To jest wynik przetargu. Zobacz także treść przetargu, którego dotyczy to ogłoszenie
Ogłoszenie z dnia 2010-06-22
Nowy Sącz: Kucharz potraw regionalnych
Numer ogłoszenia: 177416 - 2010; data zamieszczenia: 22.06.2010
OGŁOSZENIE O UDZIELENIU ZAMÓWIENIA - Usługi
Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.
Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.
Czy zamówienie było przedmiotem ogłoszenia w Biuletynie Zamówień Publicznych: tak, numer ogłoszenia w BZP: 142362 - 2010r.
Czy w Biuletynie Zamówień Publicznych zostało zamieszczone ogłoszenie o zmianie ogłoszenia: nie.
SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY
I. 1) NAZWA I ADRES: Sadecki Urząd Pracy, ul. Węgierska 146, 33-300 Nowy Sącz, woj. małopolskie, tel. 018 4429110, faks 018 4429984.
I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Administracja samorządowa.
SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
II.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Kucharz potraw regionalnych.
II.2) Rodzaj zamówienia: Usługi.
II.3) Określenie przedmiotu zamówienia: 1.Przedmiotem zamówienia jest przygotowanie i przeprowadzenie szkolenia dla 10 osób bezrobotnych pn. Kucharz potraw regionalnych. 2.Celem szkolenia jest przygotowanie kursantów do sporządzania potraw, w tym przede wszystkim potraw regionalnych czterech głównych grup etnograficznych ziemi sądeckiej tj. Lachów Sądeckich, Pogórzan, Górali Sądeckich oraz Łemków. 3.Poprzez przygotowanie i przeprowadzenie szkolenia rozumie się w szczególności obowiązki Wykonawcy w zakresie: a)Opracowania programu szkolenia w oparciu o przedstawiony poniżej ( w punkcie 4 ) zakres przedmiotowy, który stanowi minimum programowe. Program musi być sporządzony zgodnie z Rozporządzeniem Ministra Pracy i Polityki Społecznej z dnia 02 marca 2007 r. w sprawie szczegółowych warunków prowadzenia przez publiczne służby zatrudnienia usług rynku pracy (Dz. U. Nr 47, poz.315) według Załącznika nr 2 do SIWZ. b)Zapewnienie sali dydaktycznej przystosowanej do wielkości 10 osobowej grupy wyposażonej w niezbędny do przeprowadzenia części teoretycznej szkolenia sprzęt oraz zaplecza z wyposażeniem przystosowanego do realizacji części praktycznej. c)Zapewnienie uczestnikom kursu odpowiedniego stroju dostosowanego do wykonywania czynności w części praktycznej szkolenia oraz zapewnienie każdemu uczestnikowi oddzielnych narzędzi i produktów do wykonywania potraw na samodzielnym stanowisku. d)Przeprowadzenie szkolenia oraz wydanie dla każdego uczestnika szkolenia zaświadczenia o ukończeniu kursu na podstawie rozporządzenia MEN z dnia 03.02.2006 r. (Dz.U. nr 31 poz.216) w sprawie uzyskania i uzupełnienia przez osoby dorosłe wiedzy ogólnej, umiejętności i kwalifikacji zawodowych w formach pozaszkolnych i certyfikatu (z odpowiednim oznakowaniem promocyjnym) zgodnego z Wytycznymi dotyczącymi oznaczania projektów w ramach Programu Operacyjnego Kapitał Ludzki e)Prowadzenia dokumentacji kursu tj. dziennika zajęć edukacyjnych, listy obecności, protokołu z egzaminu, rejestru wydawanych zaświadczeń oraz certyfikatów, ankiet oceny szkolenia dla uczestników i absolwentów szkolenia. f) Zapewnienie dwóch przerw w trakcie zajęć. 4.Program szkolenia należy sporządzić w oparciu o przedstawiony poniżej zakres przedmiotowy, który stanowi minimum programowe : a)Rodzaje i specyfika działania obiektów gastronomicznych ( zasady ich funkcjonowania, wymagania, itp.). b)Organizacja pracy w kuchni ( narzędzia, higiena pracy, zabezpieczenie i przechowywanie surowców, półproduktów i wyrobów gotowych ). c)Zasady i techniki sporządzania potraw gotowanych, smażonych, duszonych, pieczonych i innych. d)Sporządzanie napojów i zakąsek. e)Przygotowywanie urządzeń i naczyń do potraw na różne rodzaje przyjęć. f)Dekoracja potraw. g)Dobór narzędzi i urządzeń do przechowywania i podawania potraw. h)Ogólna charakterystyka grup etnograficznych ziemi sądeckiej ( ze szczególnym uwzględnieniem elementów stroju ): Lachów Sądeckich, Górali Sądeckich, Pogórzan, Łemków. i)Techniki sporządzania potraw w tym regionalnych charakterystycznych dla poszczególnych grup etnograficznych z uwzględnieniem : zup i polewek, potraw z mąki i kasz, z mięsa ( z uwzględnieniem dziczyzny), z mleka i jaj, z warzyw, grzybów i owoców, wypieków, napoi i deserów. j)Praktyczne przygotowanie potraw, w tym potraw regionalnych charakterystycznych dla każdej grupy etnograficznej ziemi sądeckiej: Lachów Sądeckich ( minimum 8 potraw), Górali Sądeckich (minimum 5 potraw ), Pogórzan ( minimum 3 potrawy), Łemków ( minimum 3 potrawy). k)Nazewnictwo potraw regionalnych z uwzględnieniem gwary poszczególnych grup etnograficznych. l)Przygotowanie kompletnego menu opartego na potrawach Lachów Sądeckich, Pogórzan, Górali Sądeckich i Łemków. m)Przygotowanie biesiady w stylu Lachów Sądeckich (dekoracja stołu, prezentacja potraw, degustacja) z wykorzystaniem umiejętności prezentacji potraw..
II.4) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 80.50.00.00 - Usługi szkoleniowe .
SEKCJA III: PROCEDURA
III.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: Przetarg nieograniczony
III.2) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE
- Zamówienie dotyczy projektu/programu finansowanego ze środków Unii Europejskiej: tak, projekt/program: EFS.
SEKCJA IV: UDZIELENIE ZAMÓWIENIA
IV.1) DATA UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: 22.06.2010.
IV.2) LICZBA OTRZYMANYCH OFERT: 1.
IV.3) LICZBA ODRZUCONYCH OFERT: 0.
IV.4) NAZWA I ADRES WYKONAWCY, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA:
dane rejestrowe
i kontaktowe firmy
SĄDECKA AGENCJA ROZWOJU REGIONALNEGO S.A.
jakie przetargi wygrała firma
SĄDECKA AGENCJA ROZWOJU REGIONALNEGO S.A.
- Sądecka Agencja Rozwoju Regionalnego S.A., ul. Jagiellońska 14, 33-300 Nowy Sącz, kraj/woj. małopolskie.
IV.5) Szacunkowa wartość zamówienia (bez VAT): 20000,00 PLN.
IV.6) INFORMACJA O CENIE WYBRANEJ OFERTY ORAZ O OFERTACH Z NAJNIŻSZĄ I NAJWYŻSZĄ CENĄ
Cena wybranej oferty: 19960,00
Oferta z najniższą ceną: 19960,00 / Oferta z najwyższą ceną: 19960,00
Waluta: PLN.
INNE PRZETARGI Z NOWEGO SĄCZA
- Dostarczenie i montaż mebli dla Akademii Nauk Stosowanych w Nowym Sączu
- Dostarczenie i montaż mebli na potrzeby Wydziału Nauk Społecznych i Sztuki Akademii Nauk Stosowanych w Nowym Sączu
- Zakup i sukcesywna dostawa artykułów spożywczych do Zespół Szkół nr 1 im. Komisji Edukacji Narodowej w Nowym Sączu" składająca się z 4 części.
- Remonty bieżące ulic i chodników o nawierzchni bitumicznej w granicach administracyjnych Miasta Nowego Sącza od dnia podpisania umowy do dnia 31.12.2025r. - roboty do 100 m2
- Dostawa paliw na potrzeby Powiatowego Zarządu Dróg w Nowym Sączu
- Opracowanie dokumentacji projektowej rozbudowy drogi powiatowej nr 1538 K Jazowsko - Obidza w km 0+640 - 1+880 polegająca na budowie chodnika w m. Obidza
więcej: przetargi w Nowym Sączu »
PRZETARGI Z PODOBNEJ KATEGORII
- "Sukcesywne świadczenie usług w zakresie zorganizowania i przeprowadzenia doradztwa zawodowego, szkoleń i kursów dla 260 uczniów i 2 nauczycieli przedmiotów zawodowych"
- Zwiększenie poziomu bezpieczeństwa cyfrowego Urzędu Miejskiego w Olecku oraz jednostek podległych realizowane w ramach programu grantowego "Cyberbezpieczny Samorząd".
- Opracowanie projektu planu ogólnego Gminy Łopiennik Górny
- Pakiety rehabilitacyjne, edukacyjne spotkania, warsztaty i wyjazdy integracyjne wraz z działaniami prozdrowotnymi dla seniorów z Gminy Raków
- Organizacja indywidualnych i grupowych warsztatów/ szkoleń i studiów podyplomowych online lub stacjonarnie dla nauczyciel wychowania przedszkolnego.
- Świadczenie usługi Superwizora, Integracji sensorycznej (Warsztaty edukacyjne z metody integracji sensorycznej wraz z materiałami)
więcej: Usługi szkoleniowe »
Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.