terminie od 28 do 29 czerwca 2011 r. (jeden nocleg), każdy z pokoi musi być wyposażony w łazienkę z pełnym węzłem sanitarnym. Usługi restauracyjne obejmują: 1)kolację dla grupy do 20 osób w dniu 28 czerwca 2011 r. , na którą będzie się składać: -ciepłe danie (np. barszcz z krokietem lub strogonow) - 150 g na osobę -sałatka wielowarzywna - 100 g na osobę, -pomidory z mozarellą - 70 g na osobę -sery żółte różne - 70 g na osobę -wędliny różne - 70 g na osobę -pieczywo mieszane - 150 g na osobę -masło - 30 g na osobę -kawa, herbata, woda mineralna.
II.4) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 55.00.00.00 - Usługi hotelarskie, restauracyjne i handlu detalicznego .
SEKCJA III: PROCEDURA
III.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: Zapytanie o cenę
III.2) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE
- Zamówienie dotyczy projektu/programu finansowanego ze środków Unii Europejskiej: tak, projekt/program: Zamówienie jest realizowane w ramach i na potrzeby Projektu: Akademia Rozwoju Ekonomii Społecznej - Etap I realizowanego w ramach Programu Operacyjnego Kapitał Ludzki Priorytet VII - Promocja integracji społecznej, Działanie 7.2 - Przeciwdziałanie wykluczeniu i wzmocnienie sektora ekonomii społecznej, Poddziałanie 7.2.2. - Wsparcie ekonomii społecznej.
SEKCJA IV: UDZIELENIE ZAMÓWIENIA
IV.1) DATA UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: 22.06.2011.
IV.2) LICZBA OTRZYMANYCH OFERT: 2.
IV.3) LICZBA ODRZUCONYCH OFERT: 0.
IV.4) NAZWA I ADRES WYKONAWCY, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA:
dane rejestrowe
i kontaktowe firmy
J.W. CONSTRUCTION HOLDING S.A.
jakie przetargi wygrała firma
J.W. CONSTRUCTION HOLDING S.A.
- J.W. Construction Holding S.A., ul. Radzymińska 326, 05-091 Ząbki, kraj/woj. Polska.
IV.5) Szacunkowa wartość zamówienia (bez VAT): 1598,91 PLN.
IV.6) INFORMACJA O CENIE WYBRANEJ OFERTY ORAZ O OFERTACH Z NAJNIŻSZĄ I NAJWYŻSZĄ CENĄ
Cena wybranej oferty: 1800,00
Oferta z najniższą ceną: 1800,00 / Oferta z najwyższą ceną: 2300,00
Waluta: PLN.
ZAŁĄCZNIK I
Uzasadnienie udzielenia zamówienia w trybie negocjacji bez ogłoszenia, zamówienia z wolnej ręki albo zapytania o cenę
1. Podstawa prawna
Postępowanie prowadzone jest w trybie zapytanie o cenę na podstawie art. 70 ustawy z dnia 29 stycznia 2004r. - Prawo zamówień publicznych.
2. Uzasadnienia wyboru trybu
Należy podać uzasadnienie faktyczne i prawne wyboru trybu oraz wyjaśnić, dlaczego udzielenie zamówienia jest zgodne z przepisami.
Zgodnie z dyspozycją art.70 ustawy dnia 29 stycznia 2004 r. - Prawo zamówień publicznych, Zamawiający może udzielić zamówienia w trybie zapytania o cenę, jeżeli przedmiotem zamówienia są usługi powszechnie dostępne o ustalonych standardach jakościowych, a wartość zamówienia jest mniejsza niż kwoty określone w przepisach wydanych na podstawie art. 11 ust. 8 ustawy. Przedmiotem niniejszego zamówienia były usługi restauracyjne i hotelarskie - na potrzeby realizacji wizyty studyjnej dla przedstawicieli małopolskich podmiotów ekonomii społecznej w ramach projektu Akademia Rozwoju Ekonomii Społecznej - Etap I. Parametry usług, zawarte w SIWZ, jednoznacznie określają, iż przedmiot zamówienia stanowiły usługi o powszechnej dostępności i generalnych standardach. W związku z powyższym przesłanki określone przez ustawodawcę, tj.: przesłanka rodzaju zamówienia (w tym przypdku usługa), przesłanka ogólnej dostępności, a także ostatnia przesłanka wskazana w art.70 in fine, dotycząca dopuszczalności zastosowania przez Zamawiającego trybu zapytania o cenę w sytuacji, gdy wartość zamówienia jest mniejsza niż kwoty określone w przepisach wydanych na podstawie art.11 ust.8 ustawy, zostały spełnione, co niniejszym uzasadnia wybór trybu udzielenia zamówienia.
INNE PRZETARGI Z KRAKOWA
- Usługi hotelarskie dla Filharmonii im. Karola Szymanowskiego w Krakowie - w terminie od stycznia do czerwca 2025 roku
- dostawa 1 szt. laptopa dla WEiP -DE-dzp.272-720/24
- ZP.160.2024 - Dostawa środków ochrony indywidualnej
- Dostawa wyrobów przemysłu metalowego
- (DFP.271.217.2024.KSK) Dostawa produktów leczniczych, produktów biobójczych oraz wyrobów medycznych.
- Dostawa bloków betonowych wraz z ich ułożeniem
więcej: przetargi w Krakowie »
PRZETARGI Z PODOBNEJ KATEGORII
- Usługa cateringowa dla dzieci uczęszczających do Żłobka Miejskiego w Chorzowie, do oddziału mieszczącego się przy ul. Kochanowskiego 18, w roku kalendarzowym 2025
- Usługa cateringowa dla szkół z terenu gminy Zławieś Wielka
- Realizacja usługi w zakresie przygotowania, wydawania i dowozu posiłków świadczeniobiorcom Miejskiego Ośrodka Pomocy Społecznej w Białej Podlaskiej
- Usługa świadczenia kompleksowej obsługi hotelowej oraz gastronomicznej wydarzeń w ramach ORLIAC XIII International Academic Conference oraz 3rd World Tinitius Congress dla IFiPS.
więcej: Usługi hotelarskie, restauracyjne i handlu detalicznego »
Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.