Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu
Ogłoszenie z dnia 2009-10-20
Bydgoszcz: Dostawy żywności
Numer ogłoszenia: 182905 - 2009; data zamieszczenia: 20.10.2009
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy
Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.
Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.
SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY
I. 1) NAZWA I ADRES: Wojewódzki Szpital Dziecięcy im. J.Brudzińskiego , ul. Chodkiewicza 44, 85-667 Bydgoszcz, woj. kujawsko-pomorskie, tel. 052 3262100, faks 052 3262101.
- Adres strony internetowej zamawiającego: www.wsd.org.pl
I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Samodzielny publiczny zakład opieki zdrowotnej.
SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA
II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Dostawy żywności.
II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.
II.1.3) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: Przedmiotem zamówienia jest dostawa żywności w następującym asortymencie: - Pakiet nr 1- mięso wieprzowe i przetwory mięsne - Pakiet nr 2- mięso drobiowe mrożone I gat. - Pakiet nr 3 - mięso z indyka mrożone - Pakiet nr 4 - pieczywo - Pakiet nr 5 -mleko i przetwory mleczne - Pakiet nr 6 - wyroby piekarskie, cukiernicze o przedłużonej trwałości, przyprawy, herbata, kasze, przetwory - Pakiet nr 7 - mieszanki mleczne - Pakiet nr 8 - herbatki instant - Pakiet nr 9 - obiadki i zupki w słoiczkach - Pakiet nr 10 - warzywa i owoce mrożone - Pakiet nr 11 - ryby - Pakiet nr 12 - tłuszcze - Pakiet nr 13 - Jaja świeże oraz ilościach określonych w formularzu cenowym, który stanowi załącznik nr 2 do SIWZ..
II.1.4) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.13.11.35 - Wędliny drobiowe 15.13.11.33 - 15.13.11.33 15.11.30.00 - Wieprzowina 15.11.20.00 - Drób 15.11.21.20 - Indyki 15.81.00.00 - Pieczywo, świeże wyroby piekarskie i ciastkarskie 15.81.22.00 - Ciasta 15.51.10.00 - Mleko 15.55.13.20 - Jogurt z dodatkiem substancji smakowych 15.51.22.00 - Śmietana tłusta 15.84.20.00 - Czekolada i wyroby cukiernicze 15.30.00.00 - Owoce, warzywa i podobne produkty 15.22.20.00 - 15.22.20.00 01.24.20.00 - 01.24.20.00 .
II.1.5) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak, liczba części: 13.
II.1.6) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie.
II.1.7) Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie.
II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Okres w miesiącach: 12.
SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM
III.1) WARUNKI DOTYCZĄCE ZAMÓWIENIA
III.2) WARUNKI UDZIAŁU
- Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: 1. O zamówienie mogą ubiegać się wykonawcy którzy : a) spełniają warunki zawarte w art. 22 ust. 1 ustawy Pzp: - posiadają uprawnienia do wykonywania działalności lub czynności, będącej przedmiotem zamówienia; - posiadają niezbędną wiedzę i doświadczenie do wykonania zamówienia; - dysponują potencjałem technicznym i osobami zdolnymi do wykonania zamówienia lub przedstawią pisemne zobowiązanie innych podmiotów do udostępnienia potencjału technicznego i osób zdolnych do wykonania zamówienia; - znajdują się w sytuacji ekonomicznej i finansowej zapewniającej wykonanie zamówienia; b) nie podlegają wykluczeniu z postępowania o udzielenie zamówienia publicznego ( art. 24 ust.1 i 2 ustawy Pzp) 2. Ocena spełniania warunków udziału w postępowania zostanie dokonana wg formuły: spełnia- nie spełnia..
- Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: WYKAZ OŚWIADCZEŃ I DOKUMENTÓW, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIENIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU 1. W celu potwierdzenia, posiadania uprawnień do wykonywania przedmiotowej działalności lub czynności oraz nie podlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ustawy Prawo Zamówień Publicznych Wykonawca załączy następujące dokumenty i oświadczenia do oferty: - Aktualny odpis z właściwego rejestru lub zaświadczenie o wpisie do ewidencji działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub zgłoszenia do ewidencji działalności gospodarczej ( wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania ofert). - Oświadczenie, że wykonawca spełnia warunki udziału w postępowaniu, określone w art. 22 ust.1 i nie podlega wykluczeniu na podstawie art. 24 ust.1 i 2 ustawy - Zaświadczenie o podleganiu nadzorowi organów urzędowej kontroli żywności ( Państwowa Inspekcja Sanitarna lub Inspekcja Weterynaryjna w zależności od zaoferowanych wyrobów) - Dokument potwierdzający spełnianie warunków sanitarnych przez środek transportu, jakim przewożona będzie żywność z uwzględnieniem jego marki i nr rejestracyjnego zgodnie z Rozporządzeniem Ministra Zdrowia z dnia 19.12.2002 r. w sprawie wymagań sanitarnych dotyczących środków transportu żywności ( Dz. U. z 2003 r., Nr 21, poz. 179). 2. Jeżeli Wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej zamiast dokumentu o którym mowa w p.1 należy złożyć dokument równoważny. 3. Dokumenty i oświadczenia należy składać w formie pisemnej. 4. Dokumenty mogą być składane w formie oryginału lub kopii poświadczonych za zgodność z oryginałem przez wykonawcę ( dokumenty sporządzone w języku obcym są składane wraz z tłumaczeniem na język polski poświadczonym przez wykonawcę)..
SEKCJA IV: PROCEDURA
IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA
IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.
IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT
IV.2.1) Kryteria oceny ofert: cena oraz dodatkowe kryteria i ich znaczenie:
- 1 - Cena - 80
- 2 - okres utrzymania ceny - 20
IV.2.2) Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie.
IV.3) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE
IV.3.1) Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.wsd.org.pl.
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: Wojewódzki Szpital Dziecięcy Bydgoszcz, ul: Chodkiewicza 44 budynek D I piętro, pok.17.
IV.3.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 28.10.2009 godzina 09:45, miejsce: Wojewódzki Szpital Dziecięcy Bydgoszcz, ul: Chodkiewicza 44 budynek D I piętro, Sekretariat Dyrektora.
IV.3.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).
ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH
CZĘŚĆ Nr: 1 NAZWA: Mięso wieprzowe i przetwory mięsne.
- 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: 13 pozycji w pakiecie.
- 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.13.11.35-0, 15.11.30.00-3.
- 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
- 4) Kryteria oceny ofert:cena oraz dodatkowe kryteria i ich znaczenie:
- 1. Cena - 80
- 2. okres utrzymania ceny - 20
CZĘŚĆ Nr: 2 NAZWA: Mięso drobiowe mrożone.
- 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: 3 pozycje w pakiecie.
- 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.11.20.00-6.
- 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
- 4) Kryteria oceny ofert:cena oraz dodatkowe kryteria i ich znaczenie:
- 1. Cena - 80
- 2. okres utrzymania ceny - 20
CZĘŚĆ Nr: 3 NAZWA: Mięso z indyka mrożone.
- 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: 1 poz. filet.
- 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.11.21.20-3.
- 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
- 4) Kryteria oceny ofert:cena oraz dodatkowe kryteria i ich znaczenie:
- 1. Cena - 80
- 2. okres utrzymania ceny - 20
CZĘŚĆ Nr: 4 NAZWA: Pieczywo.
- 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: 10 pozycji w pakiecie.
- 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.81.00.00-9, 15.81.22.00-5.
- 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
- 4) Kryteria oceny ofert:cena oraz dodatkowe kryteria i ich znaczenie:
- 1. Cena - 80
- 2. okres utrzymania ceny - 20
CZĘŚĆ Nr: 5 NAZWA: Mleko i przetwory mleczne.
- 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: 12 pozycji w pakiecie.
- 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.51.10.00-3, 15.55.13.20-4.
- 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
- 4) Kryteria oceny ofert:cena oraz dodatkowe kryteria i ich znaczenie:
- 1. Cena - 80
- 2. okres utrzymania ceny - 20
CZĘŚĆ Nr: 6 NAZWA: Wyroby piekarskie, cukiernicze o przedłużonej trwałości, przyprawy, herbata,kasze,przetwory.
- 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: 65 pozycji w pakiecie.
- 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.84.20.00-2, 15.82.11.30-9.
- 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
- 4) Kryteria oceny ofert:cena oraz dodatkowe kryteria i ich znaczenie:
- 1. Cena - 80
- 2. okres utrzymania ceny - 20
CZĘŚĆ Nr: 7 NAZWA: Mieszanki mleczne.
- 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: 3 pozycje w pakiecie.
- 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.88.40.00-8.
- 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
- 4) Kryteria oceny ofert:cena oraz dodatkowe kryteria i ich znaczenie:
- 1. Cena - 80
- 2. okres utrzymania ceny - 20
CZĘŚĆ Nr: 8 NAZWA: Herbatki instant.
- 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: 1 pozycja w pakiecie.
- 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.88.40.00-8.
- 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
- 4) Kryteria oceny ofert:cena oraz dodatkowe kryteria i ich znaczenie:
- 1. Cena - 80
- 2. okres utrzymania ceny - 20
CZĘŚĆ Nr: 9 NAZWA: Obiadki i zupki w słoiczkach.
- 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: 6 pozycji w pakiecie.
- 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.88.40.00-8.
- 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
- 4) Kryteria oceny ofert:cena oraz dodatkowe kryteria i ich znaczenie:
- 1. Cena - 80
- 2. okres utrzymania ceny - 20
CZĘŚĆ Nr: 10 NAZWA: Warzywa i owoce mrożone.
- 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: 12 pozycji w pakiecie.
- 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.30.00.00-0.
- 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
- 4) Kryteria oceny ofert:cena oraz dodatkowe kryteria i ich znaczenie:
- 1. Cena - 80
- 2. okres utrzymania ceny - 20
CZĘŚĆ Nr: 11 NAZWA: Ryby.
- 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: 3 pozycje w pakiecie.
- 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.22.20.00-0.
- 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
- 4) Kryteria oceny ofert:cena oraz dodatkowe kryteria i ich znaczenie:
- 1. Cena - 80
- 2. okres utrzymania ceny - 20
CZĘŚĆ Nr: 12 NAZWA: Tłuszcze.
- 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: 4 pozycje w pakiecie.
- 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.41.12.00-4.
- 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
- 4) Kryteria oceny ofert:cena oraz dodatkowe kryteria i ich znaczenie:
- 1. Cena - 80
- 2. okres utrzymania ceny - 20
CZĘŚĆ Nr: 13 NAZWA: Jaja świeże.
- 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: 1 pozycja w pakiecie.
- 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 01.24.20.00-5.
- 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
- 4) Kryteria oceny ofert:cena oraz dodatkowe kryteria i ich znaczenie:
- 1. Cena - 80
- 2. okres utrzymania ceny - 20
INNE PRZETARGI Z BYDGOSZCZY
- Dostawy sukcesywne naczyń jednorazowych
- DOSTAWA ŚRODKÓW CZYSTOŚCI - 3 CZĘŚCI
- Budowa oświetlenia ulicy Chemicznej w Bydgoszczy
- Dostawa artykułów biurowych, etykiet termicznych oraz kopert
- Prace geodezyjne i kartograficzne obejmujące wykonanie nowego pomiaru i mapy terenu zamkniętego kompleksu wojskowego K-2058 Toruń.
- Budowa doświetleń wertykalnych przejść dla pieszych na terenie miasta Bydgoszczy oraz oświetlenia ulicy Inowrocławskiej w Bydgoszczy
więcej: przetargi w Bydgoszczy »
PRZETARGI Z PODOBNEJ KATEGORII
- DOSTAWY MLEKA I PRODUKTÓW MLECZNYCH
- Sukcesywna dostawa artykułów spożywczych z podziałem na części na potrzeby Zakładu Aktywności Zawodowej w Świerzawie (produkty ogólnospożywcze, mrożonki owocowe i warzywne, produkty mleczarskie)
- Dostawy pieczywa i wyrobów cukierniczych
- Dostawa mięsa i wędlin (na 12 miesięcy)
- Sukcesywne dostawy warzyw i owoców świeżych - sezon II do obiektów Wrocławskiego Zespołu Żłobków
- Dostawa produktów żywnościowych dla Przedszkola nr 3 w Andrychowie
więcej: »
Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.