eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Nowy SączKucharz potraw regionalnych

To jest wynik przetargu. Zobacz także treść przetargu, którego dotyczy to ogłoszenie



Ogłoszenie z dnia 2010-06-22

Nowy Sącz: Kucharz potraw regionalnych
Numer ogłoszenia: 177416 - 2010; data zamieszczenia: 22.06.2010
OGŁOSZENIE O UDZIELENIU ZAMÓWIENIA - Usługi

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.

Czy zamówienie było przedmiotem ogłoszenia w Biuletynie Zamówień Publicznych: tak, numer ogłoszenia w BZP: 142362 - 2010r.

Czy w Biuletynie Zamówień Publicznych zostało zamieszczone ogłoszenie o zmianie ogłoszenia: nie.

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Sadecki Urząd Pracy, ul. Węgierska 146, 33-300 Nowy Sącz, woj. małopolskie, tel. 018 4429110, faks 018 4429984.

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Administracja samorządowa.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Kucharz potraw regionalnych.

II.2) Rodzaj zamówienia: Usługi.

II.3) Określenie przedmiotu zamówienia: 1.Przedmiotem zamówienia jest przygotowanie i przeprowadzenie szkolenia dla 10 osób bezrobotnych pn. Kucharz potraw regionalnych. 2.Celem szkolenia jest przygotowanie kursantów do sporządzania potraw, w tym przede wszystkim potraw regionalnych czterech głównych grup etnograficznych ziemi sądeckiej tj. Lachów Sądeckich, Pogórzan, Górali Sądeckich oraz Łemków. 3.Poprzez przygotowanie i przeprowadzenie szkolenia rozumie się w szczególności obowiązki Wykonawcy w zakresie: a)Opracowania programu szkolenia w oparciu o przedstawiony poniżej ( w punkcie 4 ) zakres przedmiotowy, który stanowi minimum programowe. Program musi być sporządzony zgodnie z Rozporządzeniem Ministra Pracy i Polityki Społecznej z dnia 02 marca 2007 r. w sprawie szczegółowych warunków prowadzenia przez publiczne służby zatrudnienia usług rynku pracy (Dz. U. Nr 47, poz.315) według Załącznika nr 2 do SIWZ. b)Zapewnienie sali dydaktycznej przystosowanej do wielkości 10 osobowej grupy wyposażonej w niezbędny do przeprowadzenia części teoretycznej szkolenia sprzęt oraz zaplecza z wyposażeniem przystosowanego do realizacji części praktycznej. c)Zapewnienie uczestnikom kursu odpowiedniego stroju dostosowanego do wykonywania czynności w części praktycznej szkolenia oraz zapewnienie każdemu uczestnikowi oddzielnych narzędzi i produktów do wykonywania potraw na samodzielnym stanowisku. d)Przeprowadzenie szkolenia oraz wydanie dla każdego uczestnika szkolenia zaświadczenia o ukończeniu kursu na podstawie rozporządzenia MEN z dnia 03.02.2006 r. (Dz.U. nr 31 poz.216) w sprawie uzyskania i uzupełnienia przez osoby dorosłe wiedzy ogólnej, umiejętności i kwalifikacji zawodowych w formach pozaszkolnych i certyfikatu (z odpowiednim oznakowaniem promocyjnym) zgodnego z Wytycznymi dotyczącymi oznaczania projektów w ramach Programu Operacyjnego Kapitał Ludzki e)Prowadzenia dokumentacji kursu tj. dziennika zajęć edukacyjnych, listy obecności, protokołu z egzaminu, rejestru wydawanych zaświadczeń oraz certyfikatów, ankiet oceny szkolenia dla uczestników i absolwentów szkolenia. f) Zapewnienie dwóch przerw w trakcie zajęć. 4.Program szkolenia należy sporządzić w oparciu o przedstawiony poniżej zakres przedmiotowy, który stanowi minimum programowe : a)Rodzaje i specyfika działania obiektów gastronomicznych ( zasady ich funkcjonowania, wymagania, itp.). b)Organizacja pracy w kuchni ( narzędzia, higiena pracy, zabezpieczenie i przechowywanie surowców, półproduktów i wyrobów gotowych ). c)Zasady i techniki sporządzania potraw gotowanych, smażonych, duszonych, pieczonych i innych. d)Sporządzanie napojów i zakąsek. e)Przygotowywanie urządzeń i naczyń do potraw na różne rodzaje przyjęć. f)Dekoracja potraw. g)Dobór narzędzi i urządzeń do przechowywania i podawania potraw. h)Ogólna charakterystyka grup etnograficznych ziemi sądeckiej ( ze szczególnym uwzględnieniem elementów stroju ): Lachów Sądeckich, Górali Sądeckich, Pogórzan, Łemków. i)Techniki sporządzania potraw w tym regionalnych charakterystycznych dla poszczególnych grup etnograficznych z uwzględnieniem : zup i polewek, potraw z mąki i kasz, z mięsa ( z uwzględnieniem dziczyzny), z mleka i jaj, z warzyw, grzybów i owoców, wypieków, napoi i deserów. j)Praktyczne przygotowanie potraw, w tym potraw regionalnych charakterystycznych dla każdej grupy etnograficznej ziemi sądeckiej: Lachów Sądeckich ( minimum 8 potraw), Górali Sądeckich (minimum 5 potraw ), Pogórzan ( minimum 3 potrawy), Łemków ( minimum 3 potrawy). k)Nazewnictwo potraw regionalnych z uwzględnieniem gwary poszczególnych grup etnograficznych. l)Przygotowanie kompletnego menu opartego na potrawach Lachów Sądeckich, Pogórzan, Górali Sądeckich i Łemków. m)Przygotowanie biesiady w stylu Lachów Sądeckich (dekoracja stołu, prezentacja potraw, degustacja) z wykorzystaniem umiejętności prezentacji potraw..

II.4) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 80.50.00.00 - Usługi szkoleniowe .

SEKCJA III: PROCEDURA

III.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: Przetarg nieograniczony

III.2) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

  • Zamówienie dotyczy projektu/programu finansowanego ze środków Unii Europejskiej: tak, projekt/program: EFS.

SEKCJA IV: UDZIELENIE ZAMÓWIENIA

IV.1) DATA UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: 22.06.2010.

IV.2) LICZBA OTRZYMANYCH OFERT: 1.

IV.3) LICZBA ODRZUCONYCH OFERT: 0.

IV.4) NAZWA I ADRES WYKONAWCY, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA:

  • Sądecka Agencja Rozwoju Regionalnego S.A., ul. Jagiellońska 14, 33-300 Nowy Sącz, kraj/woj. małopolskie.

IV.5) Szacunkowa wartość zamówienia (bez VAT): 20000,00 PLN.

IV.6) INFORMACJA O CENIE WYBRANEJ OFERTY ORAZ O OFERTACH Z NAJNIŻSZĄ I NAJWYŻSZĄ CENĄ

  • Cena wybranej oferty: 19960,00

  • Oferta z najniższą ceną: 19960,00 / Oferta z najwyższą ceną: 19960,00

  • Waluta: PLN.

Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.