eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi WasilkówSukcesywna dostawa artykułów żywnościowych dla Przedszkola Słonecznego w Wasilkowie

Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu



Ogłoszenie z dnia 2015-12-07

Wasilków: Sukcesywna dostawa artykułów żywnościowych dla Przedszkola Słonecznego w Wasilkowie
Numer ogłoszenia: 179657 - 2015; data zamieszczenia: 07.12.2015
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy:

V zamówienia publicznego
zawarcia umowy ramowej
ustanowienia dynamicznego systemu zakupów (DSZ)

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Przedszkole "Słoneczne" w Wasilkowie , ul. Sienkiewicza 24, 16-010 Wasilków, woj. podlaskie, tel. (085) 7185501, faks (085) 7185501.

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Administracja samorządowa.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA

II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Sukcesywna dostawa artykułów żywnościowych dla Przedszkola Słonecznego w Wasilkowie.

II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.

II.1.4) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: 1. Przedmiotem zamówienia jest sukcesywna dostawa artykułów żywnościowych wymienionych w załącznikach , w których wskazano asortyment i przewidywaną ilość odpowiednio dla części wskazanych w pkt.2. 2. Zamówienie będzie dokonane i realizowane w podziale na 7 części: Część 1. Warzywa i owoce świeże i suszone Część 2. Jaja kurze Część 3. Mięso i wędliny Część 4. Produkty ogólnospożywcze Część 5. Produkty mleczarskie Część 6. Mrożonki i ryby Część 7. Pieczywo 3. Szczegóły i warunki realizacji zamówienia wspólne dla wszystkich części : 1) Przedmiotem zamówienia objęty jest także załadunek, transport i rozładunek dostarczanych artykułów do pomieszczeń wskazanych przez Zamawiającego, znajdujących się w jego siedzibie w Wasilkowie przy ul. Sienkiewicza 24 i filii przy ul. Polnej 1/4c. 2) Podane w załącznikach wskazanych w ust.1 ilości produktów w poszczególnych częściach są szacunkowe i mogą ulec zmniejszeniu. Zmniejszenie ilości dostarczanych artykułów żywnościowych może wynikać z uzasadnionych potrzeb Zamawiającego np. zmniejszenia liczby żywionych wychowanków przedszkola w wyniku absencji i nie może stanowić podstaw do zgłaszania roszczeń z tytułu niezrealizowanych dostaw albo podstawy do odmowy realizacji dostaw. Zamawiający nie będzie ponosił ujemnych skutków finansowych spowodowanych zmniejszeniem ilości i wartości dostaw. Zamawiający zastrzega sobie również prawo zmian ilościowych dostaw pomiędzy pozycjami w ramach danej części zamówienia. 3) Rozliczenie finansowe Wykonawcy z Zamawiającym odbywać się będzie na podstawie ilości i rodzaju faktycznie dostarczonych do Zamawiającego produktów spożywczych i ich cen jednostkowych podanych przez Wykonawcę w formularzu asortymentowo-cenowym odpowiednio dla części zamówienia. 4) Oferowane artykuły żywnościowe winny spełniać wymagania wymienione w obowiązujących przepisach prawa dotyczącego produkcji i obrotu żywności, a w szczególności: Ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. z 2010 r. Nr 136, poz. 914, z późn. zm.), wraz z przepisami wykonawczymi oraz Ustawy z dnia 21 grudnia 2000 r. o jakości handlowej artykułów rolno-spożywczych (Dz. U. z 2005 r. Nr 187, poz. 1577, z późn. zm.). Każdy produkt winny być wyprodukowany i wprowadzony do obrotu zgodnie z normami systemu HACCP. 5) Dostawa artykułów żywnościowych ma być wykonywana środkami transportu spełniającymi wymogi sanitarne, zgodnie z Ustawą z dnia 25 sierpnia 2006 roku o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. z 2010 r. Nr 136, poz. 914, z późn. zm.) Osoby wykonujące dostawę muszą legitymować się aktualnym zaświadczeniem lekarskim do celów sanitarno-epidemiologicznych, które okazują na każde żądanie Zamawiającego. 4. Pozostałe wymagania: 1) Dostarczane w każdej z części produkty spełniać muszą prawem określone wymogi dla tych produktów w tym wymogi zdrowotne. Materiał opakowaniowy winny być dopuszczony do kontaktu z żywnością. Każdy asortyment produktów musi być dostarczony w oddzielnym pojemniku. Produkty w puszkach winny być wyposażone w elementy do otwierania ręcznego, bez pomocy otwieracza mechanicznego. Jakość dostarczanych produktów winna być zgodna z obowiązującymi przepisami oraz atestami dla produktów pierwszego gatunku / klasy. Produkty oznakowane mają być zgodnie z wymaganiami rozporządzenia w sprawie oznakowania środków spożywczych (Dz. U. z 2007 r. Nr 137, poz. 966), tzn. muszą zawierać: nazwę, wykaz i ilość składników lub kategorii składników, zawartość netto w opakowaniu, datę minimalnej trwałości lub termin przydatności do spożycia, warunki przechowywania, firmę i adres producenta lub przedsiębiorcy paczkującego środek spożywczy, nazwę i adres producenta. 2) Przy każdej dostawie jaj konsumpcyjnych oraz mięsa i wędlin zamawiający wymaga przedstawienia handlowego dokumentu identyfikacyjnego (HDI) zgodnie z ustawą o produktach pochodzenia zwierzęcego (Dz. U. z 2006 r. Nr 17, poz. 127) oraz rozporządzeniem WE 853/2004 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 29 kwietnia 2004 r., ustanawiającego szczególne przepisy dotyczące higieny w odniesieniu do żywności pochodzenia zwierzęcego (Dz. Urz. UE L139 z dnia 30 kwietnia 2004 r.), a) Jaja konsumpcyjne muszą być oznakowane weterynaryjnym numerem zakładu oraz zdezynfekowane za pomocą promienia ultrafioletowego. b) Wykonawca, na każde żądanie zamawiającego, zobowiązany jest przedstawić stosowne zaświadczenie właściwego lekarza weterynarii poświadczające badanie dostarczanego mięsa. 3) Dostarczane produkty będą świeże, pełnowartościowe, należytej jakości, zgodnie z opisanymi wyżej wymaganiami, oraz będą dostarczane nie później, niż w połowie okresu przydatności do spożycia przewidzianego dla danego produktu, z zastrzeżeniem, iż: pieczywo wyprodukowane będzie w dobie dostawy; ryby i mrożonki będą posiadać termin przydatności do spożycia nie krótszy niż 30 dni od dostawy; jaja konsumpcyjne nie będą starsze niż 7 dni od daty pakowania; warzywa i owoce świeże cechować się będą regularnym kształtem właściwym dla danej odmiany, będą wolne od szkodników, zanieczyszczeń ziemią, uszkodzeń, oznak wyrastania korzenia w pęd nasienny, brakiem oznak więdnięcia, wyschnięcia czy gnicia; mięso i wędliny będą produktami świeżymi, z terminem przydatności do spożycia nie krótszym niż 5 dni od dostawy. 5. Dostawy realizowane będą na podstawie bieżących zamówień składanych przez uprawnionego pracownika Zamawiającego /telefonicznie, pisemnie lub elektronicznie/, wykonywanych z minimum jednodniowym wyprzedzeniem (składanych do godziny 15:00), od poniedziałku do piątku z następującą częstotliwością dostaw: - owoce i warzywa, jaja, mięso i wędliny oraz artykuły mleczarskie i ogólnospożywcze - dwa razy w tygodniu do godziny 8.00 (harmonogram szczegółowy dostaw, tj. dni tygodnia, w których winny odbywać się dostawy, zostanie wskazany przez Zamawiającego przed podpisaniem umowy) - pieczywo (codziennie do 6 rano) - ryby i mrożonki (2 razy w miesiącu) W przypadku warzyw i owoców zamawiający przewiduje możliwość zwiększenia częstotliwości dostaw średnio o raz w tygodniu. 6. W przypadku gdy Zamawiający określił przedmiot zamówienia wskazując producenta, znaki towarowe i pochodzenie, Zamawiający dopuszcza zaoferowanie produktów równoważnych zgodnie z zasadami określonymi w art. 30 ust. 5 ustawy Prawo zamówień publicznych. W takim przypadku Wykonawca zobowiązany jest wykazać, iż oferowane przez niego dostawy spełniają wymagania określone przez Zamawiającego. Oferta winna zawierać wszystkie informacje umożliwiające identyfikację spełnienia wskazanych wymagań (parametrów) dla danego produktu (gramatura, zawartość procentowa poszczególnych składników, wydajność z opakowania, wartość odżywcza itp.)..

II.1.5)

  przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających

  • Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówień uzupełniających

II.1.6) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.00.00.00-8.

II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak, liczba części: 7.

II.1.8) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie.


II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Zakończenie: 31.12.2016.

SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM

III.1) WADIUM

Informacja na temat wadium: zamawiający nie wymaga wniesienia wadium

III.2) ZALICZKI

III.3) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPEŁNIANIA TYCH WARUNKÓW

  • III. 3.1) Uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • nie dotyczy

  • III.3.2) Wiedza i doświadczenie

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • nie dotyczy

  • III.3.3) Potencjał techniczny

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • nie dotyczy

  • III.3.4) Osoby zdolne do wykonania zamówienia

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • nie dotyczy

  • III.3.5) Sytuacja ekonomiczna i finansowa

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • nie dotyczy

III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY

III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu należy przedłożyć:

III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:

  • oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia;
  • aktualny odpis z właściwego rejestru lub z centralnej ewidencji i informacji o działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub ewidencji, w celu wykazania braku podstaw do wykluczenia w oparciu o art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy, wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;

III.4.3) Dokumenty podmiotów zagranicznych

Jeżeli wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej, przedkłada:

III.4.3.1) dokument wystawiony w kraju, w którym ma siedzibę lub miejsce zamieszkania potwierdzający, że:

  • nie otwarto jego likwidacji ani nie ogłoszono upadłości - wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;

III.4.4) Dokumenty dotyczące przynależności do tej samej grupy kapitałowej

  • lista podmiotów należących do tej samej grupy kapitałowej w rozumieniu ustawy z dnia 16 lutego 2007 r. o ochronie konkurencji i konsumentów albo informacji o tym, że nie należy do grupy kapitałowej;

III.6) INNE DOKUMENTY

Inne dokumenty niewymienione w pkt III.4) albo w pkt III.5)

1. W przypadku Wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia: 1) każdy Wykonawca zobowiązany jest złożyć oddzielnie dokumenty określone w Sekcji III.4.2) tiret 2, oraz w Sekcji III.4.4), 2) oświadczenie o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu określone w Sekcji III.4.1) oraz oświadczenie o nie podleganiu wykluczeniu określone w Sekcji III.4.2) tiret 1 składa pełnomocnik wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia w ich imieniu bądź każdy z wykonawców oddzielnie. 2. Dokumenty podmiotów zagranicznych: 1)jeżeli w kraju miejsca zamieszkania osoby lub kraju, w którym wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania, nie wydaje się dokumentów, o których mowa w Sekcji III.4.3.1) tiret 1, zastępuje się je dokumentem zawierającym oświadczenie, w którym określa się także osoby uprawnione do reprezentacji wykonawcy, złożone przed właściwym organem sądowym, administracyjnym albo organem samorządu zawodowego lub gospodarczego odpowiednio kraju miejsca zamieszkania osoby lub kraju, w którym wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania, lub przed notariuszem, 2) dokument, o którym mowa w Sekcji III.4.3.1) tiret 1 lub zastępujący go dokument, o którym mowa w pkt1), powinny być wystawione nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania ofert, 3)w przypadku wątpliwości co do treści dokumentu złożonego przez wykonawcę mającego siedzibę lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej, zamawiający może zwrócić się do właściwych organów odpowiednio miejsca zamieszkania osoby lub kraju, w którym wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania, z wnioskiem o udzielenie niezbędnych informacji dotyczących przedłożonego dokumentu.

SEKCJA IV: PROCEDURA

IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA

IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.

IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT

IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

IV.2.2)

  przeprowadzona będzie aukcja elektroniczna, adres strony, na której będzie prowadzona:

IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

IV.4.1) Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia: http://bip.wasilkow.pl/przetargi/zamowieniapubliczne/
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: Przedszkole Słoneczne w Wasilkowie, ul. Sienkiewicza 24; 16-010 Wasilków.

IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 17.12.2015 godzina 14:00, miejsce: Przedszkole Słoneczne w Wasilkowie, ul. Sienkiewicza 24; 16-010 Wasilków; pokój intendenta.

IV.4.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).

IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: nie

ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH

CZĘŚĆ Nr: 1 NAZWA: Warzywa i owoce świeże i suszone.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Lp. Opis produktu Jm Ilość szacunkowa 1 2 3 4 1 BANANY klasa I lub II wg Rozporządzenia Komisji WE nr 2257/94 odmiana CONSUL, TURBAN, MONITA, CHIQUITTA kg 2200 2 CYTRYNA, klasa I, średnia wielkość, bez pestek, twarda, gładka skórka kg 60 3 GRUSZKI, krajowe, średniej wielkości, średnio twarde, o podobnej wielkości kg 2000 4 JABŁKA, typu cortland, ligol, champion, delikates, rubin, jonagared, klasa I, średnia wielkość, bez korka,średnio twarde, bez uszkodzeń, kg 5000 5 KIWI klasa I, wielkość średnia, pół twarde, sztuka kg150 6 MANDARYNKA, klasa I, bezpestkowa, o średnicy ok 6 cm, słodkie, soczyste, gładka skórka kg 80 7 Nektarynka. klasa I, słodka soczysta, kg 250 8 POMARAŃCZE typu nowelina, klasa I, cienka skórka, bez pestek kg 200 9 TRUSKAWKI, krajowe, klasa I, odmiana konsumpcyjna, w całości wybarwiona, słodka, jednakowej wielkości, dostawa w łubiankach kg 500 10 ŚLIWKI DESEROWE typu węgierka/prezydent, klasa I, dojrzałość konsumpcyjna, odchodzące od pestek, krajowe, jednakowej wielkości, słodkie, soczyste kg 100 11 WINOGRONA JASNE/CIEMNE, klasa I, kiście, bez pestek, cienka skórka, słodkie, kg 800 12 BURAKI CZERWONE, klasa I, konsumpcyjne, bez liści, wielkość średnia, okrągłe, bez uszkodzeń, bez botwiny kg 900 13 CZOSNEK, klasa I, krajowy, duże główki, szt 130 14 CEBULA BIAŁA, klasa I, wielkość średnia, bez szczypioru, okrągła, luz kg 500 15 CEBULA CZERWONA, wielkość średnia, bez szczypioru, okrągła, luz kg 60 16 KOPEREK (natka), klasa I, pęczek, wielość sezonowa, niezwiędnięty szt 500 17 KAPUSTA BIAŁA, główka 2000-3000g, świeża, bez suchych liści, twarda kg 600 18 KAPUSTA CZERWONA, klasa I, główka 2000-2500 g, świeża, bez suchych liści, twarda, kg 400 19 KAPUSTA KISZONA BIAŁA, nie przekwaszona, z dodatkiem marchewki, kg 200 20 KAPUSTA PEKIŃSKA (foliowana), klasa I, bez zgniłych liści, duża główka, niezwiędnięta kg 500 21 MARCHEWKA KAROTKA, klasa I, wielkość średnia, bez naci, słodka, jędrna, myta, luz kg 1600 22 OGÓREK ZIELONY SZKLARNIOWY klasa I, długi, twardy, niefarbowane, bez uszkodzeń lub w sezonie, lub OGÓREK GRUNTOWY klasa I, oczyszczony, średniej wielkości, jasnozielony, pachnący świeżością, niezwiędnięty, niegorzkie, nieprzerośnięty, luz kg 380 23 OGÓREK KISZONY w naturalnym kwasie z koprem i solą, nieprzekwaszony, średniej wielkości, niegorzkie kg 600 24 POMIDORY CZERWONE klasa I, malinowe, na gałązkach, gargamele, duże, całe wybarwione, pachnące, średnio twarde, luz kg 400 25 PAPRYKA CZERWONA twarda, słodka, soczysta, duża kg 300 26 PIETRUSZKA klasa I, korzeń, twarda, duża, aromatyczna, jędrna, myta, luz kg 250 27 PIECZARKI białe, twarde, duże, świeże kg 200 28 POR klasa I, niezgniły, duży, jasnozielony, twardy, oczyszczony szt 220 29 PIETRUSZKA ZIELONA, klasa I, duży pęczek, pachnąca, jędrna, klasa I, krajowy szt 700 30 RZODKIEWKA klasa I, okrągła, pęczek 180-250 g, czerwona, chrupiąca, jędrna, oczyszczona, ostry smak szt 160 31 SZCZYPIOREK ŚWIEŻY, klasa I, pęczek gruby, krajowy, wielkość sezonowa, szt 800 32 SAŁATA ZIELONA/MASŁOWA/KARBOWANA, klasa I, wielkość sezonowa, duża główka, oczyszczona, bez zgniłych liści, biały korzeń szt 900 33 SAŁATA LODOWA (pakowana każda główka osobno), klasa I, waga min 350g, biały korzeń, oczyszczona, bez zgniłych liści szt 450 34 SELER KORZENIOWY klasa I, twardy, średniej wielkości, aromatyczny, oczyszczony kg 500 35 ZIEMNIAKI klasa I, typu Irga, konsumpcyjne, umyte, skórka bez zielonych zabarwień, twarde, bez kiełkujących oczek, wielkość średnia, niezgniłe, pakowane w worki 25 kg, kg 7000 36 PESTKI SŁONECZNIKA opakowanie 1 kg. kg 150 37 PESTKI DYNI opakowanie 1kg; kg 150 38 ŻURAWINA SUSZONA, duża, błyszcząca, słodka, z cukrem trzcinowym, cała, o dużej zawartości owoców min 60% kg 300 39 MORELE SUSZONE, duże, całe, błyszcząca, słodka; kg 250 40 RODZYNKI sułtańskie, duże, całe, błyszczące, słodkie, z cukrem trzcinowym, o zawartości owoców min 60% kg 400..

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.00.00.00-8, 03.22.00.00-9, 03.22.10.00-6, 03.22.20.00-3.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.12.2016.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 2 NAZWA: Jajka kurze.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: : Lp. Opis produktu Jm Ilość szacunkowa 1 2 3 4 1 JAJA KONSUMPCYJNE KURZE, klasy A, pierwszej grupy jakościowej (1),określane w kategorii wagowej jako duże - L, waga ok 75 g szt 13500..

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.00.00.00-8, 03.14.25.00-0.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.12.2016.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 3 NAZWA: Mięso i wędliny.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Lp. Opis produktu Jm Ilość szacunkowa 1 2 3 4 1 KURCZAK FILET Z PIERSI, świeże, nie rozmrażane, bez skóry, bez chrząstki, podwójne, waga ok 500g kg 600 2 INDYK FILET Z PIERSI, świeży, nie rozmrażany, bez skóry, bez kości, bez chrząstki, waga ok 1000g kg 590 3 KABANOSY WIEPRZOWE, zamknięte próżniowo, zawartość mięsa min 156g w 100g produktu, towar dostarczony z termin ważności przydatności do spożycia nie krótszy niż 30 dni od dostawy kg 160 4 ŁOPATKA WIEPRZOWA, mięsień, świeża, nie rozmrażana, bez skóry, bez kości, bez wierzchniej warstwy tłuszczu kg 2000 5 POLĘDWICA SOPOCKA, zawartość mięsa min 71% kg 200 6 SCHAB WIEPRZOWY, środkowy, świeży, bez kości, nie rozmrażany, słonina zdjęta kg 500 7 SZYNKA GOTOWANA WIEPRZOWA, zawartość mięsa min 80% kg 200 8 SZYNKA DROBIOWA z piersi kurcząt, zawartość mięsa 88- 90% kg 30 9 POLĘDWICA MIODOWA DROBIOWA, zawartość mięsa min 70% kg 30 10 KIEŁBASA SUCHA zawartość 108 g mięsa wieprzowego w 100g produktu kg 110 11 KIEŁBASA BIAŁA SUROWA, zawartość mięsa min 75% mięsa wieprzowego kg 280 12 KIEŁBASA ŻYWIECKA, średnio rozdrobniona, zawartość 119g mięsa wieprzowego w 100g produktu kg 100 13 KIEŁBASA CIENKA, typu podwawelska/toruńska, zawartość mięsa 84% wieprzowego kg 280.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.00.00.00-8, 15.10.00.00-9, 15.11.00.00-2, 15.13.11.30-5, 15.13.13.10-1.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.12.2016.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 4 NAZWA: Produkty ogólnospożywcze.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Lp. Opis produktu Jm Ilość szacunkowa 1 2 3 4 1 BAZYLIA suszona, aromatyczna, w paczkach 10g szt 150 2 CYNAMON mielony, w opakowaniach 20g szt 120 3 CUKIER biały, kryształ, opakowania 1 kg szt 920 4 CUKIER PUDER w paczkach 400g szt 56 5 CUKIER WANILIOWY, aromatyczny, w paczkach ok. 20g szt 500 6 CRIPSY, opakowanie 12g, smak: jabłko z bananem, jabłko z truskawką, jabłko z toffi szt 4000 7 KWASEK CYTRYNOWY, opakowanie 20g szt 240 8 LIŚĆ LAUROWY, aromatyczny, cały, opakowanie 6g, szt 250 9 MAJERANEK, aromatyczny, opakowanie 8g, szt 730 10 OREGANO , aromatyczne, opakowanie 10g szt 500 11 PROSZEK DO PIECZENIA, opakowanie 30g, szt 98 12 PAPRYKA SŁODKA aromatyczna, opakowanie ok 20g szt 100 13 PIEPRZ CZARNY mielony, opakowania 20g, szt. 140 14 PIEPRZ ZIOŁOWY, mielony, opakowanie 20g, szt 1460 15 SÓL WARZONA JODOWANA, 1kg szt 200 16 TYMIANEK, aromatyczny, opakowanie 10g, szt 140 17 ZIELE ANGIELSKIE, opakowanie 15g, szt 150 18 ZIOŁA PROWANSALSKIE, opakowanie 10g, szt 120 19 ANANAS, plastry, puszka, duża, w syropie szt 200 20 BRZOSKWINIA, polówki, w syropie, puszka, duża szt 180 21 BUDYŃ z cukrem, opakowanie 40g, waniliowy lub śmietankowy, szt 360 22 ŻELATYNA SPOŻYWCZA op. 1kg, szt.65 23 DROŻDŻE kostka, 100g szt 150 24 DŻEM, smak: truskawka, wiśnia, brzoskwinia, opakowanie ok. 270g, 100% owoców szt 300 25 CHRUPKI KUKURYDZIANE dla dzieci, naturalne szt 500 26 HERBATA ZIOÓŁOWA, miętowa, rumiankowa, melisa, ekspresowa 40 g szt 110 27 HERBATA ekspresowa czarna 108g szt 80 28 HERBATA zielona z maliną, ekspresowa 45g szt 60 29 HERBATA dzika róża/żurawina, ekspresowa 45g szt 30 30 HERBATA dzika róża/malina, ekspresowa 45g szt 30 31 HERBATA dzika róża/pigwa truskawka, ekspresowa 45g szt 30 32 KECZUP łagodny, 500g, bez konserwantów i sztucznych barwników szt 150 33 KAKAO, extra ciemne, o obniżonej zawartości tłuszczu , 300g szt 30 34 KAKAO GRANULOWANE, słodzone, zawartość 10 witamin, z duża zawartością wapnia, (rozpuszczalny napój kakaowy), duże opakowanie ok 300g szt 150 35 KAWA ZBOŻOWA, bez kofeiny, 150g szt 200 36 KONCENTRAT POMIDOROWY, opakowanie ok 200g, min 30% pomidorów szt 1800 37 KISIEL, z cukrem, malina, truskawka, wiśnia, cytryna szt 350 38 KASZA GRYCZANA 350g; szt. 900 39 KASZA JAGLANA, 350g szt 800 40 KASZA JĘCZMIENNA, 400g szt 150 41 KASZA KUSKUS, 300g szt 336 42 KASZA KUKURYDZIANA, 350g szt 56 43 KASZA MANNA, opakowanie 1 kg szt 450 44 MĄKA WROCŁAWSKA, opakowanie 1kg, pszenna, typ 500 szt 360 45 MAKARON PEŁNOZIARNISTY, świderki, spaghetti, op. 500g, szt.1600 46 MAKARON ZACIERKA Babuni, szt.550 47 MIÓD WIELOKWIATOWY opakowanie ok. 1 kg szt 1600 48 MĄKA PEŁNOZIARNISTA opakowanie 1kg, szt. 900 49 MĄKA TORTOWA, opakowanie 1kg, pszenna, typ 500 szt 250 50 MĄKA ZIEMNIACZANA opakowanie 1kg, szt 60 51 OLEJ ROŚLINNY opakowanie 5l szt 80 52 OCET JABŁKOWY, 270 ml szt 50 53 PŁATKI OWSIANE GÓRSKIE, opakowanie ok 500g szt 150 54 RYŻ, biały, paraboliczny, basmanti,opakowanie 1kg szt 850 55 SIEMIE LNIANEopakowanie 1 kg; szt 90 56 NAPÓJ RYŻOWY opakowanie 1l.; szt. 500 57 NAPÓJ SOJOWY Junior opakowanie 1l. szt. 750 58 TUŃCZYK W SOSIE WŁASNYM duże kawałki; puszka, szt 700 59 GROSZEK KONSEROWOWY, 400g szt 170 60 KUKURYDZA KONSERWOWA, 400g szt 300 61 OGÓRKI KONSERWOWE, 900g, słoik szklany szt 200 62 PRZECIER OGÓRKOWY, z ogórków kwaszonych, słoik szklany ok 290 g szt 510 63 SZCZAW KONSERWOWY, przecierany, bez łodyg, słoik szklany ok 290 g szt 300 64 ZAKWAS DO ŻURKU, butelka, 0,5l, naturalny koncentrat żurku szt 600 65 CZOSNEK GRANULOWANY, opakowanie 20g, szt 900 66 WAFLE RYŻOWE, naturalne, 120g szt 1800..

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.60.00.00-4, 15.80.00.00-6, 15.85.10.00-8, 15.41.11.00-3, 15.83.00.00-5, 15.86.00.00-4, 15.87.00.00-7.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.12.2016.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 5 NAZWA: Produkty mleczne.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Lp. Opis produktu Jm Ilość szacunkowa 1 2 3 4 1 JOGURT OWOCOWY w kubeczku ok 120g, smak truskawkowy, zawartość tłuszczu nie więcej niż 1%, mleko odtłuszczone min 35,4%, żywe kultury bakterii jogurtowych szt 3600 2 JOGURT NATURALNY opakowanie ok 400g, zawartość tłuszczu 0% szt 1300 3 MLEKO 1,5%, w kartonie 1l, UHT l 1200 4 MLEKO SPOŻYWCZE 2%, opakowanie foliowe o pojemności 5l l 12500 5 MASŁO ROŚLINNE,margaryna o zawartości 80% tłuszczu, zawiera olej słonecznikowy witaminę A, D3, E i lecytynę, nie zawiera konserwantów i cholesterolu, opakowanie ok 250g szt 900 6 MASŁO KOSTKA, opakowanie 200g, składniki: śmietanka pasteryzowana, zawartość tłuszczu mlecznego 82%, nie zawiera tłuszczów roślinnych szt 530 7 ŚMIETANA 12% tłuszczu, opakowanie ok 400g, szt 1500 8 TWARÓG CHUDY, smak:czysty, łagodny, lekko kwaśny, jednolita konsystencja, zwarta bez grudek, lekko luźna kg 700 9 SER ŻÓŁTY typu gouda, zawartość tłuszczu ok 28%, białko ok 25% kg 80 10 SER ZÓŁTY BEZ LAKTOZY opakowanie 150g, szt. 100 11 SEREK TWAROGOWY do smarowania, opakowanie ok 150g, smak śmietankowy nie zawiera barwników, konserwantów, zagęstników, niska zawartość tłuszczu szt 500..

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.00.00.00-8, 15.50.00.00-3, 15.51.00.00-6, 15.53.00.00-3, 15.54.00.00-5, 15.55.13.00-8.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.12.2016.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 6 NAZWA: Mrożonki i ryby.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Lp. Opis produktu Jm Ilość szacunkowa 1 2 3 4 1 MIESZANKA KOMPOTOWA mrożona, skład: śliwki, wiśnie, porzeczka czarna, truskawki kg 850 2 PORZECZKA CZARNA mrożona, kg 220 3 TRUSKAWKI mrożone, opakowanie ok 450g szt 1000 4 WIŚNIE bez pestek, mrożone, ok 450g , szt. 224 5 MARCHEW, kostka, mrożona ok 450g , szt. 224 6 BROKUŁ, różyczki, mrożony kg 600 7 FASOLKA SZPARAGOWA, mrożona kg 200 8 KALAFIOR różyczki, mrożony kg 630 9 MIESZANKA WARZYWNA, 7 składnikowa, opakowanie ok 450g szt 500 10 SZPINAK rozdrobniony, mrożony, opakowanie 450g szt 150 15 FILET DORSZ, MINTAJ, MIRUNA w postaci SHP, z zawartością glazury do 3%, kg 900..

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.00.00.00-8, 15.33.11.70-9, 15.22.00.00-6.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.12.2016.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 7 NAZWA: Pieczywo.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Lp. Opis produktu Jm Ilość szacunkowa 1 2 3 4 1 BATON WROCŁAWSKI, masa netto 200g, pszenny szt 1200 2 BUŁKA GRAHAM, masa netto 80g, mąka pszenna graham; szt. 4400 3 CHAŁKA ZDOBNA, masa netto 400g, pieczywo pół cukiernicze szt 400 4 CHLEB 3 ZIARNA masa netto 400g, mąka żytnia pszenna; szt. 600 5 CHLEB ŻYTNI, 400g, mąka żytnia i pszenna szt 600 6 CHLEB WIELOZIARNISTY masa netto 400g, mąka żytnia; szt. 1750..

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.00.00.00-8, 15.81.00.00-9, 15.81.10.00-6, 15.81.11.00-7.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.12.2016.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.