To jest wynik przetargu. Zobacz także treść przetargu, którego dotyczy to ogłoszenie
Ogłoszenie z dnia 2014-01-28
Ustka: Szkolenie- Pomocnik kucharza z organizacją przyjęć okolicznościowych, w ramach projektu systemowego pn. Ty też możesz - Zadanie 1. Aktywna integracja.
Numer ogłoszenia: 17875 - 2014; data zamieszczenia: 28.01.2014
OGŁOSZENIE O UDZIELENIU ZAMÓWIENIA - Usługi
Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.
Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.
Czy zamówienie było przedmiotem ogłoszenia w Biuletynie Zamówień Publicznych: tak, numer ogłoszenia w BZP: 269005 - 2013r.
Czy w Biuletynie Zamówień Publicznych zostało zamieszczone ogłoszenie o zmianie ogłoszenia: tak.
SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY
I. 1) NAZWA I ADRES: Gminny Ośrodek Pomocy Społecznej, Dunina 24, 76-270 Ustka, woj. pomorskie, tel. 59 8147 197, faks 59 8147 197.
I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Administracja samorządowa.
SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
II.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Szkolenie- Pomocnik kucharza z organizacją przyjęć okolicznościowych, w ramach projektu systemowego pn. Ty też możesz - Zadanie 1. Aktywna integracja..
II.2) Rodzaj zamówienia: Usługi.
II.3) Określenie przedmiotu zamówienia: Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: Przedmiotem zamówienia jest zorganizowanie i przeprowadzenie szkolenia pn. Pomocnik kucharza z organizacją przyjęć okolicznościowych, w ramach projektu systemowego pn. Ty też możesz - Zadanie 1. Aktywna integracja. Projekt jest realizowany przez Gminny Ośrodek Pomocy Społecznej w Ustce w ramach Programu Operacyjnego Kapitał Ludzki 2007 - 2013, Działanie 7.1., Poddziałanie 7.1.1., współfinansowany ze środków Unii Europejskiej w ramach Europejskiego Funduszu Społecznego. Grupy docelowe - odbiorcy usługi: Ilość osób: 9 - uczestnicy i uczestniczki projektu. Grupa 9 osób (kobiet i mężczyzn, w tym osoby niepełnosprawne). Cel główny projektu: Celem głównym projektu jest aktywizacja społeczno - zawodowa grupy 47 osób (35 kobiet i 12 mężczyzn), w tym 8 kobiet niepełnosprawnych i 5 mężczyzn niepełnosprawnych zagrożonych wykluczeniem społecznym z terenu Gminy Ustka w latach 2012 - 2014. Cel i program szkolenia: Celem szkolenia jest nabycie wiadomości, umiejętności oraz przygotowanie uczestnika projektu z zakresu wiedzy teoretycznej i praktycznej do wykonywania zawodu na stanowisku Pomocnik kucharza z organizacją przyjęć okolicznościowych. Program szkolenia musi określać: 1) nazwę szkolenia, 2) czas trwania i sposób organizacji szkolenia, ilość godzin teoretycznych i praktycznych, 3) miejsce szkolenia, 4) szczegółowy rozkład treści nauczania w zakresie poszczególnych zajęć edukacyjnych wraz z określeniem liczby godzin, 5) wykaz literatury, 6) wykaz materiałów szkoleniowych dla uczestników szkolenia, w tym segregator A4, wkład do segregatora - 100 kartek A4 w kratkę, dwa długopisy, skrypt w wersji drukowanej (papierowej) sporządzony i opracowany przez Wykonawcę lub Wykładowcę/-ów na potrzeby szkolenia, zawierający najważniejsze informacje z prowadzonego szkolenia. Skrypt nie może mieć formy kserokopii, nie może zawierać wydruków lub kserokopii książek. (Zamawiający zastrzega, iż skrypt nie może być zapisany na nośniku elektronicznym.), 7) wykaz materiałów dydaktycznych, 8) sposób sprawdzania efektów szkolenia, 9) całkowity koszt szkolenia. Materiały szkoleniowe po zakończeniu zajęć przechodzą na własność uczestników szkolenia. Program szkolenia musi obejmować co najmniej następujące zagadnienia: 1. Zagadnienia ogólne: a) Przepisy BHP i PPOŻ w zakładach żywienia zbiorowego. b) System HACCP w zakładach żywienia zbiorowego. c) Wymagania sanitarno - epidemiologiczne w zakładach żywienia zbiorowego. d) Podstawowe zasady żywienia człowieka. e) Podstawowe wiadomości o surowcach spożywczych. f) Charakterystyka procesów technologicznych w gastronomii. g) Przechowywanie żywności. h) Funkcjonowanie zakładu gastronomicznego. Proces produkcyjny w zakładzie gastronomicznym. i) Obróbka wstępna surowców spożywczych. j) Przygotowanie i sporządzanie potraw - zajęcia praktyczne: - dania główne: mięsne (drób - minimum 4 dania, wieprzowina - minimum 4 dania, wołowina - minimum 4 dania, baranina - minimum 2 dania), z ryb (minimum 6 rodzajów ryb), z warzyw, z jaj i przetworów mleczarskich, mączne, dania wegetariańskie, - zupy, sosy, sałatki, ciasta, desery - w tym lody przygotowane z różnych surowców i półproduktów. k) Sposoby nakładania, dekorowania i podawania potraw w praktyce. l) Zasady komponowania potraw pod status przyjęcia. m) Funkcje stołu bankietowego. n) Zasady układania zastawy stołowej, szkła i sztućców na stole, dekorowanie stołu w praktyce. o) Zasady obsługi przyjęć okolicznościowych. p) Aranżacja i przygotowanie wystroju sali. Zajęcia teoretyczne muszą opierać się m.in. na prezentacjach multimedialnych. Czas realizacji szkolenia: 1) Łączna liczba godzin realizacji szkolenia: 160 godzin (godziny zegarowe = 60 min.), w tym co najmniej 120 godzin zajęć praktycznych. 2) Termin realizacji szkolenia: od dnia podpisania umowy do dnia 05.03.2014r. (szkolenie musi zakończyć się dnia 05.03.2014r.), w dni robocze od poniedziałku do piątku. Maksymalnie 8 godzin szkolenia dziennie. Sugerowane godziny: od 8.00 do 16.00. Miejsce realizacji szkolenia: 1) Miejsce realizacji szkolenia: miejscowość Rowy na terenie Gminy Ustka - dokładny adres miejsca realizacji zajęć, Wykonawca wskaże w szczegółowym harmonogramie zajęć. Obowiązki organizacyjne Wykonawcy: 1) Zapewnienie uczestnikom na czas trwania szkolenia sali szkoleniowej w miejscowości Rowy na terenie Gminy Ustka, przystosowanej do realizacji zajęć w ramach szkolenia. Zajęcia muszą być prowadzone w odpowiednio przygotowanej i wyposażonej sali/pracowni, dostosowanej do potrzeb szkolenia. 2) Sala szkoleniowa musi spełniać co najmniej następujące wymogi: - jest dostosowana do swobodnego pomieszczenia grupy 9 osób + wykładowca, - posiada zaplecze sanitarne, - ma zapewnione ogrzewanie przy spadku temperatury zewnętrznej poniżej 12stopni C, minimum 20stopni C, - posiada wydzielone miejsce na przygotowanie poczęstunku i ciepłych napojów, - posiada sprawny, działający czajnik elektryczny, - posiada odpowiednie oświetlenie, - posiada minimum 5 stołów i 10 krzeseł, - dot. zajęć praktycznych: posiada wyposażenie techniczne - kuchenne, niezbędne do realizacji zajęć w ramach szkolenia. (W celu prawidłowej realizacji zajęć praktycznych, każdy uczestnik musi mieć swobodny dostęp, możliwość korzystania i pracy na urządzeniach, materiałach zapewnionych przez Wykonawcę na potrzeby szkolenia.) 3) Zapewnienie odpowiednich warunków bezpieczeństwa i higieny pracy zgodnie z obowiązującymi w polskim prawie regulacjami. 4) Zapewnienie wszystkim uczestnikom szkolenia ciepłego posiłku (obiadu składającego się z drugiego dania o wartości co najmniej 16 zł. brutto na 1 osobę) w każdym dniu realizacji szkolenia. Jeden posiłek dla każdego uczestnika szkolenia w każdym dniu realizacji szkolenia. 5) Wydania każdemu uczestnikowi szkolenia aktualnych materiałów szkoleniowych (w tym materiałów szkoleniowych określonych przez Zamawiającego w SIWZ) - 1 zestaw materiałów szkoleniowych dla 1 uczestnika - na początku realizacji szkolenia. 6) Zapewnienie każdemu uczestnikowi szkolenia materiałów dydaktycznych, sprzętu niezbędnego do przeprowadzenia zajęć na czas trwania szkolenia, w tym odzieży ochronnej, tj. czepek ochronny na głowę, fartuch i rękawiczki jednorazowe. 7) Wykonawca na własny koszt skieruje wszystkich uczestników szkolenia na badania lekarskie oraz poniesie wszelkie koszty związane z przeprowadzeniem w/w badań - na początku realizacji szkolenia. Badania powinny obejmować: badanie laboratoryjne w stacji sanitarno-epidemiologicznej z wpisem do książeczki zdrowia sanitarno - epidemiologicznej oraz badanie lekarskie przeprowadzone przez lekarza specjalistę medycyny pracy. 8) Wykonawca zapewni profesjonalnych wykładowców posiadających doświadczenie i kwalifikacje upoważniające do prowadzenia zajęć w przedmiotowym zakresie. Wszystkie zajęcia muszą być przeprowadzone przez wykładowców posiadających kwalifikacje w przedmiotowym zakresie. 9) Wykonawca obejmie wszystkich uczestników szkolenia ubezpieczeniem od następstw nieszczęśliwych wypadków powstałych w czasie trwania szkolenia oraz w drodze do miejsca realizacji szkolenia i z powrotem, na czas trwania zajęć, w wysokości co najmniej 10.000,00 zł. brutto na 1 osobę. 10) Wykonawca zobowiązany będzie do bezzwłocznego informowania Zamawiającego o przypadkach nieobecności uczestników na zajęciach. 11) Wykonawca przeprowadzi ewaluację szkolenia - dokona oceny szkolenia za pomocą ankiet ewaluacyjnych opracowanych przez Wykonawcę na zakończenie zajęć oraz sporządzi ich analizę - wśród wszystkich uczestników szkolenia. 12) Wykonawca wyda każdemu uczestnikowi szkolenia oryginał zaświadczenia lub certyfikatu, potwierdzającego ukończenie szkolenia i uzyskanie kwalifikacji w przedmiotowym zakresie przez uczestnika projektu, - zawierającego co najmniej: imię i nazwisko uczestnika, datę wystawienia, temat szkolenia, wymiar godzin szkolenia, podpis osoby upoważnionej do wystawiania zaświadczeń/certyfikatów, dwa podstawowe logotypy: logo Programu Operacyjnego Kapitał Ludzki oraz logotyp Unii Europejskiej z odwołaniem słownym do Unii Europejskiej i Europejskiego Funduszu Społecznego oraz informacją o realizowaniu szkolenia współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej w ramach Europejskiego Funduszu Społecznego zgodnie z wytycznymi dotyczącymi oznaczenia projektów w ramach Programu Operacyjnego Kapitał Ludzki 2007 - 2013. Wzór zaświadczenia lub certyfikatu Wykonawca przedłoży Zamawiającemu jako załącznik do oferty. 13) Wykonawca zobowiązany będzie do prowadzenia na bieżąco, w każdym dniu realizacji szkolenia listy obecności uczestników. 14) Prowadzenia na bieżąco dziennika zajęć zawierającego co najmniej: daty, tematy zajęć, liczbę godzin szkolenia wraz z podpisami wykładowcy/ów - w każdym dniu realizacji szkolenia. 15) Prowadzenia na bieżąco listy odbioru posiłku i poczęstunku przez uczestników szkolenia - w każdym dniu realizacji szkolenia. 16) Sporządzenia listy potwierdzającej odbiór materiałów szkoleniowych przez uczestników szkolenia. 17) Sporządzenia listy potwierdzającej odbiór zaświadczeń lub certyfikatów przez uczestników szkolenia. 18) Wykonawca zapewni transport 1 uczestnikowi szkolenia z miejsca zamieszkania do miejsca realizacji szkolenia i z powrotem. Dowóz 1 osoby z miejscowości Gąbino do miejsca realizacji szkolenia i z powrotem - w każdym dniu realizacji szkolenia. Zamawiający zastrzega sobie prawo do zmiany ilości osób, którym zostanie zapewniony transport oraz miejscowości w obrębie Gminy Ustka. 19) Sporządzenia sprawozdania końcowego z wykonania przedmiotu umowy, po zakończeniu realizacji zajęć, zawierającego m.in. opis poszczególnych działań w ramach szkolenia. 20) Wykonawca przeprowadzi egzamin wewnętrzny wśród wszystkich uczestników szkolenia na zakończenie zajęć oraz sporządzi protokół z egzaminu w formie pisemnej. 21) Wykonawca oznaczy w sposób widoczny i czytelny pomieszczenia, w których będą odbywały się zajęcia logiem Programu Operacyjnego Kapitał Ludzki oraz logotypem Unii Europejskiej z odwołaniem słownym do Unii Europejskiej i Europejskiego Funduszu Społecznego i informacją o realizowaniu szkolenia współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej w ramach Europejskiego Funduszu Społecznego zgodnie z wytycznymi dotyczącymi oznaczenia projektów w ramach Programu Operacyjnego Kapitał Ludzki 2007 - 2013. 22) Wykonawca poinformuje uczestników szkolenia przed rozpoczęciem zajęć o współfinansowaniu zajęć ze środków UE w ramach EFS. 23) Oznaczenia logiem Programu Operacyjnego Kapitał Ludzki oraz logotypem Unii Europejskiej z odwołaniem słownym do Unii Europejskiej i Europejskiego Funduszu Społecznego i informacją o realizowaniu szkolenia współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej w ramach Europejskiego Funduszu Społecznego zgodnie z wytycznymi dotyczącymi oznaczenia projektów w ramach Programu Operacyjnego Kapitał Ludzki 2007 - 2013 wszelkich dokumentów związanych z realizacją przedmiotu zamówienia, w tym materiałów szkoleniowych (segregator A4, skrypt w wersji drukowanej - papierowej). 24) Wykonawca opracuje szczegółowy harmonogram zajęć, zawierający co najmniej: daty, godziny zajęć, miejsce realizacji szkolenia, który należy przedłożyć Zamawiającemu w terminie 5 dni przed dniem podpisania umowy, jako załącznik do umowy. 25) Przestrzegania w ramach umowy, ustawy z dnia 29 sierpnia 1997r. o ochronie danych osobowych Dz. U. z 2002r. Nr 101, poz. 926 ze zm. 26) Przechowania dokumentacji związanej z realizacją przedmiotu zamówienia co najmniej do dnia 31.12.2020r., w sposób zapewniający dostępność, poufność i bezpieczeństwo. Zamawiający zastrzega sobie prawo: 1) Zamawiający zastrzega sobie prawo wglądu do dokumentów Wykonawcy związanych z realizacją przedmiotu zamówienia, w tym dokumentów finansowych i dokumentów elektronicznych. Wykonawca podda się kontroli podmiotom uprawnionym do przeprowadzania kontroli zadań realizowanych w ramach projektów współfinansowanych ze środków Unii Europejskiej w ramach EFS. 2) Zamawiający zastrzega sobie prawo dokonywania niezapowiedzianych kontroli z realizacji przedmiotu zamówienia, kontroli frekwencji uczestników szkolenia oraz sposobu prowadzenia zajęć. Wykonawca może powierzyć wykonanie przedmiotu umowy innym podwykonawcom. Wykonawca zobowiązuje się do: Przekazania Zamawiającemu w terminie do pięciu dni roboczych od daty zakończenia realizacji przedmiotu umowy pełnej dokumentacji szkoleniowej, obejmującej: 1) kopie zaświadczeń lub certyfikatów potwierdzających ukończenie szkolenia przez uczestników projektu, 2) listy obecności uczestników, 3) dziennik zajęć, 4) listy odbioru posiłku i poczęstunku przez uczestników szkolenia, 5) listę potwierdzającą odbiór materiałów szkoleniowych przez uczestników zajęć, 6) listę potwierdzającą odbiór zaświadczeń lub certyfikatów przez uczestników zajęć, 7) sprawozdanie końcowe z wykonania przedmiotu zamówienia, 8) protokół potwierdzający przeprowadzenie egzaminu wewnętrznego, 9) ankiety ewaluacyjne wraz ze sporządzoną ich analizą, 10) 1 komplet materiałów szkoleniowych określony w SIWZ, w tym segregator A4, wkład do segregatora - 100 kartek A4 w kratkę, dwa długopisy, skrypt w wersji drukowanej (papierowej) sporządzony i opracowany przez Wykonawcę lub Wykładowcę/-ów na potrzeby szkolenia, zawierający najważniejsze informacje z prowadzonego szkolenia. Skrypt nie może mieć formy kserokopii, nie może zawierać wydruków lub kserokopii książek. (Zamawiający zastrzega, iż skrypt nie może być zapisany na nośniku elektronicznym.). Wszelkie analizy, sprawozdania, itp. muszą zawierać czytelne podpisy osób sporządzających dokument. W przypadku kserokopii dokumentu - dokument musi zostać potwierdzony za zgodność z oryginałem. Wszelkie listy obecności, odbioru materiałów szkoleniowych itp., muszą zawierać czytelne podpisy uczestników....
II.4) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 80.50.00.00 - Usługi szkoleniowe .
SEKCJA III: PROCEDURA
III.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: Przetarg nieograniczony
III.2) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE
- Zamówienie dotyczy projektu/programu finansowanego ze środków Unii Europejskiej: tak, projekt/program: Przedmiotem zamówienia jest zorganizowanie i przeprowadzenie szkolenia pn. Pomocnik kucharza z organizacją przyjęć okolicznościowych, w ramach projektu systemowego pn. Ty też możesz- Zadanie 1. Aktywna integracja. Projekt jest realizowany przez Gminny Ośrodek Pomocy Społecznej w Ustce w ramach Programu Operacyjnego Kapitał Ludzki 2007 - 2013, Działanie 7.1., Poddziałanie 7.1.1., współfinansowany ze środków Unii Europejskiej w ramach Europejskiego Funduszu Społecznego...
SEKCJA IV: UDZIELENIE ZAMÓWIENIA
IV.1) DATA UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: 22.01.2014.
IV.2) LICZBA OTRZYMANYCH OFERT: 6.
IV.3) LICZBA ODRZUCONYCH OFERT: 4.
IV.4) NAZWA I ADRES WYKONAWCY, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA:
dane rejestrowe
i kontaktowe firmy
O.K. OŚRODEK KURSÓW EDMUND KWIDZIŃSKI
jakie przetargi wygrała firma
O.K. OŚRODEK KURSÓW EDMUND KWIDZIŃSKI
- O.K. Ośrodek Kursów Edmund Kwidziński, ul. Sobieskiego 217, 84-200 Wejherowo, kraj/woj. pomorskie.
IV.5) Szacunkowa wartość zamówienia (bez VAT): 24846,53 PLN.
IV.6) INFORMACJA O CENIE WYBRANEJ OFERTY ORAZ O OFERTACH Z NAJNIŻSZĄ I NAJWYŻSZĄ CENĄ
Cena wybranej oferty: 12310,00
Oferta z najniższą ceną: 12310,00 / Oferta z najwyższą ceną: 25767,47
Waluta: PLN.
INNE PRZETARGI Z USTKI
- Sukcesywne usługi usuwania śniegu oraz usuwania śliskości w sezonie zimowym 2024/25 dróg, chodników, ciągów pieszo - jezdnych Gminy Ustka
- Zapewnienie schronienia dla osób bezdomnych z terenu Miasta Ustka z usługami opiekuńczymi oraz bez usług opiekuńczych
- Modernizacja hydroforni na terenie Ośrodka Szkoleniowo - Wypoczynkowego Leśnik w Orzechowie - V postępowanie
więcej: przetargi w Ustce »
PRZETARGI Z PODOBNEJ KATEGORII
- Organizacja i przeprowadzenie stacjonarnych szkoleń z zakresu prawa w podziale na 4 części
- Dostawa urządzeń i oprogramowania zwiększających odpor-ność na cyberataki wraz z wdrożeniem w ramach realizacji projektu "Cyberbezpieczna Gmina Pawłosiów"
- Wyłonienie wykonawcy na przyg. i przep. specjal. szkoleń z obsługi pakietu oprog. PETREL w zast. geologicznych Key to the future-Kompleksowy program rozwoju kształcenia na potrzeby branż kluczowych UJ
- Organizacja Dnia Zdrowia dla pracowników w ramach projektu "Eliminowanie czynników zagrażających zdrowiu w miejscu pracy i poprawa ergonomii pracy w Starostwie Powiatowym w Pile"
- Cyberbezpieczna Gmina Pełczyce
- kompleksowa usługa organizacji i poprowadzenia jednodniowych, odrębnych szkoleń online
więcej: Usługi szkoleniowe »
Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.