Ogłoszenie z dnia 2015-12-02
Warszawa: Świadczenie usług gastronomicznych polegających na
przygotowywaniu i wydawaniu gorących posiłków w ilości 2 350 dla
klientów Ośrodka Pomocy Społecznej Dzielnicy Bielany m. st. Warszawy w
lokalu Wykonawcy
Numer ogłoszenia: 177611 - 2015; data zamieszczenia: 02.12.2015
OGŁOSZENIE O UDZIELENIU ZAMÓWIENIA - Usługi
Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.
Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.
Czy zamówienie było przedmiotem ogłoszenia w Biuletynie Zamówień Publicznych: nie.
Czy w Biuletynie Zamówień Publicznych zostało zamieszczone ogłoszenie o zmianie ogłoszenia: nie.
SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY
I. 1) NAZWA I ADRES: Ośrodek Pomocy Społecznej Dzielnicy Bielany m.st. Warszawy, ul. Przybyszewskiego 80/82, 01-824 Warszawa, woj. mazowieckie, tel. 022 5689100, faks 022 8645952.
I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Administracja samorządowa.
SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
II.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Świadczenie usług gastronomicznych polegających na przygotowywaniu i wydawaniu gorących posiłków w ilości 2 350 dla klientów Ośrodka Pomocy Społecznej Dzielnicy Bielany m. st. Warszawy w lokalu Wykonawcy.
II.2) Rodzaj zamówienia: Usługi.
II.3) Określenie przedmiotu zamówienia: 1. Przedmiotem zamówienia są usługi gastronomiczne polegające na przygotowywaniu i wydawaniu gorących posiłków dla klientów Ośrodka Pomocy Społecznej Dzielnicy Bielany m. st. Warszawy w lokalu Wykonawcy, wydawanych na podstawie kart obiadowych o stałej wartości. 2. Całkowita szacunkowa wielkość zamówienia wynosi: 2 350 posiłków. 3. Wykonawca zobowiązany będzie wydawać gorące posiłki (zupa, drugie danie, napój) sześć dni w tygodniu, z możliwością wydawania posiłku niedzielnego, bądź świątecznego na wynos w opakowaniach jednorazowego użytku. 4. Zamawiającemu przysługuje prawo modyfikacji określonego jak wyżej przedmiotu umowy polegającej na zmniejszeniu ilości posiłków, a Wykonawcy nie przysługuje z tego tytułu żadne roszczenie wobec Zamawiającego.
II.4) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 55.30.00.00 - Usługi restauracyjne i dotyczące podawania posiłków .
SEKCJA III: PROCEDURA
III.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: Zamówienie z wolnej ręki
III.2) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE
- Zamówienie dotyczy projektu/programu finansowanego ze środków Unii Europejskiej: nie
SEKCJA IV: UDZIELENIE ZAMÓWIENIA
IV.1) DATA UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: 02.12.2015.
IV.2) LICZBA OTRZYMANYCH OFERT: 1.
IV.3) LICZBA ODRZUCONYCH OFERT: 0.
IV.4) NAZWA I ADRES WYKONAWCY, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA:
dane rejestrowe
i kontaktowe firmy
BAR MLECZNY "MARYMONT" SP. Z O.O.
jakie przetargi wygrała firma
BAR MLECZNY "MARYMONT" SP. Z O.O.
- Bar Marymont s.c. Agnieszka Idkowska, Janina Dembowska-Maziuk, ul. Marymoncka 49, 01-802 Warszawa, kraj/woj. mazowieckie.
IV.5) Szacunkowa wartość zamówienia (bez VAT): 25023,15 PLN.
IV.6) INFORMACJA O CENIE WYBRANEJ OFERTY ORAZ O OFERTACH Z NAJNIŻSZĄ I NAJWYŻSZĄ CENĄ
Cena wybranej oferty: 27025,00
Oferta z najniższą ceną: 27025,00 / Oferta z najwyższą ceną: 27025,00
Waluta: PLN .
ZAŁĄCZNIK I
Uzasadnienie udzielenia zamówienia w trybie negocjacji bez ogłoszenia, zamówienia z wolnej ręki albo zapytania o cenę
1. Podstawa prawna
Postępowanie prowadzone jest w trybie zamówienie z wolnej ręki na podstawie art. 67 ust. 1 pkt 6 ustawy z dnia 29 stycznia 2004r. - Prawo zamówień publicznych.
2. Uzasadnienia wyboru trybu
Należy podać uzasadnienie faktyczne i prawne wyboru trybu oraz wyjaśnić, dlaczego udzielenie zamówienia jest zgodne z przepisami.
Umowa nr 2/2015 z dnia 02.01.2015 r. podpisana z Wykonawcą wyłonionym w trybie art. 39 ustawy Pzp w zakresie usługi polegającej na przygotowywaniu i wydawaniu gorących posiłków w lokalu Wykonawcy dla klientów Ośrodka Pomocy Społecznej Dzielnicy Bielany m. st. Warszawy obejmuje okres od 02.01.2015 r. do 31.12.2015 r. brutto. W ramach umowy zaplanowano 73 500 posiłków na łączną kwotę 845 250 zł, przewidziano również, co wynika z zapisów SIWZ, możliwość udzielania zamówień uzupełniających. Zamawiający przewiduje, iż w grudniu 2015 r. nastąpi wyczerpanie środków finansowych umowy. W celu zapewnienia posiłków dla klientów Zamawiającego do końca 2015 roku szacuje się potrzebę zakupu dodatkowych 2 350 obiadów. W związku z powyższym zasadnym jest rozpoczęcie postępowania o udzielenie zamówienia publicznego w trybie art. 67 ust. 1 pkt. 6 ustawy z dnia 29 stycznia 2004r. - prawo zamówień publicznych
INNE PRZETARGI Z WARSZAWY
- Wykonanie remontu konserwatorskiego kaplicy Puzynów usytuowanej na terenie Cmentarza Św. Michała w Rydze (Łotwa)
- Opracowanie dokumentacji projektowej i wykonanie na jej podstawie robót budowlanych polegających na modernizacji placu zabaw przy ul. Batalionu AK "Parasol" 3 w Warszawie.
- Usługa zapewnienia elektronicznego systemu rejestracji i monitoringu wejść oraz dystrybucji biletów na teren Międzynarodowych Pokazów Lotniczych AirSHOW Radom 2025.
- Bieżąca obsługa i konserwacja urządzeń grzewczo-chłodzących w lokalizacjach GDDKIA Oddział w Warszawie
- Dostawa materiałów budowlanych na cele konserwacji infrastruktury w obiektach NIO-PIB
- Remont pustostanów lokali mieszkalnych: część nr 1: Wilcza 69 m 4 (ADK-2) część nr 2: Marszałkowska 81 m 22 (ADK-2) (w podziale na 2 części)
więcej: przetargi w Warszawie »
PRZETARGI Z PODOBNEJ KATEGORII
- Usługi hotelowe obejmujące zakwaterowanie, udostępnienie przestrzeni konferencyjnych oraz usł. gastr. podczas międzynarodowej konferencji PISM Strategic Ark, która odbędzie się w 2025 roku w Warszawie
- Obsługa kulinarna polskiego stoiska narodowego podczas targów SIAL China 2025, w dniach 19-21.05.2025 r. w Szanghaju w Chinach
- Organizacja konferencji "Nowe inspiracje" RODN WOM w Katowicach z noclegiem i wyżywieniem w ramach przedsięwzięcia "Horyzonty nauki" w ramach zadania KPO i Zwiększenia Odporności (KPO)
- Usługa kompleksowej organizacji 3 konferencji otwierających w ramach realizowanych przez Zamawiającego projektów w ramach Programu Interreg NEXT Polska-Ukraina 2021-2027
- Sukcesywne świadczenie usług cateringowych na potrzeby Ministerstwa Aktywów Państwowych w Warszawie przy ulicy Kruczej 36/Wspólnej 6
- Kompleksowe usługi hotelarskie, gastronomiczne oraz konferencyjne dla uczestników szkolenia organizowanego w dniach 21-23 maja 2025r. przez Sąd Okręgowy w Opolu
więcej: Usługi restauracyjne i dotyczące podawania posiłków »
Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.