To jest wynik przetargu. Zobacz także treść przetargu, którego dotyczy to ogłoszenie
Ogłoszenie z dnia 2013-09-03
Cedry Wielkie: Organizacja kursu małej gastronomii w ramach projektu Bądź aktywny - zmień swoje życie - 2
Numer ogłoszenia: 176577 - 2013; data zamieszczenia: 03.09.2013
OGŁOSZENIE O UDZIELENIU ZAMÓWIENIA - Usługi
Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.
Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.
Czy zamówienie było przedmiotem ogłoszenia w Biuletynie Zamówień Publicznych: tak, numer ogłoszenia w BZP: 320922 - 2013r.
Czy w Biuletynie Zamówień Publicznych zostało zamieszczone ogłoszenie o zmianie ogłoszenia: nie.
SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY
I. 1) NAZWA I ADRES: Gminny Ośrodek Pomocy Społecznej w Cedrach Wielkich, ul. M. Płażyńskiego 16, 83-020 Cedry Wielkie, woj. pomorskie, tel. 58 683 66 01, faks 58 683 66 01.
I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Administracja samorządowa.
SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
II.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Organizacja kursu małej gastronomii w ramach projektu Bądź aktywny - zmień swoje życie - 2.
II.2) Rodzaj zamówienia: Usługi.
II.3) Określenie przedmiotu zamówienia: 1.Przedmiotem zamówienia jest zorganizowanie i przeprowadzenie szkolenia p.n. Kurs małej gastronomii dla 6 osób zakwalifikowanych przez Zamawiającego. Kurs gastronomiczny powinien obejmować część praktyczną oraz część teoretyczną. 2.Liczba godzin szkolenia: 100 godzin (określenie godzina oznacza godzinę zegarową - 60 minut) dla każdego uczestnika szkolenia (zajęcia teoretyczne 20 godzin, zajęcia praktyczne 80 godzin): a)część teoretyczna (20h) obejmuje minimum: -dobieranie surowców i półproduktów do produkcji w małej gastronomii. -dobieranie, obsługiwanie maszyn, urządzeń i sprzętu w małej gastronomii. -przeprowadzanie obróbki wstępnej surowców i półproduktów w małej gastronomii -przygotowywanie półproduktów do dalszej obróbki w małej gastronomii. -dokonywanie obróbki termicznej surowców i półproduktów w małej gastronomii. -sporządzanie różnymi technikami i metodami podstawowego asortymentu potraw i napojów w małej gastronomii. -planowanie posiłków i układanie prostego menu w małej gastronomii. -porcjowanie, dekorowanie i ekspedycja potraw w małej gastronomii. -organizowanie i porządkowanie własnego stanowiska pracy w małej gastronomii zgodnie z zasadami ergonomii, bezpieczeństwa i higieny pracy, ochrony. -przechowywanie i magazynowanie surowców, półproduktów i wyrobów gotowych w małej gastronomii. -ocenianie jakościowe i ilościowe surowców i półproduktów w małej gastronomii. -ocenianie jakościowe i ilościowe wyrobów gotowych małej gastronomii. -podstawy prawne: przepisy sanitarno - epidemiologiczne, prawo pracy, przepisy BHP i P.POŻ, przepisy unijne w gastronomii, procedury Analizy Ryzyka i Krytycznych Punktów Kontroli (HACCP) i procedury Dobrej Praktyki Cateringowej (GCP) -omówienie zagadnień dotyczących minimum sanitarnego; -omówienie zagadnień związanych z zasadami technologii żywienia; sztuki dekorowania potraw, profesjonalnego cateringu, zasad żywienia, planowania posiłków i układania menu, sporządzania różnymi technikami i metodami asortymentu potraw i napojów b)Cześć praktyczna (80h) obejmuje praktyczną realizację w/w zagadnień 3.Wykonawca przed rozpoczęciem kursu zobowiązany jest do przeprowadzenie badań lekarskich przez lekarza medycyny pracy dopuszczających do udziału w kursie dla 6 uczestników i badań sanitarnoepidemiologicznych dla 6 osób. Koszt w/w badań pokrywa Wykonawca. 4.Wykonawca w pierwszym dniu, przed rozpoczęciem kursu jest zobowiązany zapoznać uczestników z jego szczegółowym programem oraz przekazać im harmonogram realizowanych zajęć 5.Miejsce szkolenia: W miejscu wskazanym przez Wykonawcę. Wykonawca zobowiązany jest zapewnić realizację zajęć zgodnie z przepisami BHP, w pomieszczeniach odpowiednio dostosowanych do prowadzenia zajęć szkoleniowych, z zapewnionym zapleczem, posiadających odpowiednie warunki sanitarne, bezpieczeństwa i higieny pracy, których powierzchnia, ilość stanowisk oraz wyposażenie w sprzęt i pomoce dydaktyczne dostosowana jest do zakresu szkolenia oraz liczby uczestników szkolenia. -WYKŁADY - sala dydaktyczna przystosowana do liczby uczestników, w której każdy kursant będzie mieć zapewnione miejsce siedzące (stolik/ławka bądź krzesło z przystawką) umożliwiające swobodne sporządzanie notatek oraz niezbędne materiały dydaktyczne i szkoleniowe. -PRAKTYKA - sala oraz niezbędny sprzęt umożliwiający przeprowadzenie części praktycznej szkolenia (w tym odzież ochronną - jeżeli to konieczne oraz produkty i sprzęt do sporządzenia potraw). 6.Termin realizacji: w okresie 9 września 2013r./31 październik 2013r. 7.Odpowiednio szczegółowy harmonogram realizacji kursu z zajęciami rozpisanymi na każdego uczestnika wymaga akceptacji Zamawiającego. 8.Inne postanowienia dotyczące kursu: -Zajęcia mogą się odbywać w dni powszednie z wyłączeniem sobót, niedziel i dni ustawowo wolnych od pracy w godzinach 9:00 - 17:00 -Wszyscy uczestnicy kursu mają otrzymać od Wykonawcy materiały edukacyjne w formie drukowanej oraz elektronicznej (płyta CD, długopis, teczka, zeszyt/notes, skrypty dotyczące danego kursu zawierające omawiane zagadnienia, oznaczone logo projektu) -Pomieszczenia, w których odbywać się będzie kurs zapewnia Wykonawca -Produkty, materiały, narzędzia i urządzenia niezbędne do przeprowadzenia kursu zapewnia Wykonawca. -Sala, w której odbędą się zajęcia musi zostać oznaczona przez Wykonawcę logotypami instytucji finansujących oraz informacjami na temat projektu. -Zamawiający ma prawo wprowadzić zmiany w przedstawionym przez Wykonawcę harmonogramie zajęć. Jeżeli Zamawiający wprowadzi takie zmiany poinformuje o tym Wykonawcę minimum 7 dni przed terminem kursu. -Wykonawca ubezpieczy uczestników na czas trwania szkolenia -Wykonawca zagwarantuje dla uczestników podczas przerw kawowych herbatę, kawę, ciastka, wodę mineralną. -W przypadku, gdy zajęcia będą trwały więcej niż 5 godzin dziennie - Wykonawca zapewni w cenie kursu także 1 gorący posiłek dla uczestników projektu. 9. Cenę oferty należy traktować, jako stałą i niezmienną w okresie obowiązywania umowy. 10. Zamawiający wymaga, aby Wykonawca wskazał w ofercie części zamówienia, których wykonanie powierza podwykonawcom. 11. Transport do miejsca, w którym będzie odbywał kurs zapewnia Wykonawca.
II.4) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 80.50.00.00 - Usługi szkoleniowe 80.53.00.00 - Usługi szkolenia zawodowego .
SEKCJA III: PROCEDURA
III.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: Przetarg nieograniczony
III.2) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE
- Zamówienie dotyczy projektu/programu finansowanego ze środków Unii Europejskiej: tak, projekt/program: Operacja współfinansowana jest przez Unię Europejską ze środków Europejskiego Funduszu Społecznego w ramach Priorytetu VII Promocja integracji społecznej, 7.1. Rozwój i upowszechnienie aktywnej integracji, 7.1.1. Rozwój i upowszechnienie aktywnej integracji przez ośrodki pomocy społecznej.
SEKCJA IV: UDZIELENIE ZAMÓWIENIA
IV.1) DATA UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: 03.09.2013.
IV.2) LICZBA OTRZYMANYCH OFERT: 3.
IV.3) LICZBA ODRZUCONYCH OFERT: 1.
IV.4) NAZWA I ADRES WYKONAWCY, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA:
- Elbląski Uniwersytet Robotniczy Spółka z o.o., ul. 1 Maja 2, 82-300 Elbląg, kraj/woj. pomorskie.
IV.5) Szacunkowa wartość zamówienia (bez VAT): 18000,00 PLN.
IV.6) INFORMACJA O CENIE WYBRANEJ OFERTY ORAZ O OFERTACH Z NAJNIŻSZĄ I NAJWYŻSZĄ CENĄ
Cena wybranej oferty: 6600,00
Oferta z najniższą ceną: 6600,00 / Oferta z najwyższą ceną: 29994,00
Waluta: PLN.
PRZETARGI Z PODOBNEJ KATEGORII
- Organizacja Dnia Zdrowia dla pracowników w ramach projektu "Eliminowanie czynników zagrażających zdrowiu w miejscu pracy i poprawa ergonomii pracy w Starostwie Powiatowym w Pile"
- Cyberbezpieczna Gmina Pełczyce
- kompleksowa usługa organizacji i poprowadzenia jednodniowych, odrębnych szkoleń online
- Przygotowanie i przeprowadzenie szkoleń w języku angielskim z trenerem w zakresie projektu "PATHWAYS", w ramach programu pn. "Welcome to Poland"
- Usługi szkoleniowo-kompetencyjne w ramach realizacji projektu "Cyberbezpieczny Samorząd w Dzierżoniowie"
- Przeprowadzenie kursu florystycznego
więcej: Usługi szkoleniowe »
Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.