To jest wynik przetargu. Zobacz także treść przetargu, którego dotyczy to ogłoszenie
Ogłoszenie z dnia 2015-12-09
Kraków: Dostawa mięsa dla potrzeb Fundacji Miejski Park i Ogród Zoologiczny w Krakowie w 2016 roku
Numer ogłoszenia: 181483 - 2015; data zamieszczenia: 09.12.2015
OGŁOSZENIE O UDZIELENIU ZAMÓWIENIA - Dostawy
Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.
Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.
Czy zamówienie było przedmiotem ogłoszenia w Biuletynie Zamówień Publicznych: tak, numer ogłoszenia w BZP: 297142 - 2015r.
Czy w Biuletynie Zamówień Publicznych zostało zamieszczone ogłoszenie o zmianie ogłoszenia: nie.
SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY
I. 1) NAZWA I ADRES: Fundacja "Miejski Park i Ogród Zoologiczny w Krakowie", ul. Kasy Oszczędności Miasta Krakowa 14, 30-232 Kraków, woj. małopolskie, tel. 012 4253551, 4253552, faks 012 4252710.
I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Inny: Fundacja.
SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
II.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Dostawa mięsa dla potrzeb Fundacji Miejski Park i Ogród Zoologiczny w Krakowie w 2016 roku.
II.2) Rodzaj zamówienia: Dostawy.
II.3) Określenie przedmiotu zamówienia: Przedmiotem zamówienia jest dostawa mięsa wołowego (dopuszcza się mięso końskie) /ćwierćtusze/ i podrobów wołowych (dopuszcza się podroby końskie) przez okres 12 m-cy w następujących ilościach: a) mięso wołowe lub końskie (ćwierćtusze) 15 000 kg b) podroby wołowe lub końskie 260 kg Dostawy powinny być realizowane raz w tygodniu. Zapotrzebowanie tygodniowe wynosi: 280 kg mięsa, a podrobów wg. zamówienia składanego przez Zamawiającego. Dostawy odbywać się będą transportem Wykonawcy, spełniającym obowiązujące normy, w godzinach 7.00-9.00. Mięso i podroby powinny spełniać następujące warunki: - pochodzić z ubojni będącej pod nadzorem weterynaryjnym (nadany numer identyfikacyjny weterynaryjny) i posiadać odpowiednie świadectwa potwierdzające przydatność do spożycia przez ludzi; - pochodzić od osobników prezentujących prawidłowy stan odżywienia; - powinny być świeże i dostarczane do Zamawiającego w stanie wychłodzonym; - tusze powinny być odtłuszczone mechanicznie z tłuszczu podskórnego. W przypadku pozostawienia tłuszczu podskórnego w dostarczonym mięsie, przy odbiorze od wagi, będzie odliczone do 15%; - każda cześć tuszy ma być opieczętowana właściwą dla mięsa spożywczego pieczątką weterynaryjną i zaopatrzona w etykietę z nazwą asortymentu, numerem kolczyka, datą urodzenia i datą uboju, krajem pochodzenia zwierzęcia oraz numerem zakładu i datą przydatności do spożycia. Tusze powinny być dostarczane w kompletach2 ćwierci przednie, 2 ćwierci tylne, pochodzące od jednego zwierzęcia. Ze względów BHP tusze cięższe niż 50 kg powinny być przepoławiane. Podroby należy dostarczać w postaci kompletów tj.: serce, wątroba, 2 nerki, ozór. W przypadku chorób lub padnięć zwierząt na skutek niewłaściwej jakości karmy dostawca będzie pociągany do odpowiedzialności materialnej. Transport dostarczanego do zamawiającego mięsa powinien odbywać się zgodnie z obowiązującymi przepisami w zakresie przewozu spożywczych produktów mięsnych. Wykonawca gwarantuje, iż przedmiot umowy został poddany wymaganym badaniom weterynaryjnym. Każda część tuszy będzie opieczętowana właściwą dla mięsa spożywczego pieczątką weterynaryjną. Jakość dostarczonego towaru objęta będzie stałym nadzorem ze strony Zamawiającego, który zastrzega prawo do wysyłki wybranego materiału do badania. Zastrzega się możliwość zmiany wielkości zamówienia, zależnej od stanu liczbowego zwierząt (ze względu na mniejszą/większą ilość zwierząt ), jednak nie więcej niż +/- 20%. Niespełnienie wymogów jakościowych lub ilościowych (w tym wagowych) może spowodować nieprzyjęcie części lub całości danej dostawy. W przypadku odrzucenia dostawy, Wykonawca zobowiązany jest wymienić na własny koszt zakwestionowaną partię towaru na wolną od wad w terminie do 24 godzin. W przypadku niedotrzymania terminu realizacji dostawy lub jego wymiany, naliczane będą kary umowne. W przypadku powtarzających się zaniedbań ze strony Wykonawcy, możliwe będzie odstąpienie Zamawiającego od umowy. W przypadku chorób lub padnięć zwierząt ekspozycyjnych zoo na skutek niewłaściwej jakości karmy Wykonawca będzie pociągany do odpowiedzialności materialnej..
II.4) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.11.10.00 - Mięso wołowe 15.11.81.00 - Mięso końskie 15.11.40.00 - Podroby .
SEKCJA III: PROCEDURA
III.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: Przetarg nieograniczony
III.2) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE
- Zamówienie dotyczy projektu/programu finansowanego ze środków Unii Europejskiej: nie
SEKCJA IV: UDZIELENIE ZAMÓWIENIA
IV.1) DATA UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: 26.11.2015.
IV.2) LICZBA OTRZYMANYCH OFERT: 2.
IV.3) LICZBA ODRZUCONYCH OFERT: 0.
IV.4) NAZWA I ADRES WYKONAWCY, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA:
dane rejestrowe
i kontaktowe firmy
WĘDZONKA SP. Z O.O. SPÓŁKA KOMANDYTOWA
jakie przetargi wygrała firma
WĘDZONKA SP. Z O.O. SPÓŁKA KOMANDYTOWA
- Wędzonka sp. z o.o. Spółka Komandytowa, ul. Słowackiego 100, 32-400 Myślenice, kraj/woj. małopolskie.
IV.5) Szacunkowa wartość zamówienia (bez VAT): 199300,00 PLN.
IV.6) INFORMACJA O CENIE WYBRANEJ OFERTY ORAZ O OFERTACH Z NAJNIŻSZĄ I NAJWYŻSZĄ CENĄ
Cena wybranej oferty: 150444,00
Oferta z najniższą ceną: 150444,00 / Oferta z najwyższą ceną: 158183,80
Waluta: PLN .
INNE PRZETARGI Z KRAKOWA
- Remont balkonów: os. Kościuszkowskie 11 w Krakowie
- Wymiana wodomierzy wody ciepłej: os. Kościuszkowskie 6, os. Niepodległości 8, 10 w Krakowie
- Dostawa sprzętu laboratoryjnego: Termocykler, System obrazowania - zautomatyzowany cyfrowy mikroskop odwrócony, Czytnik spektrofotometryczny
- Świadczenie usług w zakresie medycyny pracy dla potrzeb Uniwersytetu Rolniczego im. Hugona Kołłątaja w Krakowie
- Opracowanie pełnobranżowej dokumentacji dla modernizacji, przebudowy, rozbudowy, nadbudowy budynku basenowego z zapleczem oraz budynku administracyjnego KS Korona przy ul. Kalwaryjskiej w Krakowie.
- Usługa doradcza w celu analizy działalności i optymalizacji pracy szpitala (DFP.271.5.2025.KK)
więcej: przetargi w Krakowie »
PRZETARGI Z PODOBNEJ KATEGORII
- Sukcesywne dostawy prowiantu na statek s/y "OCEANIA"
- Sukcesywne dostawy produktów żywnościowych (mięsa i wędlin) dla filii KSS w Otwocku i Białobrzegach
- Dostawa mięsa i wędlin - znak sprawy Adm 3/2025
- dostarczenie mięsa wołowego, podrobów wołowych, cielęciny, wieprzowiny i podrobów wieprzowych; wędlin podrobowych, wołowych i wieprzowych; drobiu i wędlin drobiowych do jednostek wojskowych i poligonów.
więcej: Mięso wołowe »
Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.